LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (101)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by Noki_Lara
Dar pedeapsa suprema pentru mine era cand se supara pe mine si nu mai vorbea, sau vorbea strict necesarul. Mai, muream. Intram in pamant de rusine si oftica - ca am suparat-o si nu mai stiam ce sa fac sa-i intru iar in voie.

Dar astea sunt metode si chestii care inca nu tin la piticii nostri.Nu?

Uite, de asta imi place cand povesteste Noki... Exact asa facea si mama. Niciodata nu a ridicat tonul la noi, insa cand nu mai vorbea, ori avea ea privirea aia trista si suparata, de parca nu mai eram copilul ei, imi venea sa plang si nu mai voiam s-o supar niciodata! Plus ca ne-a invatat de mititele sa spunem din suflet "te rog frumos iarta-ma si promit ca n-am sa mai fac!" dar nu ne punea sa spunem pana nu-si dadea ea seama ca deja simteam ca am gresit, nu inainte, ca altfel erau doar vorbe. Si acum imi amintesc ca pana terminam de spus toata fraza, deja incepeam sa plang de rau ce imi parea pentru ce am facut! Dar asa, sunt prea mici acum pentru a intelege explicatii, acum ei inteleg doar fapta/rezultat/concluzie (e bine ori nu)

Gandacel 19+ si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

GOODA ZIUA FETELOR.

repede sa zic si eu ceva: stiti ca si eu am recunoscut ca mi-am altoit copilul. cred pana la urma ca nu conteaza daca dai mai tare sau maiincet, tot altoiala se cheama si nu-s de acord.
DAR: mi-am dat seama ca oricat de obosita, nervoasa as fi, nu trebuie sa ma supar/enervez pe el.
chiar daca el este "motivul" oboselii, stresului, nervilor.
este ca aia cu drobul de sare. daca ar dormi si el, as dormi si eu, as fi odihnita si cand ar urla "aparent" fara motiv, nu m-as mai enerva asa.
acum, fiecare face cum crede, citeste sau aude la altii.
mama sigur m-a batut cand eram de-o schioapa ca ma tavaleam pe jos in magazi, pe strada, chiar era sa dea masina peste mine cand m-am aruncat (pe trecerea de pietoni fiind) pe jos urland dupa anume papusa, dar apoi, cand m-am marit nu cred ca mi-a dat 3 palme, tata m-a batut rau de tot, dar din ce dadea de aia ma indarjea mai rau.
ca REZUMAT: nu ma mai enervez, las dracului tot ce am de facut, daca el urla, plange sau vrea sa stau cu el...
nu pot zice ca nu mi se mai pune pata..dar ma calmez, vorbesc fff calm, frumos cu el chiar daca imi sparge timpanele.

dau send si ma apuc de trimis date pt tabel ca ma omoara cristina....

Joy si Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Ola rapid si de la noi,
Am venit de la cursul de olandeza si sunt atat de decisa sa ma apuc serios de treaba ca am zis ca limitez accesul pe net....asta imi zic in fiecare marti, oare cand oi reusi sa ma tin de cuvant?

Deci avem 3 categorii de copiluti:
-mofturosi la mancare
- mofturosi la somn
- si care se abtin ( evit sa folosesc cuvantul "cuminti" ca pt mine toti sunt cuminti insa cu caractere diferite)

Ionikka imi pare rau sa aud ca Aron nu e bine, chiar ma intreb oare voua ce sfaturi va dau medicii cand aud ca bebeii nu mananca sau au probleme la capitolul asta. Oare va dau un program special de mese zilnice, sau sfaturi "astucioase" sau ce?

Apropos de mese, Noki ce program are Sararici de mananca la 10 si apoi la 15? Inteleg ca dimineata isi bea lapticul si apoi mai mananca iar la 10?

Ripley vazut Anutzache :)) Nu aud muzica pe care danseaza dar vazand-o parca aud ACDC, haioasa rau rocherita ta!

Gandacel si eu incerc sa aplic metoda ta, adica sa nu ma duc cand plange doar ca nu tine prea des, ca noi suntem decise rau, cand urlam urlam. Sa nu ma plang ca recunosc ca e si vina mea. Dar uite de cateva zile doarme pana pe la 6 in patutul ei iar eu pe la 4 deja incep sa ma uit la ceas si sa ma intreb de ce oare nu ma mai vrea misladena :D. Tare m'am obisnuit sa ma duc spre dimineata sa dorm cu ea...si sa ma trezesc pe la 8-9 cu vreo carte sau jucarie in cap. Ehe or sa se duca timpurile astea....

Noki eu nu ii dau supe / ciorbe, o sa incerc in seara asta, pana acuma doar piureuri.

Tania tare faza cu bugetul national!!

La faza cu tavalitul bebeilor si nervii lor nu ma bag ca deocamdata noi suntem destul de calme, se mai enerveaza missa cand ii zic a mia oara nu dar tot ca ea face iar eu fac ca mine o iau pe sus si o asez intr-un alt loc de regula in coltul cu jucarii, faza care oricum nu tine ca ea e o incapatanata si revine de unde a plecat. Dar de tavalit inca nu am avut onoarea.

Sa nu uit sa fac precizari: Fee da, in general Amalia nu se murdareste cand mananca, asta cand ii dau eu, iar ce ati vazut in video ca mananca singura sa nu credeti ca reusesete sa termine farfuria, no way, eu ii dau iar ea se tot fatzaie cu furculita ei si ma imita.

Gata, trimit mesajul si mai revin deseara.

Alina si Amalia 17.11.2005

Avem 1 anisor!

Primul meu Sfant Nicolae

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Hai sa ma laud cu fi'miu : a halit un ditamai cstronu de pilaf cu spanac ,spanacul facut piure si amestecat cu pilaf ,i-a placut tare mult !

Cu certatul sau batutul copilului nu's nici eu de acord sub nici o forma ,eu am trecut prin multe cu Orlando si la un moment dat simteam ca nu mai rezist ,plingeam cand dormea el ,iar cind se trezea eram ok ,el n-a vazut suparare si cearta in casa asta ,doar il atentionez ce nu-i bine pe un ton mai rece si culmea a inceput sa inteleaga ,iar cind fac asta vine la mine zimbind si ma ia in brate ,ca si cind :,,hai lasa-ma sa fac asta ,nu fii rea'' ....

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Alinush- uite, dau io exemplu pozitiv la invatat: de maine cand incep scoala o s-o raresc la greu.

Sarah doarme pana in jur de 10, iar io bibele i-l dau pe la 6.30-7 maaaaxim in somnic. daca se trezeste ea de-a binelea papa infim. Apoi fructele la 10.45, deci dupa 4 ore si nici ca vrea sa le vada. Apoi parc si la 13 intru in casa ca icerc s-o trec la un singur somn mai lung de pranz, ceea ce in ultimele zile mi-a iesit -desigur, cu oboseala maxima catre seara cumulata, dar asta este...
Revenind: se culca pe la 13 si doarme extrem d evariabil: o ora-o ora jumate-2-maxim 2.5 ore. Deci pranzul la 15-15.30.
Cum sa fac altfel? ca doar nu o pot lasa cu burta goala de la 6.30 de dimineatz apan al 16.30, adica10ore. Nu ca ar cere de papa...dar totusi. Face gastrita.

Nu merge nici sa-i dau de papa inainte de nani, ca e super obosita d ela misunat si nu are rabdare sa pape. Deci varianata mea e singura pe care o vad acuma.

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

sa va zic in ce maret stadiu suntem cu educatia:
aseara, nic in 4 labe prin casa, eu la bucatarie, farfuria cu apa a pisicii tot la bucatarie, la 3 m de mine. stie ca n-are voie cu mainile in apa pisicii, dar e fascinat de castronul matzei.
vine nichita la bucatarie, se opreste direct cu mana in apa si incepe sa-si balaceasca manuta prin castronel.
eu, fara sa ma mai duc sa-l iau, ridic vocea de unde eram, la 3 m de castron: Nu, nichita, n-ai voie. repet.nicio reactie..Ridic si mai tare vocea, fara sa ma duc la el: Nichita, N-AI VOIE. PLEACA DE ACOLO.
fuge nichita instant in 4 labe, cam la 2 metri de castron, in directia opusa mie. si se aseaza in fund acolo si se uita la mine.
ma semiintorc catre aragaz si-l oserv cu coada ochiului: lipa-lipa rapid, direct cu mana in castron!
Eu, cu vocea ridicata (cu de-aia joasa, dar ferma nu fac nicio branza, nici nu se sesizeaza): Nichita n-ai voie acolo! pleaca de acolo!
fuge asta iar li[pa-lipa in 4 labe in acelasi loc, la 2 metri de castron, directie opusa mie si se aseaza candid in fund si se uita in ochii mei.
cam cat credeti ca a continuat de-a fata-ascunselea? de 4 ori a facut la fel, pana l-am dus la jucarii si l-am incitat cu o masina sa uiote putin de castron.
deci stie sa plece, dar doar ca sa ma pacaleasca!

nu uitati sa-l ajutati pe andrei: http://andrei.point.ro/

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Gandacel....

Si stii pentru ce?
In primul rand pentru ca ti-ai lovit copilul, cel asa bun si inteligent si cooperant - asa cum l-ai descris tu

In al doilea rand pentru ca practici exact ce acum cateva luni spuneai ca nu vei face si ca detesti, si stii topicul, nu detaliez aici,

In al treilea rand pentru ca ai parte de violenta acasa in fata copilului, ai postat cu manutzele tale ca ai un partener iritabil, si violent uneori, iar acum o iei pe urmele lui.

Vei spune ca ai scuze pentru fiecare dintre aceste 3 "bile" negre. Poate singura ar fi, si asta kkcioasa, ca in starea in care esti si cu atatea probleme plus sarcina nu mai ai nervi de alte chestii. Dar daca ai rabdare sa-i explici de 31 de ori, de ce sa dai a32a oara??? Chiar nu pricep.

Esti o persoana inteligenta si puternica, atunci incearca sa-ti invingi si nervii si neputinta in ceea ce priveste educatia copilului la 1 an. Exista limite si orice gest cat de nevinovat ar parea in timp are consecinte dezastroase.

Crezi ca eu nu mai pot de bucurie cand Ana isi baga mana in gat pana sta sa vomite ca sa-i dau atentie? A facut-o de cateva ori, am incercat varianta ignore, apoi aia cu mersul la ea si explicat.... evident ca ea se pisha pe ea de ras, eu ma enervasem de-a binelea, insa nu a vazut copilul. Mi-am dat seama ca vrea sa stau cu ea, si asta a fost. Si nu mai face, dar zilnic gaseste o noua chestie la care stie ca reactionam si venim repede langa ea.

Exact cum descrie Anda, ei stiu ca nu au voie - majoritatea deja cunosc "nu e voie" - dar tentatia e mare si sa puna mana si sa atraga atentia asupra lor.

Am gresit poate data trecuta ca mi-am manifesta revolta privind lovirea unui alt copil, acum incerc doar sa ma abtin si sa explic cum vad eu lucrurile.

Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

quote:
Originally posted by joy04

repede sa zic si eu ceva: stiti ca si eu am recunoscut ca mi-am altoit copilul. cred pana la urma ca nu conteaza daca dai mai tare sau maiincet, tot altoiala se cheama si nu-s de acord.
DAR: mi-am dat seama ca oricat de obosita, nervoasa as fi, nu trebuie sa ma supar/enervez pe el.
chiar daca el este "motivul" oboselii, stresului, nervilor.
este ca aia cu drobul de sare. daca ar dormi si el, as dormi si eu, as fi odihnita si cand ar urla "aparent" fara motiv, nu m-as mai enerva asa.

Joy

tocmai tu cu cel mai dificil copil in privinta starilor de agitatie si nesomn poti spune asta, cred ca e o lectie pentru multe persoane

Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Sincer imi pare nespus de rau de copilasi!

Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Anda ,tu la ce ora ai nascut ,io ti-am zis ,ai vazut da?:)

Mai eu ignor lucrurile care nu-mi plac deci nu comentez ,vis-a-vis de Gandacel ,nu's de acord dar nici nu critic ,consider ca fiecare isi creste copilul cum vrea!

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

Mergi la inceput