Copiluti de mai-iunie 2005 (15)
Raspunsuri - Pagina 29
elisor spune:
Teddy in sfarsit vesti mai bune, dar cum de inca ai pufuleti, ce provizii uriase ti-ai facut.
Simona si noi ne luptam la capitolul aruncat mancare pe jos, spre disperarea mea. Ieri dimineata in locul biberonului i-am pregatit un bol de cereale Ciniminnis si cand a dat o data peste castron...am zis ca o marit cu biberonul. Nervisori si crize avem si noi sa dam si la altii, azi chiar am de gand sa-i arat cine-i mai tare, a refuzat musacaua facuta cu atata truda special pentru ea, asa ca vom iesi afara cu burta goala.
Eli mami de
Andreas si
Bianca
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> poze noi
gabitzam spune:
Fran, dar la varsta asta ei trebuie sa doarma 2 ore ziua si 11 noaptea, teoretic. Cred si eu ca era rupta de somn la ora sase seara.
Saryta, inca o data felicitari pentru Antonia. Trebuie sa fii tare mandra ca mamica de trei printese
Ma uit acum la pozele cu puiutza mica-mica, tare-i scumpa, pupe mama pe ea ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
babygirl spune:
Saryta, felicitari ! Trei copii, trei fete..N-am cuvinte. Numai bine, voua!
Fran, chiar vroiam sa intreb oare cand incep unii copii sa renunte la somnul de pranz.Azi m-a terminat. Abia la ora 15;00 a adormit, dar dupa topaieli in pat, stins/aprins lumina, calarit mama din dotare, cerut bebe, cerut apa..numa' asa, ca sa mai rada nitel. Seara o apuca alergatul prin casa la ora 20;00 fix. O ora alearga prin casa. Nimeni n-o poate opri. Atata energie! Acum 2 luni dormea bustean la ora 20;00, acum o bag cu forta-n pat la 22;00, iar ce-mif ace in pat pana adoarme numai parul, sanii si ochii mei stiu.
Spuneti-mi, mai exosta p-aici un copil atat de plin de energie ca fii-mea? In parc alearga 3 ore. Nu se aseza in nisip decat dupa 3 ore. Toti oboseau, ea inca urca invers pe topogan, inca alerga de colo-colo. Nici la masa nu-i stau piciorusele.Daca este la copii, la joaca, in vizita, sa n-auda de mancare. Ea mananca foarte bine, zic eu, dar cand este inconjurata de lume nu poate sa stea locului. Ieri seara am fost la nasii ei in vizita, au si ei o fetita foooaarte linistita de 11 luni. Alexia statea cuminte, Ema se catara peste tot. In prima faza
elisor spune:
Saryta ma bucur pentru voi, felicitari pentru micul pui. Mi se pare atat de indepartat ce-ai povestit, sincer nu mi-e dor.
Bine ca sunteti sanatoase asta e tot ce conteaza, sa fie puiuta cuminte sa-ti fie mai usor.
Fran ocazional ni s-a intamplat si noua si tot asa pe la 6 seara adormea precum Teo a Clarei, dar eu zic ca deocamdata le e foarte necesar somnul de pranz, chiar si 1 h acolo, numai sa-si odihneasca piciorusele, capsorul...
Eli mami de
Andreas si
Bianca
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> poze noi
Danelutza spune:
Cuscra parca ai descris-o pe Isabella, doar ca ea ma loveste peste fatza si ma trage de par, adica nu mushca. Peste minutza ii mai dau si eu, ca prea ma sfideaza si-mi face in ciuda cind face boacane.
Elisor ce frumos vrea sa-si taie unghiile. Dar tie nu-ti este frica s-o lasi cu unghiera in mina, ca eu ma tem rau.
Laura am vazut pozele, frumoase, chiar daca Delia a plins un pic. Unde n-as avea eu copilasi aici, sa se joace si Isabella. Astia, parca-s din lumea a treia, salbateci, doar stiu sa loveasca, iar mamele parca-s statui de piatra, nu spun nimic.
Acum sa va dau o recomandare, din partea unei persoane care a ajuns astazi fortzat, la medic. Incercati sa nu mai tzipatzi, sa fitzi mai putzin stresate, sa va odihnitzi cit mai mult.
Mama, pai doctorul asta mi-a spus sa stau la pat ca un om bolnav, daca aia sa nu fac, ailalta sa nu fac.
De fapt vroiam sa va spun, ca am avut probleme cu inima. Mi-a facut electrocardiograma, radiografie la plamini, analiza singelui, cica sint prea nervoasa si stresata. Sa incerc sa respir normal, ca de doua zile aveam probleme cu respiratia, aveam momente cind respiram ca si cum m-ar fi alergat cineva. Mi-a dat doar magneziu sa iau, pentru ca altceva nu-mi da ca inca alaptez. Cica daca mai am probleme sa-l chem.
Sotul a promis ca nu mai cumpara tigari, se lasa de fumat, ca sa nu ma mai supere (asta a spus, eu astept rezultatul), iar Isabella ca sa ma faca fericita pe ziua de azi, a stat singurica in baie la olitza, iar dupa aia m-a chemat din bucatarie sa-mi arate ca a facut kk. Gata, am fata mare, a priceput ca-i mai bine sa faca la olitza decit in pampers. Mai tirziu, a luat olitza si s-a asezat in fatza televizorului, deh avea de vizionat ceva important pentru ea, si a facut din nou kk.
Gata, v-am innebunit cu problemele mele, parca voi n-ati avea suficiente.

nelia spune:
Danelutza, tocmai am aflat ca o prietena de aici, de 38 de ani, inalta, voinica si sanatoasa, a facut un preinfarct, la volan, pe autoruta. I-a amortit mina stinga, a simtit ca nu are aer, incerca sa respire si aerul nu ajungea in plamini, i s-a pus o ceata pe creier, ii venea sa plinga si ceva o stringea in piept. Aici, pe autoruta de merge cu suta la ora sau mai mult si nu poti opri chiar cind vrei tu. A iesit pe prima strada, a oprit masina si i s-a facut frica. A stat acolo pina a venit un prieten si a dus-o la spital. A avut un fel de blocaj la inima, in urma unui atac de panica... deci totul pe fond nervos, din cauza stresului. Si este una din cele mai echilibrate femei pe care o cunosc. Deci, nu e chiar de glumit cu stresul asta. De fapt, de glumit nu glumeste nimeni, dar nu-l consideram tot timpul o problema, atita timp cit sint unele mai mari si mai vizibile. Acum e bine prietena mea, dar ii este frica, plinge din orice, nu poate nici sa povesteasca ca dupa doua vorbe o pufneste plinsul. Nu-mi vine sa cred! Sanatate multa si ai grija de tine!
Loreen, am vazut pozele de la intilnire! Ce mari sint copilasii! Nu mi-a venit sa cred, ca eu tot ii am in minte bebelusi. Si frumoooosi!!
Saryta, am vazut pozele Antoniei. Sa va traiasca! Si cu ocazia asta am vazut si pozele mai vechi, care mi-au scapat. Ce graviduta sexy ai fost! Si nu te-ai ingrasat deloc. I-am spus sotului (care vrea baiat) de voi, ca aveti trei fete si mi-a raspuns: da, dar ea e blonda si slaba! Poftim raspuns!
Elisor, am vazut si pozele Biancai! Imi place cum ii sta in albastru si nu e baietel, ca are blugi cu floricele. Dar ii pune ochii in evidenta!
Adina, da, eu mai cunosc cel putin un copil ca Ema: Agata. Si daca speri sau crezi ca se va potoli pe masura ce creste, te inseli, mamica. Ceea ce am observat insa, ca spre deosebire de anii trecuti, acum, mai ales de cind merge la scoala, are nevoie de somn. Inainte, ma bateam cu ea sa o bag in pat macar la 10 si adormea mult dupa, acum, daca o bag in pat la 8, abia mai are putere sa asculte povestea, o vad cum i se inchid ochii (si nu-mi vine sa cred!!!), desi nu ar recunoaste... cica nu ii este somn. Dar asta numai daca o bag in pat, ca daca as lasa-o prin casa, nici la 11 nu ar fi adormita. Si ies din camera (pe vesnicul refren ca ei nu ii este somn), ii las geamul deschis vreun sfert de ora si cind intru sa-l inchid, deja sforaie. Am visat la acest lucru 5 ani de zile!!! Si doarme toata noaptea, fara intrerupere (doar daca viseaza ceva urit se trezeste) pina la 8 dimineata. Dar din momentul in care se scoala si pina la 8 seara cind o bag in pat, e o F-U-R-T-U-N-A de energie!!!
Gabitzam, eu asa tin tot ce e toxic, undeva, intr-o debara, pe cel mai inalt raft din casa, unde Agata nu ajunge inca nici urcata pe scaun. Tot, nu am nimic lasat la indemina copiilor, nici medicamentele, nici chimicale, nici macar detergentul de vase, dupa ce termin de spalat vasele, il pun sus pe dulap. Si tot asa tin toate obiectele periculoase cutite, foarfece, unghiera, lucrurile ascutite, chiar si acele de cusut, nasturi si alte lucruri marunte, toate sint puse pe sus, ca dupa inundatie. Am facut asta cind avea Agata vreo 18 luni, fiind la Urgente cu ea pentru vesnica viroza, a fost adus un copilas de vreo doi ani, cu gitul ars, in stare foarte grava, pentru ca inghitise ceva toxic, nu mai stiu ce acum. Si m-am speriat rau de tot, ca si la mine erau prin casa, in locuri sigure credeam eu, dar erau prea jos si prea la indemina copilului.
Am mai facut niste www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">poze si filmulete: fetele in parc, Agata la dans (la repetitia pentru spectacolul pe care il are simbata) si la scoala de chineza, mami la Tai-chi, Tudora urmarind Baby Einstein. Eu arat oribil, sint tot grasa, desi am slabit considerabil, dar am pus filmuletele ca sa vedeti ce se face la curs. Sa nu rideti de mine, da!?! Vazindu-ma cum arat (e prima data cind ma vad in toata marimea mea pe un filmulet), m-am hotarit sa ma duc la aerobic sau step-aerobic. Acum ma duc sa caut o sala care sa-mi convina, nu se mai poate asa... Unde e corpul meu de altadata!?! Gata, am zis ca de astazi ma apuc de ingrijit si mama. Am inceput o cura de slabire, de fapt nu e cura, e un regim pe care l-am aflat de la un japonez: iaurt dimineata, orez cu salata sau carne cu salata sau peste la prinz (alternativ, o zi una, o zi alta), fructe sau legume crude seara. Fara grasimi, fara dulciuri, fara fainoase. Am zis ca il tin doua saptamini. Cica se duce doar grasimea si slabesti, dar capeti si energie dupa acest regim. Cantitatile nu conteaza, important este sa maninci ce trebuie, la ore fixe si sa nu maninci intre mese. Si sa bei ceai verde, la temperatura camerei si multa apa sau sucuri de fructe facute in casa, fara zahar. Am zis ca incerc, sa vedem daca ma tin curelele, ca eu inca o mai alaptez pe Tudora. Si iau magneziu, calciu si zinc. Doua saptamini n-oi muri! Si dupa aia ma duc la sala, ca de alergat deja e frig.
Edit_1: Sint prea mari filmuletele, acum am vazut, va trebui sa gasesc un alt loc unde sa le pun, dar nu stiu unde si nici nu am tip acum sa caut. Lasa, ca cel putin in ceea ce ma priveste, nu ati pierdut nimic.![]()
Edit_2: Le-am pus pina la urma, cred ca le-a ajustat un pic dropshots-ul.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
lucas spune:
salutare,
am fost la Balon, duminica.
a fost speriat la inceput, nu a stat singur, dar mai spre final s-a dus un pic timid, dar nu ne-a scapat din ochi. a fost si teatru de papusi si tot asa cu mine de mina. dar il mai ducem.
Adina, nu a fost foarte aglomerat la balon, si cind veneau copii mai multi il luam in brate. ne mai ducem. intrebi de copii energici, ti-l dau o tura pe Matei. simbata dupa ce ca eram obosita dupa un drum cu ceata nu a vrut sub nici un chip sa adoarma. de nervi l-am lasat sa vad cit rezista, OHAAAAAAAA, la 11.40 era vesel ca o pruna si l-am luat fortat in pat.
eli am facut cumparaturi, toale pentru mine nu, dar am luat o pereche de cizme si una de ghete, creme Vichy. si mi-a parut rau ca nu i-am luat taticului o geanta pentru Calculator SAMSONITE de 40 euro!!! sa nu va imaginati ca e cine stie ce, dar gasesti lucruri de ex. pe cizme lungi de piele, captusite si interior cu piele am dat 1.500.000, pe ghete, 1,2 mil tot de piele dar astea sunt imblanite. eu port mult pantaloni iarna si nu aveam ghete pentru panatlonii de stofa cu un pic de toculetz nu din alea sport. am vazut si niste pantofi misto cu toc jos si erau 1 mil, dar pina ne-am invirtit noi, inchisese. dar ma duc la inceputul lui Februarie din nou, ca vrem sa mergem la munte.
Lorreen, in portbagaj !!!! UAUUUUUU. pregateste-te ca vrem la Milano acu, am facut socoteala si un drum cu avionul este 45 euro, si dormitul o camera 40 de euro 2 persoane, si ne bate gindul tare. nu de cumparaturi cit de dragul de a ne plimba fara sa bombane cineva in barba, de ce stam atit in magazin.dar asta in 2007.poate de 1 martie sau 8 martie.
disera o sa pun si ceva poze cu balonul de duminica.
loreen spune:
Saryta ai avut un mare curaj...dar pentru asta inca o data iti spun ca te admir...sa fi fericita pana la culme...iar cea mica este o frumoasa...
Elisor ce baiat ?!Poti sa spui ce vrei dar Bianca e fata toata ziua...si seamana atat de bine cu Andreas...ale mele nu seamana atat de tare...
Daniela din pacate asta este viatza...azi suntem si maine devenim amintire...insa pentru a nu fi doar un nume pe o piatra trebuie sa avem mare grija de noi...putem oare cu niste mici dracusori?!Slabe sanse...dar eu zic sa lasi orice grija care nu merita atentia ta la o parte...
La noi de ex. se recomanda o pastila de aspenter pe zi...un fel de aspirina imbunatatita,care ajuta inima...
Nu mai tzipatzi,nu va enervatzi...eheee n-ai sa vezi asta...
Adina trebuie sa recunosc ca locul I la energie va apartine...este Delia capoasa insa sta locului mai mult decat ma astept...si doarme la pranz si seara bine,iar procesul adormirii este de scurta durata...in rest 2-20 sau 3-80 depinde de chef...
Lucas hop si eu cu voi...bine ca mi-ai spus sa am timp sa-mi fac pasaportul...
Nelia asa este ...au crescut...si e minunat sa-i vezi la un loc si totusi atat de departe unul de altul...
Revin...mergem in vizita la Oana sa-i le mai tinem de urat fetele
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
simona_filipas spune:
Gabitza de unde descarci tu Baby Einstein? Exista pe net?
Cuscra asa si noi cu palme la greu peste fata. Clar ca cine se aseamna se aduna
. Cu trasul de par s-a lecuit ca si-a bagat mana cu par in gura si de atunci gata. Muscatul il apuca numai atunci cand ne jucam de-a calutul si eu vreau sa-l dau jos. Probabil ca de nervi ca nu ne mai jucam ma musca dar ramane cu bluza-n gura ca eu m-am prins de faza![]()
Vroiam sa mai scriu ceva dar parca mi s-au spalat creierii.
Simona si Dragos Octavian