Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (59)
Raspunsuri - Pagina 7
Mirona spune:
yupiii - am si eu nitel timp.
FELICITARI NOILOR MAMICI. GALERIE PENTRU CELE CARE URMEAZA.
rapid cu raspunsurile - si poate reusesc si eu sa pove ceva.
Dia este inca 2 in 1. este tot in pat - la restrictie si asteapta momentul.Spera sa nu o apuce travaliul si sa ajunga sa faca programarea la cezariana. Marti va avea 38 de saptamani - deci la termen - o pot scoate. Bafta.
Roxana - eu sterg ochisorii cu ser fiziologic dinspre interior spre exterior - cu comprese sterile.
Nasul - la fel - il desfund cu der fiziologic si pompitza de nas.
Sper ca nu esti suparici pe mine pentru cat am fost de acra la telefon. Plizz sorry - eram intr-o pasa super naspa.
Nu cred ca am citit faza cu Calinu tau - care e problema la voi? Hai nu dispera ... se rezolva. Uite si Cos te incurajeaza.
OF fetelor - cat va invidieaz ca aveti lapte - cat pentru alti bebei. Eu am pierdut deja de doua ori laptele - cu atatea probleme pe cap si cu atatia binevoitori in jur ..., l-am stimulat din nou cu galactocil, cu ceaiuri - si sper ca de data asta sa mergem spre bine.
Bucurati-va asadar ca aveti ce da puiutilor vostri.
Fatima ai nascut de ziua mea? Super - asa imi doream si eu - dar Kara nu a mai avut rabdare. Nici n stii cat te inteleg cu mama - am deja doua certuri crunte cu ea la activ si zau ca nu mai raspund de mine la inca una. Sa ajunga mama mea sa ma faca nebuna pentru ca insist sa-mi hranesc bebelina la san si ca nu vreau sa renunt ... ii dau si completare MILUPA - ca nu se satura - dar lapte ca al mamei ...
In fine.
Pt cine se ocupa de lista - plizzz sterge de la mine un an - sunt in 74 nascuta - deci plizzz abia am facut 32. Kara s-a nascut cu 49 cm. SI YUPIII - azi am trecut pragul de 2.500
Parca Oana ma intreba ce vaccin, asa-i???
Deci primul vaccin pe care-l face bebe il face in prima zi de la nastere. Al doilea il face la 4 zile si este acel semn pe care il avem cu totii pe mana stanga. Ei - acest vaccin nu se face decat la 2500 g sau mai mult.
Eu am nascut-o pe Kara cu 2550 si a scazut la 2350.
V-am pove ca m-au dat afara din spital - asa ca a ramas sa facem kg obligatorii dupa care sa ne intorcem in spital pt vaccin.
Ma mai intrebau fetele ce cosmar am trait si de ce nu pove acum.
Va pove acum pe larg - in curand ma cheama datoria:
asadar NASTEREA CU EPIDURALA.
Sa nu ma intelegeti gresit - nasterea cu epidurala e OK. Am nascut relativ usor si repede.
Frumos a fost si faptul ca aveam o prietena buna alaturi de mine - asistenta medicala la un alt spital, am palavragit toata noaptea - m-a tinut de manutza la contractii, etc.
Sublim a fost cand a inceput sa ninga - si ningea asa frumos ... si ma gandeam ca vine Kara cu prima ninsoare din acest an. SUPERB.
Tot ceea ce a fost frumos din nastere ... a fost umbrit de ceea ce a urmat. Incompetenta pana la Dumnezeu si inapoi, uratenie sufleteasca, animale de oameni, indiferenta ... etc.
Am ajuns la concluzia ca tot ce s-a intamplat in spital ... a fost din vina mea - si chiar se insista pe chestia ca eu sunt de vina ... si nu altcineva.
Am glumit si am ras pana au aparut durerile. Am cerut epidurala, au vrut sa ma convinga sa nu o fac, dar am pus mana pe telefon si am sunat medicul ... au aparut doua madame, una mai idioata decat alta - mi-au pus branula si din secunda doi a inceput sa ma doara mana - i-am spus ca nu e pusa bine - mai sa ma bata nu alta.
A inceput faza cu epidurala - faza care in general dureaza 2-3 secunde - la mine a durat mai mult de 30-40 minute.
M-a impuns in spate de mai mult de 6 ori ... asta bineinteles intre contractii - aveam dureri de tremuram ca varga - tot la 3 minute - si vaca din spatele meu nu reusea sa ma impunga in acele 3 minute ... si iar mai asteptam o pauza. La un moment dat cea care mi-a pus branula s-a luat de prietena mea sa plece din usa (ea neavand voie in sala de nastere - statea in sala de travaliu si se uita cum ma chinuie astea) fiindca eu nu ma pot concentra si sa stau cuminte din vina ei.
DECI eu am fost de vina ca nu stateam cuminte de 40 de minute - nu ea ca era incompetenta si ca ma chinuia de atata timp. Si i-am dat 50 euro.
Asta a fost prima dezamagire - mi s-a promis ca orice anestezist e in spital va stii sa puna o epidurala.
Credeti-ma ca imi venea sa-mi iau eu coloana sa scot cele doua vertebre si sa i le dau idioatei.
M-am dilatat relativ repede - dupa o perfuzie primita, moasa ma mai dilata si cu mana cand au inceput durerile, am colaborat foarte bine cu ea si am ajuns repede la dilatatie maxima.
A doua dezamagire - daca era maxima - de ce s-a mai facut epizotomie???
Tot eu eram de vina - perineul meu nu era elastic - eu - baba de 32 de ani.
Ce minunat e sa simti intre craci capsorul cum te apasa sa iasa, am avut un moment de panica ccc cand a iesit capsorul si a trebuit sa ma ajute si moasa apasandu-ma pe burta. Aceasta intrziere a contat pentru Kara - a avut probleme de adaptare la viata.
Din cauza efortului - Kara si-a infasurat cordonul in jurul gatului si era destul de strans.
Dupa expulzie care a fost o ralaxare totala ... a inceput adevaratul cosmar.
Bebe nu plangea - vedeam in ochii tuturor ingrijorare si nimeni nu-mi spunea nimic, Delia - prietena mea statea in usa dar nu indraznea sa ma priveasca - se uita la cei ce o ventilau pe Kara.
Eu intrebam mereu cum e bebe - dr imi spunea ca e ok - nu o aud???
Eu nu o auzeam plangand ci doar scancete si chinuieli de respiratie.
Deci vina mea ca am obosit si ca nu am mai impins la momentul X.
Au vrut sa mi-o dea in brate dupa ce s-a auzit plansetul mult asteptat ... dar au atins cu bebe de branula mea prost montata si am spus un au ... asa ca mi-au luat-o - practic eu nu am vazut-o la fatza.
Alta dezamagire a fost sa aud ca are doar 2550 cand la ultimul eco avea 3050. Chiar asa de mare diferenta?
Ceea ce a urmat - nu cred ca exista cuvinte sa descriu - eu neavand avorturi la activ - habar n-aveam ce inseamna un chiuretaj, am eliminat placenta relativ repede ... si am inceput sa am dureri enorme - simteam fiecare faza a chiretajului, mana dr. cum ma apasa in cosul pieptului - am avut febra musculara in acel loc, apoi a cusutului, cum baga acul, cum tragea ata .. etc. Mi-au mai dat inca 3 (sper ca am inteles bine) anestezii locale si eu tot urlam ca din gura de sarpe.
A fost o faza super nasoala - am intrat in panica si am inceput sa ma trag pe masa in sus de durere - asta nu mai putea sa ma coasa ca lumea, ma zvarcoleam de durere ... de nu mai stiau ce sa-mi faca.
Usa la sala de nasteri era deschisa - deci tot spitalul m-a auzit urland - si am urlat cam juma de ora. Dani era jos la poarta si dati-va seama ce era in sufletul lui.
M-au dus in salon - unde am reintalnit 2 fete cu care statusem in sala de travaliu.
Voiam sa stau doau o noapte in acel salon si apoi sa merg la cele smechere - dar atat de bine m-am inteles cu fetele ... ca am renuntat la lux.
Au fost si momente frumoase in salon ... dar au fost si momente enorm de grele. Doua dintre fete aveau copii nascuti prematuri - deci ne priveau cu niste ochi in momentul in care noi ne primeam copii si ele trebuiau sa mearga la incubatoare sa-i vada ... suferinta in stanga si-n dreapta, indiferenta in partea asistentelor, a dr., invidie intre ele, buzi infecte care se infundau de cate 3-4 ori pe zi ... mamici neigienice care faceau cate ceva pe fie unde, igiena precara ... cuvinte grele din partea unoara, depresile inevitabile.
Cat am stat in spital aveam cosmarul de la ora 4 dimineata - a trezeam si retraiam faza a doua a nasterii si chinurile prin care am trecut.
CRUNT.
Nu-mi aduc prea bine aminte cum a fost dilatarea, expulzia, Kara plangand ... dar in schimb pot descrie cu lux de amanunt atacul de panica trait apoi.
In sala de travaliu sunt 4 paturi - cand am nascut eu - erau toate ocupate - deci 4 - cum era una dusa la salon - aparea alta. Cu o seara inainte insa - erau 15 femei gata sa nasca in aceea sala. Ganditi-va cum stateau.
Programasem pe luni sa nasc - cand dr. meu era de garda - ii multumesc lui Kara ca a venit mai repede - au fost in aceea zi 6 cezariene si 9 nasteri normale - ca pe banda rulanta mergea.
Din acest motiv erau exernate mamici cu bebei cat de cat ok si se retineau doar cazurile grave.
Chiar si prematurii erau externati - in alt spital.
Si noi am fost pe lista de externari 3 zile la rand. Stagna micuta mea de 3 zile cu aceeasi greutate - si nu voiam sa ies fara sa vad ca incepe sa ia in greutate.
A treia zi mi se prezinta o crestere de 50 g. Intreb cand aucantarit-o si mi se spune "aseara dupa baita". Cu o seara inainte platisem pe una sa mi-o cantareasca - si avea aceeasi greutate de acum 2 zile - deci mi-au falsificat si fisa numa sa scape de mine.
In fine - am iesit din spital total dezamagita si suparata pe viata.
Inchei acum ca tre sa merg la Kara - dar mai ma multe de povestit - despre sistemul nostru minunat si de asistentele minunate care sunt puse acolo cu scopul de a te ajuta ... si ce fac ele in schimb.
Ma scuzati ca m-am lungit ca o placinta ... dar chiar mi-era dor de scris.
Sper ca nu sperii pe nimeni cu experienta mea ... dar mi-ati cerut sa pove.
Am mai pus si noi poze.
Va pup si ne revedem maine seara.
you all.
Miro si Karina Ioana
am o nepotica talentata, si o BB-lina zbenguita
luly spune:
Salutare fetelor!
Hai ca incep si eu cu vaitatul. De la inceputul sarcinii nu am mai fost asa de instabila emotional. Ba ma simt plina de energie si optimista si imi vine sa mut muntii din loc (problema apare la practica pt ca am inceput sa ma misc din ce in ce mai greu, iar eficienta in rezolvarea diverselor treburi casnice este la limita inferioara), ba ma apuca groaza ca nu o sa fac fatza cu 2 copii mici ca de-abia ma descurc cu unul . Deci Donia cred ca putem sa ne luam de mana.
Felicitari noilor mamici si bun venit pe lume puiutilor lor.
M_monique si noua ne-a spus dr. ca bb vine de Mos Nicolae.
Atudor ma bucur ca ti-ai revenit ca tare suparata erai acu cateva zile.
Roxana bine ai venit acasa si sa-ti traiasca flacaul si sa va aduca numai bucurii. Imi pare rau sa aud ca bb are probleme, dar din cate inteleg exista si rezolvari in functie de forma/gravitatea bolii. E normal sa-ti faci probleme cand il vezi asa mic, dar sunt sigura ca se vor rezolva pt ca solutii exista. Te pup si chiar dc momentan nu ti-e usor eu zic sa te bucuri de el si sa lasi supararile deoparte ca-i transmiti si lui starea ta .
Mirona am crezut ca ne-ai sedus si abandonat. Va doresc multa sanatate si sa ne auzim cu bine cat mai repede.
Madaluta chiar ma gandeam la tine dc te-ai hotarat cum sa nasti, si cand colo...tot nehotarata vad ca esti. Si eu l-am intrebat pe dr de cordon (ca si eu am piticii mei), si l-a fel mi-a zis ca n-ar fi nici o problema dc ar avea, dar spre linistea mea sufleteasca, la ultimul echo nu avea (dar poti sa stii cum va fii la nastere, ca la cat se foieste motata mea...). Eu oricum sper sa nasc natural.
Dandusa bravo mami! Ti-ai intrat repede in mana. Ma bucur sa aud ca va descurcati bine si ca ai parte de un bb cuminte si mancacios.
Mamicilor vad ca spuneti ca folositi pudra pt bb. V-a fost recomandata de dr? ca din cate stiu in ultima vremne nu prea se mai foloseste. Noua cel putin ne-a spus dr. pediatru sa nu folosim (la Di, mai ales ca ea a avut si are o piele fff sensibila)si tot am avut probleme cu pielicica. Aaaaa, ca mi-am amintit fiti f. atente cum il stregeti pe bb dupa baita. Stergeti-l bine de tot pe la toate cutisoarele, inclusiv dupa urechi. Va spun din proprie experienta pt ca am tras-o destul de rau cu bubitele pe piele.
Pupici pt mamici si burtici
Luly 36s cu si Diana (04.12.2003)
Teutz spune:
Hello, burtici, mamici si bebici!
N-am somn si am prins si eu calculatorul liber, asa ca iata-ma!
Iulia P, Lia_C si Biabaus, felicitari! sa va traiasca bebeii, sa fie sanatosi, norocosi si mancaciosi!!!
Carla2005 si Cleomoni, din cate am inteles, voi urmati! Va urez nastere usoara si bebei sanatosi!
Danidani74, ai o fetita fff frumoasa!
Donia, sunt convinsa ca o sa duc dorul miscarilor din burtica, m-am gandit deseori la chestia asta, dar o si astept pe bebelina cu mare nerabdare.
Aelita, imi pare rau pentru bunicuta ta! Condoleante!
Roxana_C., nu te descuraja! Mergi la medici buni, cere mai multe pareri avizate si o sa vezi ca totul va fi bine! , ca sa te incurajez.
Mirona, intr-adevar sistemul sanitar de la noi este varza! Imi pare rau ca ai trecut prin ce ai trecut, dar ma bucur ca acum si tu si bebe sunteti bine. Adevarul e ca in spitale nu sunt doctorii atat de nesimtiti pe cat de scarboase sunt asistentele si infirmierele! E incredibil! Dupa ce ca sunt proaste si slab pregatite (nu toate, mai sunt si exceptii, sunt convinsa!), au si un tupeu fantastic si iti vorbesc de parca esti ultimul om! Imi povestea o tipa, foarte linistita de felul ei, care a nascut prin cezariana la o materinitate din Bucuresti (la Caritas sau la Cantacuzino) ca dupa vreo doua zile a venit o infirmiera in salon si, cu o fata superacra, a intrebat-o: "Te-ai c...t?" Cred ca in secunda doi saream la gatul ei!!! Sunt toate puse numai pe ciubucareala si nici atunci nu sunt in stare sa se poarte civilizat, pentru ca nu sunt obisnuite. Na, ca m-am enervat! Ma duc sa incerc sa dorm.
Teutz 34+ Alexia Iarina
dianocica spune:
fetele, prima noapte de nesomn de mult timp....ne am trezit si noi pt un pipi mic si mai adormi daca poti....partea buna e ca m am tot gandit la tot felul de chestii si am mai rezolvat cate ceva. m am prins si ce era cu davidutzu letargic.anestezia aia a fost cireasa de pe tort, el se blegise deja de la paracetamoalele din zilele de dinainte...oricum,e dinnou in forma, rupe coaste...baiat voinic.
de cateva zile visez numai ca sunt gata sa nasc,astept doar sa se hotarasca bb(gata ca la 41sapt..)poate si din cauza ca imi simt burta foarte...subtiata...adica peretele...nu stiu daca sunt f clara...
aka cursurile la filantropia se tin in fiecare joi de la 5cred, si joia viitoare e cursul 1/4deci poti sa te duci linistita.nu e ceva fabulos, dar e ok si merita,mai ales ca nu e pe bani...
mirona eu tot ma bucur ca ne ai spus povestea ta.imi pare foarte rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva si ca nici dupa, acasa, lucrurile nu au stat prea bine. poate trebuie sa te gandesti ca trebuie sa ai 100%incvredere in tine si sa i lasi pe ceilalti, iar daca nu te inteleg..pa si pusi.stiu ca e greu si ar fi atat de bine ca toate sa avem pe cineva langa noi(nu atat fizic,cat moral) dar daca nu e sa fie, gandeste te ca pur si simplu trebuie sa fiti tu,bb si tati, mai apropiati ca niciodata si sa treceti peste asta impreuna.
hai ca am scris...ce-nseamna insomniile...dimineata la prima ora plecam la stomatologie-iar!-si poate un pic la miniprix la intors...ma duc sa mai incerc cu somnul...poate poate...
dianocica36s cu david alexandru
aelita spune:
fetelor,suntem deja 17 si 14 !!
deeaA,bine ai venit !
biabausfelicitari,sa va traiasca baietelul!!
carla,deborah
iulia si dragos ,felicitari !sa va traiasca David William !
wow,ce grasunel !
tati,esti un fericit !!!
Donia,asiza,roxanica,danutz,bulisor,ingeras,chris,ank999, aka,teutz,va multumesc!
roxanica,ai grija cu tensiunea!
lia_c,felicitari pt fetita gradunica!
laura,ce frumos e Daniel!sa-ti traiasca !
mirona,sa se faca bine Kara repede,sa va linistiti si te asteptam cu drag!
nu te mai gandi la ghinionul de a pierde laptele de doua ori,gandeste-te la norocul CA L-AI RECUPERAT!Ai avut noroc ca nu s-a pierdut definitiv,la cat de suparata ai fost! ce e cu binevoitorii din jur? cine te supara in astfel de momente??
nu te enerva cu mama ta,evita cat poti,eventual nu le mai deschide usa,telefonul,dar nu te mai lasa pe mana celor care reusesc sa te enerveze acum cand trebuie sa fii calma!! de ce esti nebuna ca alaptezi???
of,doamne,ce povestesti cu nasterea !!!!
cand tu te zvarcoleai de durere,la cusut,nenorocitii aia cum nu stiau ce sa iti mai faca??? sa iti mai puna anestezie,sa iti faca una ca lumea,cum dumnezeu sa te coasa pe viu??? imi vine sa injur rau!!!! prin ce te-au facut sa treci! sunt niste animale!
nu ai de ce sa ne sperii,e mai bine sa stim ce se poate intampla,asa poatem,din chinul tau,sa iasa ceva bun pe viitor,sa facem ceva sa nu mai fie asa ceva!!!!
alexandra,merci,si mie imipare rau de bunica sotului tau...asta e viata.am observat ca multora le mor bunicii cand sunt insarcinate,sau ca la scurt timp raman insarcinate...chiar cum zici,parca e o lege a vietii,asa,unul se naste..altul..
roxana,felicitari pt buricutz! sanatate multa micutului Calin!
ce experienta urata ai avut cu anestezia!iar ma enervez cand aud ca le spui ,frate,ca simti,si ele NU TE CRED.astea sunt chiar tampite?? cum adica sa nu te creada,mcine poate inventa asa ceva??
eu nu cred ca esti singura careia i s-a intamplat asa ceva,si ele ar trebui sa stie ca sunt cazuri...si sa faca ceva ,nu sa o tina pe " nucred".
yagmur,mai vino pe la noi,mai vorbeste cu noi,asa poate reusim sa te scoetm din starea de depresie.te inteleg si e normal sa treci prin stari crunte,mai ales ca acum ai o decizie de luat,daca sa ii treci sau nu tatal pe certificat..nu stiu cum e mai bine..
imi pare tare rau ca esti in o asa situatie..
incearca sa mananci,nu sta nemancata,da-i lui Luca sa pape!
acum el conteaza !
deea,la pagina de forum,in stanga sus,intri la PROFIL PERSONAL,si acolo gasesti cum sa pui semnatura.
danidani,e bine ca fetita ta are un program asa regulat! bravo!
oricum nici nu trebuie sa doarma mai mult.mai mult de 4 ore,cand sunt mici mici nu trebuie sa stea nemancati! se produce ceva in stomacel,nu mai stiu exact,dar asta am citit peste tot.nu stiu pana la cate luni,dar la inceput,nu trebuie sa depaseasca.asa ca,fetita ta e super!
ank,ai incredere! nu are de ce sa se intample exact cand esti singura,si fara masina,si cu parintii plecati...prea multe coincidente ca sa fie tocmai acum! ai sa vezi ca nu e!
fatima,mama ta e de inteles,in situatia in care e acum,incearca si tu sa o impaci cumva...
sa-ti traiasca sotul care te ajuta si te alinta!!
dandusa,asa e,cand se ineaca,e presiunea prea mare ,curge cu putere.mititca de ea,e fomista nu gluma!
atudor,bravo,ai reusit cu unghiutele!! cand nu poti si nu poti,sunt niste manusi,care se pun la bebelusi sa nu se zgarie.asta asa,pana reusesti sa il adormi si sa i le tai iar.
NU E NEVOIE DE CEAI!chiar nu e indicat,pt ca ceaiul e totusi un medicament pe termen lung.se hidrateaza din lapte,nu are nevoie de apa.iar de ceai nici atat! ceaiul este pt anumite lucruri: colici daca e cazul,etc etc..nu il chinui,nu ii place pt ca nu are nevoie.nu se deshidrateaza,laptele contine tot.asa cum nu moare nici de foame,si nu are nevoie de mancare.
si daca e sa ii dai cand va fi mai maricut,atunci iidai apa .apa e sfanta.ceai doar prescris de medic,pt ei e adevarat medicament!
uh,ce scumpt e in pozee,Tiberiu-Mihai!!
miraco,mai stai aici cu noi la barfa,nu te lasa prada depresiei!! ai sa vezi cand va veni Alessia ce fericita vei fi! gandeste-te la ziua aia,la cum o vei privi,la cum o vei aduce acasa! nu te mai gandi la nimic rau.
numele asa il vezi doar tu,noi il vedem aceeasi culoare.fiecare si-l vede pe al lui.
Dolores,doamne cat a rezistat ea si cat s-a chinuit sa vina Davidutu la termen!! pser ca macar sa se compenseze cu o nastere rapida si putin dureroasa!
roxana ce anume ai citit de anul trecut? despre medic,sau ce??
linisteste-te,te rog eu,trebuie sa fii tare pt Calin si sa ai incredere,sigur nu e nimic grav si o sa treceti cubine prin asta.noi iti suntem alaturi !! sanatate multa!
chris,mama ce creste grasunicaaaaa!!!!
mamaana,tu cu fetele trebuie sa stati cumintele,sa mai stea un picut acolo la caldurica,ne rugam frumos de ele.Stephanie si Isabelle,ascultati -o pe mami!
lasa,ce daca nu te mai misti,sa te ia cu macaraua din casa,numai tu si fetele sa fiti bine! tu staiin patut pana vine vremea!
luly,ai sa faci fatza! ai facut cu unul,ai sa faci si cu doi,ai sa vezi!! si noi suntem aici sa te sustinem oricat de greu ti-ar fi! ai incredere in tine!!
m-au luat iar arssssssssssurile alea nenorocite!!!!
33+
Donia spune:
dianocica, poate trec spaimele pe la 40 de saptamani macar? Ca stiu ca la un moment dat imi trecusera la prima sarcina. Dar e drept ca eu am asteptat pana la 42 de saptamani sa se nasca fetita mea si la un moment dat nu mai conta nimic, nu-mi mai era frica de nimic, tot ce imi doream era sa nasc.
dandusa, niciodata nu e prea tarziu!
mamaana, am avut o pacienta care isi cumpara ser fiziologic din farmacie, dar nu stiu din care, poate de la Shoppers. Nu stiu daca e pe raft, poate trebuie intrebat farmacistul. Dar aici in Canada mai nou nu se recomanda nimic special pentru curatarea buricului, insa daca vrei poti sa folosesti apa fiarta si racita. A, sau tu intrebai pentru ochisori? Tot apa fiarta si racita.
Pudrele iar nu sunt recomandate pentru ca ajuta la formarea unei cruste care incetineste vindecarea.
Creme cu anitbiotic se gasesc, sunt pe raft, nici nu mai stiu cum se numesc, sunt de tot felul, imposibil sa le ratezi... daca nu ma insel sunt pe langa plasturi si alcool.
Se tot largeste clubul plangacioaselor, poftiti, usa o las deschisa mereu.
Poate pana la urma o sa ne ia la bataie neplangacioasele ca prea ne vaitam si stricam atmosfera de la odisee ... Doar ca noi suntem mai multe!
danita, in cazul asta iti recomand o pereche de papuci de casa comozi, eventuali de-ai sotului. Doar nu mergi pe jos pana la mernitate, nu? Si eu m-am externat in papuci de casa, ca nu-mi mai incapeau piciorele in pantofii cu care ma internasem... si chiar se asortau foarte bine cu fusta...
aelita, ma omori cu arsurile. Baga niste covrigei, uscaturi, cereale...
Mirona, tare urata experienta ai avut, imi pare tare rau. Poate in timp o sa reusesti sa-ti aduci aminte doar cat de frumos ningea si atat, cele rele sa se spele.
Peste dureri si suferinte fizice am trece cu totii mai usor daca ar exista sprijin, intelegere, rabdare, caldura din partea personalului.
Dar ramane sa o lasi pe Karina sa te vindece, sa compenseze dragostea unui copil tot raul pe care ti l-au facut nenorocitii aia in spital.
Sper ca nu ai vorbit serios cand ai spus ca ai ramas cu impresia ca tu ai fost de vina pentru tot ce ti s-a intamplat. Nici in gluma sa nu mai spui asta!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
doradora spune:
buna tuturor
sa stiti ca in urma ecografiei de ieri sunt doar putin mai linistita ca a crescut, dar nu bag mana in foc pt masuratorile astea. si va spun si de ce.daca data trecuta aveam placenta de gradul 3, ieri era 2 spre 3. hai sa fim seriosi!fenomenul de intinerire a placentei e ceva despre care eu nu am prea citit, asa ca ma intelegeti de ce am rezerve. asteptam insa cu nerabdare ziua de joi, sa mergem la dr nostru, sa vedem ce zice el.
miro gandeste-te ca ai un copil frumos si sanatos, nu iti mai aminti de ce a fost mai urat! si da, diferentele dintre eco si greutatea reala la nastere pot fi atat de nari. finei mele i-a spus ca fetita are 2,5oo si copilul avea 3 si un pic.
chris 37+ alexandra
Yagmur spune:
Ce bine imi pare ca va am pe voi... deja ma simt mult mai bine; gata cu depresiile....
Aelita, condoleante.. abia acum am citit.. si merci mult de sfaturi.. m-am apucat deja sa caut o prietena care sa stea cu mine dupa ce nasc, ptr ca dupa cezariana chiar nu o sa pot sa ma descurc singura. Sper sa si gasesc, daca nu, nu stiu ce o sa fac...
Am mai aflat ca daca vreau sa inregistrez pe tatal copilului, el trebuie sa vina la spital... si asta e tare complicat. Va trebui sa pun mana pe telefon si sa vorbesc cu el.. sa vad ce are de gand...
Roxana, nu lasa deprimarea sa te cuprinda. Trebuie sa mergi la alt doctor. Sint sigura ca exista rezolvare ptr problema ta. Think positiv!
M-au luat emotiile cand am citit postarile noilor mamici.... uneori ma apuca si pe mine atacul de panica.. niciodata nu am fost prea indemanatica...
Ma simt ciudat de cand stau acasa... deja am citit vreo 6 carti.. dar ma tot gandesc la serviciu...
O zi frumoasa in continuare.. si ne "vedem" mai tarziu..
Yagmur 35+ bebe Luca
ingeras26a spune:
Hop si eu la cafelutza!
Offf, Miro, prin ce cosmar ai trecut! Imi pare tare rau. Important este ca bebe Kara este bine acum, ia in greutate, poti sa-i faci vaccinul si este sanatoasa :) Tu te simti bine?
Pupicei, Ingeras 35+ Maya Maria
chinico spune:
`Neata gravidutze si mamicutze!
Aelita imi pare rau de bunica ta, condoleante.
Cat despre luatul avionului si zburatul pana acasa..nu cred ca te mai lasa nimeni sa te imbarci in luna a 8-a. Le e frica sa nu se trezesca cu un bebica mic pe drum.
Roxana te cred ca esti disperata si cu moralul la pamant, asa as fi si eu. Important e ca al tau bebica e sanatos in rest, ca ii ai pe cei dragi in jurul tau sa te ajute si sa te sustina. Cel mai bine e sa cauti rapid un pediatru competent care sa iti confirme diagnosticul si sa te indrume mai departe. Problema se poate rezolva,normal ca te doare, bebe e asa de mic si de fragil...Gandeste pozitiv si bucura-te de fiinta pe care 9 luni ai adapostit-o in burtica.
Alexandra sa imi spui cand sa incep sa fac galerie. Asa imi place de tine, gandeste-te ca toti cei din spital te vor ajuta sa ai o nastere cat mai usoara, ca bunica ta te vegheaza de acolo de sus, ca tu esti o fata puternica, ca POTI sa nasti natural fara car si mar, si ca noi toate suntem pe baricade si ne gandim la tine
Yagmur, bine ai revenit, si eu cred ca e ok daca iti gasesti pe cineva sa stea cu tine macar primele zile dupa cezariana, singurica ar fi tare greu.
Cat despre liniuta sau nu...cum te indeamna sufletul si ratiunea. Gandeste insa pana depaaaartee, peste vreo 20 de ani, cantareste argumente pro si contra, si ia apoi decizia care crezi ca se potriveste.
Asizule unde esti? Mai dormi?
Mirona nu iti fa probleme ca ne sperii cu detalii sangeroase ale nasterii, nici una dintre noi nu isi face iluzii. Pacat insa ca a trebuit sa treci prin asa ceva, nu inteleg cum te vad ca te cateri pe pereti de dureri si sunt in stare sa te coasa mai departe!!! Si apoi daca inca mai aveai montat cateterul de la epi, de ce nu ti-au mai dat o doza de anestezic si era rezolvata problema??
karina e o dulcica, sa-ti traiasca!
KTRINEL naste azi!!! NASTERE USOARA SI ASTEPTAM VESTI!!
Editez pentru ca am uitat sa felicit noile mamici! Sa fiti sanatoase, si voi si bebelushii vostrii!
34+