In toate curele de slabire si in general pentru sanatate e indicat sa bei 2l apa pe zi.Eu apartin categoriei de persoane care nu simt nevoia sa bea apa.Nu exagerez ,dar sint zile in care daca nu pun in calcul cafeaua, nu beau nici un fel de lichide.
As vrea sa stiu daca sint persoane asemenea mie care au facut efort sa bea 2 l de apa si efectul a fost ca au slabit.Nu cumva daca te apuci de baut retii apa in organism,in conditiile in care nu ti-e sete?
Cita apa puteti sa beti fara sa va impuneti?Ajungi sa te obisnuiesti?
Daca totusi beau nu pot bea decit apa minerala cu bule.Apa plata mi se pare un chin.
Tineti minte zilele caniculare cind ne dadeau apa la birou ca e si o legislatie in acest sens?Eu nici atunci nu puteam sa beau cind orice om moare de cald si teoretic ar trebui sa te relaxeze un pahar cu apa.
Raspunsuri
kamelika spune:
si eu sunt in clubul celor k nu beau apa doar la recomandarea medicului.pt mine e un chin sa beau 2l /zi.am ajuns la un compromis:ceai cu lamaie ,desigur indulcit cu zahar.nu am reusit altfel.in fiecare dimi prepar minunata licoare (cam 1,5l) si o consum in decursul zilei la temp. ambientala.nu cred ca te va ajuta solutia mea....la dieta nu ai voie asa specialitati.....
niponel spune:
Si eu ma inscriu in clubul celor care nu beau multa apa .
Eu cel mai mult beau ceai verde , ceai de iasomie ,ceai cu lapte ,ceai de lamaine .
Toate ceaiurile sunt fara zahara la mine.
Apa beau mai rarut.
Androix spune:
Cafeaua deshidrateaza de fapt. Si eu eram la fel aveam zile in care nu beam mai nimic, mai ales iarna. Vara va dati seama ca beam oricum. Dar mi-am impus sa beau 2l de apa pe zi si cu timpul m-am obisnuit. Am o apa semiplata care imi place tare si imi luam la serviciu cate o sticla de 2l. Nu o dadeam gata de fiecare data, dar in scurt timp am constatat ca daca a doua zi ma bazez doar pe ce ramane in sticla si nu iau alta noua la mine sufar de sete. Deci incet incet am inceput sa beau de sete. In sarcina beau apa ca la balamuc. La prima sarcina a mai fost cum a mai fost dar acum cred ca depasesc 2l pe zi.
Dar de slabit nu am slabit
ca sa slabesti trebuie sa mananci mai putin si sa te misti mai mult, apa e doar asa un mic ajutor.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
Bulinush spune:
ma alatur si eu in club..di pacate...nici eu nu prea am des senzatia de sete decat dupa anumite alimente, erau zile in care practic nu puneam strop de apa in gura pana pe la 16-17 sau chiar mai tarziu :(....dar dupa ce mi-am facut cateva analize si o echografie si mai multi medici mi-au sugerat ca multe probleme poate nici nu ar fi aparut sau ca altele s-ar rezolva prin consumul mai mare de apa (asta normal ca stiam de muuult, dar degeaba) am doua luni de cand mi-am impus sa beau mai multe lichide, chiar daca nu simt nevoia....si vad ca incepe sa imi intre in obisnuinta sa consum mai multe lichide
in perioada in care am facut in mod constant sport ma simtem mult mai bine si aveam mai multa energie daca consumam lichide
oricum cred ca nici excese nu e bine sa faci dar in jur de 2 litri pe zi (ciorbe, ceaiuri, sucuri, fructe) cred ca sunt foarte necesare si sanatoase si nu cred ca retii lichid in organism (mai mult decat e necesar) daca esti sanatoasa. Succes! ca se poate![]()
ancadragoman spune:
Nici eu nu beau apa de obicei ,insa de cand tin regimul beau aproape 3 l de apa cu lamaie pe zi.
La inceput mi-a fost f greu ,insa acum nu ma mai deranjeaza...
anca
poze nunta
Incercari bb
Allure spune:
Asta se cheama suicid lent. Imi vine in cap o comparatie plastica: o buda pe care o folosesti de 3 ori pe zi si nu tragi apa niciodata...sau o tragi la 10 zile... 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel. ![]()
Allure spune:
Lipsa senzatiei de sete este o anormalitate cauzata de dereglari ale centrului aflat in hipotalamus care regleaza aceasta functie. Nu va amagiti ca daca nu va e sete nu aveti nevoie de apa.
"Apa este principalul compus chimic din organismul unui om, reprezentand aproximativ 60% din greutatea noastra. Este la fel de importanta pentru metabolismul nostru ca si sangele, deoarece apa ne elibereaza corpul de toxine, duce nutrientii la celule, mentine temperatura corpului constanta, lubrifiaza articulatiile, constituie principalul mediu in care au loc majoritatea reactiilor chimice din organism si ajuta la digestie."
Poate asta o sa va convinga sa beti minim 1.5l/zi
Nu exista "Nu pot"...Exista "Nu stiu/ nu vreau"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel. ![]()
blue eyes spune:
Important e ca nu e sanatos sa bem apa rece. Cand l-am vazut pe un fost coleg chinez band apa calda, peste 30 de grade, l-am privit ca pe un alien. Si totusi, dupa cativa ani, cand am avut probleme cu digestia am incercat trucul cu apa calda. Efectul binefacator nu a intarzaiat sa apara.
Band apa rece, stomacul sufera un soc din cauza marii diferente de temperatura. O cana de apa calda pe stomacul gol face minuni. Iar apa cu bule, asa zisa minerala - de fapt cu CO2 adaugat, e bomba pentru stomac. Mai indicata e apa de la robinet fiarta si lasata sa se raceasca un pic. Dupa un pahar de alcool in plus un pahar cu apa e iarasi o binefacere pentru organism.
_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.
Moira spune:
Eu nu numai ca nu prea am chef sa beau apa, dar daca beau la comanda (si de regula comanda se numeste cura de slabire), ma ia ameteala si am tahicardie. Asa ca incerc sa beau putin si rar, insa tot nu pot ajunge la 2l.
Imi place insa sa beau suc proaspat de portocale, insa nu stiu daca e indicat in cure de slabire. Eu beau cam jumatate de litru pe zi, poate chiar un litru si am senzatia ca imi calm face pofta de mancare, insa e asa de bun si proaspat, mai ales chiar dupa ce sunt stoarse portocalele. Oare litrul asta sau juma de litru de sus de portocal este asimilat unui litru sau juma de litru de apa (avand in vedere numarul de calorii?
Moira