Ai nostri, ca brazii! ian-feb2005 (33)
Raspunsuri - Pagina 24
crinuta spune:
Da Bubu, si Rayan la fel. Nu are rabdare deloc sa stea pe olita, asa ca... suntem tare departe de ceea ce speram eu.
Si eu ar trebui sa schimb hota, dar cum vreau sa vand apartamentul nu-mi vine sa mai investesc in nimic.
Ma doare capul si am putina febra. Nu stiu ce am. In rest nu am nici un simptom.
Mda, nici n-am ajuns bine si incep necazurile, si zau daca nu m-am saturat si renunt la tot.
Nici nu stiu daca ajung la Simona pe 17, desi imi doresc mult.
Sunt singura pe aici?
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
kris spune:
Amaya, cu intarziere, LMA mamei tale!
Scumpa mea, eu la inceput am inteles ca nu vrei sa fii ca mama ta..care corectiile si explicatiile ti le aplica numai cu violenta!. Scuze!
Eu vreau sa spun ca ma aflu la extrema cealalta: am mancat la bataie in copilarie cat 10 copii. Eu am fost oaia cea neagra a familiei, iar sora mea era mai mica si era cea mai buna in toate! Corectiile aplicate de mama erau cu furtunul de la vechea masina de spalat, sau cu unerase de lemn, cu care ma batea pana se rupea. De tipat, nu mai zic...numai asa o tinea...si asta pt ca dansa a avut o copilarie fericita, nu i-a lipsit nimic...si cu tata -D-zeu sa-l ohihneaca! nu se intelegea mai deloc.. Si se razbuna pe mine. Ce-i drept, nici nu am fost cheie de biserica ..am fost cam nazdravana! , dar sa ma bata din orice..
Eram gen cenusareasa! Faceam toate treburile casnice, cat mai corect posibil, numai ca sa nu o mai aud tipand. Si tot imi gasea nod in papura, ceva de genul "de ce nu am pus paharul asa?" sau "de ce prosopul de bucat sta asa?"
D-zeu a fost tare bun cu mine si mi-a dat un sot nemaipomenit si o famile adoptiva- cea a sotului, deosebita!
Am avut urme adanci ale copilariei..care usor s-au mai acoperit, datorita familiei sotului si a mediului in care traiesc acum. Si mi-am impus, ca pt nimic in lume, sa-mi cresc copilul cu tipete si violenta! Dar au fost situatii, cand mi-am incalcat impunearea. Dar toate vorbele frumpoase pe care le-ai asternut Amaya, mi-au ajuns la suflet si m-au rascolit tare mult.. Imi voi schimba , negresit pozitia..si voi incerca ca niciodata sa mai aplic astfel de corectii. Am fost data peste cap toata ziua si mi-am amintit ani copilariei!
albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00
kris spune:
Astazi, comportamentul meu fata de Bianca a fost normal. Desi a facut "N" prostioare, nu m-a deranjat deloc.. La pc..nu s-a mai asezat in putinele mom. cat a stat deschis,...si-a stans jucariile, dupa ce s-a jucat- ( dupa ce ieri, m-am prefacut ca i le arunc la ghena), si a fost mai receptiva in tot ce am rugat-o. Am iesit in parc, dar avand mai multe de cumparat, am luat carutul. Dar seara, am mai iesit la o plimbarica..si ne-am inteles de la inceput ce vom face. A fost de acord si nu a mai cerut in brate- chiar a si urcat si coborat trepte, fara ca sa comenteze.
Oare, i-au fost de ajutor, s-au de invatare de minte, cele intamplate ieri? Doamne! sa nu credeti ca acum, voi mai aplica astfel de metode..
albume foto
kris spune:
Crinuta, e un scump tare Rayan cu vorbitele lui! Dar si in poza, l-am admirat! E chiar inaltut!
Bubu, cinste lui Vladut! Felicitari pt noile progrese! Noi cam refuzam sa facem la olitza. Am ajuns sa cumpar 50 pampers/saptamana. Noi bem in continuare multe lichide, in jur de 2.5l/zi, lichide ce constau in ceai si apa plata.
Si noi repetam, dupa mami, cuvant cu cuvant 2 rugaciuni.. E atat de haioasa! Cuv. "sfinteasca-se" , din rugaciunea "Tatal Nostru" nu-l pronunta in nici un fel..e prea lung.
O sa va scriu si mai multe despre progresele noastre, dar in alta zi. Deja e 2 noaptea..si mi se cam inchid ochii.
Va imbratisez!
albume foto
Amaya spune:
Liviana, Patricia, Bubu, va multumesc mult pentru urari!
Kris, multumesc mult!
Imi pare nespus de rau ca vorbele mele au rascolit amintiri atat de neplacute insa imi pare si mai rau ca ai fost nevoita sa traiesti o asemenea copilarie. Slava Domnului ca viata stie sa compenseze oamenii pentru suferintele indurate!
In privinta mamei mele eu spuneam ca ea ne-a "batut" mereu cu vorbe insa in multe situatii as fi preferat de o mie de ori sa-mi traga o bataie buna si gata (vorbind din punctul de vedere al vinovatului, fiindca eu am fost un copil f. rebel si indaratnic si am facut extrem de multe prostii). Si asta imi doresc eu, sa ajung la intelepciunea necesara sa stiu sa-l fac sa realizeze pe Andrei ce a gresit prin vorbe. Deja am inceput sa aplic metoda asta insa fara vorbe si pot spune ca da rezultate. Cand ma supara sau face prostioare ma uit la el cu o fata indurerata (nu suparata), ca si cum ceea ce face el ma doare fizic, si in cateva secunde este agatat de gatul meu incercand sa ma imbuneze (ii reuseste din prima secunda insa nu-i arat asta imediat, mai intai ii explic cu ce m-a suparat).
Am observat ca exista o mare legatura intre starea noastra sufleteasca si felul in care se comporta un copil. Sotul meu este deseori nervos si iritat (datorita stresului de la munca) si ca atare copilul este mult mai agitat in jurul lui si respectiv face mult mai multe prostioare care nu fac decat sa-l agite pe sotul meu mai mult si astfel intram intr-un cerc vicios copilul imprumutand starea lui de spirit. Cand e cu mine este extrem de cuminte si intelegator (eu nu prea am motive de suparare si chiar daca am in prezenta lui Andrei imi sterg tot din cap si ma imbrac in calm si liniste) si tocmai din cauza asta ma iau prin surprindere starile lui de agitatie si nu mai stiu cum sa reactionez si ma enervez cand nu obtin un rezultat cu metodele obisnuite si astfel iar intram in acel cerc vicios de transfer al nervozitatii.
Offff, e tare greu sa fi parinte si sa sti ca orice faci isi pune amprenta pe viata copilului tau si ii poate da peste cap scara de valori.
Va .
Oana 30+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
lavinia345 spune:
Salutare!
Natalia e mai bine acum,multumesc de gandurile bune.Vineri seara pe la 11 noaptea m-a sunat jupanul ca sa vin acasa sambata seara ca Natalia are febra mare si nu mai reusea sa o scada si ca plange copilul dupa mami,i-am dat indicatii prin telefon si nu a mai fost nevoie sa fug la aeroport ieri.Nici bilet nu aveam,dar banuiesc ca gaseam eu un loc liber.I-a trecut febra din noaptea aia,e vesela,nu vrea sa ia antibioticul si doarme bine noaptea.
Eu in schimb nu ma simt bine,de vineri am o tensiune mica,azi o am 9 cu 6,dupa 2 cafele si cola.Vineri am avut-o 7 cu 5 de am sarit din pat si m-am chinuit sa ma misc prin casa poate poate imi mai creste tensiunea.Nu stiu ce am dar ma simt franta de oboseala,dureri de cap si simt cum imi bate inima,paca-mi iese din piept.
Vreau si eu la intalnire,vin in Buc miercuri,deci poate joi pot sa va vad.Miercuri doar daca vin de dimineata,apoi sa duc bagajele la o prietena,sa fug sa va vad in oras,nu cred ca reusesc.
Crinuta cauta la La Fourmi orez din ala,in general e orez indian de il folosesc in Orientul Mijlociu,Basmati rice.
Lavinia
Natalia
crinuta spune:
Lavinia, ai nimerit-o perfect. Ala e orezul pe care il vreau.
Sanatate norei mele.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
magga spune:
na' seara doamnelor,
am citit un pic din urma si ma declar depasita de evenimente. Inteleg ca Shobo il serbeaza pe sotz (LMA), Crinuta e la mama acasa (sa-ti fie de bine, vreau si eu la mama ca nu mai fac fata :D), Anda face furori (nu ma omori, te rog! stii tu de ce), Lavinia e tot pe drumuri si in rest
vad ca tot numa de dulciuri va tzinetzi.
Mitza mea e foarte rasfata, a batut si muscat bona, aseara a fost la petrecere singura cu bona batuta in timp ce parintii si-au facut de cap la un concert si ne da ordine de vai de noi daca nu facem precum porunceste Madam
seara buna
magga
Shobo spune:
buna seara tuturor,
de 2 zile Codrin face o parte din kk la olita, adica a inceput sa o aduca cand vrea el si imi zice pipi, il asez si face kk :). dar nu toate kk le face asa. speram ca e un inceput. oricum il aplaudam dupa ce face sa stie ca e felicitat. imi place ca sta pe olita, adica nu se plictiseste rpd, cel puin deocamdata.. probabil ca e pregatit pt ea, altfel n-am de gand sa-l tin fortat.
poze cu tortul:
http://new.photos.yahoo.com/dradetchi/album/576460762359134850
cine are ochi de profi vede ca e de incepator :))
pupici
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"