** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (13)
Raspunsuri - Pagina 8
DidiAlex spune:
Paula in lipsa contractului colectiv de munca la nivel de firma se aplica cel de la nivel national, DAR este pe anul 2005-2006. Uneori nu se mai negociaza si ramane actualul in vigoare. Deci pana cand nasti vezi daca a aparut altul nou pt 2007. CCM are caracter de lege.
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
a) in cazul decesului salariatului, un ajutor, acordat familiei, de un salariu mediu lunar pe unitate;
b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii de baza; diferenta de 2 salarii se va plati dupa stabilirea, in conditiile legii, a cauzei decesului;
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu de baza;
d) un salariu de baza platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.
coraborat cu
Art. 100. - Drepturile prevazute in contractele individuale de munca nu pot fi sub nivelul celor stabilite prin contractele colective de munca.
Vali5 spune:
Fetelor, eu plec maine la munte
Firma organizeaza un team-building
si ne duce la Bran. O sa ma intorc de abia luni dupa-amiaza. Abia astept sa ies din oras, sa scap de culoarea gri si sa ma relaxez la munte. Partea si mai buna este ca sefa mea este si sefa la firma unde lucreaza sotul. Asa ca o sa plecam impreuna!
Si cum noua mereu ne-a priit aerul de munte
...
Valentina
17+
Poze
dideip spune:
DidiAlex iti multumesc ca esti draguta cu mine, dar astea ma intreaba in ce lege gasesc ele asa ceva(eu le -am citit ce ai scris tu)dar vor un monito Oficial sau chiar numarul legii.pupici
Paula
17+
http://community.webshots.com/user/dideip
mica0307 spune:
Dideip referitor la medicamente compensate. Eu am luat luna asta Elevit compensat de la medicul de familie. E compensat cam 60% si mi la-u dat si de la farmacie. Poate nu mai aveau plafon de compensate de abia nu ti-au dat, ca nu aveau alt motiv. Trebuia sa incerci si la alta farmacie.
In legatura cu salariu primit la nastere. Daca nu se prevede nimic in contractul individual de munca atunci se aplica prevederile contractului colectiv (ce ti-a dat DidiAlex). Acelasi lucru am printat si eu da nu e cazul sa ma agit de acum.
Vali sa te odihnesti si sa te bucuri de timpul petrecut in aer liber. Vorbesti de culoarea gri, pai hai sa vezi Bucurestiul atunci
.
Si sotul meu zicea ceva de munte da tare as vrea sa stam acasa, sa ne uitam la TV, sa dormim, sa vedem un filmulet, sa facem fasole cu ciolan pe 1 dec, sa vedem pe 1 dec la ora 19.00 seara cum se aprind luminile la Universitate etc.
Mica
15+
Poze
mica0307 spune:
Dideip uite:
Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii
2005-2006
nr. 2001/2005 din 31/01/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 1 din 22/02/2005
Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata,
inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2001/31.01.2005
Mica
15+
Poze
dideip spune:
DidiAlex iti multumesac din suflet si te pupacesc de o mieeeeeee de ori, am cautat pe Google si intra-devar am gasit ce mi-ai scris tu si acum pot sa le dau cu tifla in nas la colegele mele de la contabiliate(ma zbat mai mult pentru fetele din sectie care au un salariu de 3500000 care din luna decembrie lea marit si lor cu inca un milion si saracele sunt mai amarate)
Paula
17+
Vali5 spune:
Da, mica, stiu cum e in Bucuresti. Nu am fost de prea multe ori, dar nu mi-a placut deloc. Atat de cenusiu si de aglomerat, agitat.
Mai mult imi place in Constanta, mai ales de cand ne-am mutat in iulie - vad marea zilnic. Iar vara e cel mai frumos - veneam de la munca, puneam costumul pe mine si o baie in mare ma relaxa cel mai bine.
Valentina
17+
Poze
lbelciug spune:
Mica, nu pot sa-ti dau un raspuns obiectiv. Bona este o cunostinta si vecina de-a mea, asa ca ne intelegem si o recompensez nu numai financiar. Cu Matei sta zilnic 10 ore, de luni pana vineri.
Dideip, aoleu saraca fata, dar nici cu epiziotomie nu l-au putut scoate pe ursuletz? Imi pare rau pt probl cu glanda. Si am aflat azi ca a nascut fata nasei, o fetita de 2,8 kg. Daca in contractul indiv de munca nu e nimic stipulat ca premiu/bonus la nastere, atunci clar se aplica prevederile din contractul colectiv, adica vor trebui sa-ti dea un salariu bonus. N-am ce lege sa-ti spun, cauta contractul nivel national (cu ultima actualizare) pe care trebuie sa-l respecte si cel colectiv si cel individual. Eu am beneficiat de acest ajutor la nasterea lui Matei in 2005. Vad ca DidiAlex ti-a redat textul, tu trebuie sa gasesti insa cea mai actualizata versiune.
Vali5, dar la ce-ti trebuie carnetul de gravida? E foarte buna si gestiunea tinuta de dr gineco care te vede. Distractie placuta la Bran!
Kay, ce inseamna abulica? Succes cu scoala si teatrul!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
dideip spune:
mica0307 spune-mi are cumva vreo legatura si salariul, pentru ca asa mi-a spus medicul de familie, cand i-am spus ca am peste 5 milioane a zis ca nu poate sa-mi dea compensat ca trebuie sa am salariu sub minim pe economie.(scarba). Ce sa-ti spun ca ma vazut racita si nici nu ma intrebat nimic, macar o tensiune sa-mi ia, nimic.Unde anume ai tu medicul de familie?
Eu le cunosc pe asistente de cand eram mica si mi-au spus ca nu au cum sa ma ajute.(dar eu le trag acum la xerox fise care au mare nevoie la cabinet, dar daca fac , fac pentru asistente).Am zis ca ma duc sa le duc fisele xeroxate si imi voi lua fisa si ma voi muta la alt doctor.Si ma voi certa si cu medicul de familie pentru ca nu a vrut sa-mi dea compensat Elevitul cand eu stiu ca se compenseaza.
Paula
17+
mica0307 spune:
Dideip nu are legatura cu salariul. Dr de familie nu m-a intrbat asta si nici nu cred ca il intereseaza. Eu merg la CMU la dr. Elisei. Este un super dr, insa nu stiu unde mai este, daca este la vreun spital ceva. Pot sa intreb saptamana viitoare cand merg.
Mica
15+
Poze