Cirese de Mai-Iunie 2006 (25)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ILDI25 spune:

RAUL-CELESTIN

Gata plec si eu la somnic .Noapte buna tuturor cu bb cuminti care dorm pana dimineata la 6 macar fara nici o trezire.

Ildi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Uitasem..LA MULTI ANI RAUL CELESTIN!!! Sa te faci mare, sanatos si voinic si sa le aduci numai bucurii parintilor tai!!Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian

Mergi la inceput

Am gasit si ceva cu broccoli, dar se face cu ou:Piure de broccoli
Se fierbe un broccoli cat pumnul strans in apa cat sa acopere bine si cu putina sare. Dupa fierbere se adauga un galbenus de ou fiert tare si o lingura de ulei (floarea soarelui) apoi se face piureu cu mixerul. Se pune din nou pe foc si se adauga malai extra cat sa se ajunga la un piure potrivit pentru gustul bebelusuluiEu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian

Mergi la inceput

quote:
Trimise - 21/11/2006 : 23:17:08
--------------------------------------------------------------------------------

Sugestie de papa pt bbei:

Orez cu mere coapte
de la 4 luni, bun si pentru copiii cu probleme stomacale
Se pune apa la fiert intr-un ibric. Cand fierbe se pune orezul (cam o mana) si se fierbe bine, pana 'infloreste'. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-au copt se alege miezul, se paseaza cu furculita si se amesteca cu orezul fiert si scurs de apa.

Eu de Seby (27 aprilie 2006)

Poze mami, tati si Seby

Erik Sebastian

merita incercat suna bine . Inca ceva daca tot esti aici ,eu merele i le dau crude ,am vazut ca voi le dati coapte ,stiu ca a mai intrebat cineva ,parca Carmina ,trebuie scos miezul la mar ,sau cum ca numai tin minte ,sunt cam uituca in ultima vreme.

Mergi la inceput

quote:

Am gasit si ceva cu broccoli, dar se face cu ou:

Piure de broccoli
Se fierbe un broccoli cat pumnul strans in apa cat sa acopere bine si cu putina sare. Dupa fierbere se adauga un galbenus de ou fiert tare si o lingura de ulei (floarea soarelui) apoi se face piureu cu mixerul. Se pune din nou pe foc si se adauga malai extra cat sa se ajunga la un piure potrivit pentru gustul bebelusului

Eu de Seby (27 aprilie 2006)

Poze mami, tati si Seby

Erik Sebastian

reteta asta e pt mai tarziu cred ca apare galbenusul , malaiul . Chiar asa merge si uleiul de floarea soarelui sau doar ala de masline ?

Ildi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

BUNA SEARA!!!
ce bine am nimerit, ca asa imi plac discutiile despre diversificare si alimente date bebelusilor .
Ia uitati ce am introdus eu in alimenatia lui Mihnea pana acum:
-dovleac copt
-dovlecel fiert
-morcov fiert
-mazare fiarta data prin sita sa se separe de coji si pe urma prin blender
-cartof dulce copt
-cartof si fiert si copt pe care il detesta pur si simplu
-brocoli fiert si dat prin blender
-branzica, pe care o pun in piureul de legume; in marul copt si catodata si in cereale
-zucchini de la borcan
-pui de la borcan nestle (doar o data si pare sa-l accepte)
-mar si ras si copt, nu se omoara dupa el
-piersica de la borcan ii place
-caisa de la borcan o adora
-para pe care o detesta ca atare nu i-o voi mai da ceva vreme
-cereale diverse nu se omoara dupa nici un fel decat daca mai adaug in ele fructe sau branzica.

Asta seara i-am dat un sfert de banana sa vad cum reactioneaza si bietul copil de cate ori ma vedea deschidea guritza...voi stiti cum arata un bebelus care deschide gura sa-i dai sa manance, asa ca va inchipuiti ce tandrete ma apuca cand il vedeam asa , manca-l-ar mama pe el de pui, insa i-am dat cereale pana la urma si dupa o mare "lupta" le-a acceptat chiar daca nu a fost banana.
Ma pregatesc sa-i dau si ardei copt care este deja preparat si la congelator insa nu sunt foarte convinsa ca este incredibil de amar.
Mihnea azi mananca, maine nu, poimaine nici atat, dar...dar asa m-am obisnuit ca vorba Vivianei nici nu-i mai dau atentie.
Ce nu prea imi place mie la ora actuala este faptul ca are 3 mese solide si 2 de lapte, insa cantitatea de lapte din biberon pe zi este foarte mica 400-450 ml.
Intrebare: se pune si laptele din cereale sau numai cel din biberon la socoteala aceea ca trebuie sa bea minim 500 ml lapte/zi + mancare solida ?

Doroti multimim pentru listutza cu progrese!!! Te rog sa treci la lungimea lui fi-miu 74 cm totusi, ca nu avea cum sa aiba 74 luna trecuta si acum 72 .

O alta problema cu mesele la noi ar fi ca nu are nici un fel de program, dar absolut nici unul. Totul depinde de cum se trezeste si de cand ia prima masa. Nu va spun ca de vreo 3 saptamani il apuca foamea la ora 4 dimineata. Asta insa nu inseamna ca la ora 9 o are pe urmatoare, nu nu. Tot la 11.00 o ia ca atunci cand se trezeste sa manance la 7. Dar duminica a dormit pana la 9 dimineata si a mancat abia la 10, ceea ce a facut ca dragul meu copil sa aiba doar 4 mese in acea zi.

Shoricel, asa ai dreptate, se pare ca Mihnea a crescut bine cu atat cat manaca, chiar daca printre mancarurile lui sunt si nervii mei , dar cum am mai spus, de cateva zile dau un asa Ignore si parca ma simt mai bine. felicitari pentru noua achizitie a Anei...dintishorul.

...mai departe, asa...eu ii dau branza in fiecare zi, e bine??? Eu zic ca asa ar trebui avand in vedere ca bea cam putin lapte.

Si sa mai citesc un pic din urma si revin cu completari

AAAA, Ella, felicitari pentru masca de pe fata !!! Eu nu indraznesc , risc sa raman cu ea pe fata, nu am timp nici sa trag un partz.

poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

Ildi, ...cautam un icon care sa ilustreze stupoarea...
uff, sarumana ca mi-ai zis, eu habar nu aveam de chestia asta. adica stiam ca sunt anumite alimente alergene, stiam ca e bine sa scoti samburii la banana si la kiwi, chiar eu am sfatuit cateva mamici. dar m-am gandit ca daca e vreo reactie alergica apare imediat...
prima data i-am dat fara sa ma gandesc, am uitat de samburi, apoi mi-am facut socoteala ca nu mai e cazul.
car'vas'zica ce-mi spui tu mie e ca poa s-apara si peste trei ani reactia alergica??! yukk

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Mergi la inceput

Eu i-am dat si crud si copt, il primeste cam la fel.Alege merele golden ca sunt mai dulci sau cele numit bot de iepure.
Crude i le dau pe razatoarea de sticla si le amestec cu cereale.
Coapte le tai in doua si le scot miezul, apoi le pun in tava la cuptor sau le pun in folie de aluminiu ca pe cartof, tot la cuptor.
Mai exista si a treia varianta, compot de mere..si ii poti da si zeama si pulpa.Atentie, nu se indulceste! Eu nu i-am dat , dar o sa incerc.
Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

ILDI nu se supara nimeni
Merele (Golden)le curat de coaja si le scot cotorul inainte de a le pune la copt.
Gata ma duc sa vad finalul la meci.

Wapi
Stefanita (19 mai 2006) http://good-times.webshots.com/album/554873877UjOwYh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

doroti, faptul ca sta in patru labe si se balangane, dupa care, TZUSHTI, face ca broasca si se catapulteaza inainte se pune la progrese?! macar pentru circ poate o pregatesc...

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)

Mergi la inceput