trompe infundate

trompe infundate | Autor: bettyrosu

Link direct la acest mesaj

quote:

Fetelor HSG in cazul cand trompele sunt infundate D-nul prof.Marinescu Bogdan din spitalul Panait Sarbu mi-a administrat perfuzii vaginale incercand de fapt inainte de laparoscopie crezand ca va da rezultate pozitive ceea ce prin surprinderea dansului mi-a comunicat ca a functionat bine prima perfuzie si mi-a administrat-o si pe cea de a doua.Asta s-a intamplat in luna martie,iar in luna iulie pe 25 a fost ultima menstruatie (pe 23 august m-a insemnat) in octombrie am fost la un medic din localitate sa-mi comfirme .Dar faptul ca la ecog nu-mi vedea nici-o sarcina m-a si consultat si nimic.Diagnostic AMENOREE SECUNDARA (se da acest diag la cele care au avut avorturi sau au dat nasteri ceea ce la mine din nefericire nu s-a intamplat) si mi-a prescris 2 pastile \zi timp de 7zile DUFHASTON.Nici n-am apucat sa le iau ca a doua zii s-a pornit din mine.Ce crede-ti a fost sau ????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabitzu37 spune:

Betty, eu nu prea inteleg ce s-a intamplat.
Ti-a facut HSG, a gasit ceva probleme pe trompe si a incercat sa ti le desfunde cu instilatii? Pana la urma ai facut si laparoscopie sau nu?
Daca la ecografie nu s-a vazut sarcina, te-a trimis sa faci o dozare beta-HCG din sange sau nu? Dupa menstra, ai mai fost sa-ti faci o eco?

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyrosu spune:

Gabi ma bucur ca mai intrebat in leg cu trompele da sunt infundate.Nu m-a trimis sa-mi fac nici-o dozare beta-HCG din sange, menstra de luna aceasta o astept.Astept sa-mi vina ,iar dupa cele 3 zile ma va interna din nou sa vada motivul intarzierilor timo de 3 luni.Dupa cate mi-a confirmet medicul s-ar putea sa-mi faca ..(nu stiu cum se spune in termen medical)sa-mi desprinda uterul de pereti de aceea nu ar fii intrat serul la HSG cu odiston.Deci in concluzie peretii uterului ar fii lipit.Din ce motiiv...nu mi-a dat nici-un raspuns deocamdata.Astept sa merg la control pana-n menstra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyrosu spune:

recevere]P>S nu am facut laparoscopie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitzu37 spune:

Betty, probabil este vorba despre histeroscopie - se patrunde prin col in uter pentru inlaturarea sinechiilor uterine (zone in care peretii uterului s-au lipit); sinechiile uterine apar, de obicei, in urma chiuretajelor; ai facut vreun chiuretaj?
Daca zici ca lichidul de contrast nu a intrat in uter nu prea ai cum sa stii daca trompele sunt infundate sau nu. E clar ca dr a incercat sa-ti dezlipeasca peretii uterului cu acele spalaturi.
Oricum, e foarte bine ca te duci sa-ti faca investigatii, trebuie neaparat sa-ti rezolvi aceste probleme pentru a putea face un bebe.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuca74 spune:

Si pe mine ma paste luna asta HSG!!!Este al 5-lea,de fiecare data cand merg imi desfunda trompa dreapta pe masa /stanga e beton (adica infundata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitzu37 spune:

Tzuca74, de ce te chinuie cu HSG si nu-ti face laparoscopie? Asa poate ti le-ar desfunda pe amandoua...

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuca74 spune:

Gabiu am deja la activ o laparo,acum 3 ani,f.traumatizanta din cauza medicului .Din pacate a zis ca nu s-a rezolvat nimic si ca singura mea sansa este FIV.Culmea este ca dupa laparo m-am incapatanat si am repetat HSG-ul si mi-a desfunfat 1 trompa pe dreapta pe masa.La urmatorul HSG mi-a desfundat si stanga .Totusi nu s-a intamplat minunea.La urmatoarele HSG imi desfunda doar dreapta pe masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuca74 spune:

Scuze multe vroiam sa zic Gabitzu37

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyrosu spune:

Gabi nu am facut niciodata un chiuretaj nu am avut nici-o sarcina de cand ma stiu.Trompele sunt infundate deoarece dupa HSG mi-a confirmat D-nul prof. MARINESCU BOGDAN din spitalul ,,PANAIT SARBU,,...ambele trompe ar fii cauza ptr.care motivul nu am avut niciodata sarcina.Astept in aceasta luna dupa menstra sa vedem cum decurge si cea de a 4-a HSG.Iti multumesc pt sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutulyna spune:

sal fetelor,am fost si eu la prof marinescu ieri si mi_a spus sa sun ma programez la perfuzii cand imi vine ciclu.va rog sa imi dati si mie niste informatii.in ce consta perfuziile astea,cat trebuie sa stau in spital, cat ma costa,daca sunt dureroase si tot ce se poate sti...
eu am facut laparoscopie pt trompe in aprilie,si am ramas insarcinata cu extrauterina in iulie.a fost cumplit.
betty te rog daca esti draguta sa_mi scrii

Mergi la inceput