Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (62)
Raspunsuri - Pagina 23
biabaus spune:
Daconst colacul l-a luat sotul meu de la un magazin de tehnico medicale care se afla pe langa spitalul Caritas; am inteles ca mai e un magazin de genul asta si pe Mihai Bravu spre Dristor, cum iesi din pasaj; sau parca am mai vazut unul pe langa ambasada Americii pe Batistei; si costa cam 450 mii; daca nu gasesti mai zi-mi, sa ma uit de adresa exacta.
Bianca si bebe Matei
poze
biabaus spune:
dianocica la mine nu era o infectie la san; doar ca trasese puiul prea tare, sau il tinusem eu prea mult la san, sa se desfunde canalele si imi facuse rani cu gurita; tu daca ai ceva infectie cred ca ar trebui sa-i spui medicului, sa vezi el ce parere are, ca dupa aceea sa nu fie vreo problema cu alaptatul (nu ca hraniti cu biberonul copii nu s-ar face mari, sanatosi si frumosi... daca nu e, nu e, nu-i o tragedie). Nici eu nu am lapte cine stie ce, si Matei s-a si invatat inca din spital si cu biberon, asa ca oricum ii dau completare.
Bianca si bebe Matei
poze
biabaus spune:
Raluca_u deci inteleg ca nici voi nu aveti un program cat de cat, dar ziua ce face Andreea doarme, si La multi ani pt pitica ta de Sf Andrei; tu ii dai san sau biberon? povesteste-mi si mie daca ai timp o zi , ca pe mine m-au dat peste cap toate sfaturile, multe contradictorii; unii zic lasa copilul sa doarma, altii : "Fa-i pogram, tre sa manance la 3 ore..." nu mai inteleg nimic; Matei al meu in cursul zilei mananca numai biberon, ii dau san doar seara si dimineata, ca nu prea am, si asa se mai strange ceva in ei.... altfel molfaie saracutul de-aiurea;
mersic
Bianca si bebe Matei
poze
biabaus spune:
anateo2004 pana acum nici eu nu l-am lasat sa planga; si el e atat de cumintel; doarme cate 5-6 ore , dupa baita, se mai trezeste abia pe la 6 daca se culca tarziu (adica 11-12); ma intreb uneori daca noaptea nu cumva nu-l auzim noi cand scanceste de foame si se culca saracutul cumintel la loc, sa nu ne supere !? dar cred probabil ca nu se intampla chiar asa, pt ca daca i se face ff foame are ceva tignal, nu e chiar tacut; nu stiu insa ce sa fac cu programul, sa incerc sa-i fac unul, el mananca majoritatea biberon, san mai putin, pt ca nu prea e;
tu cum ai facut cu Teodora?
iar de dormitul pe burtica, azi a fost asistenta medicului pediatru la care l-am inscrie si mi-a zis ca cel mai bine e pe burtica, ca-si va tine capul mult mai devreme, si e mai bine pt burtica, se face digestia mai bine si elimina gazele mai rapid, pe guritza sau fundutz; Cred ca ziua cand pot sa-l supraveghez o sa-l las pe burtica iar noaptea o sa-l culc pe-o parte.
Bianca si bebe Matei
poze
doradora spune:
dolores bine ati venit! sa fie bebe cumintel si papacios!
am fost la anestezist: m-a demontat rau de tot, ca sa verific tiroida mai incolo putin, ca si la spate tre` control-asta stiam, si cu inima sa vad ce o fi, l-am intrebat daca a mai ramas ceva intreg din mine si i-am explicat ca sunt prea tanara pt toate defectiunile astea. a fost dragut, il stiam din vedere, m-a trimis si la un ekg, si dupa aia de abia am ajuns acasa, nu puteam calca pe piciorul drept. am stat in pat, si deci acum pot face cativa pasi.
mi-a recomandat sa stau cuminte sapt viitoare, ca sa nu ii dau idei bebelinei, ceea ce coincide si cu planurile mele de a lenevi cat mai pot.
va pup, nu stiu cand o sa mai intru, am niscaiva virusi de care nu pot scapa momentan, imi trebuie niste cd-uri ca sa reinstaleze alex prin calculator, si speram sa mai mearga-calculatorul- pana ni se intorc acele cd-uri.
chris
38+
alexandra
biabaus spune:
Mirona legat de hranitul la mai putin de 2 ore, pot sa-ti spun cam cum face Matei al meu. Dimineata e f activ, si nu mananca sa se sature, cred eu, si doarme doar cate 1 ora, daca reusesc sa-l pacalesc putin plimbat, putin leganat, putin povestit... asa ca fug repede si-i mai fac un biberon... ca la san adoarme de oboseala.. si face ochisori imediat ce-l pun in patut; asistenta care a venit azi mi-a zis si mie ca la mai putin de 2 ore lapticul din stomac unul se branzeste, unul se acreste, si daca vine si urmatorul, cel dulce prea repede, se face in stomacul lui un coctail de toata frumusetea care se lasa cu gaze...si dureri de burtica... asa ca intre mese (pe care inca nu am reusit sa le identific, ca de stabilit... nici nu poate fi vorba) ii mai dau ceiut, la care se stramba, ce-i drept, dar daca soriceii din burtica sunt ff activi, il accepta pana la urma.
De asistentele din spitala ce sa zic... mi-e greata.. dar depinde de oameni... unii sunt Oameni, cel putin dna doctor pediatru, o bunatate de femeie... atata interes si rabdare cu fiecare copil in parte, n-am vazut pana acum. O sa va mai povestesc cand am mai mult timp, poate acum in weekend cand e si tati acasa.
Eu zic sa nu te sperii asa tare de faptul ca mananca la mai putin de 2 ore, sau da-i ceiut in loc de laptic; la sfaturi nu prea ma pricep, ca inca nu m-am dezmeticit nici eu, nu stiu cum e mai bine sa fac; unii mi-au zis sa-mi ascult instinctul, sa fac cum cred eu ca e mai bine pt el... "daca doarme, lasa-l sa doarma, nu-l trezi ca sa manance, e satul, de-aia doarme asa bine..."
si incredere in tine
iar apropo de laptele praf eu ii dau Novalac, asta ii dadeau si in spital, si cred ca il tolereaza bine pana acum, nu il doare burtica (sau colicii apar mai tarziu, Matei are azi 2 saptamani)
Bianca si bebe Matei
poze
anateo2004 spune:
Felicitari noilor mamici!Sa aveti bebelusi sanatosi si mancaciosi!
La multi ani! celor care poarta numele de Andrei/Andreea
Dolores,cand ai un monent de respiro as vrea sa vorbim pe mess
Biabaus,teo nu a avut program eu am alaptat-o la cerere,la inceput manca des uneori si la o ora apoi le-a rarit singura,dar ziua nicidata nu a mancat la 3 ore(decat daca dormea).Noaptea de la inceput sugea din trei in trei ore era ceas.Ea cand vroia sa suga nu plangea baga pumnul in gurita si sugea,eu o auzeam.Stef uneori ma intreba daca a mancat noaptea ca nu ne auzea.Eu am reusit sa o alaptez pana la 10 luni cand s-a intarcat singura nu mai avea rabdare sa suga pleca in patru labe prin pat
.Ce pot sa iti spun e ca am fost o mama calma,n-am cantarit-o decat o data pe luna la dr-a(desi aveam cantar) nu am facut proba suptului,teo crestea vazand cu ochii ca sa ma exprim asa.Ce stiu e ca nu e bine la varte asa mici sa stea nemancati mai mult de 3-4 ore.Daca insa e alimentat artificial trebuie respectate orele de masa,la cere merge doar la san.
Ana 38+cu
si mamica de Teodora
saftoiu_gina spune:
LA MULTI ANI tuturor ANDREELOR SI ANDREILOR si
Vreau sa va intreb si eu in legatura cu ceaiul de frunze de zmeur ,ati baut din saptamana 38 si cate cani pe zi ?
Gravidutelor, va doresc nastere usoara si noilor mamici,bebelusi sanatosi si mancaciosi .
GINA
37+
ANA
asiza spune:
Acs, felicitari pentru bb Victor!!!
Melinda, felicitari pentru bb Dominik!!!
Monis, felicitari pentru bb Razvan!!!
Ce de baietei vin pe lume!!! Mamicilor, sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si sa aiba o viata frumoasa!!!
Dolores, multumim ca ne-ai impartasit din experienta ta!!! Ai suferit destul...nu ma mir ca ai avut depresii, eu as fi facut mai urat cred! Important e ca bb David e bine, iar tu te refaci incet, incet...Ai laptic la san???? 
Si eu ma alatur Ginei, vreau sa stiu care-i treaba cu ceaiul din frunze de zmeura! Please, informatii, cine se pricepe...Multumim...cu pupici...
Oana
36+ cu
Denis Cristian
Disney bb
Personality can open doors, but only character can keep them open!
biabaus spune:
stiu ca a fost tema zile de ieri, dar sper ca nu va suparati daca raspuind azi:
1. Ce faceti cand sughitza copilul?
La inceput ne cam speria sughitul asta, mai ales pe tati, dar vad ca de vreo doua zile s-a mai potolit; eu am observat ca daca nu-l agit ff tare dupa ce mananca, nnu-l apuca sughitul; de trecut, ii trecea in 2- 3 minute, alteori chiar in 7 min, cu mangaieri pe spate, cu laptic uneori; lamaie nu i-am dat, si nici nu o sa-i dau; uneori (o sa radeti de mine) vorbesc cu Sughitul sa il lase in pace pe baiatul meu
. Si in burtica la mami tot asa sughita, si ne cam speria, deci daca acolo, unde ii era sigur cald si bine, si avea de toate, cand ii trebuia, si sughita, atunci de ce sa ne facem probleme acum, le trece sughitul, pana la urma, nu e nici un pericol pt ei.
2. Cat de gros va imbracati copiii? Ii infofoliti si la culcare?
Eu ii pun un body si un costumas intreg, sau pantalonasi si pieptaras; sosete sau botosei nu prea i-am pus, mama ma tot bate la cap sa-i pun, dar nu prea am folosit, decat ca sa-i mai tina pantaloneiiintr-un loc, ca sunt unii f mari de el micutul. Si il invelesc cu o paturica, care nu e f subtire dar nici groasa; la noi sunt cam 24- 25 grade; uneori ma gandesc ca poate-i e frigut saracutul, ca mie in pilota mi-e tare bine, sau poate sunt eu prea friguroasa.
Asistenta a zis insa sa nu-i mai pun caciulita ziua, ca o sa raceasca dupa aceea f usor, la cea mai mica deschidere de usa. Asa ca o sa folosim caciulita doar seara la culcare, dupa baita.
Bianca si bebe Matei
poze