35-NEGAM inceputul declinului (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

vreau si eu la Bucuresti... dar e taaare departe

ex- gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Gabi,vino,ca trenul te aduce,sa stii!

M-a cuprins nostalgia dupa zapezile care erau odata,dupa serile de Craciun cind afara erau nametii cit casa,si in casa era cald si mirosea a cozonaci,cind ieseam cu sania si linistea aia impunatoare care era datorita nametilor,cind parca iti auzeai si gindurile, te invaluia.....
Vreau sa fiu din nou copil!

BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

de zapezile alea mari imi aduc si eu aminte... mirosul de cozonac il simt si acum... ca tocmai am scos cozonacul fierbinte din aparat:) Si tin minte, tata ma ducea la sanius... Si mirosul de brad, era mult mai intens atunci, decat in lumea de azi...

ex- gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Ce bine de voi Brenda auzi la un club ,pei nu am mai fost de 4 ani
Ultima data tot in romania am fost la club ce mai viatza.
Dap trebuie sa ma apuc si eu sa fac cozonac ,dar nu ma prea pricep si cand te gandesti ca am si aparat de paine care ar face singur nu cere nici un efort.Ia bagati o reteta la fata sa incerc ca si asa ramin fara servici dupa 20 decembrie si va trebui sa imi ocup timpul liber.

Mergi la inceput

reteta mea:
300 ml lapte
500 gr faina 000 (adica de patiserie)
50 gr zahar
2 galbenusuri
3 plicuri zahar vanilat
1 lingurita sare
50 gr margarina
1 lingura de coaja de lamaie rasa
12 gr drojdie (adica jumatate dintr-un cub de 25 gr) la mine nu prea a iesit cu praful de drojdie, la cozonac prefer drojdia normala.
dupa preferinta stafide, rahat, fructe uscate, etc...
Folosesc programul de baza, culoare medie si marime medie(1 kg).

ex- gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana.ady spune:

Brenda, pina la urma tot tu si cu alma ati fost mai in cistig ca cel putin v-ati intilnit "pe viu" si ati mai fost si la club. Noi, celelalte fete - doar gura e de noi, cu intilnirile noastre virtuale...Eu una n-am mai vazut interiorul unui club de ani de zile...

Eu ma simt acum ca un butoi . De ieri de la prinz numai in petreceri o ducem... Ieri am fost pe la varu-meu si am mincat sarmale si ciorbita de perisoare. Azi am mincat masa de prinz la un restaurant romanesc unde ne-am indopat cu mititei si alte specialitati... Cred ca trebuie sa intru la o cura de dezintoxicare...

Cozonac eu n-am facut niciodata. Mama sa traiasca, ca ea face in fiecare an.

Mergi la inceput

Sivi, stai ca si eu sunt asa de desteapta doar de cand mi-am luat aparat de paine si am primit reteta. Daca ar trebui sa framant eu, n-as face.

ex- gabibarta

Mergi la inceput

Cunosc si eu aparatul asta dar drept sa-ti spun ma feresc de el ca de ca am auzit ca face o piine asa ed buuuna ca nu te poti abtine. Si mie cum imi plac la nebunie cocariile (mai putin ciocolata) cred ca m-as face dubla decit sint.

Mergi la inceput

asa e...
Apropo de cozonac: fiul meu a invatat la scoala despre alimente sanatoase si nesanatoase, si bineinteles la nesanatoase si despre paine. La care el trebuia sa-si deschida gura si sa spuna ca mananca foarte rar paine de cand mami tot face cozonac

ex- gabibarta

Mergi la inceput

voi vad ca ati luat-o in serios pe Maria Antoaneta...

Mergi la inceput