Marja de eroare la greutatea lui Bebe?

Marja de eroare la greutatea lui Bebe? | Autor: mariana_1976

Link direct la acest mesaj

Salutare!
Mi-e ca incarc forumul asta degeaba si s-a mai pus intrebarea asta.
Daca da, poate imi dati un link.
Daca nu iata:

Ma intreb cu cit de mult sau cu cit de putin s-a gresit(sau nu)la ecograf aproximarea greutatii de la nastere a bebelusului vostru?

Mie in sapt.37+4 mi s-a spus ca marja de eroare e maximum 10% dar...au gresit greutatea si l-am nascut cu 700g mai mare.
La primul copil insa mi-au aproximat corect, adica a fost doar cu 100g mai mare decit arata ecograful.

La voi cum s-a intimplat?Cit de mult depinde de priceperea doctorului?
Astept raspunsurile voastre

Mariana 25+
mama de Monica, Matei si Markus

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

eu chiar azi am facut un echo si mi-a sps k nu ii mai face masuratori caci acum sunt cele mai mari diferente..si nu prea e relevant...Totusi mi-a zis k are in jur de 2,800, dar +- 200-300 gr.

Madalina 36+,

poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

eroarea masuratorilor la ecograf este intr-adevar de 10-15%...toate masuratorile sunt aproximative si de obicei daca sunt facute de acelasi medic pastreaza marja de eroare. Ceea ce e important de retinut este faptul ca aceste masuratori se raporteaza la o valoare medie corespunzatoare fiecarei saptamani de sarcina, iar fiecare bebe are propriul ritm de dezvoltare.

Bafta multa!

Cocutica si Elena (4 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

La mine eroarea a fost de peste 500 gr (cam atat era marja de eroare in ultimele saptamani, scria pe rezultat), spuneau ca are 4 si a avut 3.300.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Inainte cu 3 zile sa nasc mi-a zis ca bb are 3500 gr...la nastere a avut 2800 gr. Destul de mare eroarea!!!
Acum la a doua sarcina nu mai am incredere in greutatea bebelului estimata ecografic.

Mihaela (28+) si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Cred ca depinde foarte mult de experienta doctorului. Mie mi-a facut eco o rezidenta la spit. Municipal, cu o 4zile inainte de a naste si m-a umplut de lacrimi: ca bebe e subdezvoltat , ca nu are nici 3 kg si ca oricum nu am cum sa nasc intr-o saptamana ci in 3-4
Am nascut dupa 4 zile o fetita de 3.750 deci eroarea a fost peste 20%. Eu cred in continuare ca depinde si de experienta ecografistului.

Mamica de Iulia (06.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mie mi-au zis inainte cu 2 zile ca bb are aprox. 4 kg si ca e lunguta, asta la 38 de saptamani, la nastere bebelina avusese 3.700 g si 57 cm.
Deci - 300 g fata de estimare.

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Mie mi-a spus la echo ca bb1 are 2,400 si bb2 2,100 (gemeni). si aveau fiecare 2,900.

Maria si Ilinca
La plimbare

Slabeeeeesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Dupa ei baietelul meu ar fi trebuit sa aiba la nastere in jur de 3kg si a avut 3600g!
De obicei aproximeaza ca bebelusul are mai putin nu mai mult.
O prietena finlandeza a nascut natural un baietel de 4500 dupa o cezariana.I-au spus la ecograf ca are 3600 si i-au dat voie sa incerce sa nasca normal.Bine ca nu a avut ruptura uterina cu un bebe atit de mare.
In Finlanda greutatea bebelusilor este in medie de 3700-3800de grame la nastere.Doar daca se apropie mult de 5kg se recomanda cezariana dar si mamele sint mai corpolente.

Sabina 29+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

eu cred ca pana la urma depinde fff mult de performanta ecografului si de iscusinta doctorului in a capta imaginile cele mai concludente ale craniului si abdomenului.la Ken mi s-a spus de 3700g cu 2 zile inainte sa-l nasc,iar cand l-am nascut a avut 3780g.

31,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput