Intrebare pt. MAMICILE cu 2 copii sau mai multi
As avea o intrebare pentru mamicile care au nascut de 2 ori (sau mai multe)
1.Daca debutul travaliului la primul copil a fost prin ruperea apei la al doilea tot cu ruperea apei s-a manifestat?
2.Daca debutul travaliului la primul copil a fost prin contractii la al doilea cum a fost?
La mine debutul a fost la ambele nasteri vaginale prin contractii.
Mariana
27+
mama de Monica, Matei si Markus
Raspunsuri
kamelika spune:
buna!
la primul nu am avut contractii deloc, doar dureri ingrozitoare.....16h de travaliu
la al doilea a fost super in sensul ca am avut contractii ca la carte si travaliul a fost scurt si eficient.
mamy_taty spune:
Eu prima oara am nascut la 17 ani...am nascut la 8 luni si 2 sapatamani..stateam pur si simplu si mi s-a rupt apa..dar nu mi-am dat seama ce se intampla ..na..prima oara..mai eram si singura casa..
am sunat pe sot a,venit urgent m-a dus la Polizu cam in jurul orei 21.00..nu aveam nici o durere,contractie ,nimic..am ajutat pe fetele ce se chinuiau pe acolo,ma plimbam pe hol..PANA..m-a luat contractiile..din ce in ce mai tare..simteam ca mor de durere ,nu altceva..m-am asezat pe pat,cu picioarele in sus,impingand in peretele din stanga..si tipam,de ma auzit tot spitalul..am stat asa cam 2 ore..nu mai venea dr pe la mine deloc..pana sa enervat soacramea ,a inceput sa faca scandal si s-au adunat 3 dr..
in 16 min. dupa ce au venit am nascut..un baiat...acum...la a II a nastere...dupa 5 ani jumate de la prima..am nascut la 41 sapatamani,nastrea fiindu-mi provocata deoarece ,era peste termen..m-am dus dimineata singura la control ca eram programata ,la CFR 2,si dr. a zis ca nu ma mai lasa sa plec,ca trebuie sa nasc,orice ar fi..asa ca mi-a facut o injectie ,mi-a rupt membranele,..si au inceput contractiile..l-am sunat pe sot la munca ,i-am zis ca ma pregatesc sa nasc,ca m-au luat contractiile mari,nu ma crezut..ca din voce eram super bine..apoi,cam dupa 20 min l-am sunat iar si i-am zis ca am nascut tot un baiat..si credea ca fac misto de el..ca ma simteam SUPER bine..ma plimbam apoi pe hol si dr. ma intrebau pe cine caut..
si le ziceam ca deabia am nascut..
DECI: una peste alta am avut nasteri usoare..
SA vedem la a IIIa cum o fi!![]()
mamy_taty
marimar spune:
Mariana,
prin contractii la amindoua nasterile !
Apa nu mi s-a rupt deloc, la prima contractiile au inceput mai moi de dimineata pe la 5 si toata ziua am trebaluit prin casa, am fost sa ne luam filme-comedii sa omorim timpul pina dupa masa cind mi-a rupt moasa apa inainte de a merge la spital.
A fost un travaliu lung( 20 de ore) dar suportabil in prima jumatate, la spital am cerut epiduarla si de acolo incolo a fost un vis: am ascultat muzica in timpul contractiilor, am povestit cu moasa si am asteptat sa ma dilatez full si apoi sa imping invatata de moasa cind si cum.
La a doua nastere totul a durat jumatate( 10 ore), pentru ca din saptamina 36 am inceput sa beau regulat ceai din frunze de zmeur, m-am dilatat mult mai repede.
Nici nu stiu cind mi-au rupt apa 
Ah, si amindoua nasterile au fost la 41 de saptamini, inainte cu 2 zile de programarea de inducere ![]()
-------
Life's a journey, enjoy the trip !
Banti spune:
La mine la toate cele trei nasteri mi s-a rupt apa, desi incepusera si ceva contractii vagi dar acesta a fost momentul care a pus lucrurile in miscare ![]()
Nastere usoara! Iti doresc sa fie de data aceasta cum iti doresti tu. Esti o mamica curajoasa 

anamaria spune:
nr 1: s-=a rupt apa la 9.30 dimineatza, am sunat dr, m-a chemat urgent la spital, nici o durere/ contractie.
chem sotu, fac bagaju, ajung la spital, ma consulta, imi zice senin ca gata, nasc (aveam 8 luni si 2 saptamani)! nu prea am mai avut cand sa ma sperii, ca pana sa facem actele, m-au ras, m-au schimbat, etc... mi-au facut Ca, apoi nu mai stiu ce calmante in perfuzie...
tot nici o durere/ contractie. dr mai venea sa controleze ce si cum, ma durea cand controla el pe acolo... dar atat! pe la 13 ma invita pe masa de nasteri... nici o durere/ contractie. imi zicea el cand anume sa imping, ca eu nu simteam deloc vreo contractie!
la 13.45 s-a nascut minunea nr 1, bogdan-paul
nr 2: dr pleca in concediu, asa ca dupa ce m-a consultat (eram in saptamana 38 parca) mi-a zis ca oricum nu ar mai dura mult pana sa nasc, si daca vreau sa nasc cu el el imi provoaca nasterea. ma duc deci cand eram programata, ajung dimineata la 8 la spital, formalitati samd. asistenta de la registratura se mira toata ca urma sa nasc normal: cu burta asta??? e un copil foarte mare, sunteti mica de statura... da ma rog, daca insistati dvs si dr (eu nu insistam deloc, da daca nu mi s-a sugerat alceva ce sa fac???)
asa... deci de ras ma rasesem acasa (de data asta am apucat ca nu m-a mai luat prin surprindere
)
m-a consultat moasa; culmea, nenea dr era in operatie de cezariana si mai dura pana sa vina... m-a ascultat cu palnia aia caraghioasa
si a zis ca nu prea se aude BB cum trebuie, asa ca daca sunt de acord ea imi grabeste nasterea kiar daca dr nu apare... am fost de acord asa ca pe la 9.15 eram la salon si imi faceau Ca in pasar... (nasol moment, dealtfel
) in continuare, nici o durere/ contractie ... YET
ca in nici 5 min a inceput nene!!! de io ma gandeam mereu la ce citisem prin carti, ca dureaza contractia 1 min, apoi pauza, etc... da la mine nu nene, fara pauza, era numa o contractie si ma durea de parca vroia musai sa iasa fix in clipa aia!
in fine, ma consulta moasa si ma duce in sala de nasteri, la 9.45 a aparut minunea nr 2, tudor mihai!
una peste alta, zic ca am nascut usor in ambele okazii, prima fara dureri absolut deloc, a doua cu ceva dureri (doar trebuia sa stiu si eu despre ce e vorba, nu?!) dar avand in vedere ca au durat max 20 de minute... eu zic ca e acceptabil, nu?
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?
Tisina spune:
primul bebe: foarte treptat, contractii din ce in ce mai dese si mai intense, incepand cu cele abia simtite. Apa s-a rupt foarte aproape de momentul nasterii, adica destul de tarziu. Travaliu de vreo cinci ore (hotarat bebe)
Al doilea bebe: brusc contractii foarte intense, la intervale regulate, mai intai mai rare, insa indesindu-se destul de repede. Apa s-a rupt tot nitel inainte de a naste, travaliu destul de scurt (dar, Doamne, ce intens!!!) vreo trei ore si jumate, cu tot cu drum si formalitatile de internare (de cand m-am urcat pe masa de nasteri a durat vreo jumatate de ora).
mariana_1976 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Nu stiu daca pot trage vreo concluzie,dar am impresia ca daca e vorba de o nastere vaginala (fara inductie)travaliul debuteaza sau cu ruperea apei sau cu contractiile si in functie de asta se va repeta "figura" la nasterea urmatoare.
De ex.la soacra mea la toti 5 copiii a inceput cu ruperea apei, la mine la ambii cu contractii, la mama si sora ambii copii cu contractii...Asta ma face sa cred ca la mine si la urmatoarea nastere tot cu contractii cum am avut si la primii 2 copii.(daca va fi neindusa si nu cezariana electiva)
Mariana
27+
mama de Monica, Matei si Markus
mariana tache spune:
Eu am nascut 2x cezariana, dar la ambele am avut debut de travaliu; si nu s-au rupt membranele; doar contractii.
Mariana,
Stefan (20.04.04),
Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
Nasterea lui Stefan
Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
Gabi_K spune:
ambele cazuri: nastere indusa. Perioada de dilatare nici n-am simtit-o, doar pe la sfarsit. Insa la a doua nastere am nascut cu o dilatatie de 6 cm.
ex- gabibarta