Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (63)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

DEEA,
pai hai sa-ti spun eu repede despre calcat.Eu calc orice lucrusor care intra in contact cu bb.Asa este cel mai bine.Trebuie sa-mi gasesc timp pentru asta.Aseara ma apucasem de calcat si cind am ajuns la jumatate...,bb s-a trezit si n-am reusit sa le termin.De aseara zac pe fotoliu lucrusoarele...si imi fac cu ochiul...,dar eu ...,nu cedez,stau pe net.N-am apucat nici sa maninc...azi este Claudiu acasa si mi-a promis ca face el toooot,acum este la bucatarie si pregateste cina plina de calorii buuuune si gustooooase...si daca tot a zis ca ma lasa sa ma relaxez..,sa calce si lucrusoarele,nu?!?
Am avut citeva ore bune in care a stat el cu Crinuta in brate si eu am stat la telefon sau pe net ..., cind m-am dus sa-i dau sa suga..,parca mi se facuse dor de ea si am iubit-o...de zici ca nu o vazusem o zi...Mai este si miine acasa si la fel am sa ma relaxez.

Dandusa si printesa mica,Crinuta
poze crinuta
poze dandusa
burtica de mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorina spune:

fetelor am urgenta nevoie de un sfat de la voi!de ce spun urgent, ca in cam jumatate de ora se trezesc harbujeii mei,si am nevoie de sfat pana se trezesc.
deci,amandoi sant cam cu nasurile infundate....au muci...cum sa-i spal "doar asa"? nu le-as face baie,ca i-as raci mai tare chiar daca fac caldura si tot tacamul....cum faceti voi,aveti un lighenas langa voi cu un buretel sau ceva mai moale.....nu stiu,ca eu pana acuma i-am imbaiat....va rog,ajutati-ma!

multumim anticipat!

pascal si Sophia
www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

kokorina, nici eu nu i-am facut baita cat a avut nasucul infundat..acum i-a mai trecut si in seara asta ma incumet..uite cum faceam eu: am 2 castronele unul cu apa simpla si un prosopel pentru limpezit si altul cu apa si sapun si un buretel mic..am sters-o de kaki cu servetele, am dezbracat-o si am infasurat-o intr-un prosop. am spalat-o mai intai cu buretelul si apoi am sters-o cu prosopelul inmuiat in apa curata, dezgolind-o pe bucatele, sa nu ii fie frig..
pupici sa-ti treaca supararea..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

A NASCUT DIANOCICA!!!! BRAVO MAMICO!!!Sa va traiasca sa fie fericit sanatos si norocos

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Salutare gravidute, mamici si bebici!

Chris, in cazul asta raportez si eu ce o sa faca soacra dupa masa: clatite, desigur!
Stii, eu eram destul de linistita cu nasterea pana cand a venit soacra aici si a inceput sa imi spuna de cateva ori pe zi ca "nu mai apuc" data programata pentru cezariana. Pana la urma s-a enervat si sotul si i-a spus sa nu imi mai spuna asa ca nu ne face bine la moral. Dar mi-a bagat un cui...

ingerasa, apa oxigenata nu se mai recomanda pentru ingrijirea ranilor decat daca este infectie mare. Altfel s-a demonstrat ca distruge tesutul de granulatie, adica tesutul nou si sanatos care apare odata cu vindecarea, si care e un tesut fragil. Daca nu este infectie poti spala rana doar cu ser fiziologic (de fapt aici in Canada pacientii cu arsuri isi scot pansamentul vechi sub dus si culmea ca nu se infecteaza), cel mult cu betadina diluata in ser. Si tot aici se recomanda ca rana sa stea pansata, pentru a o feri de alte agresiuni, dar si pentru a pastra o temperatura cat mai apropiata de 37 grade, considerata ca optima pentru vindecare. S-a demonstrat ca de cate ori rana este descoperita si se face toaleta, temperatura scade si asta duce la o intarziere de cateva ore a procesului de vindecare. In plus, daca pe rana se formeaza o crusta (coaja) asta nu inseamna ca se vindeca, pentru ca sub crusta aia tesutul de granulatie se formeaza mai greu, in plus sub crusta rana poate fi de fapt infectata si e mai greu sa observi.
Eu am pansat aici cativa pacienti cu arsuri si ultimul dintre ei nu a avut prescrisa nici o crema, ci puneam pe plaga doar comprese impregnate cu vaselina, la indicatia medicului. Era un baiat de vreo 12 ani si avea o arsura mare pe tot piciorul si s-a vindecat frumos.
Asta este ceea ce stiu eu, tu decizi cum vrei sa faci, dar m-am gandit ca poate vrei sa stii lucrurile astea daca vrei sa faci tot posibilul pentru a te vindeca mai repede. Si din pacate in Romania putina lume stie care e fiziologia vindecarii unei plagi, vorbesc de personalul medical.
Eu nu stiu sa iti recomand creme, in caz de arsuri se recomanda Flamazine, pentru tratmentul infectiilor sau prevenirea lor, dar stiu ca in sarcina nu e recomandat. Dar daca te hotarasti sa folosesti una din cremele recomandate de fete poti sa pui pansament din nou, crema il va face mai putin aderent, iar cand il scoti poti folosi ser fiziologic sa inmoi pansamentul si sa nu mai ai dureri atat de mari. Si ai putea sa iei si niste paracetamol inainte de schimbarea pansamentului, pe post de analgezic.
Parerea mea.

kokorina, in primul rand cu spalatul, asa cum ti-a spus fatima: dezgoliti pe bucatele. Speli trunchiul si manutele, le limpezesti, le stergi si le acoperi, si tot asa.
In al doilea rand, problema rudelor. Tu ai nevoie de mult sprijin si mai multa intelegere si afectiune in perioada asta, si poate de aia te superi atat de tare pe rudele prin alianta, cand de fapt ar trebui sa le ignori. Pentru ca poti trai si fara ele, si asta iti spune o alta "exilata". Ai acum o familie frumoasa si dupa ce vor mai creste putin harbujeii nu o sa mai ai nevoie de nimeni altcineva, o sa va fiti suficienti voua insiva.
Si sa iti mai spun ca eu am doi frati cu care ma inteleg foarte bine. La prima nastere eram in Romania, iar unul dintre frati nu m-a sunat cam o luna si jumatate dupa nastere... nu puteam sa inteleg ce e cu el, si n-am inteles nici acum. Pana la urma m-a sunat cumnata mea, iar mai tazrziu si fratele... nu stiu ce a fost cu el. Cand aveam timp sa ma gandesc la asta ma intristam, asa ca am hotarat ca sunt de fapt destul de ocupata si am suficiente griji ca sa imi permit sa fiu trista, deci am refuzat sa ma mai gandesc la asta.
Si iti recomand sa faci si tu la fel... ai destule pe cap pentru a mai avea timp sa iti faci ganduri negre din cauza rudelor sotului. Cel mai important e ca ai sprijinul lui... si ne mai ai si pe noi, la un mouse distanta.
Stii ca azi dimineata chiar ma gandeam la tine? M-am bucurat sa vad ca ai postat, chiar daca vestile nu au fost bune. Dar lasa ca o sa iasa soarele si pe strada ta.
A, inca ceva... ... de cand e soacra la noi apreciez atat de mult distanta care ne separa... ne intelgem mult mai bine prin telefon, chiar o iubesc daca e departe...

aelita, ai apa curgatoare si tu stai pe forum si umbli prin magazine? La plimbare, ce mai astepti?
Sa stii ca Organizatia Mondiala a Sanatatii nu poate sa impuna nimic unei tari, ci doar sa faca recomandari. Doar daca se semneaza unele conventii e obligativitate, desi si atunci... m-am lovit si eu in tara de nerespectarea unui tratat semnat de Romania... adica nu eu personal, ci fundatia la care lucram... sau mai grav, pacientii pe care nu-i puteam ajuta asa cum se cuvine.

dandusa, mai suporta! Inca vreo cateva luni si o sa fie mai bine... sa nu ma iei la bataie!
Sotul nu se mai ridica si el noaptea din pat in locul tau, sa linisteasca fetita?
A, tocmai am citit ca azi ti-a dat o zi libera... si maine la fel, o sa iti incarci bateriile.

luly, felicitari pentru Maria Isabela, sa va traiasca si sa va infloreasca!!!
Eu ma gandeam ca e devreme sa iti facem galerie, dar vad ca ai fost hotarata, n-ai stat pe ganduri!

deeA, eu nu i-am calcat hainutele fetitei mele, nu o sa i le calc nici baietelului. A, ba fetitei ii calcam uneori scutecele, dar de drag, nu din dorinta de a dezinfecta.

Daca va vine sa credeti, este trecut de 12 si inca sunt in pat... asa o zi mai spun si eu! Mai pe seara ies la plimbare pentru un sfert de ora, cam toate casele din vecini sunt deja impodobite si este foarte frumos.

Felicitari dianocica! Si bun venit David Alexandru!
Sa fiti sanatosi amandoi si sa veniti repede acasa!
Muuh, multumim pentru vesti!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Salut fetele!
Felicitari proaspetelor mamici, sa va traiasca puisorii!!
Sarut mana pentru raspunsurile legate de constipatie... incerc cu miere, dar deocamdata nimic.
Am si eu o problema: voi mancati fructe? Mie mi-a spus doctorita pediatru ca nu am voie nici un fel de fruct, decat din compot. Si sincer imi e cam pofta. Asa ca... sfaturi??
Va pupic ca fug sa fac si eu o baita, acum am timp, inainte de baita lui bebita.
Pupici!

Laura si bebe Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

KOKORINA,tu sa ramai aceeasi draguta,ca intotdeauna,nu zice nimeni sa te certi cuei.decat sa ajungi sa explodezi si sa le iei gatul,mai bine le spui in fatza tot,dar asa degajat,cu zambetul pe buze,de genul: oricum numa intereseaza,dar ca sa stiti ce gandesc..Si copiii,ioc daca ii mai vedeau!nici in poze.
Am fost si eu asa "proasta " ca tine,si ajunsesem sa innebunesc.Pana cand intr-o zi le-a dat flit.Sunt ani de cand se poarta toata lumea cu manusi cu mine.Nu stiu sa se poarte cu tine,nu ii mai vezi,si cu asta basta.Nu ai nevoie de oameni care iti fac rau cu prezenta,de tensiune,eu una evit astefel de oameni,ii elemin din viata mea.Si nu preama cert cu nimeni,eu,dar tot ce e negativ,elimin.Am destule persoane in jur,pozitive,ca sa stau sa inghit veninul unora.
Tu ,chiar daca esti singurica pe acolo,ai sotul care te sprijina,si ai minunile alea de bijuterii la indigo,de mor eu dupa ele,nu ai nevoie sa va apropiati de oamnei cu limba de sarpe,veninosi.Lasa copiii sa nu se mai atinga de astfel de otravitori.
dandusa,he,cum sa va parasesc?? fac eu fatza cumva si cu pruncu'-n brate si nu va las de izbeliste.Desi sunt singura si io la crescut,dar macar eu centrez,eu dau cu capul ,nu ma deranjeaza nimeni.Dar o sa ma descurc eu cumva .
haha copchila ta doarme afara,e smechera,normal! si apoi vine acasa odihnita
ultima rochita e gata,dar nuam cusut-o,fac si caciulita,o inventie,sa vedem ce iese..Si apoi pozez.
dianocica,FELICITARI!!!!

deea,haha asa ma gandeam si eu,cum fac fetele astea asa bebei grasunei,ca sa vedeti pisoi ce va fac eu! ca am burta,cred,cea mai mica.
daca nu om mai avea timp de calcat rufele..le voi da si eu doar pe o parte..daca nici asa nu mai e timp, o luna doua le dau asa,ce sa fac.vad eu atunci.
donia,ar trebui sa puna picioarele in prag Organizatia Mondiala a Sanatatii ,sa impuna niste reguli.
dar stiu ca e greu asa ceva..
am zis ca ies azi,si am stat tot in casa.de lene,de frig...al meu a plecat la peshte,si m-am foit,sa merg si eu,sa nu merg..ma gandeam tot la apa..si pana la urma mi-a facut patul cu ochiul.
si a venit tati cu peshte maaaaaaare mare,si unul inca era viu si m-am pus pe plans de mila lui.hormonii,deh.

peste

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

aelita, nu se vede pestele, baga-l la public. Hai, sa trag si eu un plans de mila lui... ha, ha, ha, m-ai facut sa rad cu plansul tau... eu nu m-as gandi decat cum o sa-l pap mai bine!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

kokorina ma bucur ca te-am mai incurajat! Trebuie sa fi tare si sa spui ce ai pe suflet sa vezi cum se schimba situatia. Gandestete ce dureros este pentru sotul tau sa vada ca propria familie se poarta cum se poarta!
anka999fi optimista, ti-am zis ca am avut o colega de salon care a nascut intr-o jumatate de ora nici au nu a zis, nu a fost nici taiata nimic...deci se poate! Si hai sa-ti spun eu m-am dus cu gura pana la ureki la bucuresti tot drumul am ras cu sotul meu ...el imi punea muzica de relaxare...o sa vezi ca o sa fie totul bine, iar cand iti vezi bebelul nimic nu mai conteaza!
deeaeu lucrusoarele i le calc cam o data la doua trei spalari asta pentru dezinfectare, sunt tare migaloase lucrusoarele astea de bebei sa stai sa le calci!
Nu stiu ce are bebita mea de vomita...dar stii cum...ies valuri valuri de laptic de ma sperii si ma pun pe plans...voi patiti asa ceva?

carla2005 de Alexandra Maria

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ie vezi acunm

eu nu stiu cum sa il mananc,oricum am iesit de acolo,ca nu pot sa il vad asa.

nici nu stiu daca imi place.dar a scos un castron de "laptzi" si a zis ca mi-i prajeste .

36+

Mergi la inceput