Mamici de ianuarie-februarie 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 22
aelita spune:
Messa,imi pare bine ca va asista sotul.Eu chiar nu inteleg de ce sa te pui de acord cu ei inainte,in nmod normal trebuie sa spuna ei asta,si sa lase sa aasiste.
Sau tu faci cezariana?ca acolo,da,nu au voie.
si eu sunt la fel ca tine,cu frica.Oricum,in sala de travaliu nu ii lasa pe tatici,si acolo e cel mai greu...
Felicitari pt schimbarea prefixului!
adela,eui oricum nu vad amre lucur,adica nu vad actiunea,asa cum nu vezi nici tu,pt ca nu sta cot la cot cu medicul,el sta la capul tau ,si din pozitia aia nu vede nimic.dar te ajuta foarte mult,pt ca el repeta comenzile pe care ti le da medicul,si poate tu atunci,in durerile alea nu mai esti atenta la ce ti se spune,si impongi aiurea,si te panichezi,pe cand asa,sotul la urechea ta e bine venit,executi tot ce iti spune el.Sie mare lucru sa te tina de mana.
Tine-te de capul lui,nu e nici o trauma,sunt povesti,am vorbit cu zeci de tatici care au asistat,si carora le era frica inainte si au zis ca sunt fericiti ca au facut_o ! NU MAI SPUN CE MANDRI SE SIMTEAU CA AU ASISTAT!Si toti au spus ca nu era mare lucru pelanga ce se asteptau ei.Adica si ei se asteapta la ceva mult mai grav,mult mai urat,mult mai greu,mintea le-o ia razna inainte,dar acolo se simt ei barbati.
Convinge-l cumva pe sot sa vina.Inca in Romania nu s epractica astad,ar in afara nu e nici untatic sa nu isi intampine copiasul el primul.Pt ca va fi primul care il va tine in brate!Si va simtit si el ca va naste!
Chestia cu sexul dupa..cred ca e de alta natura...depinde de relatia in cuplu in general,aici sunt multe de spus,de la caz la caz.Relatia de cuplu trebuie mentinuta,daca mama doarme cu copilul,si inca din timpul sarcinii ei nu mai dorm impreuan,daca deja a trecut un an de cand nu au mai facut sex..e greu sa o iei iar din loc..
Dar astea sunt cazuri si cazuri,nu tin de momentul nasterii,ci de un cumul de lucruri.
arie ela,eu sunt cu arsurile rau de tot,in fiecare noapte aproape.ma trezesc din somn din cauza asta..abia adorm..Am mereu apa de la frigider,pe noptiera,si iau cateva guri.Ma mai calmeaza un pic apa rece rece.
Nu face minuni,dar cateodata functioneaza.
Liuda e acum un caz,parca prin america,un copilas s-a nascut cu inima afara...Hai ca vorbim numai dina stea..dar asta e,sunt cazuri adevarate,oricum le aflam ...A aflat cand avea sarcina de 8 luni,deci nu mai avea ce face.I-au facut operatie,i-au pus inimioara la loc,ii vor reface peste cateva luni cutia toracica folosind doua coaste ,si spera sa supravietuiasaca.Dar astea sunt niste malformatii f f rare,sa nu cumva sa inecpeti sa va ganditi!!!!
Avort la 4 luni e mai periculos,ei considera ca e mai bine nastere,ca se reface mama mai repede.
Lasa,ca nici alea de la tara nu nasc toate copii super sanatosi fatza de noi; procentul e acelasi,numai ca acolo nu se face valva.Imi amintesc ,cand eram mici,in vacante bunica ne povestea tot felul de povesti cu copiinascuti aiurea,sau cum mureau mamele alea dela tara,pe camp,la nastere...Nu e totul roz acolo.Si daca primeste o bataie buna si pierde copilul,nu ii mai stie nimeni.
E peste tot la fel..depinde de destinul fiecaruia.
Dar lasa,nu te intrista tu,ca la noi o sa fie totul bine,ai sa vezi!!
SA-TI TRAIASCA SOTUL! ca nu ti-am zis.
Terbitza,bine ai revenit!! pe UNde umbli??te simti ca o balena esuata
,esti nebuna 
Alinuk,landoul meu e asta.Nu zic nici ca e inutil,dar nici can u poti fara el.E bun doar 3 luni,landoul,apoi se da jos si se pune scoica,pana pe la vreo 7 luni cand nu mai icnape bebe nici in aia,si abia apoi il pun in carutul-sport.Dar bebe poate sa stea foarte bine de la inceput in cel sport.
criss,scoica e facuta special pt primele luni,mai mult de 7 nu mai e buna,trebuie luat alt scaun de masina.de aceea trebuie sa fie omologate,sa fie adaptate.nu doar sunt bune,sunt facutre special.au forma care trebuie,altfel le faceau drepte.sunt si ele studiate.asa ca ia fara frica,dar sa fie omologat.
in afara romaniei sunt obligatorii in masina,nu stiu daca nu si la noi e la fel,ar trebui sa fie obligatoriu,precum centura la adult.deci,landoul nu e neaparat necesar,desi ala omologat la fel se prinde in centurile de la masina,dar scoica e obligatorie.
in masina in ce il veti pune?
Messa "Pai nu impreuna am facut bebele? Impreuna il scoatem!" te admir pt asta!
Anis,ma bucur ca te simti un pic mai bine!
1.fetelor,eu am doua conturi de la mailul comun,si o parola.dar acolo unde ar trebui sa fie albumul,nu am putut sa intru niciodata.doar la celalalt.imi mai puteti da odata ,va rog ??sau nu mai sunt doua conturi?
2.bagajul de spital nu l-am facut,si cred ca nici nu am tot in casa.
3.am dormit in sfarsit si eu o noapte!! de la 1 la 6 ! acum va scriu si ma apuc de calcat si pun un film ,dau din maini si ma uit la tv.nu o sa mai dorm ziua,sper sa reusesc,ca sa dorm la noapte iar.sper sa ma reglez,pe ultima suta de metri,cu somnul.bine,m-am trezit eu de cateva ori din cauza arsurilor,dar am adormit la loc.
34+
alinuk spune:
Aelita,
Ti-am raspuns eu pe PM.
SRaluca,
Stai relaxata iubita. Se gasesc de toate pentru totzi (chiar si pt tontzi..
- asta's io). Imp este sa stii ce vrei si sa mai stii unde gasesti (sa te informezi inainte, sa nu batzi drumurile de pomana).
Puteti suna la Miniblu 0727727003 si intreba despre tot ce va intereseaza - va puteti face si rezervari. De asemenea, puteti intra pe www. b e b e l u s u l t a u . ro (fara pauze) si comanda online diverse (eu personal prefer sa vad si sa "pipai" inainte lucruri despre care nu stiu mare lucru (sau pe care le cumpar pt prima data)
As propune tuturor mamicilor care mai au inca de facut cumparaturi si doresc sa le faca pana la marele eveniment, targul de copilutzi de la Romexpo Bucuresti (8-10 dec 2006)- Kidex
http://www.kidex.ro/winter-edition/index.php
...sau, ca sa nu va mai zic ca (acum am depistat) intre 1-3 decembrie la Brasov este BabyExpo http://www.babyexpo.ro/
pupik la balenutze de weekend!!!
Alinuk 30
Theodor
................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos
Helenutza23 spune:
neatza.
fetelor, tot ziceti balenutze in sus, balenutze in jos. dar eu cand vad reclama aia cu elefantzica sensibila la mirosuri si care da cu nu stiu ce produs de improspatat aerul, ma vad pe mine, pe bune! ![]()
![]()
vroiam sa va intreb ceva. voi va luati pulsul din cand in cand? ca eu mi-l mai iau uneori. aseara de exemplu mi s-a parut cam mare, aveam 90-96. si acum am 90. o fi ok?
28+
eli1977 spune:
Neata!
fetelor, am luat si eu rezultatul analizelor dar nu am ajuns sa mi le citeasca.Poate cineva sa ma lumineze cum stau, la valorile astea?
-AFP-alfafetoproteina-191
-RBC-numaratoare eritrocite-3,65
-hemoglobina-10,90
-hematocrit-32,70
-trombocite-385
-volum trombocitar mediu-6,32
glicemie serica-63,8
-calciu ionic-3,95
-calciu seric-8,8
va multumesc mult,
ELI
30s
ylilimic spune:
criss- am intrat si eu pe linkul pus de tine, acolo unde aparea "subscribe". In stanga sus este "log on", intri cu sraluca parola stiuta si cred ca se rezolva. Cumva ?? ajunge la pagina de inceput ...cred!
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
31+ (33 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
A.Alina spune:
Sraluca, de pe primul cont nu pot descarca nimic. Am acelasi mesaj de eroare ca si Criss.
Alinuk, e super caruciorul vostru.
Hai sa va fac pofta, ca azi e duminica si putetzi manca orice! Ieri am fost la bunica mea si am mancat sarmale si carnat de casa afumat si uscat. Azi merg la pranz la soacra mea, program normal de duminica.
Acum ne bucuram si noi ca e tati acasa si profitam sa stam cu el. De maine iar o sa fiu singura ca tati pleaca la servici. S-ar putea ca peste doua saptamani sa plece in Portugalia, asha ca bagajul de spital nici nu ma gandesc sa-l fac pana de Craciun.
Alina
30+
adela2006 spune:
ok mai incercam o data
stie careva cu ce as putea sa-mi desenez burtica fara sa ramana 1 saptamana desenu pe ea ?
33+
ylilimic spune:
aveti dreptate - de pe primul cont sraluca nu se poate descarca nimic, deocamdata! Nu mi-a mers figura nici mie, dar daca tot am trimis pustiul afara, poate ii dau cumva de cap! Daca nu cumva intervine chiar sraluca (creatoarea lui).
Putintica rabdare! Pleeeaaase!
Liliana
31+ (33 + ale dr) cu
A.Alina spune:
quote:
Originally posted by adela2006
ok mai incercam o data
stie careva cu ce as putea sa-mi desenez burtica fara sa ramana 1 saptamana desenu pe ea ?![]()
33+
Cu acuarele?!! imi dau si eu cu parerea...
Alina
30+
ylilimic spune:
adela - cu ruj, cu pasta alba corectoare, cu crema de corp lasi dare si cu farduri mai vechi pui un strop de culoare unde-ti place!
'uuuupyyyyyy - cum ar zice Matei! Am intrat pe primul cont, stergand parola si rescriind-o inca o data. Era foarte la indemana si nu m-am gandit de la inceput! Incercati si voi.
Liliana
31+ (33 + ale dr) cu