The best of aug-sept-oct 2004 (122)
Raspunsuri - Pagina 20
danyce spune:
Ioana draga, eu abia mai am timp sa dorm in ultima vreme, dar timp de citit topicul tot imi fac, insa ia topicul de unde nu-i. Partea buna e ca nu pierd prea mult timp pe aici si-mi continui activitatile, dar totusi...mi-e dor si mie sa mai aud de copilasii din club si de ale lor mamici. Asadar, la apel! Pe unde sunteti si ce faceti?
Ultimele noastre pozici sunt intre pozele de pe Yahoo, in albumul Decembrie 2006. Nah, ca mi-e lene sa mai caut linkul. Oricum, sper sa apuc sa pun alte poze in continuarea acestora, cel tarziu in weekend.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
pufymic spune:
Daniela bine ca macar tu mai esti prin zona....Ma duc acum sa gasesc si sa va studiez pozele!Alma neastamparata(tot asa e, nu?)
Pupici!
Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006) ----------
Fetele bune se duc in rai iar fetele rele se duc unde vor...
CRISMIR spune:
Am vazut poze cu pui scumpi de IOANA si puiuta darag de DANIELA...mai da ce liniste e pe aici.
Noi l-am pus pe Robert pe o lista de asteptare la o gradinita cu program scurt..ca pana la 3 ani nu il iau mai mult...si acumj stam sa vedem cate zile il vor lua..ca au mai multe "pachete" sa le zic asa,de 2 zile de 3 si de 5...as prefera 5,evident,,dar nu stiu daca vor avea loc...mi-au zis doar de 2 zile,am acceptat ca pt inceput sper sa fie ok...sa vedem cand va incepe si cum va reactiona...sunt fericita ca e numai pana la 12,cand il iau acasa, pt ca ii pot da eu de mancare si il pot pune la culcare...ca fara mine e jale..
In rest nimic nou...vorbim si noi din ce in ce mai mult...caca tot in pampers,dupa ce a facut 3 saptamani la wc acum nu mai vrea nici cum...de saptamana viitoare gata ,renunt la pampers sa vedem ce va fi..ca vad ca altfel nu se mai poate...m-am inarmat si cu haine de schimb... sper sa ma tina nervii!!!
Va pe toate si puiutii si sa auzim de bine!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=12e3d1483e9c64814cf29c&utm_source=otm&utm_medium=text_url
pufymic spune:
Mirela !
Daniela am admirat-o pe harnicuta mica facand prajiturele!Ce domnisorica e deja!
Restul fetelor pe unde sunteti??????????
Pupici!
Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006) ----------
Fetele bune se duc in rai iar fetele rele se duc unde vor...
danyce spune:
Ioana si Mirela . Si eu i-am vazut pe cei doi"pufuletzi" si, ca de fiecare data, ma minunez cat sunt de frumosi si ce bine seamana.
Mirela, Almei ii place asa de mult la cresa/gradi (nu stiu nici acum cum sa-i spun pt ca sunt copilasi de la 3 luni pana la 4 ani;aici la 4 ani se merge la scoala) ca si in weekend ar vrea sa mearga acolo. Azi, de ex, m-am dus eu la centrul comercial din cartier sa-mi iau ciorapi si ei ceva ustensile de pictura.Ei bine, cand am trecut pe langa gradi, d-ra mea s-a pus pe-un plans de nu mai putea lumea din jur de mila ei.Nu mai spun ca ei au ramas masca atunci cand le-am spus ca d-ra plange ca azi nu poate merge la gradi, ca ea vrea la Eline, Michael si alti pitici, ca le iubeste pe educatoare.Cu chiu, cu vai, tot eu am calmat-o si am carat-o vreo 10 minute in brate (are cam 13kg acum) pana am simtit ca mi se rup bratele.
Pufy, Alma e acum nu neaparat nazdravana, dar din cale-afara de smechera. Are un talent special de a ne juca pe degete, de a ne pacali si de a profita de diverse situatii. La capitolul vorbit stam foarte bine....asta la limba olandeza - vorbeste mai bine decat colegii de peste 3 ani, cu mame olandeze; se cam uita lumea gura casca la ea cand scoate cate o propozitie de gen "piesa asta nu incape acolo" (la puzzle), "pa, mami, hai du-te" (asta dimineata cand o duc; ma mai si impinge din spate si fuge la geam sa-mi faca cu mana), "vine bunicul sa o ia pe Alma?" ( e innebunita dupa socrul meu si ii place tare mult cand o ia el de la gradinita), "mami, nu ajung acolo" (intr-o zi statea pe genunchii mei la masa si in mijlocul mesei era o cartulie, iar ea isi intindea manuta spre ea).In ceea ce priveste limba romana, intelege totul, mai vorbeste cu mama la telefon in romaneste, dar se preface ca nu stie (daca o intreb daca merge cu mine la nani, daca vreau sa faca ceva , ei bine, atunci automat stie si protesteaza pe romaneste). Lucrez la acest capitol, sa vrea sa converseze cu mine si in romaneste, si asta de buna voie.
La olitza suntem tot codase. I-am luat olitza smechera si cantatoare, arata ca un tron de printzesa, cu lumini si muzicutze, dar d-ra zice ca e fierbinte cand vede luminile ca se aprind instant cand se apropie de olitza. Culmea e ca se mai aseaza pe olitza normala si chiar face treburile in ea cand se afla langa mine si eu ma aflu pe WC. La gradi face destul de regulat la mini-wc-urile pe care le au acolo.Trebuie sa fiu mai ferma cu ea, ca astfel nu se poate.E asa de smechera ca nu mai spune "Alma face caca/pipi" , spune acum "Alma a facut caca/pipi"...normal ca dupa consumarea faptei.
In sperantza ca mai apar si alte mamici la orizont, va urez tuturor un weekend placut!
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
ana_a spune:
Salut si de la noi!
Si bine v-am regasit in noul an!
Se vede treaba ca sa rarit activitatea pe aici, probabil ca majoritatea sunt ceva mai ocupate sau sunt asa ca mine, si ocupate si lenese la scris
Stefan este bine, crestem si noi la fel ca toata gasca, in schimb avem o problemutza....pipi!! Ei bine, nu pot sa zic ca "operatiunea olita" a fost pentru noi vreo treaba foarte grea pentru ca dupa 2 incercari din partea mea nereusite de a aseza copilul pe olita...asta in urma cu vreo 3-4 luni am renuntat, si dupa o vreme, nici nu mai stiu cand, a zis el singur ca face pisu si a asteptat pana am ajuns eu cu olita...si uite asa incet, incet, eram convinsa ca suntem pe drumul cel bun
A urmat perioada cand a invatat sa-si dea jos pantalonii si chiloteii si mai bine de doua saptamani ne-a disperat cu asta, toata ziua isi dadea jos pantalonii si se aseza pe oala, apoi si ridica singur, chiar daca se chinuia sa faca doar cate un strop...avea el placerea asta de a se dezbraca si a se imbraca la loc.Cred ca exersa
Ei bine dar saptamana asta ma terminat.... toata saptamana a reusit sa faca mai mult in pantaloni decat pe olita...de la cresa il aduce soacra cu pampers pentru ca si acolo face la fel si doamnele mi-au spus ca il tin cu pampers dupa ce se trezeste , ieri a reusit performanta sa faca 3 belti de pisu prin casa...bineneteles ca nimeni nu stia pe unde a facut pisu, numai in momentul in care calcai pe ceva udddd ...
Si uite asa mi-am iesit si eu din fire, l-am certat un pic, dar aseara analizand situatia cu sotul am ajuns la concluzia ca nu e bine totusi sa-l mai certam, sunt din ce in ce mai sigura ca isi testeaza limitele, vrea sa vada cat poate sa tina pipi pana nu-l mai poate tine...o fi si asta o faza trecatoare, sper sa o trecem cu bine.Oricum la kk nu avem de mult accidente, de fapt nu am avut niciodata de cand a inceput sa ceara singur kk si a reusit sa astepte pana il asez pe wc. Asa ca m-am hotarat sa ma innarmez cu rabdare si sa reusim impreuna sa trecem si de faza asta, mai ales ca uneori se trezeste noaptea si imi spune ca face pisu, dar nu intodeauna poate astepta pana vin eu cu olita...
Sa trezit...va pup pe toate si mai revin!
Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii
Naty spune:
Buna!
Ce slaba activitate pe aici ...
Si eu am lipsit un timp fiindca nu am avut cand sa scriu, am fost super prinsa cu treburi. Si acum sunt dar n-am mai rabdat sa nu arunc un ochi pe aici.
Noi am fost bolnavi cu otii, eu duc pe picioare o raceala de vreo 2 saptamani, cand zic ca mi-a trecut o iau de la capat. Iaona la fel, ba saptamana trecuta a facut si febra in doua dimineti, 38,5. A fost dr. de familie s-o vada, cica nu ar avea nimic la plamani (desi tuseste mult), e doar racita. Nu mai stiu ce sa-i mai dau, am ineput cu Panadol cateva zile, dupa aia l-am oprit, mi-a facut febra, i-am dat Nurofen alte cateva zile si acum l-am oprit si pe asta ca doar nu pot sa-i dau incontinuu.
Octavian a facut cel mai nasol, o gripa urata cu febra mare si complicata cu bronsita, a stat in casa 5 zile.
Ioana ma uimeste cat de bine vorbeste, parca in fiecare zi isi imbunatateste vocabularul. A recuperat extraordinar, ea a vorbit ceva mai greu ca alti copii de varsta ei (din parc) si acum e mult inaintea acelora. Foloseste foarte corect pronumele (eu, tu, el, ea, meu, mea, tau, etc) si face fraze lungi si complicate. De ex. xum 5 minute am sunat acasa si a raspuns ea si mi-a zis "mamico, eu pec cu Dadi afa`a, e soa`e si fumos, megem in pac, tu ce faci aco`o la pitici, luchezi?" (unde pitici = servici). Sau ieri i-a zis lui tata "Babu, vino un pic stai cu Nani, mami vea dea teefon a Mieia" (mieia fiind prietena mea Mirela. Ieri se juca cu papusile cand a apucat-o pipi si i-a zis unei papusi, Mircica "Micica stai un pic cuminte, Nani face pipi, fuge a olita nu face pipi pe ea" (adica sa stea respectivul singur putin ca ea fuge la olita sa nu faca pe ea).
Problema mea e ca bona, de care altfel sunt tare multumita are un defect mare - nu face acordurile corect. De cand era Nani mica m-am gandit la asta, fiindca vreau ca fata sa invete sa vorbeasca corect de la inceput si uite ca am avut dreptate fiindca acum chiar am aceasta problema. Nana vorbeste si ea ca bona, cu care sta foarte mult si oricat incercam noi s-o corectam nu reuseste sa spuna corect "copii sunt" si nu "copii este". Chiar nu stiu ce sa fac fiindca e evident ca unui copil de 2 ani nu-i pot explica cum e treaba cu gramatica.
In alta ordine de idei, am fost tare impresionata zilele astea, cand am stat mai mult ca de obicei cu ea fiindca ta-su fiind gripat rau am ramas peste we la ai mei si m-am ocupat in exclusivitate de ea. Asa fericita a fost ca, atunci cand am iesit la plimbare spunea la toti oamenii cu care ne-am intalnit "am iesit cu mamica mea" - tare mandra. A venit femeia sa aduca branza si smantana si a luat-o de mana a adus-o la mine si i-a zis "asta e mamica mea!".
Pupici
PS - am vazut poze cu frumusica Alma!
Raluca, mami de Ioana - Alexandra
casatoria civila, burtica si Dodolina piticuta pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
nanusha la 2 ani
nunta si luna de miere
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
mina spune:
salut
si noi mai rar prin zona in ultima vreme..ca sa nu zic rar de tot.
Ana, am aceeasi problema. De kk se cere demult, insa numai acasa.La gradi nu se cere, dar nici nu face, ma bate gandul ca se abtine pana acasa. In vacanta de Craciun a reusit perfomanta sa stea cu "chiloti de baieti mari" (a se citi chiloti de bumbac) zile intregi fara sa faca pe el. Ii puneam pampers numa la somnic. De cand ne=am intors la gradi Dna ingrijitoare (care e o draguta si pe care vizigotu o iubeste suprem) a tot incercat sa il convinga sa se ceara la olita, sau sa stea fara pampers. I-am dus si chiloti de baieti mari acolo, m-am asigurat ca in cazul in care apar accidente nu va fi certat sau bruscat. Ba chiar dna ingrijitoare ii explica in fiecare dimineata ca daca vrea el sa stea cu chiloti de baieti mari ea nu se supara daca se mai intampla sa faca putza pipi, numai nu ar vrea el Matei sa incerce macar? ... La atatea intentii bune fiul meu raspunde intr-un singur mod: nu nu nu nu !!!!
Il mai las. Ma bate gandu ca poate dar nu vrea. Era mai simplu daca voia dar nu putea...
In rest toate bune si frumoase.
Pufy, cum merge cu amenajarea?
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
belle_vue spune:
La multi ani si din partea noastra, care am lipsit cam multisor, dar am incercat sa citim din urma cat s-a putut.
Piticotul meu merge la gradi 3 dimineti /sapt si ii place, dar bineinteles ca e mai tot timpul racit din cauza aia, fiindca mai toti copiii de acolo sunt raciti... Cat a stat acasa in vacanta de iarna s-a dres, dar cum s-a dus inapoi a luat-o de la capat. Si singura problema reala e tusea, mai ales ca el a avut acum vreo 15 luni o bronsolita destul de rea si ne-am chinuit ceva cu ea... Uneori tuseste atat de tare incat vomita si plange saracutul, cred ca se sperie si voma e si oarecum dureroasa. In plus, ii iese ultima maseluta, in dreapta sus, ceea ce accentueaza toate simptomele astea... In sfarsit, azi a fost mai bine, maine sta acasa cu mami si sper pe urma sa nu mai ajunga in faze asa de neplacute. Macar bine ca termina cu dintii.
Noi despre olita nu avem nici o veste, mai sta pe ea din cand in cand, dar asa, in principiu, fara vreun scop anume ... O cere ca joaca, nu fiindca vrea sa o foloseasca. Mai astept.
Nici cu vorbitul nu se inghesuie, dar am incetat sa-mi mai fac griji (de fapt nu prea mi-am facut nici pana acum -- dar uneori e frustrant pt mine...) -- oricum, de inteles intelege o gramada in 2 limbi, uneori chiar ne uimeste ce multe stie. In schimb se spala pe dinti, pe maini, ba chiar la baie a inceput sa se spele singur pe corp. Bineinteles ca la urma intervin eu pt "reglajul fin", dar ideea e ca stie ce si cum.
Eu mai am vreo 3 sapt pana la intalnirea cu bb2. Nu ma grabesc foarte tare, sunt un pic ingrijorata de ce o sa faca fiu-meu, desi e mort dupa bblushi cand ii vede la altii -- dar pe strada e una si cand e in casa cu tine si in patul maica-tii e un pic altceva. Ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine.
Va sarut si sper sa am timp sa mai intru inainte de nastere!
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
ana_a spune:
Salut de la Bistrita!
Mina, nici Stefan nu face kk la cresa, nu a facut niciodata, ba mai mult sa intamplat de vreo cateva ori sa-l duca soacra de la cresa la ea si de acolo sa-l iau eu si sa mergem la doctor, unde asteptand in sala imi spunea ca vine kk....dar a asteptat pana acasa...a tinut si 40 de minute asteptand in sala la dr si imediat ce am ajuns acasa am fugit la wc.Nu prea face nicaieri decat acasa.
Cu pipi am inceput saptamana ok sa zic asa, ieri nu a mai facut pe pantaloni la cresa, l-am gasit cu aceleasi haine.Oricum ei au program de olita si accidentele se intampla cred intre aceste programe de olita daca cumva bea mult ceai acolo.
E foarte incapatant si nu mai accepta sa-l intreb daca vrea la olita...se ratoieste la mine si nu se aseaza numai cand vrea el adica cand nu mai poate sa tina...complicata treaba pentru ca daca este cumva in mijlocul unui joc sau a unei actiuni importante de desene animat...mai scapa catva stropi pana isi da jos pantalonii si toate cele
I-am cumparat de ceva vreme carti cu autocolante si este super fascinat si incantat sa lipeasca desenele autocolante unde trebuie,are rabdare si nu se lasa pana nu terminam cartea de lipit.Am cumparat intamplator una cu pestisori care ia placut cel mai mult, erau si catva gen "Nemo" pe care il adora, plus ca trebuia sa decoreze pijamalele a doi pestisori cu bulinute si scoici colorate chiar nu ma asteptam sa aiba atata rabdare si indemanare sa puna fiecare bulinuta unde trebuie, mai greu cu dezlibitul, aici il ajut eu.
Cam asta despre noi.
Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii