Apa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Sucurile, ceaiurile nu pot fi considerate lichidele de care are nevoie corpul. Prelucarea componentelor acestora este un efort in plus pentru corp; apa reprezinta nu mai putin de 60% din componetele chimice ale corpului uman (am repetat ce a aspus Allure), iar pentru o buna functionare acesta cere ceea ce are in componeta sa: apa.
Revin la ceai: da, o ceasca de ceai bun e sanatoasa, dar nu trebuie sa ne amagim ca poate sa inlocuiasca apa. Exista o formula pa baza careia se calculeaza necesarul minim de apa in functie de greutate. greutatea x 0,03 l. de ex.: 55 kg x 0,03 = 1,65 litri apa.

_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Moira e simplu:daca la 100 g portocale sint 46.9 calorii asta inseamna ca la 0.5 l suc de portocale...sint x calorii.Cam la 200ml iti trebuie 2 portocale, numai ca nu stiu cit cintaresc?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Odata ce constientizezi ca apa iti este necesara vei putea bea din ce in ce mai mult.

E greu la inceput, dar se poate... Pana acum cateva luni nu puteam bea nici macar un paharel de apa plata pe zi, acum ajung la 2l usor. Si mi-e mult mai bine! Se poate trece de pragul "apa plata e un chin" daca iti doresti acest lucru.

Eu am reusit sa ma obisnuiesc avand la serviciu mereu un pahar cu apa langa mine... Si, chiar daca nu simteam nevoia sa beau din el, beam numai ca sa stiu ca fac o pauza micuta de la lucru. Si, usor usor, m-am obisnuit...

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Aaaaaaaaaaa,un subiect interesant rau,nici eu nu pot sa beau apa.Mai mult,daca beau 2 litri/zi,fac ture muuuulte la toaleta,ceea ce nu prea e placut cind esti la locul de munca.....

Sintem 70% apa.Organismul uman este in majoritate apa.Rinichii filtreaza toata apa care trece prin organismul nostru.Daca nu ii spalam,exact cum a spus cineva mai sus,imaginea unui wc la care nu tragi apa e cea mai potrivita.

De curind mi-a recomandat cineva o carte foarte interesanta,"Mesajele ascunse din apa",scrisa de Masaru Emoto.
Daca aveti rabdare sa cititi cite ceva de pe site-ul de mai jos,o sa vedeti ce prostie facem privindu-ne organismul de apa.

http://www.masaru-emoto.net/rumanian/romindex.html

Si totusi....care e solutia? Cum putem face sa putem bea cel putin 2 litri/zi?

BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Cu putina vointa.

Ce poti face? Pur si simplu o bei. Nu pe toata odata!
2 litri sunt mai putin decat ai crede. Cand spui 2 litri ai in minte o ditamai sticla, si sentimentul "cum sa beau atata??". Dar daca bei "putin cate putin" nu e chiar asa greu.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

quote:
Originally posted by blue eyes

Sucurile, ceaiurile nu pot fi considerate lichidele de care are nevoie corpul. Prelucarea componentelor acestora este un efort in plus pentru corp; apa reprezinta nu mai putin de 60% din componetele chimice ale corpului uman (am repetat ce a aspus Allure), iar pentru o buna functionare acesta cere ceea ce are in componeta sa: apa.
Revin la ceai: da, o ceasca de ceai bun e sanatoasa, dar nu trebuie sa ne amagim ca poate sa inlocuiasca apa. Exista o formula pa baza careia se calculeaza necesarul minim de apa in functie de greutate. greutatea x 0,03 l. de ex.: 55 kg x 0,03 = 1,65 litri apa.

_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.

Eu credeam ca 2 litri inseamna lichide in general ,adica si supa,ceai,cafea ,etc.
Daca totusi ai multa apa in stomac presupun ca nu mai intra atita mincare,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Adevarul e ca se zice 2 litri de lichide, dar e o teorie care duce in eroare. Oganismul are nevoie de apa, necesarul minim fiind conform formulei de mai inainte. Nu poti sa ai multa apa in stomac pentru un timp prea indelungat, fiind absorbita imediat de organism. Mai ales cand e deshidratat.
Se poate autoeduca pentru a bea apa: un pahar pus mereu la indemana care sa aminteasca de ce sta acolo.
Eu tind sa cred ca maxim 3 litri in perioada calda si la o greutate normala ajung. Exista si reversul medaliei: prea multa apa in organism nu e bine, rinichii nefacand fata efortului cerut. Dar cred ca acest aspect nu are a face cu subiectul nostru: era doar un fapt divers.
Asa ca, va urez un we placut si multa apa bauta!
Ah, era sa uit: cei 2 litri trebuie distribuiti pe durata unei intregi zile. Nu toata ziua o jumatate de litru si seara 1,5 l!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

Eu beau foarta multa apa,cred ca depasesc 2l pe zi.Pur si simplu mi se usuca gura daca nu beau...si-mi place cea semidemineralizata.

Mada si Edisor mic 29.11.2004
poze->

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

nici eu nu prea beau apa dar incerc sa ma hidratez mancand foarte multe fructe si chiar auzisem intr-o emisiune un nutritionist care recomandase persoanelor care nu pot bea apa la comanda sa consume cat mai multe fructe fiind mult mai sanatoase ...in consecinta mie nu imi lipseste niciodata un strugure 3-4 mere pe zi sau chiar mai multe...si vara nu mai zic pepene si prune la greu...eu zic ccc ca e o alternativa buna pentru noi astea care nu putem bea apa multa

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Nici eu nu mai beau apa decat rar si putina. Acum un an ma chinuiam cu diverse regimuri, care regimuri toate incepeau cu apa min 2 l etc. Asa ca o vreme m-am straduit sa beau cei 2 litri de apa. Dupa ce m-am calmat cu diferite diete am si slabit. Acum am revenit la cca un pahar pe zi de apa si ma simt ok, nu ratza ca inainte.

Mergi la inceput