Am pierdut o sarcina in 34 de spatamni

Am pierdut o sarcina in 34 de spatamni | Autor: daneza2006

Link direct la acest mesaj

Salutare

La inceputul luni iunie 2006 am pierdut o sarcina in 8 luni. Totul a mers perfect pana la un momentdat cand la ecografie sa observat o diferenta prea mare intre varsta biologica si cea cronologica. Diferenta de 5 saptamani. Suferinta fizica si pshica prin care am trecut a fost extrem de mare si nici acum nu m-am vindecat complet...sunt foarte multe de spus, dar am sa ma rezum doar la o parte din acestea.

Dupa lungi insistente ale sotului meu am fost la hematologie unde am descoperit ca sufar de sindromul Antifosfolipidic, rezultatul care ma cam sperie este urmatorul:
APCR = 954 (normal ar trebuii sa fie intre 120 - 300) APCR - ( Rezistenta la proteina C activata)

Intrebarea mea este. A mai avut cineva problema aceasta si in urma tratamentelor a dus o sarcina pana la capt si sanatoasa?

Si durerea mea cea mai mare. Cum oare este posibil sa pierzi o sarcina in 8 luni si nimeni sa nu vada nimic? (Medicii care m-au tinut sub observatie au fost cei de la spitalul Caritas si Dr. IOSUB de la CMU - CARUIA AM SA-I FAC MULTE REPROSURI)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

daneza2006 i-mi pare rau de pierderea ta, trebuie sa fi puternica si sa mergi mai departe.cat despre sindromul antifosfolipidic nu stiu nimic dar totusi nu poate si tinuta in frau boala asta?(cu medicamente).cat despre medici ce sa zic, poate ar trebui sa le ceri socoteala, nu ca te-ar mai ajuata acuma, dar macar pe viitor..cand vei fi din nou insarcinata.eu zic sa te interesezi si in alta parte la alta clinica si alti medici.sper sa gasesti raspunsurile de care ai nevoie ca atunci a sa te linistesti.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daneza2006 spune:

Ceea ce-i reprosez Dr. Iosub este urmatorul lucru o diferenta de 3 saptamani intre varsta cronologica si cea bilologica a fatului. L-am intrebat de ce aceasta diferenta, iar el ne-a spus sa stam linistiti pt ca totul este in regula si ca nu am calculat noi bine, desi calculele noastre erau in regula si am subliniat asta. Am mai cerut si parerea la alti doctorii si toti au spus ca nu este nici-o problema. Mai tarziu sa aflam ca deja daca sunt 2 saptamani intarziere este deja foarte complicat...

Sarcina a fost pierduta aproape de 8 luni dicatostic IUGR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Si eu am fost supspecta de safl. Am ajuns la Tutunaru si am vazut ca se pricepe la chestia asta. Imi pare rau, te inteleg foarte bine. Eu am nascut prematur la aceeasi varsta a sarcinii. Pana la urma totul s-a terminat cu bine. Dar doua saptamani cat am stat in spital inainte de a naste ma gandeam si la posibilitatea cea mai grava. Se face tratament pentru SAFL.

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)



Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

daneza imi pare foarte rau de pierderea suferita as vrea sa te intreb cum era diferenta de varsta ? bebe era mai mare sau mai mic decat varsta sarcinii ? eu am 31 de sapt si bebe meu e mai mare cu 2-3 sapt ca sarcina

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asta. Si eu am avut o diferenta de 2 saptamani descoperita in saptamana 36, pe care am dus-o asa pana la final cand am nascut la 39+5 zile. Nici mie nu mi s-a spus ca ar fi ceva grav, decat daca ar fi existat diferente de dezvoltare intre organe, dar atata vreme cat ele erau toate de aceeasi varsta era ok. La mine nu cred ca a fost de la SAFL ca stiu ca nu sufar de asta. Vestea cea buna este ca sunt fete care au asa ceva si cu tratament duc sarcina pana la capat.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daneza21 spune:

adela2006 Bebe era mai mic, cu 3 saptamani iar diferenta a tot crescut (pana la o diferenta de 6 saptamani) pana cand in cele din urma a murit.
Diagnosticul a fost IUGR (incetinire intrauterina de crestere) toate aceste necazuri pornind se pare de la o problema de hipercoagulare a sangelui. Practic bebe nu a mai putut sa se hraneasca din cauza "grosimii" sangelui.

Eu una recomand sa se faca astfel de analize la Fundeni inainte de a face un bebe, ca sa nu treceti prin nenorocirea prin care am trecut eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

eu am facut tratam preventiv cu aspenter desi analiza mi-a iesit bine. De urmarit tot Iosup mi-a urmarit sarcina i bebe la un mom dat a avut 10 zile avans upa care a ramas in urma 2 saptamani ca in final sa aiba aproape acelasi DPN si dupa UM si dupa eco.Eu am facut 5 eco la Iosup ptr ca aveam IR-urile mari si a fost f atent cu masuratorile. Eu zic sa mai cauti si alte cauze.
multa sanatate si sa-ti de Dumnezeu bebelusul mult visat.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Te inteleg,si eu am pierdut o sarcina la 34 saptamani in decembrie 2004 si a fost cumplit.Motivul a fost cam acelasi,in primul rand neglijenta sau incompetenta medicului care mi-a urmarit sarcina,apoi sindromul Antifosfolipidic.
Dar de asta am aflat mult mai tarziu,de fapt acum cad sunt din nou insarcinata ,am 19 saptamani si sarcina merge foarte bine. Asta nu inseamna ca nu stau cu inima cat un purice si probabil vor fi cele mai lungi 9 luni din viata mea.
Merg la dr Tutunaru ,care a si descoperit dealtfel problema ,fac tratament,si ma rog la Dumnezeu sa fie bine.
Daca pot sa te ajut cu ceva,cu mare placere,avand in vedere ca stiu exact prin ce trauma psihica si fizica ai trecut.

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by daneza21

adela2006 Bebe era mai mic, cu 3 saptamani iar diferenta a tot crescut (pana la o diferenta de 6 saptamani) pana cand in cele din urma a murit.
Diagnosticul a fost IUGR (incetinire intrauterina de crestere) toate aceste necazuri pornind se pare de la o problema de hipercoagulare a sangelui. Practic bebe nu a mai putut sa se hraneasca din cauza "grosimii" sangelui.

Eu una recomand sa se faca astfel de analize la Fundeni inainte de a face un bebe, ca sa nu treceti prin nenorocirea prin care am trecut eu.



Ce faci, mey, cate id-uri ti-ai facut ca ne zapacesti de cap?

Eu as recomanda mai degraba analize la inst. de hematologie nu la fundeni, repet si eu ca papagalul ce l-am auzit pe Tutunaru spunand de nenumarate ori: la fundeni ies prea multe rezultate pozitive. Sau incercati si colo si colo si atunci stiti sigur. Nu de alta dar treatamentul este costisitor, din ce stiu eu nu se deconteaza, si dureros adik injectie zilnic pana nasti. Astfel ca ar fi cam naspa sa-l urmezi si tu de fapt sa n-ai nimic.

Tanima si eu tot cu IR-urile am avut probleme si cred ca din cauza lor a avut Filip intarzierea de 2 saptamani.

Mihaela, multa sanatate si sarcina usoara si fara probleme.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

imi pare ff rau de durerea ta nu am cuvinte, si eu am pierdut o sarcina in iulie 2006 dar mult mai mica ca si a ta, 12 saptamini, vezi ca este un subiect la asteptind un ingeras in viata noastra ii zice durerea pierderii unei sarcini, si sint fete care au pierdut sarcini la 40 de saptamini, sau altele poate au ce ai avut si tu, poate daca intri si pui intrebarea acolo sint fete care pot sa-ti raspunda, vei vedea ca din pacate nu esti singura care a trecut prin asa incercare, si sigur te vor ajuta cu sfaturi, analize, sustinere.
mult curaj de a merge mai departe si de a avea intr-o zi bebele mult dorit.

Flavia +10, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput