Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (62)
Raspunsuri - Pagina 16
ramsan spune:
VINE VESTEAAAAA !!!
DANITA noastra a nascut: "La ora 8.40 s-a nascut TUDOR 3700 g, Apgar 10."Bravo mami!!! Refacere rapida, laptic mult pentru bebe Tudor, si nopti multe linistite, fara colici 

Miro stiai tu ceva... Imi pare tare rau de Dia.. ce o mai chinuie doctorii astia, ca pe Iisus, nu altceva.
sa raspund si eu scurt la temele zilei la sectiunea mamici:
1. Sughitul - dupa fiecare masa scoatem aerul afara si inevitabil vine sughitul, dar stiti cum, instant... 
Desi este enervant pentru noi, parintii, pentru bebe e ok, pentru ca isi regleaza nu stiu ce pe acolo, treburi interne. treaba cu lamaia am incercat-o o singura data, functioneaza, dar nu vreau sa-l mai vad pe Rares cum se stramba.... urat mai face uhhh. Il las asha si isi revine. Sughitul trece de la sine dupa vreo doua luni, cand se maturizeaza bine sistemul digetiv si cel respirator.
2. Imbracatul - in casa il tin pe Rares cu pampers, sosete, body cu maneci si peste el cu salopeta + bonetica subtire.. E super comod asha. il schimb in doi timpi si trei miscari. cand iesim afara ii pun o caciula groasa peste bonetica (dar vad eu ca ii este cald de numa), si il bag cu totul intr-o salopeta groasa tip cosmonaut (i se vede numai fatzuca). Nu prea ii place ca ii este cald de tot.
La noi in camera sunt tot timpul cam 23 de grade si de vreo sapt. Rares a invatat sa se dezveleasca. In primele doua sapt. il tineam legat in paturica de fleece, dar acum gata, a crescut si nu mai suporta sa stea legat sarmalutza. Face niste figuri, se foieste, se burzuluieste.. pana la urma scoate manutzele afara.. asta este. Are mama baiat mare.
Vad ca se pregatesc burticile de spital... Va urez sa nasteti usor puiutzi sanatosi si papaciosi 
Curaj.. ca nu mai este mult!
Sfat valabil pentru mamicile care vor naste natural: sa puneti in bagaj vreo doua pachete de always night (pe astea le veti pune direct pe chilot) - peste ele se pune vata invelita in fasha - iar peste vata sa presarati praf de Sapromed sau Baneocin (cu Baneocin la fiecare schimbat al tamponului.... Asha se va reface foarte repede epiziotomia, va spun din proprie experienta. Eu acum nu mai am nici o problema, am nascut de trei sapt. si de vreo doua sapt. stau normal in
, deci ascultati la mine, dap... 
Buricul lui bb cade super repede daca de fiecare data cand ii schimbati scutecul presarati Baneocin pudra la baza lui. Lui Rares buricul i-a cazut la 5 zile fara probleme, si am continuat inca vreo trei zile dupa cadere sa-i pun Sapromed preventiv.
Cam atat cu sfaturile babesti ... pe astea le stiu ca sunt verificate.
Daca aveti probleme cu alaptarea da-ti un mesaj privat.. si aici stiu destule trucuri 

Sa aveti o zi superba!
Ramona - mamica lui Rares (8 nov. 2006)
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Rares in burtik
fatima spune:
a si cand sughitza..o pun la tzatzica..efect garantat..se opreste dupa cateva inghitituri...
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
dandusa spune:
TEMA ZILEI 1
Crinuta sughita foarte mult si in burtica la mine la fel de mult sughita.Eu nu fac decit sa o acopar cu ceva,cu o paturica si in doua minute se opreste.Daca nu se opreste ii dau sa suga putin si la fel de repede se opreste,de obicei sughita cind ii este frigut.
TEMA ZILEI 2
Eu nu o imbrac gros ,dar am grija sa-i verific de fiecare data minutele daca sint reci sau nu...De obicei are camasuta si panatlonasi subtiri plus un cosumas sau body pe deasupra,caciulita de bumbac sau fara.Daca o scot in sufragerie ii pun o paturica ,daca o pun sa doarma ii pun paturica,sosetele ii dau daca are doar o pereche de pantalonasi subtiri.In camera sint 22-23 grade ,doar la baita facem 24-25 grade.
Raluca ,eu nu am reusit sa vad nici o poza.
Dandusa si printesa mica,Crinuta
poze crinuta 
poze dandusa 
burtica de mamica 
Raluca_u spune:
fetelor sa va tineti bine fata mea a dormit de la 9 si jumatate la 1, am schimbat-o si ne-am iubit putin si apoi am pus-o la san si a mancat 15 minute si a adormit bustean si daca am vazut ca nu pot sa o trezesc sa mai manance am lasat-o in pace si doarme si acum. cred ca recupereaza saracuta.
pentru maine ne-am facut programare la puls la clinica sa o vada un pediatru sa vedem ce ne mai spune. sper sa ne dea niste sfaturi cm sa procedam sa ii fie mai bine.
pupici fug sa dorm si eu putin.
Raluca cu
Adina Andreea 12.11.2006
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
Raluca_u spune:
Danita felicitari mami sa fiisanatoasa si tu si bebe. sa creasca mare si sanatos.
referitor la tema zilei: Adina sta imbracata fie in body si pantalonasi fie in costumas cosmonaut, la noi in casa fiind f cald - cam 25 de grade. noaptea ca sa doarma mai linistita o mai infas intr-un scutec subtire si ii pun doar o paturica subtire de vara din bumbac. cand doarme neinfasata avem o paturica normala nici prea groasa nici subtire cu care o invelesc. caciulita nu folosim decat cand iesim afara - asa ne-au recomandat si din maternitate daca temperatura in camera e de 24 de grade, dar la noi e chiar mai mare.
de cristina mai stiti ceva nu am vazut sa scrie in ultimele 2 zile. s-o fi intamplat ceva?
acum chiar ma duc sa ma culc
Raluca cu
Adina Andreea 12.11.2006
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
atudor spune:
Fetelor, a nascut Danita
. Minunea ei are 3,700 si a tipat de nota 10.
Felicitari mamico, recuperare rapida si bebe mancacios 
Ana
lui
Tiberiu Mihai
asiza spune:
Felicitari, Danita!!!!
pentru Tudor, sa fie sanatos si sa aiba o viata frumoasa!!! Refacere grabnica si te asteptam iar printre noi!!! Ce m-am mai incurajat cand am vazut mesajul cu nasterea Danitei!!!....
Dandusa, in legatura cu bagajul de spital, cred ca n-am uitat nimic, dar nu reusesc sa le adun pe toate sa le bag intr-o geanta!!! Lasa ca mai am timp! Parca trece tot mai greu timpul...incep sa se intrezareasca morcovei si la mine! Peste inca o saptamana cred ca nu ma mai vad dintre straturi...
. Va pup pe toate...
Oana
36+ cu
Denis Cristian
Disney bb
Personality can open doors, but only character can keep them open!
fatima spune:
raluca, si a mea la fel, nu stiu ce are..de azi noapte se trezeste, papa doar 10-15 min. si adoarme bustean...nu pot s-o mai trezesc..adoarme pt. 1h-1h jum si apoi iar..o trag de nas, o ciupesc de obrajori, o masez la talpi..degeaba..cred ca data viitoare o pacalesc cu suzi pana e cu adevarat infometata..
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
Mirona spune:
BRAVO MAMI DANITA!!!
Bine ai venit pe lume BB TUDOR. ma bucur mult pentru voi. Scor 10??? Beton - pentru cezariana. Pupincuti.
inca nici o veste de la Dia.
you all.
Miro si Karina Ioana
am o nepotica talentata, si o BB-lina zbenguita
atudor spune:
N-am mai intrat pe net fetelor, caci, surpriza, a venit mama sa stea cu mine si am avut f multe de povestit
E moarta dupa asta mic, si mi l-a invatat in brate
. Poate cu ocazia asta s-a mai stins si conflictul putin, desi sotul meu e plecat din tara…
Tema zilei:
1. Sughit: remediem cu o gurita de ceai si mai punem o paturica pe noi. Daca nu trece, 2 picaturi de lamaie; ii place f mult. Am observat ca el sughite cand e dezbracat sau cand e satul si se aseaza intr-o pozitie necorespunzatoare, sau cand se agita prea mult.
2. Il imbrac asa: pampers, camasuta de corp si pantalonasi (cu sau fara talpici) + sosetute, body (daca e intreg, fara pantaloni, daca nu, cu) si o vestuta pe deasupra. Cand il iau din pat, ii pun o paturica subtire pe el. Caciulita nu purtam decat dupa baie. Temperatura in casa, 23, 24 de grade. Ne invelim cu pilota.
Va pupam
Ana
lui
Tiberiu Mihai