mostenire copii minori?
Raspunsuri - Pagina 3
Lona spune:
quote:
Originally posted by ligia13quote:
Originally posted by Lonaquote:
Originally posted by olim
crisalida, sa inteleg ca daca nu ar fii avut copii, trebuia el sa imparta cu soacra, tot ce au adunat ei amandoi?
Da.
-speram ca raspunsul sa fie NU
Eu si Raducu (22.04.2005)
Si nu ce au adunat ei amandoi, ci DOAR partea celui care s-a prapadit.
olim spune:
pai asta mi se pare o tampenie.Adica eu daca patesc ceva, trebuie sa impart cu soacra partea sotului, atunci la ce sa te casatoresti, daca nu ai nici un drept
doamne, sper sa nu citeasca soacra asta, ca stiu si eu de ce e in stare
si inca ceva, daca eu ii donez tot sotului printr-un testament, atunci ce se intampla?
Legea asta e chiar absurda, imi imaginez pe soacra ce s-ar bucura, mai ales ca avem ceva adunate, ea care nu i-a dat nimic sotului, ba dimpotriva abia a astepta sa plecam in spania sa treaca masina pe ea
deci, putem sa facem testamet si sa lasam acolo unul altuia partea care ne corespunde, ca nu se stie niciodata, mai ales ca noi amandoi suntem tot pe sosele cu munca`pe care o avem.
Pai aici in spania nu e asa legea, cel putin asa stiu eu.Am sa ma interesez, si am sa ma casatoresc si aici, daca trebuie.
Astept un raspuns daca se poate, multumesc
Lona spune:
quote:
pai asta mi se pare o tampenie.Adica eu daca patesc ceva, trebuie sa impart cu soacra partea sotului, atunci la ce sa te casatoresti, daca nu ai nici un drept
doamne, sper sa nu citeasca soacra asta, ca stiu si eu de ce e in stare
si inca ceva, daca eu ii donez tot sotului printr-un testament, atunci ce se intampla?
Legea asta e chiar absurda, imi imaginez pe soacra ce s-ar bucura, mai ales ca avem ceva adunate, ea care nu i-a dat nimic sotului, ba dimpotriva abia a astepta sa plecam in spania sa treaca masina pe ea
deci, putem sa facem testamet si sa lasam acolo unul altuia partea care ne corespunde, ca nu se stie niciodata, mai ales ca noi amandoi suntem tot pe sosele cu munca`pe care o avem.
Pai aici in spania nu e asa legea, cel putin asa stiu eu.Am sa ma interesez, si am sa ma casatoresc si aici, daca trebuie.
Astept un raspuns daca se poate, multumesc
Ori cei care vor sa ajute aici (si nu sa verese suvoaie de indignare)
nu sunt destul de clari, ori nu citesti destul de atent poate.
Deci daca tu patesti ceva (si nu ai copii) sotul tau va imparti partea ta cu mama TA, nu cu soacra ta.
Parintii defunctului sunt (in lipsa descendentilor) mostenitori rezervatari, deci au vocatie la mostenire. In consecinta, pot ataca un testament.
Asta nu te impiedica insa sa testezi in favoarea cui vrei tu.
olim spune:
lona, poate ca nu m-am exprimat destul de corect, intrebam, ca daca sotului meu i se intampla ceva si noi nu avem copii va trebui sa impart ce am adunat cu sotul in toti acesti ani, cu soacra mea
iar daca moare soacra, cu fratii lui?ca ar fii mosnetnitori, nu?
Asta vroiam sa intreb eu? Eu nu am mama si doar pe tata si sora mea, iar el pe soacra si 2 frati.
Scuze daca nu am formulat bine intrebarea, dar nu ma mir ca nu am fost inteleasa, la ce nervi m-au luat gandindu-ma ca asta se poate intampla.
Lona spune:
quote:
lona, poate ca nu m-am exprimat destul de corect, intrebam, ca daca sotului meu i se intampla ceva si noi nu avem copii va trebui sa impart ce am adunat cu sotul in toti acesti ani, cu soacra mea
iar daca moare soacra, cu fratii lui?ca ar fii mosnetnitori, nu?
Asta vroiam sa intreb eu? Eu nu am mama si doar pe tata si sora mea, iar el pe soacra si 2 frati.
Scuze daca nu am formulat bine intrebarea, dar nu ma mir ca nu am fost inteleasa, la ce nervi m-au luat gandindu-ma ca asta se poate intampla.
Cred ca discutia aluneca de pe panta legala pe cea macabra.
Mai bine roaga-te pentru sanatate, pentru ca trebuie sa-ti spun ca nu se poate lasa prin testament in favoarea celuilalt sot TOATA averea, trebuie lasata si rezerva soacrei, legala si obligatorie (daca defunctul are un singur parinte, cota de 1/4).
Asa ca, oricum o dai, daca Doamne-fereste, tot cu soacra imparti!
Sanatate, si lasa incolo socotelile astea!
olim spune:
nu cred ca e macabra, dar asta e.Am pus o intrebare la o situatie care se poate intampla oricand, si oricaruia dintre noi.
Si s-au auzit si sutuatii oribile, mai ales cand e vorba despre bani.Stii cum e , banul e ochiul dracului
oricum multumesc pentru raspunsurile tale