Preparat din crap ?

Preparat din crap ? | Autor: ana06

Link direct la acest mesaj

Am un crap mare si nu stiu cum sa-l prepar.Sa-l fac plachie? Stiti vreo retea mai deosebita? Sau altfel?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

pai ,.la protap .pestele curatat de viscere si cu solzii pe el(sa nu se lipeasca) se despica pe sira spinarii in doua,dar nu de tot se lasa putin sa fie ca o carte.se sareaza bine si se lasa macar o ora sa se "indulceasca".il pui intr-o tava unsa cu putina grasime la cuptor cam 25 min(in fct de foc si cantitate).faci un sos din rosii sau bulion in care adaugi sare,piper,un pic cimbru si usturoi.sa fie mai picant.il torni peste crap si il dai din nou la cuptor pana se rumeneste.daca e f. gros poti cresta de la inceput partea de langa coloana sa se patrunda. daca ai curatat solzii aseaza dedesubt crengute de marar,cimbru sau de vita de vie,sa aibe un suport.la un crap mare de 2=3 kg tai capul si coada si fac bors de peste cu alte sortimente sau simplu.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana06 spune:

Multumesc pentru reteta,l-am pus pe un pat de ceapa si morcov, aiesit f. bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Deja l-ai facut... dar am sa-ti spujn cum prefer eu sa-l fac:
- saramura musai... e delicios si musai prajit cu mujdei de usturoi sau la cuptor imbracat in roshii si usturoi!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Ana,ma bucur ca ti-a placut,sa-ti fie de bine.acum mi-am amintit ca odata am pus si 50ml vin alb a iesit bun si cu vin.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

DE PE NET ADUNATE...imi cer scuze ca nu mai stiu site-ul, sunt salvate de mult timp in calculator

Crap prajit

1-1,5 kg crap, 150 g untdelemn, 2 linguri sare, un varf de cutit boia de ardei, zeama de la 1/2 lamaie, piper.

Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in felii nu prea mari. Se da sare, apoi feliile se sterg cu o carpa. Se prajesc la foc potrivit in untdelemn incins, dupa ce s-au dat prin faina amestecata cu boia de ardei. Dupa ce s-au prajit, se toarna deasupra sosul in care s-au prajit bucatile de crap, piper si zeama de lamaie.

Prostul pana nu-i fudul/
Parca nu e prost destul

LA MULTI ANI SI UN AN NOU PLIN DE BUCURII SI IMPLINIRI VA DORESC: Karina Iulissa-7ani-Codrin Iulian-1 an si 4 luni-Laura Andreea si Daniel Florin

Mergi la inceput

Crap pane

1-1,5 kg crap, 200 g faina, 1 ou, 100 g pesmet, 150 g untdelemn, 1 lamaie

Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in bucati care se sareaza. Acestea se sterg cu o carpa, se dau pe o parte si pe cealalta prin faina, ou, pesmet si iar prin ou. Se prajesc in untdelemn foarte bine incins, insa la foc slab.Cand se serveste, se pune deasupra fiecarei bucati cate o feliuta de lamaie.

Prostul pana nu-i fudul/
Parca nu e prost destul

LA MULTI ANI SI UN AN NOU PLIN DE BUCURII SI IMPLINIRI VA DORESC: Karina Iulissa-7ani-Codrin Iulian-1 an si 4 luni-Laura Andreea si Daniel Florin

Mergi la inceput

Crap cu rosii

1 kg peste, 1 kg rosii, 150 g untdelemn, sare, piper, verdeata. Facultativ: unt

Crapul curatat si spalat se taie in bucati potivit de mari. Rosiile felii se aseaza cu verdeata in cratita; deasupra se pun bucatile de peste si apoi - din nou un strat de rosii cu verdeata si sare. Se da la cuptor, ungandu-se eventual inainte cu unt. Se poate servi rece daca se intrebuinteaza numai untdelemn.

Prostul pana nu-i fudul/
Parca nu e prost destul

Mergi la inceput

Crap la cuptor cu sos de vin

1 crap fara cap, 1 ceasca de ulei, 1 pahar vin alb, 1 lingura bulion, usturoi, sare, piper boabe, 1 lamaie.

Se curata pestele, se cresteaza in cateva locuri pe spate, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora inainte de a se pune in tava.Se prepara un sos din: 1 ceasca apa calda, 1 lingura bulion, usturoi curatat si taiat marunt, vin, sare si piper boabe. Pestele se aseaza intr- o forma, se acopera cu sosul si se introduce la cuptor pentru o ora.Se serveste cald, stropit cu zeama de lamaie si cu garnitura de cartofi fierti.

Prostul pana nu-i fudul/
Parca nu e prost destul

Mergi la inceput

Crap marinaresc

1 crap mijlociu, 1 pahar vin rosu, sare, piper macinat, 3 linguri de unt, 200 g ciuperci, 200 g arpagic, cimbru

Se curata pestele, se spala, se taie felii groase, care se sareaza si se lasa sa stea 30 min. Se curata arpagicul si se inmoaie in unt, pe foc mic, adaugand din cand in cand putina apa calda. Ciupercile se spala in mai multe ape reci, se taie felii subtiri si se pun peste arpagic. Se inmoaie impreuna doar 10 min., dupa care se adauga vinul, un pahar mic desupa calda, sare, piper boabe si putin cimbru. Se pun feliile de peste in sosul astfel pregatit si se acopera cratita in care fierbe. Se fierb o ora, dupa care se scot si se serveste ornat cu arpagicul, ciupercile si sosul rezultat.

Crap sicilian

1 crap, 2 cepe, usturoi, verdeata tocata, 1 telina, 4 rosii mari, 1 pahar vin alb, 1 ceasca ulei, sare, piper boabe

Se curata si se spala crapul, se taie felii si se lasa sa stea cat timp se pregateste sosul. Se curata cepele, se taie pestisori si se pun in ulei fierbinte impreuna cu telina tocata marunt, usturoi dupa dorinta, rosiile decojite si taiate felii subtiri si o ceasca de apa. Amestecul se lasa in ulei sa fiarba acoperit 30 min., apoi se sareaza, se pipereaza si se adauga vinul.In sosul obtinut se pune pestele si se acopera din nou vasul in care se face. Se fierbe 10 min., apoi se scade la cuptor. Se serveste fierbinte, cu verdeata tocata deasupra.

Prostul pana nu-i fudul/
Parca nu e prost destul

Mergi la inceput

Crap prajit cu sos genovez

1 crap fara cap, 2 linguri unt, 2 linguri faina, sare, o cana supa de peste, 1 pahar vin rosu, sare, piper, malai sau faina

Crapul se curata, se spala si se taie in felii groase de 4-5 cm. Se sareaza si se lasa sa stea 30 min. cu carea pe el.Separat se pregateste sosul: se inmoaie untul pe foc, se amesteca cu doua linguri de faina, se subtiaza amestecul cu vin rosu si o cana de supa de pedte si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn, pentru ca ciulamaua sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase. Se sareaza si se pipereaza cu piper macinat sau boabe, puse sa fiarba cu sosul. Se pastreaza cald pana se prajeste pestele. Cand pestele este bine rumenit, se scoate pe un platou, se acopera cu sosul cald si se serveste imediat.

Prostul pana nu-i fudul/
Parca nu e prost destul

Mergi la inceput