Mamici de ianuarie-februarie 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 27
Salina spune:
Mai, fetelor, de unde ati scos-o pe-asta cu verigheta? V-a zis voua dr. ca nu va lasa la spital cu ea? Pe bune, e drept ca la mine a fost cezariana de urgenta, dar am intrat si-am si iesit din sala de operatii cu verigheta, inel, cercei si lantisor (din alea subtirele si finute, de care nu ma despart cam niciodata). Cred ca singura chestie e sa nu dispara, dar de influentat aparatele...no way!!!!
ALINA
35+
Catalina spune:
Neata matinalelor. Io am intrat mai tarziu ca de la 6 jumate tot am activitate. Am dormit mai bine azi noapte si cred ca de aia ma simt mai energica. De asemenea sunt ok pt ca bebe misca asa cum il stiam eu din zilele lui bune asa ca ... sunt si io bine cu moralul. Cand o sa aud ca mama a aterizat cu bine in Germanica, voi fi si mai bine.
In ceea ce priveste tati in sala de nasteri, ce vad ca se discuta, la noi e un categoric NU. Si din partea lui si din partea mea. Asa ca nu avem dispute. :-)
Azi dimineata iar am avut aventura facutului de pipi in eprubeta respectiv recipient de urocultura. Bai, pe bune, voi cum va mai descurcati acuma cu burta mare? Ca cica sa nu le atingi de piele sa ramana sterile, dar io nu mai vad nimica si nu prea nimeresc recipientele. Ma ia rasul dar e chiar o pb.
Azi noapte am visat ca il nascusem pe bebe. Sa nu va zic ca eram imediat slaaaaba ca la inceput, ma duceam la serviciu, ba chiar mai treceam si pe la facultate. Bebe avea niste ochi maaari, negri si un par blondutz si mult (Doamne fereste, de unde blondutz), manca un colt de paine :-))))) si imi spunea ca ia uite mami ce mi-au facut astia si imi arata ca i-au luat sange din vena. Sa mori nu alta ... . Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu a fost cosmar oricum.
Dana ai dreptate, si la mine luna a opta a fost cea mai cea. Exceptand sperieturile cu miscarile lui bebe, a fost de departe super. Singura chestie e durerea de spate care s-a accentuat in ultima saptamana bine de tot. Citesc si eu la noi-dec si ma cam iau fiorii dar iata ca sunt bine fetele si au bebei sanatosi. Eu gasesc f educativ subiectul respectiv mai ales pt experientele proaspetelor mamici. Am invatat deja o gramada de chestii de la ele, sper sa mi le si amintesc.
Hai va doresc o zi usoara si vorbareata,
Cata 34+
danymamic spune:
Salut burtici frumoase
Azi suntem putin demoralizate. vineri am luat rezultatele de la analizele de sange si vroiam sa va cer sfatul pana ajung la doctor. In primul rand am colesterolul foarte marit (407.4 mai exact). Eu banuiesc ca de la consumul de oua pentru ca grasimi nu mananc de fel. Am inteles ca totusi nu influienteaza cu nimic sarcina (nu afecteaza fatul) dar totusi este o alta problema pentru mine. Iar a doua problema ar fi o infectie urinara (prezent klebsiella UFC>100.000 care am inteles ca nu este sensibila la un antibiotic care poate fi luat in sarcina. Intrebarea mea este atunci cum se poate trata ca presupun ca nu pot ramane cu infectia pana la nastere. Daca v-ati intalnit cu astefel de probleme va rog sa ma sfatuiti si pe mine ca sunt usor debusolata.

daniela 32+
sraluca spune:
Neata fetelor,
Noi acum ne-am trezit. Am fost lenesi, deh, daca dormin in pat.![]()
Ieri am facut si un maraton: praktiker, bricostore, carrefour de am aterizat acas nici nu mai puteam sa vorbesc. Si ma mai plangeam ca nu pot sa umblu
.
Legat de colesterolul marit si mie mi-a iesit mare ultima oara dar a zis dr ca e ceva normal in sarcina. Desi la 400 mi se pare `cam mare. Dar voi la ce laboratoare va duceti fetelor, ca aici la noi pe lista cu rezultate iti da si valorile normale, care difera uneori de la aparat la aparat. La voi nu e la fel. Mie intotdeuna mi-au dat o list tiparita de calculator cu valorile normale, alea ale mele si insemnate alea care nu sunt in regula. Nici nu trebuie sa te duci la doctor decata ca sa iti spuna de ce nu sunt ok si ce sa faci. Dar fiecare laborator cu obiceiurile lui.
Va pup
sraluca
33+
aelita spune:
ylilimic,hehe cum satrimiti tu dvd-uri? te ruinezi.lasa,intentia conteaza !
doctorul ala al tau e tot de pe vechiul regim,dus cucapul.tu negociaza si insista sispui ca peste tot in lume s epractica asta si nu isi sparge nimeni capul.hai,mai,chiar asa,nu le dau barbatilor nici un gram de credibilitate,prea ii cred toti niste momai si niste slabi si niste lesinati.Sa le dea oportunitatea sa arate si ei ce pot.V-am zis,eu cunosc zeci si zeci care au participat,si NICI UNUL nu a lesinat! Deci,daca e sa i se fi intamplat cuiva asta,cred ca procentul este f f f mic.Desi nu cred sa lesine vreunul,sunt barbati totusi,pe vremuri mergeau la razboi,si faceau tot felul de operatii pe viu,si noi in ziua de azi prea ii dezacreditam complet.Eu stiu ca noi ne simtit eroine,ca doarnoi facem copii,dar nici ei nu sunt niste momai,saracii.Eu am incredere in ei,ca nu ne vor face de ras,fetelor,si bag mana-n foc ca dintre noitoate de aici nici un barbat nu va lesina! Trebuie doar sa i se dea putin curaj,ca asa daca toti ii spun asta...E chestie de obisnuinta,la noi nu se obisnuieste,dar peste tot in lume-ma rog,nu chiar peste tot- e ceva normal,nimeni nu isi pune problema ca lesina el acolo.Si chiar daa i se face rau,sunt ADULTI,sunt destul de mari sa spuna " mi-e rau " si sa iasa.Nu cred ca te ia lesinul asa si te-.a secerat de picioare.
Medicul ala prea crede ca el e singurul barbat din lume si restul sunt copii lesinati.
Da-te la el si spune-i ca tu nu nasti altfel.
Cat despre acea mamica,-asta suna a dorbul de sare-acea presupusa mamica ce ar putea naste in acelasi timp cu tine,in aceeasi sala !! sa isi rezolve si ea problema cu barbatul ei,nu? eu inteleg solidaritate,dar nu in tampenii.adica daca tu nasti singura,sa nasc si eula fel,ca daca ma tine barbatul meu de mana te simti tu prost..
Plus de-asta ,medicul ala ORICUM de va ocu`pa de tine,indiferent ce va face sotul tau,car epoate face acolo si tumbe,sa scoata si limba la doctor,sa lesine..medicul isi va vedea de nastere,ca doar nu e acolo sa trateze un simplu lesin.Lesina,vezi de treaba ca se trezeste,il scoate o asistenta afara si gata.Asa sa ii spui,domn' doctor,daca lesina,lasa-l domle acolo,ca se trezeste el cand si-o auzi fecioru' tipand!
De ce e diferenta intre saptamanile tale si ale medicului ???
stai sa ma uit la tine...
dupa calcul,si mie imi ies tot 33+ la tine.De unde zici tu ca ai 31? cand ai avut ultimul ciclu ?
Salina,in general,in spitale,in operatii,trebuie sa scoti toate bijuteriile.nu doar de influenta aparatelor..dar sunt cazuri de urgenta in care nu se stie,ar putea sa influenteze,sa incurce...cazuri de reanimare,etc..
catalina,si eu am visat ca nascusem un bebe,si-l tineam in brate,il infasam,il desfasam..
danymamicnu stiu cu infectia,daca nu s epoate trata..banuiesc ca se lasa asa,altfel ce solutie ar mai fi?oricum,ai sa mergi la medic si el iti spune maibine ca noi ce e de facut.
35+
cristia spune:
salut!
danymamic: colesterolul e marit in sarcina...de la sarcina
adica ce ai tu sunt valori normale (cam asa era si la mine si cica e OK); infectia tre tratata da' nu stiu ce sa zic mai departe; medicul decide dar nu cred ca e un capat de tara; cred ca se rezolva.Bafta!
belle vue: multa sanatate sotului!
e bine ca macar daca e supravegheata constant boala nu-si face de cap...Tin pumnii sa iasa repede din spital; nu stiu cum sa te trec pe listuta ca te-as trece.
catalina: ma bucur ca spaima a fost degeaba si bb e bine merci!
liuda: imi pare rau pentru cunostinta ta...Apropos de sanatatea celor de la tara:si unii la oras fac copii pe banda si-i cresc desculti pe strazi prin gunoaie si-s bine merci; nu as zice ca numa' la tara vezi de-astea.Cred insa ca-s multi (face lumea mai multi) si cazurile nefericite nu-s dramatizate ca in paturile sociale care-si permit (si se hotaresc) cu greu la un copil...
Alinatxa si Danconst e f reconfortant sa auzi de gravidutze care zburda in luna 8
Sper sa molipsiti tot grupul![]()
Alinuk: super carucior! Toate (4) rotile sunt pivotante? Ai idee pana cand e valabila oferta?
Pup si doresc o saptamana minunata tuturor!
Cristiana cu Andrei (29Sep04) si
30+
Haricleea spune:
Bai fetelor,hai de ma ajutati si pe mine,va rog mult!!!!
tot acest w
sunt asa de suparata.acum chiar am ramas singura...eram entuziasmata ca trebuia sa vina al meu acasa dar nu l-au lasat rusii aia imputiti
.trebuia sa aniversam zilele noastre impreuna.martea viitoare e ziua mea...am sa fiu singura...vreau sa va ganditi cum sa fac,cu ce sa mint sa nu fiu acasa ca or sa vina socrii si cumnatul si draga cumnata si nepoata si nu vreau sa ii vad!!!
asa ca dati-mi mai multe solutii dar asa ...astfel incat sa nici nu dau de banuit!!!
joi merg la dr si o sa aflu data exacta a nasterii.bagajul pt spital,pt mine e gata...nu am luat pt bebe...ca nu ma lasa mama si soacra sa iau nimic inainte...acum va intreb ce tre sa am pt el la mine in ceea ce priveste hainutele ca restul creme si alte cele le iau joi ca tot merg in buc.
Si inca ceva dati-mi si mie o lista cu banutii ce imi trebuie pt cezariana ca sa o fac si eu sa fie gata pt mama ca barbat nu mai am in dotare!!!
am inteles ca in la placenta previa se face ceza in sapt 36-37 asa ca se pare ca mai stam de vorba maxim 2 saptamani...
va pup,intru mai tarziu...astept sa imi raspundeti...
simonik80 spune:
Buna fetele! Sunt noua pe acest forum si as vrea sa va intreb ceva poate ma ajutati si pe mine cu un sfat! Eu trebuie sa nasc intre 15-19 ianuarie 2007 si nu am deocamdata un doctor cu care sa nasc!
Doctora la care sunt si am fost in evidenta pana acum, nu mi-a garantat ca o sa nasc cu ea. Mi-a spus ca daca o sa nasc noaptea sau e la cab particular sau cu o alta pacienta la policlinica, nu poate veni.............
si sunt foarte necajita...nu stiu ce sa fac! Oi mai gasi pe cineva acum care sa ma ia in evidenta pentru nastere??? Astept un raspuns de la voi. E cineva in aceeasi sit ca a mea? Ce ma sfatuiti???
SToma
ylilimic spune:
aelita - sotul meu a fost mai demult operat la un dinte si cum l-a stomato stai treaz si el a fost treaz si atent la ce se intampla. Ba dimpotriva, i-a zis dr sa mute oglinda un pic mai asa ca nu vede si el tot!!! A ramas aia masca si i-a zis ca ea are nevoie sa vada, nu pacientul! Iti dai seama ca nu ar lesina la nastere, ca doar nu sta fix intre picioarele mele. Dupa ce l-am nascut pe matei, o asistenta l-a adus in sala de nasteri unde eu inca eram pe masa, cusuta... Nu s-a sfiit, dar nici eu nu m-am jenat de pozitie desi nu ma vedeam asa niciodata!
Haricleea - eu ma descurc in astfel de situatii asa: e ziua mea si fac ce vreu, mi-o petrec cum doresc! Zi-le ca ai intalnire de burtici, ca te vezi cu prietene in oras, sau ca mergi la cab med de fam si acolo mereu e coada...nu stii cat dureaza...
Zic si io, nu da cu rosii!
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
31+ (33 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Maryela spune:
Mai fetelor(Catalina, Aelita), ce o fi fost azi noapte?
Si eu la fel am visat ca nascusem si ma cosea doctora dar eram f suparata ca nu-l vazusem pe bebe...
Ma intorc sa va citesc ca am ramas tare in urma...V-am pupat!
32+( aproape 33..)
Marilena cu
(un pui mic si iubit)