Mamici de ianuarie - februarie 2007 (34)
Raspunsuri - Pagina 21
eli1977 spune:
ROADRE,
MULTUMESC MULT, M-AI LUMINAT COMPLET.Acum daca tot te pricepi, mai stii ce acte sunt necesare si unde le depun, pt alocatie si stimulent, dar cererea de virare pe card?Eu credeam ca si una si alta tin de financiarul nostru(m.a.i.), ca intra pe card cu salariul, dar vad ca tu stii mai bine .presupun ca actele tre' sa le depun imediat supa nastere, ca sa ia alocatie copilul iar pt stimulent in ultima luna de postnatal, ca sa iau din prima luna cand ma intorc la serv, nu?Mi-e jena ca te innebunesc cu intrebarile, dar nu prea stiu cum e.
Iti multumesc mult

ELI si o burtica de 29 s+3 zile
mediterana spune:
Mariana_1976, felicitari, esti masurata si echilibrata in alimentatie.
eu la tot ceea ce mananci tu este inmultit cu trei.Oare ma mai mir de cresc vazand cu ochii???!!!
gata...trebuie sa fiu mai atenta.
mediterana
adinush spune:
Pai Mariana eu mananc mai mult ca tine cand sunt la regim
Sa va zic ce am mancat eu in ultimele 24h? 2 McPuisori,1 cartof mare,1 prajitura cu frisca,200g minipateuri,1 banana,1 iaurt mare,2 sandvisuri cu branza topita si jambon afumat,1 punga de jeleuri si un mar![]()
Ce-i drept pe cantar nu m-am mai urcat de 4 saptamani si nici nu ma tenteaza sa ma urc prea curand
Adinush
33+ cu
- Ingrid-Eileen
ylilimic spune:
helenutza- noi la Matei INCA m-ai folosim patutul lui si avem altul pregatit pt bb2. E drept ca acum din cauza sarcinii am fost nevoita sa-l invat cum sa intre/iasa singur din tarc (patutul textil) asa incat ne mai face surprize si e mai dificil de trimis la culcare. Dar cu rabdare si fermitate reusim. In plus, in august cand am fost la munte, in prima noapte s-a sculat si l-a luat pe tati de mana sa plece de acolo, ca saracutul nu dormea in patul lui !
Deci sunt sanse sa-l tii acolo atat cat vrei, dupa cum vezi mai toata lumea care ti-a raspuns a decis momentul cand primul copil a fost mutat in alt loc de dormit.
aelita-multumesc de sugestia cu apa. Chiar asa si faceam p ca simteam nevoia, a fost ceva instinctiv.
Fetelor, am avut un WE dureros, am stat mult in pat! Abia astept sa nasc fiindca mi-e dor de Matei, sa-l iau in brate, sa-l alint... Micutul stie ca numai in genunchi mami il poate strange in brate si s-a obisnuit. Voi, cele care aveti deja bb1, cum reusiti?
Ultima bucurie a lui Matei este sa ma inghesuie intre pernele de la canapeaua stransa si ca sa fie comfortabil imi pune si perna sub cap! El la un capat si eu la celalt - va dati seama cum aratam? ![]()
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
30+ (32 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
ALINATXA spune:
Salut fetele,
Eu sunt happy ca am fost sa o iau pe mamica mea si de acum imi e si mie mai usor din nou.Am fost ls snagov azi dezii a fost cam frig.......insa tot afara am facut gratar si tot afara pe terasa am pus masa.Am umplut masa cu o gramada de bunatati:mici,ceafa de porc,copanele,pastrama,paine prajita data prin usturoi,peste.Mie mi-a adus mama de la mamaita mea branzica de oaie asha ca am trantit o mamaliguta,mult mujdei.Am mai avut si sarmale plus salata boef.
Eu am mancat un pic de salatica si in rest m-am indopat cu branza si mamliga si mujdei de usturoi.De altceva nu m-am atins ptr ca mi se pusese pata pe mamliga si branza.
Ne-am intors acum ceva timp super obositi de la aerul ala tare cred.
27+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
Helenutza23 spune:
Liuda, ai luat la pretz bun carutzul.
A.Alina ti/am mai spus ca imi place carutzul tau, acum m-am uitat cu atentie si am vazut ca e de la baby care si ca am vazut si eu ieri in oras unul cam la fel. cel putin asa cred... de fapt nu cred ca era la fel, ca cel pe care l-am vazut eu era 3 mil 500 si se plia. al tau nu se pliaza? eu la-s fi luat dar ce nu mi-a placut la el era faptul ca nu se lasa la orizontala perfect, cea mai joasa pozitie era la un unghi de vreo 15-20 grade.
ylilimic merci de raspuns. imi pare rau ca nu te-ai simtit bine. dar ce te-a durut?
ALINATXA yamii-yamiii
27+
mihacarm2002 spune:
ALinatxa, mama-mama, asta numim noi si masa copioasa.
Noi tocmai ne-am intors de la Carrefour si am vazut acolo o pompa de san electrica de la Primii Pasi: 99,98 lei. Ni s-a parut cam ieftina si nu am luat-o (stiam ca e in jur de 3 mil). Voi ce credeti?
"Pai, Mariana, eu mananc mai mult ca tine cand sunt la regim" -Idem ca si adinush.
Mihaela 28+ 
monu spune:
ylilimic eu inca o mai iau in brate pe pitica si mai merg si cu ea si cu carutul afara.![]()
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
roandre spune:
Fetelor nu stiu nici eu f clar cum se procedeaza acum cu actele pt alocatie, stimulet, CIC, ajutorul de nastere de la primarie pt ca nu m-am interesat inca.
De fapt nu stiu dc s-a modificat ceva fata de cand am depus pt primul bb.
Un subiect f bun gasiti aici (sunt de acord cu tot ce s-a scris acolo...asa s-a intamplat si acum 2 ani cand am nascut eu).
Stimulent pe card nu am apucat sa iau pt ca inca nu se putea da asa pana a implinit mandra mea 2 ani si eu il ridicam de la posta. Actele pt stimulent (act identitate al meu, certificat nastere copil, o cerere de acordare a stimulentului pt ca incepand cu data de... obtin venituri profesionale supuse impozitarii, o adeverinta stas -anexa4 completata de angajator din care sa rezulte faptul ca am realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit, o cerere si declaratie pe proprie raspundere pt acordarea stimulentului - anexa1 si certificatul de casatorie sau livretul de familie) le-am depus la Directia pentru protectia copilului a sectorului in care am domiciliul. In anexa 1 este si o rubrica unde se trece nr de cont unde vrei sa-ti fie virat stimulentul.
Pt alocatia pe card am depus actele in str Venerei (mai nou ii zice Parintele Galeriu). Nu lucreaza cu orice banca asa ca trebuie sa mergeti la ei si sa intrebati cu ce banci/sucursale lucreaza. Eu am la BCR-Unirea si e acceptat. Trebuie depusa o cerere completata acolo, un extras de cont pe care sa fie trecut IBAN-ul, certificatul copilului si actul de identitate al mamei.
Si www.ddfssbuc.org/formulare/hotarare1825.pdf" target="_blank">aici gasiti cate ceva despre subiectul asta precum si o www.ddfssbuc.org/formulare/171105sinteza.pdf" target="_blank">sinteza aici ba chiar www.ddfssbuc.org/aistenta/OUG%20148-2005.htm" target="_blank">aici
Utile pt burtici, viitoare mamici
roandre spune:
ylilimic, eu nu prea o mai iau pe Alexia in brate decat numai cand nu am ce face. Afara nu mai merg cu ea (iese numai bona sau tati) pt ca nu mai pot alerga dupa ea si nici carutul nu-l mai pot cara. Mi-e dor si mie de maimutarelile noastre...dar nu mai e mult!
Utile pt burtici, viitoare mamici