Mamici de ianuarie-februarie 2007 (38)
Raspunsuri - Pagina 18
kateryna spune:
Ylilimic, interesanta povestea. Parca o vad pe mama cum imi povestea ca ea ne-a nascut pe mine si pe sora mea in 2 ore de la prima contractie. Pai o cred si eu ca daca a scapat asa repede cu mine a avut curaj sa o faca si pe sor`mea
.
Astazi cred ca imi fac si eu bagajul ca vad ca deja nu mai merge. Am declarat razboi
contractiilor ca imi tot dau tarcoale de vreo 3 zile. Pana ieri le aveam la vreo 30 si 20 de minute dar cedau dupa vreo 3 no-spa-uri. Aseara insa si-au facut de cap cu mine si am avut vreo ora si ceva contractii la 10 min, asa ca am luat 2 no-spa si m-am bagat sa fac un dush ca sa vad daca se opresc asa si am reusit sa le pacalesc. Acum eu stiu cat imi mai merge?
Oricum, ideea e alta. La mine erau regulate (la 10 min), erau dureroase (dar suportabile) si pana la urma au cedat. Dar, cand trebuie sa mergem la spital? Ca ma gandesc ca desi erau regulate contractiile si dureroase, eu tot mai stateam pe acasa ca mi se parea ca trebuie sa doara mai rau. 
32+
George Anelin
aelita spune:
kateryna,imi pare rau ca ai contractii asa dureroase..e cam devreme.
si eu ma vait pt niste arsuri..of..cand contractiile sunt mult mai rele si mai perisculoase,si eu nu am avut pana acum dureroase .mi se intareste mai des burta,acum,dar daca nu ma doare,nu o bag in seama.
si cand ma gandesc ca voi va zbateti cu contrractiile si cu no-spaul de care nu stiu cum arata..
stai cumintica in pat,ai grija de tine,si sper sa nu te mai doara asa rau!
35+
sraluca spune:
Buna fetelor
Ce mai faceti? Eu de 3 zile dorm intr-una, ma trezesc pe la 10, mananc ceva si pe la 1-2 deja imi e somn. Ma mai treesc pe la 4-5 si gata ziua.
Mai proste ca de la atata zacut nu prea mai pot sa ma misc. Aseara am facut o plimbare scurta iar acum am fost pana la piata, am mers 5 min si m-am retras in masina unde l-am asteptat pe al meu sot sa termine cumparaturile.
De atata stat in pat si in fotoliu nu mai pot sa umblu pe strada. Nu stiu ce o sa ma fac.Cica sa am rabdare ca mai am putin, dar pana si imbracatul e un mare chin. Si de maine cica trebuie sa ma duc din nou la munca
. Mi-as lua concediu dar asta inseamna sa nu mai eis de loc din casa si dupa cum se vede rezultatul nu e prea bine. Vad eu maine daca adorm cu capul pe birou ![]()
Aaaa, si binenteles ca atunci cand imi e lumea mai draga mi se intareste burta.De zici ca am caramizi in burta.
Va pup si dupa amiaza placuta ca eu ma duc mai dorm un pic![]()
sraluca
33+
ylilimic spune:
Dragele mele, am pus linkul cu nasterile acelea rapide, pentru ca urasc notiunea "Sa punem raul inainte". Consider ca daca la altele s-a putut sunt sanse sa mi se intample si mie, nu? Ia incercati sa schimbati un pic unghiul din care vedeti lucrurile si dracul nu o sa vi se mai para asa de negru!
katy - daca te referi la contractiile acelea de genul intarirtul burtii insotit de durere, incearca sa te linistesti, sa stai mai mult relaxata (atunci cedeaza mai repede), poate mai mult intinsa, vorba aelitei. Nu sunt nici pe departe acele contractii de dinaintea nasterii, acelea din travaliu. Hai, mai rabda un pic, nu mai e mult!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
32+ (34 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
eli1977 spune:
Buna fetele!
v-am tot citit zilele astea dar nu am mai scris pentru ca am fost intr-o stare tare nasoala.Ma bucur mult de tot ca sunteti bine toate si aveti in burtici bebei asa grasuni.
Liuda, felicitari fata, sa fii sanatoasa, ai o burtica de o frumusete si bebelina nu mai zic, si totusi nu ai luat multe kg, bravo!
Mai fetelor, cam cu rusine trebuie sa va povestesc ca am experimentat o depresie....joi, pe 30 dec am avut cea mai groaznica zi din sarcina asta.Trebuia sa primesc niste bani dintr-o mica afacere, mai mult o intermediere, lucrurile nu au mers si am ramas cu buza umflata.Treaba e ca imi programasem toti banii pentru bebe si de 2 sapt tot planuiam ce o sa-i iau cu banii aia, o multime de chestii, sa termin si bagajul de spital.Asa incat cand am vazut ca am pierdut banii nu va pot spune ce-a fost pe capul meu.Am plans toata ziua, efectiv, nu stiu cum de-mi mai curgeau lacrimile.Mai uitam cate un pic si daca imi aminteam ma apuca iar, pur si simplu nu ma puteam stapani, eram in hohote si nu puteam deloc sa ii explic sotului ce am, ;dupa ce i-am zis nu m-a crezut ca e doar atat, nu-i venea sa creada cum faceam pt atata lucru, mie mi se parea ceva peste masura de grav si de trist.Al meu m-a luat usurel, pe urma a zis ca il cheama pe psihologul lor de la birou daca mai fac asa, ca nu sunt intreaga, imi fac rau singura si copilului la fel.La un moment dat pe langa faza cu banii mi-am adus aminte de toate lucrurile triste pe care le-am trait si am inceput iar, nu-mi venea sa cred, nu ma puteam controla si al meu ma tot intreba ingrijorat ce s-a intamplat si nu-i puteam spune...A fost ceva groaznic, ma si gandeam ca nu o sa fiu o mama buna, din astea...am adormit plangand.Vineri m-am trezit un pic mai bine si ma straduiam sa nu ma gandesc la ceva trist ca sa nu incep iar..Acum sunt deja mai bine, dar imi da de gandit faza, nu stiu ce sazic, de unde caderea asta.
Sper sa nu fugiti de nebuna, ca v-am zis ca mi-e cam rusine
dar am ales sa impartasesc cu voi experienta asta.sper din tot sufletul sa nu vi se intample.
va pup
ELI
31+ CU BEBE Andrei
criss68 spune:
bonjour burtici!
Cum v-ati odihnit? Eu de cateva zile dorm mai bine, poate si din cauza ca a venit tati acasa.
In sfarsit m-am urnit sa fac poze la hainute, de maine vreau sa le spal si sa le calc, dupa care nu le mai scot sa pun mana pe ele. Sper sa am rabdare sa le upload-ez pe toate,ca-s tare voluminoase. Eu consider ca am doar strictul necesar, mai dati-va cu parerea care va uitati. Oricum nu au iesit grozav pozele, e prea complicat aparatul pentru mine si nu am vrut sa-mi mai implic sotul si in asta. Mai am si alte articole de cumparat, dar am facut o pauza pentru ca nu am unde sa le depozitez fiind cu casa vraiste (carut, patut, articole igiena si biberoane). Nu am mai pus poze la cadita si la kitt-ul de la Carrera cu sterilizator, incalzitor, gentuta bb, walkie-talkie si ce-o mai fi continand. Oare v-am zis ca am visat ca am nascut? Eram exact in situatia actuala, derutata complet neavand nimic pregatit in definitiv, mai ales lucrusoarele spalate.
Noi suntem bine, dar incepe sa-mi fie lene - o fi de vina vremea. Nici inainte nu eram innebunita sa stau in bucatarie, dar acum... tare greu imi mai e. Efect: desi cratita trebuia sa ajunga pentru vreo 3 zile, s-a mancat intr-o zi si eu iar nu am mancare. O sa fac o ciorba mai nasoala, poate se mananca mai greu, dar nu as miza prea mult pe asta. Sotul a fost plecat din tara 2 saptamani se ceva si cu siguranta i-a fost dor de mancarea de acasa, sau macar romaneasca.
Cand termin de pus pozele o sa adaug si link-ul.
In sfarsit o sa vedeti si numele la semnatura, ne-am tot gandit la un al doilea nume dar se pare ca nu reusim, cred ca ramane unul singur, eventual la nastere poate ne inspira ceva imaginea fetitei.
criss
32+ cu
Ligia
Messa spune:
Eli, cica ar fi normal sa mai avem cate o depresie din cand ein cand, de la hormoni
. Las' ca trece!
alinuk spune:
Iubite balenutze,
Am o problema si cer cosniliere de la voi...
Se apropie petrecerile de sfarsit de an si revelionul...
Trebuie sa onorez cel putin vreo trei, iar de rev inca nu stim unde mergem (in vreun restaurant prin jurul casei...dar totusi) si-mi pun serios problema garderobei....
Ma rog daca la pantaloni stau bine...nu'sh cum sa fac cu bluzita, de unde, cum, in ce fel sa fie????
poate aveti vreo idee...
Alinuk 30+
Theodor
................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos
Liuda spune:
fetelor va scriu repede ultimele noutati ca nu mai stau mult!!!
AM VB CU FLAVIA!!! ea e bine, si-a revenit, fetitele la fel sant bine, dar au trecut prin clipe groaznice! acum au 1300 si 1140 gr. rasufla singurele manaca la sticluta! Flavia lapte nu are ca a plans prea mult si de necaz a pierdut laptele! Daca o sa fie totul bine de craciun o sa le lase acasa, pana atunci au de crescut!!! Flavia nu a avut nici un semn ca ar fi ceva in neregula, statea acasa, pe net, cand i s-au rupt apele, a avut travaliu de 12 ore cand medicii incercau sa-i opreasca contractiile si sa mai tina fetele fortat in ea! Dar nu s-a putut si atunci i-au facut cezariana, dupa care a avut dureri mari si plus a ramas cu dureri de cap de la care facea crize! Fetita cea mare a avut probleme cu respiratia cateva ore, apoi si-a revenit! A suferit enorm dar a zis ca isi iubeste fetitele si ele ii dau putere! A trimis poze cu fetitele - incerc sa le pun in album si va anunt unde imediat ce le atasez acolo !!! va transmite salutari, sarcini usoare si sa va rugati pentru ea si fete, ca inca mai au nevoie!!!!
cam astea sant noutatile !!!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 33 sapt fix
Liuda spune:
vedeti daca se pot vedea pozele
exista un album - numit BBII NOSTRI - sant si acolo si la in albumul Flaviei! sper ca se vede si parca am dat si share! Verificati !!!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 33 sapt fix