Mamici de ianuarie - februarie 2007 (34)
Raspunsuri - Pagina 20
roandre spune:
quote:
Originally posted by Helenutza23
roandre merci mult, mi-a placut ideea pe care ai avut-o cu aparatorile decat la nivelul superior. hai ca poate va stresez cu "marea problema" a aparatorilor de patutz, dar citisem candva ca ar fi de prisos, nici nu poti sa il vezi pe bb din cauza lor, si oricum pana pe la 5 luni el nu face tumbe, ba dimpotriva mamica trebuie sa aiba grija sa il intoarca de pe o parte alta...
si mai am intrebare legata de patutz. ce dimensiuni aveti patutzurile si pana la ce varsta sa ma astept sa doarma bb in patutz? ca eu ma gandeam pana la vreo 4 anivise?
27+
Patutul nostru are salteluta de 120/60 cm si l-am folosit cu mare succes pana la 2 ani si o luna cand am mutat-o in camera ei, in pat mare dar sigur ar mai fi dormit acolo mandra mea pana se facea de 1.20 m....hihihi. Ea a fost f atasata de patut si numai acolo a dormit. Ar mai vrea si acum dar nu o mai las, ii explic ca acum patutul e alui bb Andrei ca e mic si ca ea are pat mare ca a crescut.
Eu aparatoare nu i-am pus niciodata pe partea dinspre mine pt ca ma trezeam noapte si ma uitam la bb sa vad dc e ok...dar pe celelalte 3 parti i-am pus. Oricum, pt mine aparatorile au fost bune/eficiente doar de pus cum ai vazut in poza de mai sus...altfel nu prea le-am vazut utilitatea.
Utile pt burtici, viitoare mamici
bits spune:
Helenutza am slabit aproape 1 kg cu toate ca mananc normal.sarcina trecuta am pus 25kg pe cand tura asta 11,5kg.in septembrie am luat 5,8kg din cauza zilelor noastre de nastere,am mancat la torturi ca s-a cunoscut la cantar
.cate zile ti-a dat sa iei fier?la mine vad ca doar 2sapt.o fi deajuns?
Liuda si mie mi-au placut culorile la carucior,e mai deosebit.sa-l stapaniti sanatoase!
31,KEN(1nov 2004)
bits spune:
si noi tot pana la 2 ani am folosit patutul,acum trebuie sa-l imprumutam lui bebe si am cumparat altul mare pt Ken.
aparatorile nu mi se par necesare din prima.noi la 4 luni le-am pus la patut pt ca incepuse Ken sa se intoarca si se lovea la cap.
31,KEN(1nov 2004)
Daconst spune:
Aelita,n-am reusit sa vad rochitele...bascuta e sic dar as vrea ceva de baietei.
Mama ce de botosei si ciorapei ai...eu stau prost la capitolul asta...dar am vorbit cu mama sa recuperam.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 33+ 
Helenutza23 spune:
bits primul meu med ginec, pe care l-am frecventat pana pe la 4 luni (pe urma am schimbat ca nu imi placea maternitatea la care era, asta a fost singurul motiv) mi-a zis din prima ca nu imi va da sa iau vitamne pe parcursul sarcinii. dar in ultimul trim, adica de pe la 7 luni pana la final voi lua fier pt ca o dieta zilnica normala nu acopera necesarul. acum doctora de fam mi-a zis acelasi lucru, si la recomandarea ei si dupa rez analizelor care arata o usoara anemie, iau fier de vreo 10 zile si probabil voi lua pana la final. 2 sapt ?? e prea putin, eu din cate am citit, auzit, se da pe o perioada mai lunga... nu stiu ce sa zic. maine ma duc la med ginec curent cu tot cu analize si voi vedea ce spune si el.
...si merci pt raspunsul cu "aparatorile de patutz". cred ca le voi lua si eu dar nu chiar de la inceput, poate dupa 4-5 luni.
roandre
merci pt lamuriri.
Liuda, de curiozitate, cat ai dat pe carutz?
27+
Liuda spune:
din simpatie iti zic 4 300 000 a costat carutul
Ne-am intors iar la birou! Nu cu treaba, facem sauna si masaj, adica eu doar masaj!!! Asa ca mai stau pe aici
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 31 sapt fix
adinush spune:
quote:
Originally posted by roandre
eli1977 si pt alocatia copilului si pt stimulentul de 1 mil trebuie depuse dosare cu diverse acte. Se poate face cerere si sa-ti fie virate pe card..dar nu sunt platite de angajator, deci nu intra in acelasi timp cu salariul. Dc nu faci cerere sa-ti fie virate pe card atunci le ridici lunar de la posta.
Utile pt burtici, viitoare mamici
Roandre si toate actele astea unde le duci?Eu am domiciul flotant in Bucuresti,sper ca nu tre sa ma duc la mama sa le fac la domiciliul stabil.
Aaa...si cardul trebuie unul facut in acest scop sau poti sa treci datele unui card de al tau si ti-i vireaza acolo?
Hai ca te-am asaltat cu intrebari,asta e daca ai deja experienta

Adinush
33+ cu
- Ingrid-Eileen
A.Alina spune:
quote:
Originally posted by aelita
caciulite nu stiu sa fac,decat bascutze,si alea dupa ureche.iti place ce model de papusoi am ??
Aelita, pune si tu modelele in mail-ul comun, te rog. Ne faci numai pofta si cum noi toate suntem
nu e bine sa ne lasi sa poftim prea mult!
Alina
29+
A.Alina spune:
Liuda,
Foarte frumos caruciorul pe care l-ai cumparat si chiar ieftin. Eu am dat 6 mil pe carucior si e atat de mare ca ma gandesc ca va trebui sa iau si unul mai mic care se pliaza daca vrem sa mergem undeva, ca nu intra in masina.
Bits, Liuda
va rog sa imi spunetzi cum faceti sa nu va ingrasati? Ce inseamna pt voi mancat normal, ca nici eu nu mananc cat pt 2 dar de ingrasat tot ma ingras? Cei drept ca iau vitamine Elevit zilnic, si in plus am primit si suplimente de B-uri in perfuzie We trecut, dar eu stiu ca nu de la vit te ingrasi, ci de la alimente.
Alina
29+
mariana_1976 spune:
A.alina mie mi se pare ca vitaminele dau mai multa pofta de mincare si de aceea ne ingrasam mai usor...La sarcina trecuta am luat din belsug si nici macar 10kg nu am luat, acum in schimb nu am luat si urmarind carnetul de gravida observ ca m-am ingrasat EXACT ACELASI NR.de KG ca in sarcina trecuta in aceleasi saptamini.
De mincat maninc de 3 ori pe zi dar merg si la serviciu 8 ore si nu am timp sa ma delectez cu gustari intre mese.
Dimineata (ora 7): un mar sau 1 morcov, suc de portocale, 2 felii de paine de graham prajite cu brinza de vaci si ornate cu citeva foi de salata verde sau rondele de rosii
Prinz(ora 11.30-12.00): suc de portocale,o mincare gatita de acasa pe care o incalzesc la serviciu, 1 felie de paine de secara cu cascaval vegetal,o salata micuta,o banana
Seara(ora 17-18):supa de legume sau cu o carnita, o friptura la cuptor de pasare, porc sau peste (ca nu maninc vaca de nici un fel)cu garnitura de legume,o salata de fructe, 1 kefir sau 1 iaurt degresat
Cind mi se face foame seara tirziu: fulgi de porumb cu lapte sau o bucata de inghetata vegetala sau musli cu iaurt sau 1 canita de compot de fructe.
Mariana
25+
mama de Monica, Matei si Markus