Cercei de aur care infecteaza
Mi-am cumparat din Istanbul, din Grand Bazar, o pereche de cercei foarte draguti, micuti...din aur...credeam eu. Numai ca dupa primele ore de purtat mi-au facut o infectie la una dintre urechi. Mi-am zis ca e o intamplare. I-am pus din nou dupa cateva zile, dupa ce locul s-a vindecat si aceeasi problema. Am renuntat pt o vreme la ei dar acum cateva zile mi-am zis: hai sa verific daca se mai intampla... si...s-a intamplat. Gaurica din ureche a colectat, e tare si supureaza. E adevarat ca se vindeca repede, dar totusi de ce se intampla asa si numai cu acesti cercei????
Am incercat sa gasesc explicatia "stiintifica" si nu stiu ce sa mai cred!
Claudia
Poze parinti
Poze Mara si Matei
Raspunsuri
MaryP spune:
Poate nu sunt de aur. Du-te sa verifici la bijutier!
Maria si
RAZVAN MIHAI – puiul meu drag
“Normal înseamnă să te îmbraci în haine pe care le-ai cumpărat pentru lucru, să conduci prin aglomeratie într-o masină pe care încă o plătesti, astfel încât să ajungi la un serviciu de care ai nevoie pentru a plăti hainele, masina si casa pe care o lasi goală toată ziua ca să-ti permiti să trăiesti în ea.”(Ellen Goodman)
teo1970 spune:
si eu stiu ca aurul nu da nici un fel de alergii, infectii sau alte reactii adverse din partea organismului (cel putin la majoritatea oamenilor
eu cred ca cerceii nu-s de aur, asa cum a zis si Mary
claujro spune:
Dar nici alergie la "tinichele" nu am ca am purat si cercei din metale ieftine (ma rog, care nu erau nici aur nici argint) si nu am patit asa ceva.
Posibil sa nu fie aur desi sunt marcati. 
Claudia
Poze parinti
Poze Mara si Matei
Natasa spune:
Ba si aurul da alergii, depinde de fiecare persoana. Eu patesc asa aproape de fiecare data. DIn cite am inteles eu, aurul de 18K e cel mai putin alergen, dar la mine nici ala nu e sigur... N-am exlicatii stiitifice ale fenomenului, vroiam doar sa-ti spun ca probabil cerceii chiar sint de aur, dar ai tu o sensibilitate.
NinaR spune:
Nu am auzit de alergie la aur. Ori nu sunt din aur curat, ori au fost probati/purtati de cineva care avea o infectie si s-a transmis la tine. Mergi la bijutier si vezi daca sunt din aur sau din alt aliaj.
Nina
Alynutza spune:
Incerca sa ii tii in spirt sanitar (aproximativ o zi).
Lona spune:
quote:
Originally posted by NinaR
Nu am auzit de alergie la aur. Ori nu sunt din aur curat, ori au fost probati/purtati de cineva care avea o infectie si s-a transmis la tine. Mergi la bijutier si vezi daca sunt din aur sau din alt aliaj.
Nina
Uite, auzi acum. Eu sunt alergica la bijuteriile din aur, incepand cu cerceii si terminand cu lantisorul de la gat, oricat de fin ar fi. Intai incepe un prurit ingrozitor, apoi pete mari rosii care se extind si ma ard foarte tare. Am incercat cu toate tipurile de aur, inclusiv cu cel alb.
Port in schimb fara probleme argint, tinichele, margele din lemn si plastic - n-am nimic.
andreea81 spune:
Am patit-o si eu odata...maamaaaa, ce tare ma durea infectia...m-am tamponat cu spirt, ma spalam bine, bine...eu mi-am fiert cerceii cu apa si cu pur si cu bicarbonat de sodiu...cica aveau o CIUPERCA pe ei 
...Huuuuaaaaa!!!
NinaR spune:
quote:
Originally posted by Lonaquote:
Originally posted by NinaR
Nina
Uite, auzi acum. Eu sunt alergica la bijuteriile din aur, incepand cu cerceii si terminand cu lantisorul de la gat, oricat de fin ar fi. Intai incepe un prurit ingrozitor, apoi pete mari rosii care se extind si ma ard foarte tare. Am incercat cu toate tipurile de aur, inclusiv cu cel alb.
Port in schimb fara probleme argint, tinichele, margele din lemn si plastic - n-am nimic.
Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)
Interesant....Omul cat traieste invata
Nina
claujro spune:
quote:
Originally posted by andreea81
Am patit-o si eu odata...maamaaaa, ce tare ma durea infectia...m-am tamponat cu spirt, ma spalam bine, bine...eu mi-am fiert cerceii cu apa si cu pur si cu bicarbonat de sodiu...cica aveau o CIUPERCA pe ei...Huuuuaaaaa!!!
Si ai scapat de ciuperca??? I-ai putut purta fara probleme dupa? Ca acu ii bag la fiert si la spirt
Claudia
Poze parinti
Poze Mara si Matei