Mamici de martie-aprilie 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 4
Amma23 spune:
Da, Mihaela si eu am scurgeri. Sambata am avut chiar cu rozalii. Da' cica-i normal. Fina mea a nascut in iunie, asa ca pe ea o intreb cind nu stiu ceva. Din ce mai tine minte, ca se pare ca uiti tare repede.
Am si inceput sa scriu tot ce mi se intimpla in timpul sarcinii ca sa pot sa spun mai departe. Am doua surori care urmeaza sa aiba copii, macar ele sa nu-si mai faca atatea probleme.
Deci,daca nu ai si alte simtome, eu zic sa stai linistita ca nu-i nimic grav. Si scurgerile rozalii sunt sa zic normale, din cite aud, pentru ca uterul se tot intinde .
cria_bv spune:
Loina si eu il simt pe bebe tot in jos, in zona ovarelor, la pe la apendice. Probabil cand mai creste bebe il vom simti si mai sus.
Cria 17+
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev117pr_.png
Jaana spune:
Buna burticute!
La raport si noi. Suntem bine si crestem pe zi ce trece. Si mogaldeata e activa si face box´. Voi stiti cum se monitorizeaza miscarile bebelului? De cite ori ar trebui sa miste sau cum se procedeaza?? Am uitat sa intreb la doctor si nici nu mi s-a zis nimic despre asta.
loina_ln, in ce saptamina esti? Si la mine pina acum vreo citeva sapt. tot jos misca (acum sunt in 24), acolo il simteam mereu. La controlul lunar doctora imi asculta bataile inimii copilului si imi amintesc ca acum o luna a pus aparatul Doppler direct pe zona de jos, dintre ovare, desi burtica mea era mare sus si nu acolo. Am intrebat-o de ce pune acolo aparatul si mi-a zis ca la virsta respectiva a sarcinii cam pe acolo e copilul... deci cred ca e normal sa il simti asa jos.
Acum il simt peste tot prin burtica.
A, si despre mate impletite... am si eu uneori senzatia asta. M-ai scria cineva ca atunci se rasuceste copilul.
Mihaelaaa, scurgeri am si eu, in unele zile mai abundente iar in altele mai nimic. Era un topic pe aici cu testarea scurgerilor, spunea cineva ca sa folosim hirtie ph de la farmacie ca sa vedem daca e ceva anormal. Nu stiu daca gasesc pe aici dar am sa caut...
ralualexandrei, multumesc ptr incercare! N-am reusit sa trag inca fisierul de pe pagina web data de Amma, dar mai incerc...
O zi superba la toate
23+3
carla_lia spune:
Azi e a doua zi de serviciu dupa concediu si dorm in continuare pe mine. Ieri am recuperat din citit si azi m-am gandit sa va spun si eu noutatile. Am facut o eco acum 2 sapt. si se pare..., dupa cateva minute bune de-a v-ati ascunselea, ca avem o fetitza (putin peste 50%), spre fericirea sotzului. Maine am programare la morfologie si sper sa fie totul ok (am emotii).
Si mie imi creste burta vazand cu ochii. Cu sanii la mine e mai complicat... Eu am mastoza fibrochistica la ambii sani de vreo 6 ani care nu a raspuns la nici un tratament. De cand cu bb nu mai ma dor, dar mi-au aparut niste alunitze crescute in jurul mameloane. Mereu am uitat sa-i spun dr. si sper sa pot alapta. A mai patit cineva asa ceva?
In rest toate bune si va spun maine daca ramane carucioarul roz
Lia 21+
arissa spune:
Sori, cred ca bebe al tau se ferea pentru ca ecografia e zgomotoasa si nu le place; am citit undeva ca este indicat ca medicul sa nu intarzie cu ecograful in zona capusorului.
Mihaelaa, si eu sunt necajita din acelasi motiv ca si tine. In urma analizei a iesit candida. Doctorita mea a zis ca nu prea se trateaza in timpul sarcinii. dar cand i-am spus ca problema s-a agravat in luna a 4-a, mi-a dat 7 ovule - betadina. Am folosit unul, apoi mi-a fost frica pentru ca pe prospect scrie ca este contraindicat in sarcina. Nu stiu ce sa fac.
Rebiana27 spune:
Ce faceti burtici? Sper ca bine si din cate citesc asa e. Va spuneam ieri de o prietena careia ii aparuse o umflatura in stanga, jos. Azi a mers la un spital in Bucuresti si a depistat ca nici pe departe sa fie vorba de hernie ci de un fibrom. Deocamdata o tin la spital dar dr au fost optimisti asa ca poate va duce sarcina la bun sfarsit.
Mihaela citeam pe net ca e normal sa ai scurgeri mai abundente in timpul sarcinii. Eu nu m-am panicat decat in momentul in care am vazut ca se ingroasa gluma si mi-am depistat o micoza vaginala cu ocazia asta. Nu e neaparat sa ai o astfel de problema, urmareste sa vezi daca ti se mai intampla la fel sau daca se inrautateste situatia (in cazul asta mergi la dr).
loina_ln si eu imi simt bebelul foarte jos uneori. La inceput m-am ingrijorat ca simteam ca e pe punctul de a iesi... sau cel putin asa imi dicta teama mea. De cele mai multe ori il simt in zona buricului. Cred ca depinde si de cum este inserata placenta.
Fetele din Brasov - pe 1, 2, 3 decembrie e babyexpo la voi in oras. Sper sa ajung si eu dar la ce program are sotul... cine stie.
Numar zilele pana la morfologia fetala. Mai e putin si sper sa nu ma amane cand sun sa-mi confirme ca dr e disponibila. Cel mai probabil voi sti si ce voi avea si, ce-i cel mai important, voi afla despre bebel (sanatate, varsta ideala etc).
Va pe burticute!
Rebiana 20+
ellamiss spune:
Buna,gravidutelor! Azi am fost la eco dar nu am fost prea incantata.Nu m-am mai dus la Panait Sarbu ci la un centru medical de prin zona si culmea ca nu am vazut nimic, monitorul il putea vedea numai doctorul.Avea un aparat antic ,dupa parearea mea.Noroc ca am fost cu sotul meu si a vazut el ceva, ceva.Mi-a mai facut si 2 poze in care nu deslusesc nimic.La prima eco facuta la Panait Sarbu se vede clar bebita cu capusorul ,nasucul, ochisorii si chiar gurita deschisa si dand din manute dar aici se vedea numai inimioara batand.Si doctorul mi-a zis ca am 20 de saptamani + cand eu stiu ca sunt in saptamana 19.Stiti cumva cum se calculeaza?Oare gresesc eu calculele?Prima zi a ultimei menstruatii a fost pe 17 iulie.Pe buletinul acesta de eco mi-a scris :Craniul lui bebita are 47 mm,MAF/BCF prezente, lichid amniotic clar in cantitate normala, placenta normal structurata inserata anterior spre stanga,corespunzatoare varstei gestationale, fara malformatii vizibile peste 1 cm.Nu a putut sa-mi zica nici sexul, deoarece era cu spatele la el.Asa imi pare rau, mai bine ma duceam la Spitalul Panait Sarbu.Singura chestie care m-a linistit este ca bebita este in viata, avand in vedere ca nu l-am simtit miscand nici acum.Abia astept sa merg pe 9 dec. la 3D.Poate imi spuneti si mie ce a vrut sa zica el cu 20 saptamani +. va pupicesc pe toate .
ELLA 18 +
kisstherain999 spune:
Fetelor pentru candidozi mie mi s-a recomandat 3 "ovule" www.farmaline.ro/?cid=1&pid=4616&1ddc93808552d019cb27f18869506f92=1671757603" target="_blank">Gyno Canesten. Inca sunt in tratament revin cu rezultatul.
Am mai folosit 6 ovule www.farmaline.ro/?cid=1&pid=1776&78f606a556c7dd9f2d2cd2089c762adf=824762141" target="_blank">Gynozol.
kiss
20+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
gabiarama spune:
Bine v-am gasit
O sarcina cit mai usoara si fara probleme in continuare va doresc .
Am si eu o intrebare :a facut cineva amniocenteza in Bucuresti ?Unde si la ce dr?
Orice informatie imi va fi de maaaare ajutor .Va multumesc .
GABI12+ ,de 3 ori mama
Poze
elyanne spune:
Ellamiss probabil dr. ti-a zis ca ai 20 sapt. dupa masuratorile de la eco.
Daca vei calcula dupa UM, atunci ai 18 sapt. implinite ieri.
Uite aici: http://www.pregnancy.org/pregnancycalendar/html_calpage.php?Date=11/01/2006&ElapsedStart=93&DueDate=04/24/2007&ConceptionDate=07/31/2006
carla_lia asteptam detalii de la eco.
Pentru candida... eu am facut tratament cu Canesten si Lomexin... dar nici unul nu a dat rezultate... asa ca data viitoare parca vad.. alte analize la secretie, alt tratament.
Arissa de tratat, se trateaza... dar de obicei nu prea dispare in timpul sarcinii cu nici un tratament, probabil e organsimul salbit. Insa trebuie facu tratament ca sa se agraveze, pt. ca duce in unele cazuri la fisurarea membranelor si nasterea prematura.
loina_ln si eu simt bb-ei in partea de jos. Ii mai simt si prin dreptul buricului, dar nu tot timpul. Ei oricum stau in partea de jos mereu si cu cat cresc, cu atat ii vei simtii si mai sus. Dar joi ii vei simtii mereu.
Eu am impresia, uneori ca ii pierd... atat de tare ma apasa
Mihaela eu am avut mereu secretia mai abundenta in timpul sarcinii... E normal, atata timp cat nu e vorba de sange sau nu e vreo infectie (asta o sa afli doar la doctor). Iar daca e infectie, se trateaza.
S-a mai nascut o stea