Pacientele optimiste si gravi ale dr. Tutunaru-17
Raspunsuri - Pagina 4
Amely spune:
Dragelor...Ioana, Miruna, Vali, maria, Alexia, Marinusha, Diddy va multumesc tare mult Sunt mai linistita si mai calma...incep si eu usor-usor sa ma bucur de sarcina...
Laurica mea draga... toata ziua am intrat azi pe DC sperand ca poate citesc o veste buna de la tine... Eu sper din tot sufletul si ma rog, impreuna cu toate fetele astea sufletiste, sa fie bine
Diddy, referitor la intrebarea ta, la laparo ni se introduce pe trompe o substanta de contrast albastra, care poate avea si un oarece rol de desfundare... cam ca la HSG. Daca sunt infundate rau, se trece la alte procedee. Ia uite ce am gasit:
Verificarea permeabilitatii tuabare se face cu pacienta pusa intr-o pozitie specifica, cu membrele inferioare suspendate si usor departate (ca in pozitia de pe masa ginecologica). In timpul operatiei se prinde colul cu o pensa speciala si se introduce un instrument special prin orificiul cervical prin care se injecteaza o substanta colorata (de obicei albastru de metil). Substanta va patrunde in cavitatea uterina si mai apoi, daca ostiul uterin tubar este permeabil, va destinde trompa. Daca si ostiul tubar peritoneal este liber, printre fimbriile pavilionare se va putea vedea substanta albastra care se va scurge in cavitatea peritoneala.
Daca ostiul uterin tubar este blocat (sinechie sau fibrom cornual) se va putea vedea ca trompa nu va fi destinsa de catre albastrul de metil. Strategia terapeutica in astfel de cazuri este:
histeroscopie pentru descoperirea cauzei obstructiei
embolizare supraselectiva in cazul unui fibrom cornual bine individualizat
tratament hormonal cu progesteron pentru regresia nodulilor fibromatosi
cateterizare a ostiului tubar cu plasarea unui “stent” la acest nivel (un arculet spiral care va mentine deschis ostiul tubar)
proceduri ART daca ambele trompe sunt “ excluse“
Daca ostiul pavilionar este ocluzat (sactosalpinx, hematosalpinx, piosalpinx) se poate incerca:
desfacerea fimbriilor aglutinate cu deschiderea accesului spre trompa (codonoliza)
reconstructie pavilionara prin crearea unui nou orificiu tubar (neosalpingostomie)
chistectomie in cazuri unor chisturi ovariene sau pavilionare care comprima pavilionul
proceduri ART daca distorsiunea este ireparabila
In cazul aderentelor tubare, acestea se vor desprinde cu delicatete din patul aderential (adezioliza), cu grija de a nu se leza structura delicata a acestora.
Va pupic cu mult drag!
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"
My baby development
Poze cu bebe
14+
Amely spune:
Laura...acum am citit... imi pare rau, rau de tot...
Stiu ca nu te consoleaza, dar vreau sa-ti dau un si sa-ti spun ca data urmatoare vei avea o sarcina fara probleme. Acum n-a fost sa fie, partea "buna" daca o pot numi asa este ca ai ramas gravida. Ai grija deocamdata de tine, fiindca sangerarea te poate anemia, n-ar strica sa iei suplimente de fier, te rog sa nu cumva sa te infometezi, acum este ff importanta sanatatea ta, ok?
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"
My baby development
Poze cu bebe
14+
laura69silk spune:
Bonitta, iarta-ma...acum am vazut mesajul tau...
Imi pare rau pentru vestile proaste...dar nu dispera, exista tratament, Mr. T este un profesionist, si dupa laparo vor creste cu sigurantza, sansele pentru bb. Mergi pe mana dansului, continua monitorizarile si sunt sigura ca va fi bine !
In ceea ce priveste impartasirea problemelor si nelinistilor, sunt si eu de acord cu Diddy. Vorbeste cu sotul tau, sunt sigura ca va fi alaturi de tine si te va sustine, ca si noi. Trebuie sa stie ce se intampla cu tine si de ce nu vine bb, atat de repede, cum ne-am dori noi !
Pentru tine , sa nu mai fii tristutza si necajita !
Laura
Diddy spune:
laura69silk, ma bucur ca in ciuda evenimentelor te simt ca totusi esti puernica si optimista, asa si trebuie sa fi! doar asa vei putea trece peste toate greutatile si vei vedea ca vei reusi. Si chiar daca vor fi momente in care vei simti ca totul este in van, vom fi noi aici sa te aducem pe drumul cel bun. Deci capul sus, vei trece si peste asta! Totusi, ai grija la sangerarea aceea, asa cum a zis si Amely, nu ar strica sa iei acum supliment de vitamine si fier.
Amely, multumesc pentru raspuns. E posibil sa fiu putin offtopic aici, dar sper ca nu va suparati: Deci, sa inteleg ca procedura este identica cu cea de la HSG????
KoraPop spune:
Laura-imi pare nespus de rau, incearca sa fii optimista si increzatoare, stiu ca e greu, dar gandeste-te ca esti la inceputul casniciei,ati jurat sa fiti impreuna la bine si la greu si chiar daca acum este greu aveti toata viata inainte sa fie bine...si cu siguranta VA FI!!!
Diddy-informatiile pe care ti le-a scris Amely sunt de pe site-ul dr T , merita sa citesti tot,tot,tot,e f. interesant si cel mai important e ca sunt tocmai procedurile folosite de doctorasul nostru!Sfat: nu incepe sa te gandesti citindu-le ca pe toate le ai tocmai tu, eu asa am facut si nu e bine deloc asa ca am inceput sa ma autosugestionez ca nu trebuie sa mai mai gandesc la nimic,inca putin si aflu exact despre ce e vorba!De cand cu pupicul de la tine parca mi-a mai trecut raceala
Ana_id nu mai stim nimic de tine,ce mai faci???
Ariana-
O zi frumoasa tuturor!
Kora
Bonitta spune:
Laura, Diddy, multumesc mult pentru suportul vostru si incurajarile voastre, sunteti minunate!
Sotul stie absolut tot, ca a fost cu mine ieri la T.. Ma refeream ca incerc sa/mi ascund supararea si lacrimile care cateodata ma apuca. Nu vreau sa-i arat si nici sa-i transmit starea mea.. Si asa e el stresat cu pumnul de medicamente pe care trebuie sa le ia
Diddy , draga mea, eu sunt programata pt. 26 feb, asa ca astept intai vesti de la tine..
Laura - iubita, sunt alaturi de tine, am zis eu ca esti o fata puternica si luptatoare! fetelor!
Amely spune:
Diddy, nu e identica in primul rand pentru ca HSG doar investigheaza, nu si rezolva eventualele probleme, si in al doilea rand la laparo se realizeaza in cu totul alte conditii in ceea ce priveste sterilitatea procedurii (extrem de importanta!) si de ce sa nu recunoastem, este mult mai putin traumatizanta, fiind sub anestezie. Sunt convinsa ca ar fi mai multe de spus, dar cam asta e tot ce stiu...
Pozici cu noi
My baby development
Poze cu bebe
15+
vali_delide spune:
Laura, imi pare rau ca treci prin asa ceva. Eu ma rog in continuare la DD sa-ti fie bine si sa reusesti sa depasesti acest moment
Pentru toate fetele cu care ma tin de mana in plina invazie: pana la urma vom invinge armata rosie, mama lor de comunisti!!!!
Multi pupici pentru toate fetele, fug, am o gramada de treaba, pupici pe burtici la gravidute.
si pt. ca am vazut ca va plac:
Sa aveti o zi buna si cand intru diseara, sa vad multe vesti bune si pe fetele mele pline de optimism.
Valentina
Nu exista noapte prea lunga pentru a impiedica soarele sa rasara! Asa ca sper...
ana_p spune:
Bonitta, fii increzatoare ca problemele tale se vor rezolva. Stiu cum este sa ti se dea astfel de vesti, fiindca si eu am avut parte de amandoua, insa la distanta mare de timp si, din pacate, atunci nu-l stiam pe domnul doctor. Asa ca acum 8 ani am avut operatie deschisa pentru fibrom, iar cu vreo doi ani in urma un chist pe ovar diagnosticat la Medsana, pentru care am avut tratament cu anticonceptionale (nu sunt convinsa ca a fost tratamentul corect, insa cert este ca a disparut chistul). Tu ai insa sansa ca te supravegheaza domnul doctor si sunt convinsa ca o vei scoate la capat cu brio. Eu aseara am fost si cu o prietena careia i-a descoperit doua chisturi ovareine si i-a recomandat tratament homeopat.
Multi si o zi minunata tuturor!