Copilasi martie-aprilie 2004(82)
Raspunsuri - Pagina 11
LauraFlo spune:
Si noi am sarbatorit foarte frumos Revelionul; gasca mare, dans toata noaptea, servire ireprosabila...SUPERB !
Acum am sa va arat in poze cum ne-am petrecut noi Sarbatorile de iarna: serbarea Dariei, tortul de Craciun, la nasi, cadourile, finutele in vizita la noi si Revelionul.
Acum bineinteles ca sunt la munca ! Tare scurta aceasta vacanta !
Mickyyy spune:
Neata si de la noi, si inca odata, un an nou plin de realizari si bucurii!!
Si eu fac parte din oropsitii care tre sa mearga deja la munca...chit ca eu personal treaba momentan nu prea am....da' macar mai pierd vremea pe-aici .
Acum ma uit la pozele Laurei....scumpa foc daria in rochita verde (n-am vazut decat cateva poze momentan)....am fuit sa le vad si pe celelalte si apoi revin sa va povestesc cum fuse de sarbatori pe la noi!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
LauraFlo spune:
Clau, (am vazut bine cred) acum esti roscata si ai parul nitel mai lung,nu ?
Mariana si mickyyy asteptam si pozele si povestile voastre.
Claudelu spune:
Laura, n-ai vazut bine Nu sunt deloc roscata, sunt un saten ciocolatiu cu bretonu mult mai inchis la culoare.
Frumoase foc sunt pozele voastre, se vede ca v-ati simtit bine de sarbatori, iar pozele de la serbarea Dariei sunt super super faine
RESTUUUUUUUUU??? POZEEEEEEEEE????
Sarbatori fericite!
Mickyyy spune:
Neata si de la noi.
Ramasesem datoare cu poze si povesti. Poze...n-am ....sau altfel spus am, dar sunt acasa, iar eu butonez de la birou acum....deci cu mult noroc diseara, daca reusesc sa-mi fac timp, poate pun cateva si pe net (dar slabe sanse sa intru seara de-acasa).
Asa...deci de Craciun am avut casa plina vreo 3 zile, au venit toti cumnatii si nepotii in vizita, a fost nebunie, dar a fost tare frumos! Patru pitici care alergau in toate directiile, 2 ai mei plus doua verisoare de varsta apropiata, plus vreo 8 adulti care stateau dupa fundul lor. Brad, cadouri, ce mai...atmosfera de Craciun in toata regula. Nu stiu ce-as putea sa va povestesc, oricum a fost nesperat de frumos.
Iar de revelion am mers in formatie completa (mama, tata si piticii) la niste prieteni care aveau si ei un baietel de vreo 3 ani, Rares, prietenul cel mai bun al Malinei. Alta chiraial si alergatura si pe-acolo, Daria a adormit dupa 12 iar Malina pe la 2 jumate . Oricum, are mama fete mari, noi stateam la o tigare si-o barfa-n bucatarie iar piticii se jucau singuri in marea majoritate a timpului.
Una peste alta a fost destul de relaxant si placut de sarbatori, chit ca n-am iesit din Bucuresti. Ce-i drept, am avut parte si de evenimente "neplacute", adica am racit in gasca, prima a fost Malina, care a dat-o apoi Dariei si in final a ajuns si la mine (abia azi mi-a revenit vocea, ieri eram ragusita de nu puteam nici macar sa vorbesc la telefon), si din pacate inca nu ne-a trecut. fetele's mult mai bine, dar inca n-au scapat de tuse, Daria a si vomat vreo 2 seri de la atata tusit (plus ca nu mai vrea sa manance, a si slabit destul de mult) si colac peste pupaza, i-au mai iesit si dintii, ca sa fie distractia completa. Si nu i-au iesit nici in ordine, din contra....e asa de caraghioasa, are 4 dinti sus, 2 jos, si urmatorii care au iesit sunt caninii, desi mai avea vreo 6 dintisori care ar fi trebuit sa-i iasa inainte !
Cam astea au fost peripetiile noastre de sarbatori...nimic senzational. Tati inca e acasa, mai are liber pana luni, iar eu am revenit in forta la munca...chit ca nu prea am nici treaba si nici chef de ea. Ma lupt cu niste legei si norme...caut de zor sa gasesc ceva si nu reusesc...presa vuieste, gasesc o tona de articole pe net pe tema asta, dar nu reusesc sa gasesc legea in care e prevazut expres ca de la 1 ianuarie se va intampla asta. Tot ce-am gasit in codul fiscal e din punctul meu de vedere foarte foarteee interpretabil....dar n-are sens sa va plictisesc si e voi cu dilemele mele!
Asa ca am fugit sa mai caut...poate poate m-oi destepta si eu intr-un final....desi nu prea cred.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
LauraFlo spune:
Mickyyy, ma bucur ca v-ati distrat bine, dar imi pare tare rau ca v-ati imbolnavit. Si noi am patit la fel pe la sf lui noiembrie, si eu am ramas fara voce, iar Daria a tusit bine de tot. La noi a facut minuni ceaiul de busuioc, ceaiu de coji de nuci si foi de ceapa si un sirop cu extract de muguri de pin, echinaceea si ...nu mai stiu ce ( ma uit acasa si iti spun diseara). Bineinteles ca am luat si antibiotic. Amoxiclav parca.
Cat despre legislatie...si mie imi vine sa ma impusc cu atatea schimbari. Eu am un program de legislatie, daca imi spui ce cauti poate te pot ajuta. Din pacate din program pot doar sa listez nu si sa salvez fisiere, iar la secretariat nu e nimeni ca sa pot sa-ti trimit pe fax, dar macar un nr de monitor pot sa-ti dau.
Clau, cat dreptate ai ( era si normal nu ?) Se vede ca eram obosita rau.
Mickyyy spune:
Laura, si noi avem indaco la serviciu, nu asta ar fi problema, pot gasi orice lege, problema e ca nu stiu numarul ei.
Altfel spus, de la 1 ianuarie cica se aplica TVA la dobanda (e vorba de contractele de leasing), dar n-am gasit nicaieri in nici una din legi chestia asta. Singurul lucru pe care l-am gasit a fost in codul fiscal, cum ca leasingul este prestare de servicii iar la baza de impozitare scrie clar ca se taxeaza si prestarile de servicii, si la exceptii e trecuta doar dobanda penalizatoare in caz de intarziere la plata. Si asta-i tot. Ori din asta eu una nu deduc ca s-ar aplica TVA la dobanda, chit ca am tot dezbatut pe-aici subiectul, si recunosc, nu's jurist de meserie...dar capu meu patrat refuza sa inteleaga cum reiese din amaratele alea 2 de articole ca dobanda are TVA.
In fine...o fi ceva ce mie-mi scapa, desi mi s-ar parea normal sa se precizeze undeva, macar un randulet mic si de dobanda.
Plus ca s-au facut atatea modificari legislative de cand cu UE, ca suntem in ceata totala, noi importam destul de mult, ori daca dispar DVI-urile....naiba stie cum se va face de-acum incolo, inmatriculam masini, si iarasi au schimbat si-aici legea, cu taxe noi de care nimeni nu stie si cu administratia financiara care e-n ceata....ce mai...peste tot e balamuc....nimic nu merge cum trebuie si nimeni nu stie nimic .
LauraFlo spune:
Iubita, ce-i drept nu am avut timp sa citesc cu destula atentie, dar am sunat la firma care ne face noua consultanta. Pe scurt si din pacate fara alte amanunte (erau si ele destul de ocupate, dar daca vrei amanunte am sa le rog saptaman viitoare sa mi dea si legea si art) dobanda la leasing nu este purtatoare de tva, mi-au spus ca nu se mai face autofacturarea ( pt invoice-ul primit stii ca faceam si o fact romaneasca).
Sper sa le fi expus bine date problemei ( le-am spus ca este vorba de o firma de leasing, ca aduceti si masini de afara).]
Cu siguranta ca nu te-am lamurit, dar poate maine vb mai pe larg si obtin de la ele mai multe date.
Ps. M-am uitat pe notitele de la trainingul la care am fost in noiembrie si uite ce mi-am notat:" leasingul cu mijloace de transport= servicii intangibile= art 132(2)(g) " Habar n-am ce-am vrut sa sintetizez, dar poate ai tu timp sa vezi ce-i cu art asta din CF.
Te pup. si Succes !
Mickyyy spune:
Laura, merci de raspuns, dar din pacate nu-mi este de folos.
Stiu articolul din cod la care faci tu referire (e chiar unul din alea 2 de care ziceam eu mai sus, cum ca din ele ar rezulta ca se aplica TVA la dobanda) oricum am renuntat sa ma mai agit...nu-i treaba mea!
Hai ca pe voi nu v-am intrebat.....ia spuneti-mi, aveti idee de la ce altceva in afara de sarcina pot fi greturile?? Ca de vreo cateva zile am o stare de rau generala, mai ales greata cam tot timpul zilei, si gravida nu prea cred ca am cum sa fiu. Unu la mana am fost pe stop de curand, doi la mana n-am motive (decat daca cumva am ajuns sa am ovulatii in ziua 24-25) si trei la mana am facut si test de sarcina care e cat se poate de negativ. Deci excluzand o sarcina, de la ce naiba poate sa-mi fie asa de rau? Am zis initial ca o fi de la raceala, dar vad ca nu-mi mai trece...si nici indigestie nu e, ca nu ma doare stomacul, si nici alte simptome n-am. Poate fi de la fiere? Chit ca nu stiu sa fi avut vreodata probleme cu ea......
Ma enerveaza la culme....si acum, cand butonez....imi vine sa , sincer...seamana foarte mult cu greturile din sarcina (de fapt sarcina a fost singurul moment cand mi-a fost rau in asemenea hal), dar sansele sa fiu gravida sunt de 1 la milion. Oricum, daca cumva as fi, de data asta e clar ca-l voi pastra, pentru ca oricum avem in plan un bebe pentru la anu.....dar nu cred ca sunt, si nu stiu ce naiba sa iau sau sa fac sa scap de starea asta de rau general!