hipospadias

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Sama, iti urez si eu bun venit si mult curaj! Intr-adevar, acum dupa ce greul a trecut, ma refer la operatie, nu mi se mai pare atat terifiant cum era inainte, insa nu zic hop pana nu sarim de tot, mai e!

Emi, traducerea e perfecta, doar "bone growth" inseamna cresterea oaselor .

Roxana, Calin ce fel de hs are?
Dar Iannis, Sama?

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sama spune:

Gratiela,
Iannis al meu are hipospadias penian-anterior, asa ne-a zis dr Basca, doar ca putilica lui are o mica curbura spre interior si...ne gandim sa nu ne faca aia probleme.
Tare as vrea sa fie si Iannis al meu ca Stefan al tau, sa-si revina asa repede.
Oricum am multe sa te intreb, dar o sa vorbim cand te mai linistesti un pic, si ai timp liber. Iti dai seama ca se cam apropie si la noi, si as vrea sa stiu cum sa ma pregatesc.
Apropo, al tau ce tip de HP avea?
Tu i-ai facut pregnyl?

Sama si bb Iannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly30 spune:

Eu dupa prima doza de pregnyl am remarcat crestera pielii preputului.Dupa operatie si scoaterea sondei, penisul era dublu ca dimensiuni.In aproximativ o luna si-a revenit si...parca a ramas mai maricel ca inainte de operatie.Am prins si perioada de 1,5 ani cand creste penisul in mod normal si cred ca si indepartarea acelei formatiuni cavernoase ce determina curbura de penis, a contribuit la impresia ca e mai mare.Acum e de dimensiunea,sa spun asa, a unei falange de deget , asta in cazul in care nu ai degete de pianista....
Nu e mare dar cum spunea si Emi, la mare am vazut si mai mici la copii de aceeasi varsta.Acum...asteptam si noi.In spital era o mamica cu un baiat de 12 ani internat pt apendicita.Intrand in vb cu ea si afland ca noi avem pb cu putzica mi-a spus ca si ea e tare necajita ca baiatul ei (un grasunel inaltut si spatos)are putzica tare mica (si a simulat ceva cam de 3 cm) si testiculele cat o nuca.Chiar nu stiam ce sa-i zic...urma sa mearga la medic pt asta...
Sper ca toate aceste discutii sa fie doar niste temeri ale noastre....

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly30 spune:

Gratiela, cum ai facut chestia aia cu poza (cu blitz) de la sfarsitul mesajului? De 2 zile ma chinui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Emilia, multumesc!

Gratiela, mi-ai luat-o inainte, si eu vroiam s-o intreb pe Sama ce fel de hs are Iannis, dar a-nceput Calin sa se agite si n-am mai avut timp.

Calin are hs penian. Dr. Basca mi-a spus ca are si curbura, eu una nu i-o vad, probabil o fi daca spune el, dar pe biletul pe care mi l-a dat a scris numai hs penian(n-a scris nimic de curbura)

Sama, ai idee ce fel de hs avea baietelul pe care l-ai vazut tu si nu-i reusise operatia?

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Acum de-abia am vazut postarea ta, Sama. Din cauza ca esti incepatoare pe forum, primele mesaje(10 parca) iti sunt moderate si apar cu intarziere.

Am mai dat de ceva care nu stiu: cum adica penian anterior?

Si Emilia, Aly, la voi pe foaia care v-a dat-o pana in operatie v-a scris la diagnostic si ceva despre curbura sau nu? Ca mie mi-a spus doar ca-i curbura dar nu a si scris.

Si inca ceva: curbura aceea se vede cu ochiul liber, adica voi va puteati da seama ca exista? Si este doar la varf sau toata?

Gratiela, te anunt doar ca te voi bombarda cu intrebari, dar te las sa te linistesti .(pana atunci cred ca-mi voi face o fituica si cum imi vine o intrebare in minte, o scriu sa nu uit)

Mergi la inceput

Mai stiti ceva de Dariana?

Mergi la inceput

Il astept pe Calin sa se trezeasca si bantui pe forum si am intrat pe pozele Gratielei. Stefanut are niste ochi....m-a imbolnavit.

Si Gratielaaaaaaaa, ce-i cu prajiturile alea pe-acolo? Eu am deja 10 kg in plus fata de cat aveam pana sa raman gravida, iar tu-mi vii cu d-astea? Nu-i corect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Buna dimineata!
noi am mai trecut inca o zi si o noapte cu bine, fara usturimi, dureri, Doamne ajuta! Stefu e racit putin, mai mult mucios, insa la fel de vioi si mancacios! maine mergem iarasi, de data asta ne-a chemat chiar pe sectie, dupa rap de garda. sper sa fie bine, am iarasi emotii caci ma gandesc ca-i vor scoate sonda.

Sama, am mai scris, dar probabil ti-a scapat: Stefanut a avut - hehe, folosesc trecutul :) - hs balanic, sau glandular, cum este in majoritatea clasificarilor, adica gaurica era in varf insa la vreo 2 mm de centru . Avea si o usoara curbura, vizibila si preputul nu era circular, era neprins dedesubt, sper ca se intelege. pregnyl nu i s-a dat, la consultatia de la Diagnosis prof. Basca a spus ca penisul e dezvoltat normal pt varsta lui si ca avem material destul pt lucru (preputul). deci nu a fost nevoie inainte. ca venii vorba de asta, si mie mi se pare ca are o marime normala pt varsta lui, am mai vazut baietei fara astfel de probleme cu "steguletul" cum zicea cineva :) mult mai micut. cred ca e o chestie relativa, diferita de la copil la copil.

Aly, pt chestia cu poza poti sa dai un reply cu quote la un mesaj de-al meu si vezi mai bine. am incercat sa-ti scriu aici formula respectiva, dar nu merge, apare doar emoticonul cu poza. e o formula care cuprinde link-ul spre ce vrei tu si apoi in aceeasi formula pui paranteza cu foto sau poti pune un cuvant, gen poze, aici, etc. sa-mi spui daca iti iese.

Roxana, astept bombardamentul, va raspund cu placere tot ce stiu cat de des pot. si mie mi s-a raspuns (pup fetele inca o data ) si macar in acest fel sa ajut si eu la randul meu.
In privinta pozelor, ce sa fac, e una dintre pasiuni, si noroc ca am trupa mancacioasa. Multumesc pt complimentul lui Stefanut!
si eu am avut cateva kg dupa a doua sarcina, si inca il alaptez pe Stefu - ne-a ajutat mult la spital - dar se duc usor, usor. Numai saptamana trecuta la spital am dat jos altele 3, deci e si o parte buna :)

Edit: nu e neaparat operatia nereusita din prima in toate cazurile de hs, uneori, la tipurile mai grele, prof. Basca prefera sa faca 2 sau mai multe interventii. erau 2 astfel de cazuri in spital.

Numai bine,

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Edit: nu e neaparat operatia nereusita din prima in toate cazurile de hs, uneori, la tipurile mai grele, prof. Basca prefera sa faca 2 sau mai multe interventii. erau 2 astfel de cazuri in spital.

Totul depinde de ce gaseste dupa ce-l deschide cum s-ar spune. Daca uretra initiala este destul de larga, daca are destula pielita sa refaca alta, daca.. daca...

Noi nu am avut nici un biletel inainte de operatie, pentru ca prima data ne-am dus la Basca joi, iar luni era operat. Aveam un biletel de la dr. Pesamosca, un alt doctor mare, dar care din pacate nu mai opereaza. Pe biletel scria hipospadias median, nu zicea nimic de curbura, dar era vizibila foarte. Oricum ceilalti doctori, asa cum am mai povestit ne recomandasera din prima doua operatii, una pentru curbura, a doua pentru uretroplastie. Toti au spus ca dupa indreptarea penisului hipospadias se agraveaza, adica este mult mai jos decat mijlocul.
Am sa ma uit pe biletul de externare sa vad ce a scris acolo Basca.

Mergi la inceput