Mamici de martie – aprilie 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 21
absoluta spune:
Ce faceti de sarbatori? Unde va duceti?
Fetelor daca eu vreau sa cumpar de pe acum hainute pentru fetita, nu stiu ce sa iau. Ce ne trebuie exact pentru ei imediat dupa nastere? Ce trebuie sa luam?
M-am gandit la un nume pentru fetita mea : Timeea.
Ce parere aveti?
roxanici spune:
quote:
Originally posted by absoluta
Ce faceti de sarbatori? Unde va duceti?
Fetelor daca eu vreau sa cumpar de pe acum hainute pentru fetita, nu stiu ce sa iau. Ce ne trebuie exact pentru ei imediat dupa nastere? Ce trebuie sa luam?
M-am gandit la un nume pentru fetita mea : Timeea.
Ce parere aveti?
Numele Timeea e relativ nou ptr mine, abia anul trecut am auzit de el ... (ce sa-i faci...is mai din padure) si inca nu mi-am format o parere de imi place sau nu.
Despre hainute... nu prea stiu ce ne trebuie dar ma gandesc la:
- body-uri cu multe capse (nu din alea care se trag pe cap)
- salopete ptr deasupra
- sosetele
- caciulite
- scutece din finet (ma gandesc ca o sa le fol pe salteluta de infasat sau la baita sau sa pun unu pe mine cand il tin in brate)
- pantalonasi si bluzite (nu prea sunt fan ptr ca ramane bebe cu spatele burta goala)
- paturici sau sac de dormit
- manusi daca te gandesti ca o sa se zgarie
si cam atat am in minte ptr moment. Nu ma gandesc la toaletele de scos afara inca...o sa depinda de vreme mult.
Mamicile cu copilasi ne vor da detalii mai multe sper despre ce ne tb sau ce ne e absolut necesar si ce nu.
roxana
24+
roxygeo spune:
Multumesc de incurajari

...
Crina_bv...cred ca si bb al meu e
, de starea mea ca nu prea m-a bagat in seama azi
Absoluta... aceasi dilema o am si eu...apropo de hainute...de marimi...iar numele este superb
Pupici
arissa spune:
Timeea este un nume frumos. Daca as fi avut fetita, as fi numit-o Maia. Este simplu, frumos si se potriveste cu numele de familie care este foarte lung.
roxigeo, fruntea sus, o sa treaca, ai sa vezi. Maine o sa vii de la eco cu vesti bune si o sa topai intr-un picior de fericire pe tot forumul
.
Si eu m-am plictisit la birou, de fapt nu e plictiseala cat e oboseala permanenta. Sunt obosita de dimineata. Abia astept sa vin sarbatorile, pt ca sunt libera de pe 22 decembrie pana pe 3 ianuarie. Ca mi-am adus aminte, voi de cand intentionati sa intrati in prenatal? Eu am anuntat la birou ca plec la sfarsitul lui ianuarie, dar daca persista oboseala asta, cred ca fac rost de un medical putintel mai devreme.
25+6 
Selene spune:
Buna fetele!
Apar si eu cu o intrebare - la voi reactioneaza bebeii la sunete (muzica, galagie, orice), intr-un fel diferit ? Ca bebelusa mea nu prea "ma loveste" daca e muzica mai tare de ex si peste tot citesc ca in perioada asta ar cam trebui sa danseze in burtica
; oricum e destul de linistita, in comparatie cu ce citesc la unele din voi, nu cred ca o sa ajunga karatista sau sportiva
...
Sper sa ramana la fel de cuminte si cand ne intalnim 
Va pup si va doresc un weekend placut si odihnitor !!!

AMR pana apare martisorul...
elyanne spune:
quote:Tzuna asteptam cu interes vesti de la eco... nu ne tine in suspans
Originally posted by tzuna
Buna fetelor! Din pacate am citit pe sarite ce ati scris voi dar am vazut ca in principiu sunteti bine. Si eu sunt bine. Raceala nu mi-a trecut de tot. Adica imi mai curge nasul si e infundat dar macar nu ma mai doare gatul. Maine ma duc la eco si am niste emotii... sper sa fie totul bine.
In seara asta trebuie sa stau pana tarziu sa termin un proiect pentru master (ca inca nu am inghetat anul, poate mai sunt sanse sa termin o data cu colegii).
Aveti grija de voi si poate reusesc sa va scriu maine seara cum a fost la eco si ce mai face bebe.27 s

Eliana (24 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
elyanne spune:
Despre ce ne trebuie pt. inceput, pt. bb... imi sau si eu cu parerea ![]()
Haine:
- body
- costumase cu totul
- pantaloni cu totul (din aia care au si talpa... nu stiu cum sa zic)
- bluze (daca e cazul de pus peste body)
- caciulite (cateva... deobicei se gasesc la seturile de hainute)... eu ii puneam doar seara dupa baie, pana la urmatoarea alaptare.
- manusi (tot asa... se gasesc la seturi)
- costumas gros / sac (cu maneci) pt. afara
- caciula mai groasa pt. afara
Dar nu trebuie sa luati prea multe haine, ca o sa mai si primiti... apoi bb-ii cresc repede in primele luni si raman mici. Si cautati cele mai mici haine posibile... chiar daca toate vise par mici... cautati cat mai mici... Eu i-am luat un costumas de 0-3 luni si a fost imens... cred ca la 6 luni era bun... chiar daca pe eticheta scria altceva. Si atunci mi s-a parut micut... cand l-am pus pe mandra... imens...
Apoi:
- patut
- carusel
- saltea
- lenjerie de pat
- aparatori
- sac de dormit / paturica
Eu am invatat-o in sac de cand era mica... si acum tot asa doarme... si bine am facut, ca altfel ar fi stat dezvelita. Si mai e un avantaj... nu poate sa se arunce in cap din patut cand sunt in sac, cand cresc, ca le vin si idei deastea.
La inceput a avut o paturica, cu fermoar, ca un sac de dormit... apoi sac cu gauri pt. maini si cap...
La capitolul farmacie si cosmetice:
- sapun
- sampon
- ulei (mie mi-a recomandat pediatrul ulei de masline fiert si racit... fara de-astea de bb-ei ca au diverse prin ele si e de preferat fara chimicale si prostii).
- comprese sterile (pt. sters ochisorii)
- ser fiziologic (pus in nas si ster ochii)
- bete de urechi, de bb-ei
- bete de urechi normale... pe care eu le imbibam in ser si ii curatam usor nasul
- termometru
- crema grasa de fund (de ex. Nivea)
- baneocin (pudra) - antibiotic... pt. buric... sa previna infectiile
- baneocin (unguent) - pt. fetite, daca le faceti gauri la urechi... sa nu se infecteze
- bepanthene... unguent, daca se irita la fund
- servetele umede
- pampersi
- un fel de scutece... de unica folosinta... care absorb si au plastic pe o parte... cand o schimbam o puneam acolo, ca mai facea cate un pipi si sa nu-mi ude patul
- cadita
- scaun de masina
- masa de infasat (eu n-am avut si nu i-am simtit lipsa... foloseam patul din camera)
Ce nu mi-a trebuit, dar am cumparat (ca imi statea pe creier): cantar. Dupa mine... inutil. Un stres in plus. Nici n-am cantarit-o de 10 ori... O catarea pediatrul lunar la cabinet... si era suficient.
Cam asta mi-a trecut acum prin minte... daca mai imi aduc mainte cate ceva, va mai scriu.
Eliana (24 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
tzuna spune:
Buna! Vin la apelul de seara cu vesti bune de la eco. Bebe e bine, a "ramas" tot fetita spre bucuria mea si a sotului (desi pentru el nu conta ce este), de fapt nici pentru mine nu prea conta, asa ma obisnuisem ca e baiat initial incat nu mai credeam ca e fetita. Ventricolul lateral al creierului nu a mai crescut, e tot 6.7 mm ceea ce e f bine, restul organelor (desi fusesera verificate si la 22 sapt.) sunt si ele in regula, deci pentru moment nu mai avem nici un motiv de ingrijorare. Sunt asa incantata...
Sa va spun aventura mea de aseara. Eram foarte obosita dar trebuia sa ma spal pe cap, sa ma epilez pentru azi si asa mai departe asa ca ce fac? Imi pun apa in cada (calduta, nu fierbinte) ca sa nu mai stau in picioare la dus . Pana aseara nu am facut niciodata baie de cand sunt insarcinata ci numai dus (ca oricum la garsoniera nu aveam decat dus). Si ma bag eu in cada, eram fericita ca imi relaxez picioarele, am inceput sa ma spal pe cap.... dar am observat ca ma muiase si baia, ca burta mea e mare si parca eram o balena neindemanatica. A fost groaznic sentimentul. Practic eu abia aseara cand am vazut ca ma misc greu, ca nu mai vad anumite locuri
mi-am dat seama de ce ma asteapta si am iesit din baie cam dezamagita. iar sotul meu saracul nu intelegea ce probleme am eu. Practic am avut atatea de facut pana acum, le-am facut ca nu aveam de ales si nu m-am gandit si la mine, nu m-am simtit greoaie sau mai stiu eu cum. Seara faceam repede dus si in pat la somn. Aseara m-am cercetat, m-am gandit si mi-am dat seama ce ma asteapta. Cred ca ce a fost frumos in sarcina asta va trece in curand. Burta mea e destul de mare si nu stiu cat va mai creste si mai important cum o voi duce.... Gata asta e tot. Nu va sperii si pe voi. Si sa stitit ca azi mi-a trecut ca iar am fost plecata toata ziua cu treburi si nu m-am mai simtit greoaie ci plina de energie.
Acum sa mai raspund si eu fetelo:
ABSOLUTA - Timeea mi se pare un nume foarte frumos pentru fetite. Si i-am sugerat si sotului sa-i punem si bebelinei noastre numele asta dar lui nu-i place. In schimb am la gradinita, la grupa mica o fetita de 3 ani si 5 luni, Timeea care-i o dulceata (eu oricum asociez numele cu anunite fete de copii din cauza meseriei mele). Noi ne gandeam pentru a noastra la Maria dar nu stiu pentru al 2-lea nume ce sa aleg.Pana una alta mai cautam ca pana azi noi nici nu eram convinsi ca asteptam o fetita.
CRIA_BV si eu am carcei la picioare de vreo cateva saptamani bune. Stiu cat sunt de durerosi. Pur si simplu te trezesti plangand. Dar sa stii ca am descoperit si cum imi pot face suferinta mai usoara. In primul rand nu-ti intinde brusc picioarele noaptea, dar daca te-a apucat totusi carcelul trege cu putere de degetele de la picioare in fata sau incepe sa te plimbi apasat prin casa. La mine a functionat de multe ori.
ARISSA- si eu ar trebui sa-mi iau concediu la sf lui ianuarie. Intre timp oricum sunt in concediu de pe 22 dec pe 7 ianuarie. Initial ziceam ca lucrez si 1/2 din februarie dar nu mai sunt asa sigura ca voi putea. Sa vad cum ma simt dupa sarbatori.
SELENE - nici eu nu-mi dau seama daca bebe loveste la zgomote si muzica. De cele mai multe ori il apuca "nebunia" cand sunt eu mai linistita adica seara la culcare sau dimineata inainte sa ma trezesc eu. Mie mi se pare frumos sa ma trezeasca bebe din somn dimineata. Dupa ce voi naste si ma va trezi mai des probabil nu voi mai fi asa incantata. Am observat insa ca nu-i place zgomotul din metrou (de fapt si pe mine ma deranjeaza). Ieri de exemplu incepuse atat de tare sa se miste (nu mi se mai intamplase chiar asa) incat se vedea prin bluza cum se misca burta mea. Adica ar fi observat oricine ma privea.
ELYANNE - e f bun sfatul cu sacul de dormit pentru a preveni accidentele. Si eu ma gandeam sa-i iau sac de dormit. Problema mea este ce sa fac? sa iau un sac mai mare sau initial unul mic si apoi unul mare cand mai creste? Daca ii iau sac mare de pe acum nu se poate trege cu totul inauntru lui si sa se sufoce? Ca nu mi s-au parut prea bine gandite.
Legat de hainute eu cred ca nu voi lua mare lucru inainte de nastere. Eu vreau sa-i iau patutul si lenjeria inainte si eventual hainele de scos din maternitate. Apoi, imediat ce nasc il trimit pe sot cu masuratorile la magazin. Eu ii tot arat de pe acum ce-mi place si el e ascultator. Plus ca vreau sa-i iau hainute putine initial dar care sa-i vina bine, sa nu-i fie prea mari. Si am vazut in Cora ca au si hainute fff mici, chiar si de bebelusi nascuti prematur. Mi se pare o idee f buna ca imi amintesc de o prietena care a nascut acum 1 an si vreo 4 luni o fetita de 2.200 si nu avea saraca in ce s-o imbrace.
Acum si legat de sarbatori si gata. In primul rand ca sper sa terminam nebunia din apartament pana atunci. Si vom pleca la Piatra-Neamt la parinti si socri de pe 23 pana pe 3-4 ianuarie. Cum nu vreau sa stam numai cu parintii atata timp am inchiriat si o cabanuta la Durau impreuna cu niste prieteni pentru 4 zile si daca ma mai tin balamalele mergem si la Iasi la niste verisori in vizita.
Voi cum mai stati fetelor cu constipatia ca fierul asta m-a innebunit de tot.
Asta e tot. Aveti grija de voi si de burtici.
26 s si 2 zile 
magdutah spune:
Seara buna!
Uitasem sa spun ca si eu il simt pe BB foarte putin: un pic seara si dimineata (adica el ne saluta la culcare si trezire
). I-am spus si doctorului astazi si a spus ca sa nu imi fac griji caci mai este timp sa il simt toata ziua!
Despre sarbatoarile de iarna : noi o sa stam aici, speram sa vina la noi niste prieteni din Berlin si noi sa ne ducem la ei de Anul Nou! Acasa nu o sa ma duc caci imi este groaza de drumul: Bucuresti-Galati! Iar anul trecut cand am zburat de Craciun am avut 10 ore intarziere din cauza vremii proaste!
Am fi vrut sa ne ducem in Alpi la munte, dar sotul tocmai se pregateste sa predea teza de doctorat ... asa ca ramane pe alta data ...
Eu la munca as vrea sa stau pana pe la mijlocul lui martie! Momentan ma simt bine la munca, nu obosesc, imi place ce fac acolo si nici statul mult pe scaun nu ma deranjeaza ... si mai mult: sotul e in biroul de alaturi ...asa ca il pot vedea oricand vreau si sa ma plang la el daca ceva nu imi place !
VA pup pe toate ... si mai revin si maine (sper cu poze noi)! Noapte buna si vise placute !
Magda
23+4
http://mfoca.myphotoalbum.com/
Rebiana27 spune:
Citeam ultimele mesaje ale voastre si ma gandeam la "miniaturile" de hainute pentru bebe. Abia astept sa cumpar si eu, de aceea multumesc celor care ne-au dat sfaturi despre ce ar fi mai bine sa cumparam. Sotul meu este putin mai superstitios si insista sa nu luam nimic inainte de nastere, insa de Craciun vine mama in tara si are cateva cadouri de la cunoscutii nostri (hainute pentru Deiutzu- nume de alint pentru Andrei) asa ca...
Sarbatorile le voi petrece la parintii mei, cu siguranta!
Starea mea este mai buna, as spune ca sunt chiar optimista, ceea ce-mi da incredere in ce va fi. Durerile de spate (care pareau simple junghiuri initial) imi dau de furca si-mi ingreuneaza miscarile, mai ales noaptea. Si mai e ceva pana la nastere...
Deiutzu misca, insa asa cum mai spunea cineva pe forum miscarile nu sunt influentate de zgomot sau muzica ci, mai degraba, are anumite momente ale zilei preferate.
Roxana, citeam ca tu te ocupi cu pictarea carucioarelor. Vrei sa-mi adaugi si mie unul bleu in dreptul numelui meu? Am mai lansat rugamintea odata dar... Acum ca stiu ca te ocupi tu, te rog in mod personal. Multumesc! 
Week-end placut la burtici!
Rebiana
23+