PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (11)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Se vede ca sunt pe fuga si n-am mancat azi. Iertati scrisul, e din viteza.

Oana si bb Alex(05.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

quote:
Originally posted by Ioana81
Al meu are 7.300 si aproape 70cm. Ah si 3 luni si 3 saptamani. Sper sa o tinem tot asa de bine.

ioana81 pupici lu'vladi grasunelu'.am fost si noi azi la doctor imi vine sa mi dau pumni.la 3 luni si 11 zile are 5.100kg a luat intr o luna 560g binenteles ca e putin si e suspecta de anemie.maine ne ducem sa i fac hemoleucograma.adevarul e ca si eu am fost anemica pe tot parcursul sarcinii si normal ca inca mai sunt si ea nu a avut de unde sa ia destul fier am si alaptat o putin. si tu zici sa nu fiu suparata... mi a dat niste vitamine ptr ariana sa vedem dc o sa manance mai bine...sper.
andreea25 +ariana-irina (04.08.2006)
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511
http://www.dropshots.com/andreeadm2511

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

ce liniste azi pe la noi...
si io nu am somnandreea25 +ariana-irina (04.08.2006)
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511
http://www.dropshots.com/andreeadm2511

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

scriu repede si eu.

am avut o saptamana de cosmar - sotul bolnav, alternand serviciul cu zile libere pe motiv de boala. po fi fost vreun virus care semamna tare la simptome cu angina, doar ca nu facea febra. si a avut parte si de laringita, fara voce cateva zile.

in timpul asta bebelina mi-a fost fornaita si super nervoasa ca nu poate respira in voie. am chinuit-o cu pompa asta manuala de imi venea sa-mi dau palme ca sa o ajut sa respire mai usurel.+ grija de rigoare sa nu ne molipsim si noi doua de la sot.
cum am iesit din astea, am facut vizita la doctor cu vaccinul de la 3 luni. alta distractie cu o bebitza super nervoasa si plangacioasa plus un sot care a stat la birou non stop pana pe la miezul noptii ultimele 2 zile pt ca au venit sefii mari in Germania plus colegii din celelalte 2 tari baltice si au nush' ce discutii strategice.

sa va mai spun ca maine ar trebui sa sarbatorim 4 ani de relatie si una bucata an de la plantarea samburicei de piersicutza?

ma rog, partea roza acum avem 3 luni - 5.45 kg - 59 cm.

si o rugaminte mare la fetele mai fluente in engleza ca mine: am de tradus repede un CV pt un prieten in engleza si m-am cam poticnit. va rog, mult mult de tot sa imi dati o mana de ajutor. ca mie mi s-au buimacit neuronii si nu ii dau de capat nici cum sunt disperata PLEEEAAASEEEE!!!

va pupam si multa sananate fizica si spirituala

cinta

http://foto.inbox.lv/levicss/MadaraAleksandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Annemarie bine ai venit printre noi. Am nevoie de mai multe date ca sa te trec in listuta noastra. Numele bebelinei, greutatea si lungimea la nastere. Mie 3 luni mi se pare muuuult prea devreme pentru a introduce sucurile. Nu este o regula ca va manca mai bine dupa ce la introduci.
Da sunt de acord ca fiecare mama face cum crede de cuviinta ca e mai bine pentru copilul ei si ia aceasta decizie impreuna cu pediatrul dar eu zic ca o informare suplimentara nu strica. Toate materialele de popularizare a puericulturii nu recomanda introducerea nici unui aliment /suc inainte de 4 luni la copii alimentati artificial la cei alimentati la san nici nu mai pomenesc. Eu nu inteleg de ce atata graba? Mie una mi se pare muuult mai simplu sa ii dau doar lapte si vreau sa aman cat de mult posibil introducerea celorlalte alimente.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arsenie spune:

am si eu o fetita de 3 luni si 2sapt nascuta pe 3 august cu 3450,noi am inceput diversificarea adica cu suculet de morcov incet incet,mar tot asa incet incet si de luni incepe cu gref as vrea sa va vin in ajutor cu o mica schema poate este cuiva de folos va pup si va urmaresc inca de cind eram gravida vai vai ce vremuri cind asteptam sa mai povesteasca cineva cum si cind a nascut.
sa ne traiasca bebei.
De la 3 luni

1. Supa de morcovi
Se taie felii subtiri 500 g morcov. Se pun la fiert intr-un litru de apa si se fierb 2 ore. Se strecoara. Morcovii fierti sunt trecuti de doua ori prin sita. Se adauga apa pierduta prin fierbere, sare (un strop) si se clocoteste iar.

2. Suc de mere
Daca nu ai storcator de fructe procedeaza astfel: Spala marul, curata-l de coaja si rade-l pe o razatoare de sticla. Piureul obtinut stoarce-l prin tifon si amesteca-l eventual cu putin sirop de zahar. Se pregateste atunci cand se consuma. La fel poti prepara sucul de morcov, piersici, pere si caise (ai grija sa-I dai suc din fructul care-i face bine la burtica – vezi inainte cum sunt materiile fecale). Morcovul se recomanda daca copilul este deranjat la burtica, restul fructelor, daca este constipat.

Zaharul se adauga daca copilul refuza sucul neandulcit!( de preferat este a se evita consumul de zahar sub un an)

De la 5 luni

1. Suc de lamaie, portocale, mandarine si grapefruit
Se spala fructul foarte bine sub jet de apa si se taie in jumatate. Se stoarce cu storcatorul sau prin presa speciala. Zeama obtinuta, fara pielite si samburi, se amesteca cu putin sirop de zahar bine legat. . Se pregateste atunci cand se consuma.

2. Mere rase su biscuiti sau pesmet de paine alba
1 mar, 1lingurita de zahar, 1-2 lingurite de biscuiti pisati foarte fin sau pesmet, cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala

Se spala bine marul si se curata de coaja. Se rade pe razatoarea de sticla. Se amesteca cu biscuitii sau pesmetul. Daca este prea subtire, se mai adauga putin biscuite sau pesmet pentru a obtine o pasta nu prea vartoasa. Se amesteca (optional) cu zaharul si zeama de lamaie sau portocala.

Marul ras se pregateste cu 5-10 minute inainte de a-l da copilului sa-l manance!

De la 6 luni

1. Suc de visine
100-150 g visine fara samburi

Se scot samburii de la visine si se asaza intr-un vas mai adanc si se presara cu zahar. Se consuma zeama pe care o lasa.

Cand scurgem fructele de zeama, le presam cu dosul linguritei de peretii castronului, ca sa obtinem mai mult suc. La fel se prepara sucul de cirese, capsuni, fragi, zmeura, mure.

2. Suc de rosii
1-2 rosii , 1 lingurita de zahar (optional)

Rosiile bine coapte, se spala si se scufunda cateva secunde intr-un vas cu apa clocotita. Se scot, se curata de pielita, se scot samburii si se zdrobesc in storcator sau in tifon. Zeama poate fi amestecata cu zahar in proportie de 5 g zahar (o lingurita la 100 g rosii.

3. Piure din zarzavatul de la supa
Zarzavatul de la supa (morcov, patrunjel, cartof) se paseaza fierbinte prin sita. Se amesteca cu lapte sau putina smantana, putin unt si zeama de lamaie. Se poate servi ca garnitura, sau felul doi.

4. Piure de cartofi
Piure-ul de cartofi se poate pregati din cartofi copti in coaja sau fierti (250 g), lapte (100 g), unt (1/2 lingurita), sare (un strop). Cartofii fierbinti se paseaza prin sita sau se zdrobesc cu furculita si amesteca cu laptele si untul. Se poate adauga si galbenus de ou sau branza de vaci.

5. Sos Bechamel
5 g faina, 5 g unt, 100 g lapte, un praf de sare.

Se topeste untul, se pune faina amestecand mereu, fara sa se rumeneasca. Se stinge cu laptele rece, amestecand continuu cu lingura, sa nu se faca cocoloase.

6. Supa crema de legume cu lapte
1 litru apa, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 200 g cartofi, 1/2 lingurita unt, 1 lingurita faina, 150 g lapte, patrunjel verde.

Se fierb zarzavaturile spalate, curatate si tocate foarte fin, in apa clocotita. Se paseaza, se adauga sare, se pune din nou la fiert. Separat, se face un sos alb din 1 lingurita de unt, 1 lingurita de faina, stins cu lapte. Se amesteca cu supa. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se pune verdeata tocata fin. Se pot adauga, cand e calduta, cateva picaturi de lamaie.

7. Supa din verdeturi de primavara
10g unt, 10 g faina, 10-20 g verdeturi (care se gasesc primavara), cateva felii de franzeluta. Se spala verdeturile in multe ape, se taie fin si se inabusa in 5 g unt, 5 minute. Din restul de unt, cu faina, se face un sos alb, se stinge cu 60 g apa sau supa si se fierb 20 minute. Se adauga verdeturile taiate marunt, 1 lingurita smantana si zeama de lamaie.

8. Ciorba de rosii cu orez
400 g apa, 250 g rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras, 1 lingura orez, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite unt, patrunjel verde.

Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se lasa sa clocoteasca pana sunt aproape fierte, apoi se pun rosiile taiate. Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama si zarzavatul se paseaza. Se pune din nou la fiert cu orezul. In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou batut cu faina, pana se face ca o smantana groasa. Se pun cand fierbe ciorba. Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda.

9. Piure de spanac
200 g spanac, 1 lingurita zahar, 5 g unt, 5 g faina, 100 ml lapte, 5 g orez, sare, lamaie.

Se spala spanacul pana apa iese curata, se scot coditele si se lasa sa se scurga. Se fierbe inabusit in zeama lui sau in bain -marie. Se toaca pe un fund de lemn. Separat, se face un sos Bechamel din 5 g unt, faina si lapte. Se pune spanacul in sos, orezul care a fost fiert separat, si se lasa sa mai fiarba putin. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Spanacul nu va fi consumat reancalzit, deoarece este daunator sanatatii!

De la 8 luni

1. Gris cu lapte caramel
100 g apa, 12 g gris, 150 g lapte, 12 g zahar, 1 lingurita unt, 1 lingurita dulceata de visine

Se arde zaharul caramel, se stinge cu lapte amestecat cu apa. Cand clocoteste se adauga grisul in ploaie si se fierbe 10-15 min. Cand s-a racit pe jumatate, se amesteca cu untul si dulceata de visine.

2. Budinca de orez pasat cu branza de vaci
1 ceasca de cafea plina cu orez, 100 g branza de vaci, 30 g zahar, 250 g apa+lapte, 30 g unt, 1 ou, sare.

Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste si scade apa. Se trece prin sita. Pasta obtinuta se amesteca cu branza de vaci, se adauga galbenusul de ou frecat cu zaharul si la urma albusul spuma. Se unge cu unt o cratita, se imbraca cu pesmet si se toarna compozitia, adaugand un pic de unt si deasupra. Se lasa la cuptor 40 de minute.

3. Supa crema de cartofi
1 litru apa, 300 g cartofi curatati, 1 ceapa, sare, unt, verdeata tocata, lamaie, 1 ou, smantana.

Se clocoteste apa. Se adauga ceapa lasand sa fiarba 20 min, apoi adaugi cartofii curatati si taiati cuburi. Dupa ce au fiert se paseaza prin sita; adauga sare. Drege cu un ou batut cu smantana si adauga patrunjel verde si lamaie.

4. Gogosi de cartofi
250 g cartofi, 10 g unt, 10 g branza rasa, 1 galbenus.

Cartofii copti se curata de coaja, se zdrobesc bine si se amesteca cu unt, branza si galbenusul de ou. Se asaza gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras si se coc la foc iute.

5. Piure de conopida cu cartofi
Conopida, cartofi , lapte, 10 g unt, 1 praf sare.

Se fierb in apa cu sare conopida si cartofii. Se paseaza fierbinti, se amesteca cu laptele cald si untul si se bat bine cu mixer-ul sau telul. Se netezeste in cratita, se mai pune o lingurita de unt si se da la cuptor 5-10 min.

6. Branza de vaci cu galbenus de ou

150 g branza de vaci proaspata, 1 galbenus de ou, 2 lingurite zahar, 2 lingurite unt, coaja de lamaie sau vanilie.

Se freaca spuma galbenusul cu zaharul, apoi se adauga treptat branza de vaci. Se freaca pana se obtine o crema, in care se adauga untul frecat separat, vanilia si coaja de lamaie. Se serveste ca desert sau la masa de la ora 10.

7. Sos de vanilie
1 galbenus, 250 g lapte, 20 g zahar, vanilie.

Se fierbe laptele cu vanilie. Separat se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu laptele clocotit si se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase, avand grija sa amesteci mereu. Se serveste rece.

8. Ficat la cuptor in plic

1 ficat de pasare, 1 lingurita de unt, sare

Se spala ficatul, se asaza pe o hartie pergament, se pune o lingurita de unt. Se impacheteaza ficatul in hartie, se asaza intr-un vas mic care se pune in cuptor 20-30 min, controland sa nu se arda hartia. Ficatul astfel fript se toaca si se adauga sare. Se poate servi cu garnitura de piure de legume.

De la 9 luni

1. Ciorba de carne de vaca cu perisoare
500 g apa, 200 g carne fara os, 2 cepe mici, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 150-200 g os de vaca, 2 lingurite orez, patrunjel verde, sare.

Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500 g. Cand da in clocot se adauga zarzavatul, spalat, curatat si taiat marunt in ordinea: ceapa, morcov, patrunjel.

Separat se toaca carnea, se adauga putin miez de paine alba, un praf sare. Se fac perisoare care se pun in supa. Se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba. Se acreste cu zeama de lamaie sau bors. Se bate cu ou si smantana.

2. Sirop de macese
1 kg macese bine coapte, 1 kg zahar.

Se pun macesele la fiert cu apa, astfel incat sa fie acoperite de aceasta. Se fierb pana se inmoaie, se lasa sa se raceasca, se strecoara printr-o sita fina, apoi printr-un saculet de panza deasa, sa nu treaca decat zeama.

Se pune la fiert 1 kg zahar cu 2 pahare zeama de la macesele fierte. Se lasa sa fiarba pana se leaga siropul ca la dulceata. Se lasa sa se raceasca si se pune in sticle.

Siropul se consuma cu apa sau se adauga la budinci de orez sau gris.

De la 10 luni

1. Sos olandez
3 linguri lapte sau smantana, 40 g unt, 1 galbenus, sare, zeama de lamaie.

Se incalzeste untul, se amesteca cu galbenusul batut cu lapte, smantana sau supa. Se lasa la bain-marie la foc mic sa se ingroase putin, fara sa fiarba. Se potriveste dupa gust cu sare si lamaie. Se serveste cu carne fiarta sau tocata.

2. Galusti de gris cu lapte
1 ou, gris, 1 litru apa, 300 g lapte, 4 lingurite zahar, vanilie.

Se pune la fiert apa cu sare. Cand fierbe in clocot, se bate oul intreg si se adauga gris atat cat sa obtinem o pasta care nu curge, fara a fi insa vartoasa. Imediat ce ai pregatit compozitia de galuste, cu lingurita inmuiata in apa tai galusti foarte mici pe care le pui in apa care fierbe.

Se fierb galustele incercand una pe care o taiem in doua cu lingurita, controland daca a fiert si mijlocul. Galustele bine reusite cresc si sunt moi. Cand sunt fierte, se strecoara si se pun in laptele fiert separat cu zahar si vanilie. Se dau ca desert.

3. Papanasi fierti
150 g branza de vaci, 1 ou, 1 lingurita unt, 25 g faina, 30 g zahar, smantana.

Se freaca bine branza de vaci cu galbenusul, se adauga untul, faina si albusul batut spuma; se amesteca obtinand o pasta care se ia cu lingurita. Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste se pun papanasii care se fierb 5-10 min. (se ridica la suprafata). Se scurg, se pun intr-o forma, se toarna smantana si se pun in cuptorul incins 5 min.

4. Budinca de mere
2 oua, 50 g zahar, 20 g unt, 30 g faina, 250 g mere rase.

Curata cateva mere, da-le prin razatoare si presara putin zahar. Separat freaca 50 g zahar cu unt, adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie si merele, la urma albusurile batute spuma. Se coace ¾ ora intr-o forma unsa si presarata cu pesmet. Se serveste cu sirop de fructe.

5. Budinca de lamaie
125 g lapte, 20 g unt, 20 g zahar, 20 g faina, 1 ou, 1 lamaie.

Din unt, faina si lapte se face un sos alb. Zaharul se freaca cu galbenusul si se amesteca cu sosul dupa ce acesta s-a racit, cu putina coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, iar la urma cu albusul spuma. Se coace sau se fierbe in baine-marie 30 min. intr-o forma unsa cu unt si presarata cu zahar.

6. Spanac florentin
200-250 g spanac, 2-3 rosii, 2-3 lingurite smantana, parmezan ras, unt.

Se curata spanacul si se spala, se pune intr-o cratita cu putin ului si apa, pana se inmoaie. Se spala rosiile, se taie si se pun intr-o tava unsa cu unt, sa se rumeneasca la cuptor. Spanacul se pune intr-o forma unsa, deasupra se pun rosiile, se presara parmezan ras si se mai lasa 10-12 min. la cuptor.

7. Budinca de dovlecei

1 dovlecel, 20 g cascaval, 1 ou, smantana, sare.

Se curata dovlecelul de coaja si se scobeste miezul cu o lingurita. Se taie in cuburi mici si se fierb 10 min. in apa cu sare. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se amesteca poi cu galbenusul, cascavalul ras, albusul spuma, ½ lingurita faina si unt. Se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si se toarna smantana. Se coace 20-30 min. si se serveste cald sau rece.

8. Piure de cartofi copti, cu ou, rosii si parmezan ras
1 rosie, 3-4 cartofi potriviti, 3 lingurite unt, 100 g lapte, 1 galbenus.

Se fierb cartofii in coaja sau se coc. Se cojesc si se paseaza fierbinti, se adauga lapte cald, un praf de sare si se bate cu telul sau mixer-ul. Se adauga untul amestecat cu galbenusul. Se asaza intr-un vas. Deasupra se pun felii de rosii, lapte si parmezan ras. Se pune la cuptor incins, 5-10 min.


noi n-am respectat intocmai nici aceste retzete, nici altele pe care le am...le adaptez in functie de timp..kef..si de ce gasesc prin bucatarie ..dar k sursa de inspiratie, mie mi-au folosit..
sibel
Nov 15 2005, 11:24 AM
cum pregatit pestele? facem 7 luni si vreau sa mai introduc un aliment ca ne-am plictisit de mancarica de pana acum. sau credeti ca e mai bine sa ii dau ficatel de pui? any ideeas?
Criss_B
Nov 15 2005, 12:36 PM
CITAT(sibel @ Nov 15 2005, 11:19 AM)
cum pregatit pestele? facem 7 luni si vreau sa mai introduc un aliment ca ne-am plictisit de mancarica de pana acum. sau credeti ca e mai bine sa ii dau ficatel de pui? any ideeas?





Ficatel de pui - categoric... macar unul pe saptamana - sa isi ia din el portia de fier...

Pestele (incearca sa iei din cel fara oase) poti sa il faci in diverse moduri:
* pe o folie de aluminiu pui pestele taiat in doua si scoasa coloana, putina sare si un varf de lingurita de unt, cateva picaturi de lamaie si pus pe gratarul fara fum (din cel cu acoperamant, la care flacara arde alaturi si incalzeste aerul din capac) - se poate servi gol sau cu bucatele mici de painica
* fiert in supa/ciorba de peste - strecori o lingura-doua de supa si alefi foarte bine carnea de peste de oase si ii pasezi carnita cu lingura de supa/ciorba sa ii fie mai usor de inghitit - se poate da goala sau cu bucatele mici de miez de paine...
* la cuptor - pui pestele in folie de aluminiu, doar cu putina sare, si il lasi sa se coaca inabusit in suc propriu...
* prajit in tigaie - se taie pestele bucati, se da prin faina, putin ou si apoi malai si apoi se prajeste in ulei incins pe ambele parti...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulenca spune:

Buna dimineata fetelor. Cam greu fara forum ieri nu?

Si eu sunt de acord cu Miruna in privinta diversificarii. Imi place ideea de a o vedea pe fimea murdara de morcovel la botic dar o sa am timp destul. Si mie mi-a recomandat doctorita sa ii dau cate o lingurita de suc progresiv pana la 30 ml daca vreau. I-am spus ca eu as vrea sa mai astept pentru ca mi se pare inca devreme si a spus ca e alegerea mea. Oricum sucul de fructe se da nu pentru aportul caloric pe care il aduce care este minim la fel ca si cantitatea de vitamine ci pentru a obisnui copilul si cu alte gusturi treptat. Deocamdata ea are laptic de mama suficient si nu da vreun semn ca nu s-ar satura asa ca diversificarea mai are de asteptat.

E asa frumos afara zilele astea mai fetelor ca m-as plimba la greu.

Ce ma enervati cand va aud ca vb de kg. Pe langa mine toate sunteti niste slabanoage. Ma chinui si eu sa dau jos ceva dar nu prea imi iese pt ca sunt lenesa si dezordonata. Bulinutza, Cornelia voi cum stati cu kg ca stiu ca noi 3 eram campioane pe forum. Mi-am schimbat si eu culoarea fontului.


Iulenca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;104/st/20060808/n/MARIA+THEODORA/dt/8/k/82d2/age.png

MARIA THEODORA

poze[http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulenca/my_photos]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katm13 spune:

andreea25 nu te ingrijora. poate asta e ritmul ei de crestere!
iar despre anemie, sa-ti spun la mine: si inainte si in timpul sarcinii si chiar a doua zi dupa ce am nascut (si acum) am stat foarte bine cu fierul- la limita de sus -si hemoglobina si hematocritul si sideremia si tot. si pentru asta, copilul meu a avut anemie de la nastere (nascut la termen, fara probleme). cand venea dr in salon o auzeam: "ce alb e copilul asta!"- imi venea sa . el saracutul era sub limita inferioara si eu grasa , frumoasa si rosie in obraji. nu mi s-a dat nici o explicatie de ce!!! (au dat din umeri ca nu stiau).
i-am dat de la 10 zile fier, 3 luni, cu analize in fiecare luna. acum e bine: are "aspect comercial".

toate piersicutele!


cristina+ bb Tudor

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristinamariagrosu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adas spune:

buna dimineata la piersicute

nu stiu de ce, dar n-am mai putut intra pe forum de vreo 2 zile. adica netul mergea dar pagina de forum nu se inacarca...
arsenie, iti multumim ca ne-ai impartasit reteta de diversificare. dar ai maaaare grija ca sunt acolo niste greseli imense. cel putin din punctul meu de vedere sunt acolo alimente introduse mult prea devreme, iar altele care eu nu-l le-as da deloc pana la 1 an. ca sa-ti dau un exemplu: sos bechamel ??!!!??!!! eu zic sa citesti multe pareri inainte sa te hotarasti sa urmezi o schema de diversificare. vezi ca pe mailul comun au trimis fetele o multime de scheme.
iulenca si muuh eu cred ca procedati f bine sa nu va grabiti cu diversificarea, mai ales daca inca alaptati. si eu imi facusem planuri ca incep cu primele gusturi noi pe la 4luni jumate, chiar daca de la 3 luni e exclusiv pe lapte praf. si voiam sa incep cu legume, sa nu se obisnuiasca cu gustul dulce... dar se pare ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ pt ca de la 3 la 4 luni nu a mai mancat deloc bine si nici nu a mai luat in greutate cum trebuie, a trebuit sa incep la 4 luni cu diversificarea. dr imi tot zicea de la 3 luni jumate dar am tot amanat in speranta ca o sa-si revina. si am inceput cu... cereale. care bineinteles ca sunt dulci parca vad ca o sa ma chinui cu legumele... zilele astea incep si cu sucul de mar. poate ii mai trece constipatia care s-a accentuat de la cereale. e adevarat ca manaca muuuult mai bine de 1 saptamana de cand ii dau cereale, dar ne chinuim cu kk...

www.dropshots.com/day.php?userid=192859&cdate=20061103&cimg=6" target="_blank">stefi
poze
ada mamica de stefi (08.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

quote:
Originally posted by cinta

scriu repede si eu.

am avut o saptamana de cosmar - sotul bolnav, alternand serviciul cu zile libere pe motiv de boala. po fi fost vreun virus care semamna tare la simptome cu angina, doar ca nu facea febra. si a avut parte si de laringita, fara voce cateva zile.

in timpul asta bebelina mi-a fost fornaita si super nervoasa ca nu poate respira in voie. am chinuit-o cu pompa asta manuala de imi venea sa-mi dau palme ca sa o ajut sa respire mai usurel.+ grija de rigoare sa nu ne molipsim si noi doua de la sot.
cum am iesit din astea, am facut vizita la doctor cu vaccinul de la 3 luni. alta distractie cu o bebitza super nervoasa si plangacioasa plus un sot care a stat la birou non stop pana pe la miezul noptii ultimele 2 zile pt ca au venit sefii mari in Germania plus colegii din celelalte 2 tari baltice si au nush' ce discutii strategice.

sa va mai spun ca maine ar trebui sa sarbatorim 4 ani de relatie si una bucata an de la plantarea samburicei de piersicutza?

ma rog, partea roza acum avem 3 luni - 5.45 kg - 59 cm.

si o rugaminte mare la fetele mai fluente in engleza ca mine: am de tradus repede un CV pt un prieten in engleza si m-am cam poticnit. va rog, mult mult de tot sa imi dati o mana de ajutor. ca mie mi s-au buimacit neuronii si nu ii dau de capat nici cum sunt disperata PLEEEAAASEEEE!!!

va pupam si multa sananate fizica si spirituala

cinta

http://foto.inbox.lv/levicss/MadaraAleksandra






da-mi PM cu el,ca ti-l traduc eu,...sper ca nu e prea tarziu,azi am intrat si am vazut ce ai scris..
pup

SARILLA si RAZVAN, bebe perfect

POZE

Mergi la inceput