Bucurii de sept - oct 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 26
Mirabelac spune:
Am incercat si asta dar la 2-3 min dupa ce suge el ma dor putin sanii si simt presiunea aia, "vine laptele" cum se spune si atunci se ineaca... dar nu cred ca de la asta, cum i-l bag in gura cum urla, uneori numai cand il vede sau il simte face urat...
Mirabela - mamica fericita de David (21.09.2006)
Pozele mele si ale lui David, www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">saitu' lui David
si povestea nasterii.
mexxa spune:
Nu mai rezist..imi vine sa imi iau campii...Plange si plange si urla de acum...nu stiu ce sa ii mai fac...
Adoarme cate 10 min..apoi se trezeste si o ia de la capat...oare ce are?
Povestea nasterii ingerasului meu Sebastian-Mihai 10.09.2006
Ce repede crestem...
www.totsites.com/tot/sebastian-mihai" target="_blank">Pagina noastra...
eloise spune:
Marina am vazut si eu pozele, ce fetite dulcele ai! Ana e o frumusete si Maruca un bebe dragalas si grasunel!
Mirabela eu stiu ca temperatura corpului variaza in fctie de locul unde o masori, asa ca poate termometrul tau e bun. In cartea tehnica a termomentrului meu (Terraillon) scrie chestia asta:
Valori normale ale temperaturii:
in ureche: 35.8 --> 37.6; oral: 35.5 --> 37.8; axial--> 34.8-->37.4 si rectal 36.4--> 38.2 Deci rectal obtii valori mai inalte si totusi normale, nu inseamna ca bebe avea temperatura mare.
Eu insa sunt nemultumita de cantarul meu digital, tot de la Terraillon. Cand il pun pe bebe, si se zvarcoleste, na, ca toti bebeii, doar n-o sa stea imobil ca un bibelou, cantarul arata o sumedenie de valori, si abia intr-un tarziu se fixeaza la o cifra, care nu stiu cat reflecta realitatea. Fetele care mai au cantare electronice, imi puteti spune daca tot asa afiseaza? Ca eu cu asta nu stiu ce sa mai cred...
Andra si Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...
EU
Mirabelac spune:
Termometrul meu este numai pt. ureche, nu-l pot folosi in alta parte si cum e posibil ca in ureche sa arate 36.5 de mai multe ori si in fundic sa aiba 37.7??? Eu zic ca nu e bun...
Mirabela - mamica fericita de David (21.09.2006)
Pozele mele si ale lui David, www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">saitu' lui David
si povestea nasterii.
katia spune:
Mirabela, daca e asa atunci nu stiu ce sa mai zic, stoarce si mai mult laptic inainte sa pape...... da' poate are alt ceva - nu are ciuperca in gurita (linbuta si cerul gurii alb)?
Mexxa, ia-le la verificat pe rand : pampersul, daca nu ii este foame, daca a facut kk, daca nu e de la colici, daca ii este cald/frig, daca nu are muci si il impiedica sa respire normal, daca nu il doare ceva (urechiusele, sau gatul - la urechi poti sa apesi usor pe ele si daca nu reactioneaza nu e asta motivul) daca nu il deranjeaza nimic din cele enumerate inseamna ca are el un stres si vrea sa-l spuna si lu mami. Si mie mi-a facut Katia o data asa si n-avea nimic da de tacut nu mai tacea! Rabdare mamico!
Silvia si puiul meu drag Katia (25 septembrie 2006)
Pozici cu noi
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
mexxa spune:
da da rabdare..rabdare....tot imi zic
are 20 min de cand doarme sper sa o tina tot asa
Ce repede crestem...
pufymic spune:
Mexxa nu face asa de la colici?Tu il alaptezi?(scuze dar nu mai tin minte....)Ai mancat cumva ceva care l-ar fi putut tulbura(eu am mancat zilele trecute mancare de mazare....am gustat-o de fapt ca i-am facut la Alesio....si l-a durut burtica rau de tot de la ea....)?
Mirabelac sper sa fie o faza trecatoare asta cu urlatul la san....si sa nu se intzarce singur ca e cam devreme pentru asta....Incearca sa nu-i mai dai nimic altceva intre mese(nici ceai) si sa te mulgi inainte de a-l pune pe bb la san ca sa nu mai curga din san ca la robinet....
Si la mine curge asa cand incepe sa suga si ii scot sanul din gura(daca nu-l scoate el ca se ineaca cu laptele....) si ma mulg putin(am un prosopel pus sub capul lui si unul la indemana pentru faza asta....plus inca unul pe celalalt san care curge si el....), apoi incerc iarasi....
Si Nicolas mai urla la san, dar nu ma impacientez prea tare fiindca dupa ce papa sta vreo 2 ore jumate(mai nou ca pana acum statea 3 ore) si nu mai cere mancare....deci se satura....printre urlete.
Sper ca ai inteles ceva...
Marina e o scumpa Ana voastra! carliontata mica!(sau mare de acum)
Amarantina m-am distrat de tine ca zici ca nu stie David cine e Irena!Dragul de el!
Alesio stie ambele nume ale amandurora(si al lui si al lui Nicolas) si numele de familie.....si stie si numele noastre...iar de Sf. Mihail si Gavril l-a strigat toata ziua pe Nicolas: "Mihaiutz"
Poze cu tine poti sa ne trimit in emailul comun ca acolo doar noi intram!
In legatura cu crustele seboreice pe care le au multi dintre bebelusi uitati ce am gasit in "Mama si copilul" de Capraru((spicuiesc doar ca nu am nervi sa transcriu tot):
"Este manifestraea cea mai frecventa si pare-se cea mai usoara a asa-numitei dermatite seboreice.Aceasta este o stare particulara a pielii ce se manifeste indeosebi in primele sapt. de viata si consta in secretia excesiva de subst. grase(sebum), producerea de scuame si inrosirea pielii.
......
In tot cazul, tendinta la eczeme si la formarea de cruste nu trebuie neglijata, pentru ca poate duce la leziuni importante si suparatoare ale pielii capului, asociata de multe ori cu infectii...."
Remediul: vaselina salicilata 0,5-1%.
Pupici!
Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006)
eloise spune:
Mirabela uite cum... pur si simplu corpul omenesc nu are aceeasi temperatura in toate zonele. E normal ca rectal sa obtii temperaturi mai ridicate, e o zona mai... caldutza, intelegi? Si nu inseamna ca bebe avea febra daca in fundic avea 37.7 grade...te-ai speriat tu ca o mamica grijulie ce esti.
Andra si Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...
EU
mexxa spune:
Pufy nu alaptez...
Oirucm trebuie sa ajung pana la policlinica sa iau o reta lui mama..si trec si pe la pediatru..sa il verifice si ea inca o data...ca na cunoaste mai bine...
Ce repede crestem...
pufymic spune:
Mexxa va tin pumnii sa fie totul ok.....poate are pur si simplu chef sa urle....
Pupici!
Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006)