Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Reteta testata de COZONAC PUFOS

(5 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 11

Alynutza



3380 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alynutza un Mesaj Privat
Roxana am si eu o intrebare, arata super cozonacii si poate ma decid sa incerc si eu anul asta de Craciun: ce fel de drojdie uscata folosesti? Eu folosesc de obicei numai drojdie obisnuita asa ca nu stiu cea uscata care e mai ok. La framantatul in robot o adaugi asa uscata, fara sa o dizolvi in nimic?
Mersi mult.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect
Mergi la inceput
strumfi2004
strumfi2004



1066 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite strumfi2004 un Mesaj Privat
Indraznesc sa pun si eu reteta mea de cozonac pufos, cu procedura foarte simpla de executare, asa mi se pare mie, desi trebuie framantat:

Cozonac pufos

Pentru 1 kg faina:
litru lapte, 6 oua galbenusurile (albusurile se folosesc la umputura: batute spuma cu zahar, amestecate cu cacao si nuci macinate si stafide inmuiate in rom), 50 g drojdie, 300 g zahar, 1 lingurita sare, 200 g ulei, arome (coaja de lamaie+portocala, rom)

Maiaua: laptele se fierbe. Se adauga dupa clocot 2 linguri faina in ploaie, amestecand repede cu telul si se opreste, se da la rece. Dupa ce s-a racit se pune drojdia frecata cu zahar, 2 linguri ulei si 1 ou intreg din cele 6. Se freaca bine si se lasa la cald.
Separat se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, sarea si aromele. Cand s-a umflat maiaua, se amesteca bine cu galbenusurile si apoi cu faina toata (eu o cern de vreo 3 ori inainte). Se framanta si se pune treptat uleiul, se loveste de lighean (cam de 100 ori ) si se lasa la dospit 1 ora + 1 ora in tavi.
se umplu cu amestecul de nuca si cacao cate 2 sau 3 ruloauri si se rasucesc/impletesc. inainte de a-i baga la cuptor (eu ii coc la foc mic) ii ung cu galbenus de ou si ii presar cu zahar tos. ies aurii.
cozonacul de Paste


Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Editat de - strumfi2004 on 23/12/2006 16:33:44
Mergi la inceput

membru veteran roxanaz



18695 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
Alynutza folsoesc drojdie uscata de la dr. oetker, nu am vazut alta sincera sa fiu. am folosit si drojdie proaspata fara probleme. drojdia uscata o pun dupa chef, direct in faina cand ma grabesc sau o las sa se umfle nitel inainte cu 10 minute in 3 linguri de apa
calda si o lingurita de miere.
mmmmm cat de bine arata cozonacul ala Gratiela! e umplut cu nuca?

Roxana
Mergi la inceput

Alynutza



3380 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alynutza un Mesaj Privat
Roxana, mare multumita de raspuns.

Gratiela, reteta ta se poate framanta si la robot?


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect
Mergi la inceput
strumfi2004
strumfi2004



1066 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite strumfi2004 un Mesaj Privat
Roxana, da, e umplut cu nuca si stafide. cam asta e umplutura noastra preferata. Multumesc de aprecieri, ai tai arata grozav! am retinut ideea cu vasele de jena.

Alynutza, nu stiu ce sa-ti spun, nu am incercat niciodata, eu am norocul sa mi-l framante sotul , ii place.

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
Mergi la inceput

membru veteran roxanaz



18695 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
Alynutza as indrazni sa iti zic eu ca orice aluat se poate framanta la robot. numai sa respecti ordinea data de reteta in cazul Gratielei(in cazul meu - nici una )

Roxana
Mergi la inceput

Alynutza



3380 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alynutza un Mesaj Privat
Multumesc frumos fetelor, poate anul asta 'indraznesc' si eu la cozonaci.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect
Mergi la inceput
sperante
sperante



2 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
buna reteta , buna poza , m-am pus pe treaba sa o scriu si apoi sa o pun in practica , cica sa pun galbenusurile, eu le pun , nu zic nu , dar de la care oua? si cate?
va multumesc
Mergi la inceput
koalitza
koalitza



182 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Roxana, am vazut in poze ca ai un Philips Essence exact ca al meu si ma intrebam, la el framanti cozonacul?
Daca da, poti sa imi detaliezi simie cum procedezi cu ingredientele, ordinea, timp de framantare, etc.
Merci mult si pofta buna la cozonaci!

Koalitza
Mergi la inceput
gabgabriela
gabgabriela



190 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Roxana, mii de multumiri !Sigur am sa fac anul acesta datorita tie !
Mergi la inceput
Pag. din 11 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com