Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (61)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

In primul rand scuze pentru greselile de ortografie din mesajul povestea mea...dar ma grabeam!
La municipal am nascut cu Dr. Dumitrascu recomandat ca Dr foarte bun raspunde promt la orice ora etc. Am foat la el la control de la 6 saptamani si nu i-am iesit din cuvat...asta e!
Atudormerci de informatii si eu tot asa fac, o pun la san cate un sfert de ora la fiecare, apoi completez cu milumil 60ml, am luat si baby drink dar nu se atinge de el! Sa vedem cum evoluam!
Va pup!

carla2005 de Alexandra Maria

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Flavia, felicitari, sa ai un bebe cumintel si mancacios!
Chris, hai sa-ti spun ce ne-au invatat la cursuri la Filantropia:
-clisma, la ei e cam obligatorie, sunt f putini doctori care nu o cer...si e de 2 feluri: 1.aia cu furtunul, unde recomandarea este ca, dupa ce-ti introduce solutia, sa astepti putin sa ai crampe, fiindca daca te duci imediat la buda risti sa elimini doar solutia, nu si ce ai in intestin;2. se poate bea un lichid care are rol de purgativ si apoi iesi afara, dar cu metoda asta dureaza mai mult sa ai crampe;
- epidurala! inainte sa-ti introduca cateterul intre vertebre, se face o mica injectie care are rol de anestezie locala, apoi se introduce cateterul si abia dupa aia doza de anestezic. deci la inceput esti amortita de la injectie, si apoi amortesti de la anestezic. In general anestezistii prefera sa stai culcata pe o parte , adica cu fundul la anestezist, si e important sa stai nemiscata. Anestezistul trebuie sa se miste fff repede, in 2-3 min trebuie sa termine ce cateterul si cu doza. Unii anestezisti (putini) te lasa sa stai si in fund, dar eu cred ca e mai lejera pozitia culcat, pe o parte.
Depinde si de organismul fiecaruia de cat de repede isi face anestezicul efectul. Dr.meu mi-a zis ca el a avut cazuri cand pur si simplu gravida a simtit tot, nu s-a prins anestezia deloc...si alte cazuri cand dupa juma de doza gravida nu mai putea sa-si miste picioarele...
Sper ca te-ai lamurit putin!
Si eu vreau epidurala la nastere normala, dar dr. a zis ca o sa vedem, depinde de cat de repede o sa ma dilat si daca o sa am contractii bune...asa ca merg pe mana lui, am incredere in el!
Danutz, 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

aka da, pana nu ne pleaca controlul de pe cap tre sa fiu prezenta! dar uite ca si ei au fost draguti cu mine, am mers la director, i-am zis ca tre sa fiu azi la control, i-am explicat ca spre regretul tuturor alex nu poate sa vina, si l-am rugat sa imi dea o colega sa mearga cu mine. a fost jos palaria, nu numai ca s-a rezolvat, dar mi-a dat si masina de la serviciu, si soferul aferent. chiar radeam, ca eu am masina mea, alex pe a lui, si de deplasat ne deplasam, din motive obiective, cum ar fi faptul ca mi-e frica sa nu lesin la volan, cu taxiul sau cu masina altora.
miro merci de explicatie. stii, tocmai ma gandeam ca pe ziua de azi nu ai apucat sa ne vizitezi, si cand colo, tocmai imi raspunsesesi!

chris 38+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

danutz merci mult pt raspuns. stiam de solutia aia, a incercat-o alex pe pielea lui, si nu si-a facut complet efectul, asa ca el mi-a recomandat calduros varianta clasica. de aia nici nu am insistat pe langa doctor, ca altfel, avand o idee, in mod normal nu o las sa se stinga in tacere...

chris 38+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

hello si o seara buna,

vad ca avem doua fete noi!! BINE ATI VENIT!!!

noi am revenit la "normal", nu mai avem contractii, azi-noapte am dormit f bine, m-am trezit o singura data, ca amortisem pe partea pe care eram, m-am intors si am continuat pana dimineata. se pare ca nu ma mai intorc in somn... poate de frica contractiei aceleia care, din cate mi-am dat seama m-a prins in somn, in plina intoarcere...

azi am fost si la medic, desi el nu ne-a chemat, eu mi-am facut programare la cabinetul particular unde este si i-am facut o surpriza, dar a fost f dragut si a vut rabdare... mi-a raspuns cu buna-vointa la intrebarile la care m-am putut gandi...si in consecinta planul e asta:

NU AVEM NICI UN PLAN!

totul e in functie de ce, cum si cand se intampla.
M-a asigurat ca o data ajunsa in spital lucrurile sunt sub control in proportie de peste 90% si ca de restu am nevoie de noroc. Daca nu e acolo, el vine atunci cand il cheama colegii in care are toata increderea ca vor evalua corect situatia si vor sti cand sa il cheme. (EU SPER SA FIE ASA, DAR CINE POATE GARANTA SAU PROMITE??)
In spital avem toate posibilitatile, epidurala la orice ora, cezariana daca e cazu... asa ca vom proceda in functie de situatie.
Mie mi se pare un plan rezonabil si BUN. Adica decat sa imi promita solemn marea cu sarea si pana la urma sa "nu se poata", cred ca e ok cum a pus problema. Asa ca m-am hotarat definitiv sa merg pe mana lui.
Acum mai imi ramane doar problema cu plicurile... stie cineva cat se pune in ele la GineI ? Oana ai vorbit ceva despre asta cu Simo? parca ea a fost in GineI...

marcela 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p_onu spune:

fetele, mergem si noi la culcare....

toata dupa amiaza am umblat prin magazine...aiurea..asa ca sa-mi fac de lucru...noroc ca a avut chef sotul de colindat!!!

chinico...esti o dulce cu "n-ai nascut pentru ca nu ti-am facut eu galerie..."

dandusa, ca de obicei, povestirile tale ma amuza foarte tare... cum le merge florilor, daca sunt udate cu lapte matern??? Oricum felicitari pentru lactatie...doamne ajuta sa am si eu macar pe jumatate din cat ai tu si sa pot alapta...eu ma tem cu mameloanele mele...sunt cam aplatizate, mai ales stangul, desi le-am masat, am pus formatoare de mameloane etc...

felicitari pentru flavia

miro, ma bucur sa vad ca acum intri mai des, ne mai dai si noua sfaturi....celor care stam la rand, la rolul de mamica!!!!

pupici tuturor, burtici, mamici, bebiti!!!

40+ cu Octavian

Poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

of, greu mai merge treaba asta cu nasterea...m=au sunat azi ca ma asteapta maine dimineata la 6...asa ca ...pe cai!!!

azi chiar am avut cateva contractii cam dureroase...asa ca poate totul vine natural maine...imposibil sa nu se mai fi scurtat si colul, nu? am facut o plimbare lunga de vreo 2 ore cu mama prin cartier si am mai cumparat si niste prostioare...cica miscarea ajuta.

o sa va scrie sotul ce se intampla...mama e prea emotionata...sau va fi invers ..cine stie?

sper sa pot dormi la noapte..ma uit la In the Womb acum pe National Geographic, apoi dau pe Grey's Anatomy...si in pat.

va pup si sa ne auzim/vedem/citim ...cu bine!!!!
valizele sunt gata...START...

Ktrinel si Ana Julia 40sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

"A NASCUT ALEXANDRA.....sunt sora ei .a nascut azi dimineata la 7:30, un baietel de 3,600 dupa cate am inteles.mai multe detalii despre bebe nici eu nu stiu si chiar e stresant.poate ne face ceva surprize asa cum i-am facut eu mamei mele cand m-am nascut cu doi dinti.alexandra e inca sub anestezie ..... nici ea inca nu l-a vazut pe micut.o sa va dau mai multe detalii.SA NE CRESTI MARE MARK ANDREI.SA AVETI O ZI MINUNATA...............SUNT MATUSA"

FELICITARI ,ALEXANDRA!!!! AI SCAPAT !! Abia astept sa vii cuMark !sa te refaci repede !!

Dolores
,te asteptam cu drag sa vii cu Davidutu!

carla,m-au luat emotiile cititnd povestea ta!
felicitari,ai fost tare!
dianocica
,baba aia de ce a denuntat,ca i-au facut baietii semne obscene si ca au lasat-o sedusa siabandonata ??
deeA,probabil s-a desfacut panaa cum,cordunul.e normal la multi sa fie asa,in anumite perioade,dar de obicei se desfac.si eu am fost speriata mult timp de aspectul asta dar nu ai de ce sa te temi .chiar de ar ramane asa,la nastere nue nicio problema,medicii sunt obisnuiti nasteri asa cu circulara.
Mirona ma bucur mult ca evolueaza bine Kara!!

flavia maria
:"Fetelor am intrat sa va spun ca si eu am nascut in 7 noiembrie ...prematur la 33 saptamani baietel cu greutate de 2400 gr 47 cm...azi ne-am externat din spital si suntem bine acum ...am trecut prin cateva experiente negative dar sunt fericita ca acum e bine bb...
Va pup si mai intru sa va povestesc in detaliu cand am un pic de tipm liber...pupici!
mama lui Antonio Mihai(29.05.2004) si Alexian Gabriel(07.11.2006)
"FELICITARI !!! Bine ca ai venit sa ne spui! sa ne scrii povestea nasterii!!

fetelor ,de ce dati ceai la copii ? laptele tine loc de tot,apa,papa...De ce le umflati burticile?obiceiul asta e cam vechi pe la noi..Eu am spus tot timpul,ceaiul nu e apa,daca e de sete se da apa,ceaiul e medicament.se da pt coplici,si alte alea..

cinico ,de ce te-o fisperiat aia?? bine ca te-ai linistit !
ancader sub epidurala se naste la fel ,ba mai clam,esti si tu mai mlinistita,si cadrele medicale.de ce unii nu fac?pt ca nu sunt pregatiti sa asiste o nastere cu epidurala,pt ca ei in scoala nu au facut asa ceva,si nici in practic a si nici in stagiu..pt ca e de curand introdusa in Romania si medicii inca nu sunt obisnuiti.Noua generatie nu va mai avea probleme,asa cum nu au medicii din ultimii 20 de ani din alte tari.Asta e..noi mereu in urma..

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

multa bafta maine ktrinel !
mai ai un pic pic pic si o sa fii mamica

Ana 34+ Stephanie si Isabelle si Tudor (12.12.96)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Azi am fost sa iau programarea ptr analizele de care mi-a zis ginecologul.mi-a dat pe 1 decembrie la urina si sange (cand voi avea 36 sapt),apoi la ginecolog pt exudat pe 18 decembrie (la 38 sapt ).
nu e cam tarziu?

34+

Mergi la inceput