** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (13)
Raspunsuri - Pagina 6
eimotto spune:
Buna dimineata burtici!
Brambuscaeu am avut la sarcina trecuta cerclaj. La eco de 20 de saptamani m-a "vazut" cu colul scurt (1 cm) si deschis si in 3 zile m-au "cusut".
Interventia a fost la Municipal, sub anestezie generala, nu cred ca a durat mai mult de 5 minute (fetele din salon spuneau ca am lipsit in total 15 min). Dupa am mai stat in spital inca o zi cu perfuzii si injectii impotriva contractiilor. Iar dupa, partea cea mai grea, am stat acasa, consemnata la pat 4.5 luni. La control am fost mai des decat in mod normal (la max 3 saptamani)
Acum mie dr. mi-a spus ca e de urmarit ce se intampla cu colul, ca sunt sanse sa nu se mai intample asa.
Mai am o colega de serviciu care tot asa a avut probleme si a refuzat sa faca cerclaj, a stat numai in pat si totul a fost ok. Eu nu am vrut sa risc nimik.
Faza haioasa este ca aveam zile cand nu stateam locului, ma apucam si faceam curat (mai ales ca abia renovasem apartamentul) si dr. se "prindea" imediat si ma certa. Se pare ca din cauza efortului bb apasa pe firul de cerclaj.
In concluzie nu este un capat de tara cerclajul asta dar va trebui sa te inarmezi cu muuulta rabdare si eventual un calculator langa pat (eu am continuat chiar si sa lucrez de acasa, dar ma gandesc sa poti intra si pe odisee
)
Pupici multi, curaj si iti tinem pumnii
Mamica de Iulia (06.02.2004) si
17+ (cred)
pauly spune:
cristalina welcome back.cu contractiile sa ai grija...cate un np spa si la orizontala.![]()
nu prea ii lume pe aici......fetelor suntem asa multe pe listuta si asa putine la conversatii.![]()
11+
Vali5 spune:
Buna ziua, gravidute!
Cum a fost noaptea pentru voi? Sper ca v-ati odihnit si nu v-a fost rau! 
Iar ati scris mult si am de recuperat. ![]()
Arthurana, te astept cu vesti bune de la doctor. Sper sa fie totul bine!
mica,
Multumesc pentru urarea cu visele frumoase! Din pacate nu prea am dormit bine. V-am spus ieri ca sotul e plecat si mie mi-e cam frica noaptea singura in casa. Stam intr-o zona de case din care majoritatea sunt inca in constructie si, in afara de o groaza de muncitori e cam pustie zona. Asa ca am dormit cam stresata...
piticasigogosica si Paflo, felicitari pentru rezultatele bune la analize! 
poohy si miniuta (Bine ai venit!
), si eu vreau mai multi copii. Mereu am zis ca vreau sa fac minim 2, dar sotul a zis fix 2, nici mai mult, nici mai putin. Eh, sa ne ajute Doamne Doamne sa ducem sarcina la bun sfarsit si sa mai facem bebei.
Androix si Alina25, felicitari pentru fetita si baietel!
Sa va traiasca si sa va bucurati de ei! Wow, ce de vesti bune!
IuliBraila, ma bucur ca e bebicul tau ok! Ce dragut, isi sugea degetelul!
kay, bine ai venit in odisee! Ma bucur ca pana la urma bebe s-a insurubat bine-bine de tot! Felicitari si sarcina usoara! 
eimotto, bine ai venit printre noi!
Sarcina usoara in continuare si sa-ti traiasca fetita!
cristalina, bine ai venit acasa!
Fetele care au fost la echo, nu ne aratati si noua poze? ![]()
Gata, ma opresc pentru moment aici ca m-am intins destul (sper sa nu se supere nimeni).
Pupici la toata lumea!
Valentina
17+
Poze
mica0307 spune:
Am mai aranjat listuta. Si acum suntem toate dupa DPN.
Vai ce mandra sunt de mine
.
Mica
15+
Poze
Vali5 spune:
quote:
Originally posted by mica0307
Am mai aranjat listuta. Si acum suntem toate dupa DPN.
Vai ce mandra sunt de mine.
Mica15+
Poze
Multumim, mica!

Valentina
17+Poze
lbelciug spune:
Androix, felicitari pt fetita! De ce postezi asa rar in grupul nostru, caci pe forum te vad totusi activa?
IuliaBR, vai ce dragut, a vazut doctorul ca e stangaci bebe! ai grija cu raceala, bea ceaiuri calde si multe, eventual cu miere si lamaie.
Alina25, felicitari pt baietel! Da, cred ca gradul 2 de maturizare a placentei e ok. Cat priveste nodulii, nu te ingrijora, ei apar din cauza schimbarilor hormonale si e f posibil sa dispara spre trim II/III. In aceasta situatie a fost o prietena de-a mea. Oricum, e bine sa-i monitorizezi la fiecare eco.
Kay, bine ai venit in grupul nostru si felicitari pt sarcina! Wow, ai 20 de ani! Esti atat de tanara!
GinaM, vai ce copii scumpi ai! Amandoi blonzi cu ochi albastri! Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei! Ce bine ca aveti masina spatioasa, eu imi fac griji cum o sa stam in Solenza 2 copii in scaunele si eu pe langa ei.
Brambushca, cumnata mea a avut cerclaj. Nu trebuie sa stai la pat tot timpul, ci doar sa nu faci eforturi sau sa mergi mult mai ales cand burtica va fi mai mare. Sa nu-ti fie teama, am inteles ca atunci cand iti face cerclajul nu simti nimic, iar la nastere va fi mai simplu pt ca ai colul scurt.
Kay, linisteste-te, visele sunt normale in sarcina, dar o sa treaca perioada asta cu cosmaruri. Dr Iosup sigur iti va spune la eco ce ai in burtica!
DidiAlex, stai linistita, abia am accentuat anumite aspecte de interes general pe forum.
Cristalina, bine ai revenit acasa! Cum a fost zborul?
Vali5, am zambit cand am citit introducerea mesajului tau. La mine noaptea a fost cam agitata (mai ales pt sot) caci lui praslea ii ies ultimele maselute si e agitat, plangacios si se trezeste des. Dimineata a dormit insa bine ceea ce m-a determinat sa ma scol o data cu sosirea bonei, adica la 9:10. Wow!
Mica, multumim pt aranjarea listutei.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
miniuta spune:
fetelor, eu nu pot pune poze de le eco, desi chiar ieri am fost la doctor, pentru simplu motiv ca eu nu primesc poze. am primit una si basta. dar no, ma consolez si eu uitandu-ma la pozele voastre si la alte documentare...ce sa fac???
just free your mind, and the rest will follow
mica0307 spune:
Vali si eu am aceeasi problema cand sunt singura acasa. Adorm foarte greu si ma trezesc de cateva ori pe noapte sa ma uit la ceas si ma gandesc ca nu se mai face dimineata o data.
Mica
15+
Poze
dideip spune:
Buna la toate gravidutele, ce faceti?
Bun venit noilor gravidute printre noi, va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi.
Felicitari gravidutelor care au mai aflat ce culoare are carucioarul(pana acum vad ca baietii iau avans bine de tot)
Astazi a sunat o colega la servici sa spuna ca a nascut un baietel(mai avea o fetita acasa de 3 ani)pe data de 21 de......4kg400 si 54 cm ce spuneti un urson mare, a nascut prin cezariana,chiar daca se dilatase 10 dar nu iesea bebicul ca era prea mare(cezariana arata bine numai ca i sa declansat glanda tiroida, saraca)
Paula
17+
http://community.webshots.com/user/dideip