Durerea unei pierderi de sarcina (10)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Michelle stiu ca nu exista cuvinte de consolare intr-o asemenea situatie.Fiecare zi care trece este grea...plina de durere si de golul imens pe care niciodata nu-l mai putem umple. Iti respect durerea si sunt convinsa ca fiecare persoana sufera in felul ei,nu vreau sa te supar,dar vreau sa-ti spun ca viata merge mai departe si, asa cum am mai spus,cineva acolo sus ne da putere sa mergem inainte.Din pacate nimeni si nimic nu ne mai poate aduce inapoi copilasii pe care i-am pierdut.Ce frumos ar fi fost acum sa-mi tin fetita in brate,acum ar fi avut 6 luni, si sa nu fi suferit niciodata! sa tot sper ca poate luna aceasta,poate cealata voi fi insarcinata si din pacate,noi care am pierdut o sarcina,nu vom mai avea seninatatea atat de necesara pentru o alta sarcina.
Sunt convinsa ca ai facut tot ce se putea pentru ca fetita ta sa traiasca dar nu a fost vina nimanui,asa a fost sa fie.Lasa-i pe cei din jurul tau sa te ajute si cu timpul se va mai estompa durerea.Iti doresc multa putere sa mergi mai departe!
Chantal ai fost la Tutunaru? Ce ti-a zis?



Mirela
www.snugglepie.com/ezb/692306.png" target="_blank">Vine Craciunul! www.justmommies.com/tickers/pic/ttc/19520/" target="_blank">Hoping for a miracle!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Michelle ti-am trimis PM!


Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Laura Ioana, Mirela
Am fost la Tutunaru. Era cam aglomerat acolo si nu dura foarte mult o consultatie. I-am expus pe scurt cazul meu si s-a luat cu mainile de cap. La un moment dat, auzind ce-i povesteam despre ce prostii mi-au debitat medicii din Arad, a inceput sa rada. Apoi, cand am inceput sa plang, s-a oprit.
Mi-a spus ca doctorii din Arad au gresit, ca nu trebuiau sa-mi faca cezariana, trebuiau sa ma lase sa duc sarcina la termen, ca trebuiau sa-mi dea injectiile pt maturarea plamanilor lui bebe din sapt 28 avand in vedere riscul meu de nastere prematura.
Mi-a mai zis sa nu raman gravi inainte de minim 6 luni de la operatie si ca ceea ce s-a intamplat nu se va mai repeta, in sensul ca sunt sanse mari ca viitoarea sarcina sa o duc la termen si sa am placenta normal inserata, nu anterioara cum am avut-o acum.
Mi-a zis ca in nici un caz sa nu ma operez de fibrom, desi el nu l-a vazut ecografic. Mi-a facut ecografie abdominala. Mi-a zis ca fibromul nu da decolare de placenta, asa ca nu asta a fost cauza decolarii mele. Cand i-am spus ca doctorii din Arad m-au operat de urgenta ca sa nu moara bebe in mine a zis a de unde stiau ei ca o sa moara? Ca au facut o prostie. Dar ca oricum, daca fetita mea primea surfactant ar fi trait bine mersi, fara probleme.
Cand i-am spus ca bebe a facut tahicardie inainte de nastere avand pulsul 180 a zis ca era nici o problema, problema ar fi fost numai daca pulsul scadea sub 100.
Concluzia? Avem la Arad medici penibil de slab pregatiti, incompetenti.
Pentru fetele din Arad care citesc ce scriem noi aici: evitati medicii din Arad!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Vivela, ne aduci vesti bune? Asteptam cu nerabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Off Dumnezeule, Chantal! Citesc si nu-mi vine a crede. Ma intreb oare ce era mai bine, sa nu fi aflat aceste adevaruri niciodata sau sa le stii? Sunt convinsa ca acum suferi si mai tare!
Curaj, Dumnezeu ti l-a scos in cale pe dr. Tutunaru care e un medic excelent. O sa fie bine de acum inainte!
Numai bine!


Nana, aspiranta la titlul de mamica!
In asteptarea lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Multumesc Nana!
Adevarurile astea eu le-am banuit, dr Tutunaru nu a facut decat sa confirme ca banuielile mele sunt adevarate.
Pe mine nu ma mai ajuta acum adevarul despre ce s-a intamplat dar scriu aici in speranta ca poate va ajuta pe alta mamica sa previna o situatie asemanatoare si sa nu mai treaca prin ce am trecut eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Chantal mari nenorociti de doctori ne-au iesit in cale! Vorba lui Nana: nu stiu daca acum nu suferi mai mult stiind ca se puteau face multe pt fetita ta si stiind ca medicii au gresit fatal
Ma bucur ca l-ai gasit pe dr Tutunaru, care am inteles ca e foarte bun si sufletist si te va ajuta foarte mult la urmatoarea sarcina! Cat mai trebuie sa astepti?


Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Laura Ioana, Tutunaru mi-a zis ca minim 6 luni de la cezariana. Am hotarat cu sotul meu sa asteptam totusi un an ca sa fim siguri ca ma vindec bine. In plus, eu as vrea sa nasc normal data viitoare. Sper sa si pot. La Szeged mi s-a spus ca da, cu conditia unei evaluari prealabile a uterului si daca am contractii bune. Nu am voie in schimb sa primesc oxitocina pentru ca risc o ruptura uterina.
Daca se intampla sa raman gravi mai repede, din greseala, am sa-l tin pe bebe cu orice risc!
Tu cat mai ai de asteptat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Of, Chantal, pai eu am ramas deja graviduta la 6 luni de la cezariana, dar s-a oprit in evolutie la 5 saptamani si am fost chiuretata acum 2 saptamani. Acu' cica tre sa astept 2 cicluri sa treaca
Ma bucur sa te "vad" mai optimista


Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Ma scuzati ca ma bag la subiectul vostru dar va citesc de mai multa vreme si sufar mereu impreuna cu voi.

Chantal am aceeasi problema cu placenta anterioara si jos inserata.Doctorii finlandezi mi-au spus ca daca nu se ridica pina in saptamina 36 vor fi nevoiti sa opereze prin placenta.Nu este alta solutie deoarece cezariana se face intotdeauna in partea inferioara anterioara a uterului.Taieturi verticale se pot incerca dar oricum la un moment dat tot dau ei de placenta cind e situata exact in peretele in care se opereaza.
Daca era posterioara ca in 80% din cazurile de previa nu era atit de grav.

Doresc sa iti spun ca o placenta previa este foarte periculos sa astepti sa o duci la termen.Trebuie evitata cu orice pret ducerea la termen care se lasa cu hemoragie grava ce poate costa uterul mamei si viata copilului.

Riscul asteptarii travaliului este prea mare si de neasumat, cind se deschide colul la dilatare,placenta previa coboara prima sa blocheze iesirea capului copilului si il lasa fara oxigen.

Nu sint rare cazurile cind placenta previa decoleaza inainte de termen pentru ca bebelusul preseaza pe ea cu cit creste mai mult.

In Africa unde nu au sali de operatie dotate gravidele cu placenta previa se lasa sa nasca vaginal, iese intai placenta, copilul nu mai are oxigen si fie ramine cu probleme neorologice pe viata fie moare in ciuda resurcitarii.

Cazuri exceptionale de previa cu nastere vaginala s-au vazut in trecut cind copilul se nastea cu placenta pe capusor si adesea murea la nastere.Mortalitatea materna era de asemenea foarte ridicata din pricina hemoragiei care nu o puteau opri.

De fapt aceasta placenta previa anterioara este una dintre cele mai dificile de abordat in obstetrica si multe femei isi pierd uterul datorita hemoragiei post operatorii.

Tocmai am intrat in saptamina 30, m-au chemat la ecografie doar de 3 ori si placenta era situata la 1,2 cm distanta de colul uterin.Nu mi-au dat nici un fel de substanta de maturare a plaminilor copilului.Nu am singerat deloc deocamdata.Daca ajung in saptamina 36 imi vor face punctie din lichidul amniotic si abia atunci se va stabili daca bebelusul are plaminii maturati sau nu.Daca are, nu imi vor sa surfactant.

Probabilitatea sa mai am in viitor o placenta jos inserata este de numai 4-8%.Problema cea mai mare ar constitui-o dupa o cezariana o placenta previa anterioara care de obicei risca sa fie si accreta.

Placenta previa anterioara este mai intilnita la rasa afro-americana si asiatica si probabil acesta ar fi un motiv in plus sa nu gasesc nici studii concrete despre ea.La cele mai multe gravide placenta previe se ridica si cea mai mare parte din ele o au posterioara incit nu au ce povesti despre cezariana cu complicatii.

La controale doctorii m-au incurajat mereu ca se ridica ea placenta insa cind am intrebat direct de citi centimetri am nevoie n-a stiut nimeni sa-mi raspunda.Este o discutie controversata chiar pentru specialisti.

Va doresc sa veniti toate la odisee si sa nu va confruntati cu situatii de placenta previa anterioara niciodata.

Sabina 29+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput