Cate grame la o masa

Cate grame la o masa | Autor: Lumi

Link direct la acest mesaj

Denisa are 17 zile si papa laptic de la mama. Problema e ca subsemnata isi face griji ca nu papa destul. In primele zile, la spital statea la san 20-30 min(ce-i drept atunci stateam mai prost cu lactatia) iar acum deabia mai suge 6-7 min. De crescut creste si a facut deja si falcute dar eu tot ma stresez. Ziua doarme 3 ore intre mese, noaptea e mai agitata si ii mai dau ceiutz de colici intre portiile de laptic.
Mi-am facut rost de cantar de bb si vreau sa o urmaresc.
Imi puteti spune voi cate grame ar trebui sa pape la o masa la varsta ei (17zile)?

ici pe burtici la mamici si ici
Lumi - mamica Denisei

aici gasiti pozici: http://community.webshots.com/album/71873746ieirlw

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

buna

daca doarme 3 ore intre mese si pare multumita eu zis sa nu te stresezi cu cantarul. in cartea lui capraru gasesti foarte bine descris cum si cat trebuie sa manance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Imi amintesc ca doctorita mi-a spus in prima luna, ca micuta mea ar trebui sa pape cam 150 de ml. lapte la o masa, cu cel putin 8 mese in 24 de ore. Metoda cantaritului inainte si dupa alaptare nu mai este considerata atat de fidela. Mult mai fidela este considerata cantarirea saptamanala a bb. In medie, ar trebui sa cantareasca mai mult cu 200 de grame, dupa fiecare saptamana, in primele 4 luni. Dar nu te stresa ! Denisa va papa atat cat ii trebuie, ei. Iar laptele se va produce atat cat cere ea.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Baietelul meu sugea "la cerere" infiorator de des. Am incercat, la sugestia unui medic pediatru sa-i fixez orele de masa lasand 3 ore intre mese. Mi-a fost imposibil pentru ca nu sugea niciodata mai mult de 5 minute. Am incercat sa mulg laptele sa-i dau cu biberonul, cat sa-l fac sa suga mai mult la o masa (cantitatea pe care o recomandau medicii si toate cartile si brosuricile pentru varsta lui) dar tot ce inghitea peste cat simtea el nevoia, varsa. Asa ca dupa multe probeme pe care mi le-am facut referitor la suptul la cerere, avand in vedere pauzele scurte intre mese, am fost nevoita sa accept programul pe care mi l-a impus bebe si sa-i dau sa suga cat si cand a cerut. Acum are un an si sase luni, s-a dezvoltat excelent, l-am alaptat pana acum 2 saptamani. Iar in privinta programului, pot sa-ti spun ca (in ciuda temerilor mele) acum are un program bine stabilit de masa si somn. Niciodata n-a mancat mult cantitativ la o masa, asa ca am fost nevoita sa-i aranjaz mesele in asa fel incat sa fie mai consistente si cantitativ mai reduse. Daca bebita ta ia bine in greutate, inseamna ca mananca suficient. Tudor avea mese cand sugea doar 3 minute! Depinde si de calitatea laptelui tau si de fluxul cu care vine cand suge bebe. Daca nu sunt probleme deosebite, te-as sfatui sa nu faci proba suptului si nici macar sa n-o cantaresti in fiecare zi. In felul asta eviti sa-ti faci mai multe griji decat pana acum. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi spune:

Madalina, nu stiu despre ce carte a lui Capraru vorbesti.
Daca o ai la indemana, te rog uita-te tu la varsta ei cat ar trebui sa pape la o masa.
Multumesc frumos.

ici pe burtici la mamici si ici
Lumi - mamica Denisei
http://community.webshots.com/album/71873746ieirlw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

In cartea lui Capraru scrie ca proba suptului nu este recomandata: Nevrozeaza! O sa fi stresata daca maninca etc. Cintareste-o doar o data pe saptamina la aceeasi ora, zi si vezi cit a luat in greutate.
Nu este important cantitativ, cit maninca ci cit pune pe ea.

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

mirela,te-as ruga sa imi povestesti si mie cum ti-ai hranit copilasul alaptindu-l si incepind si diversificarea........ma tem sa nu devin depresiva cite griji imi fac in legatura cu mincarea lui tudor(6 luni jumate)....nu am putut sa iti trimit mail.....al meu este adinanida@yahoo.com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

buna Lumi

cartea lui Capraru se numeste "Mama si Copilul". din pacate eu am imprumutat-o unei proaspete mamici si nu o mai am la indemana. oricum cartea se gaseste in librarii (aprox 300.000)

o zi usoara
madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Si eu tot alaptatul la cerere il practic. Oricat am incercat sa-i fac cat de cat un program , nu merge. Am incercat si sa extrag laptele ca sa-i dau mai mult la o masa insa ce era in plus, vomita. Acum mananca uneori la 3, 4 ore alteori la 2, alteori chiar la o ora, si durata variaza. Noaptea manaca mai putin decat ziua, insa in greutate ia foarte bine, e activ, vioi asa ca ce facem ..facem bine.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Lumi, nu te sfatuiesc sa faci proba suptului. Daca Denisa creste bine si mananca la cel putin 2 ore inseamna ca ai lapte destul si ea se alimenteaza atat cat ii trebuie. Sie eu mi-am pus problema si nu prea scrie in nici o carte (si am destule), nu se incumete nimeni sa dea niste cantitati exacte. Totusi am gasit ceva in cartea lui Crapraru, o editie mai veche. Zice asa: In prima luna de viata copilul ar trebui sa manance 150ml X kg corp pe zi. Deci un copil de 4 kg treb sa manance intr-o zi 600ml lapte, asta inseamna cam 100ml la un supt sau mai putin daca mananca mai des.
Ilincuta mea mananca mai putin de 100 (am fost si eu curioasa si am facut proba ca sa-mi fac griji) dar a luat in greutate 800 gr in mai putin de 4 saptamani, ceea ce e foarte bine.
Daca ti-ai luat cantar foloseste-l pentru a urmari cresterea in greutate a bebicei, cantareste-o saptamanal, fa si un grafic.
Nina e foarte mult cat spui tu ca trebuie sa pape bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Hai sa va povestesc ceva.Ieri am fost cu Sofia la control si era acolo o fetita de 4 luni ingrozitor de speriata si care plangea incontinuu.Cauza? Mama ei a intaracat-o aiurea la 2 luni ca nu sugea destul...deci a crezut ca n-are lapte, dupa care o forta sa manance 120 ml. pt. ca asa citise ea ca trebuie.Rezultatul a fost ca fetita plangea numai cand vedea biberonul si mama ei nu stia ce sa-i mai faca.Mai era si constipata de la Bebelac.Doctorita a certat-o infiorator, i-a zis ca ca bebelusul stie cat ii trebuie si ca daca ea vrea doar 45 de ml sa o lase cu atat, ca nu mai mananca toata viata.
asa ca , doar in cazul in care copilul creste mai putin de 500 de grame prima luna inseamna ca n-a supt destul.Sofia sugea cate 2 ore, si dupa juma de ora iar vroia, si totusi am avut incredere ca e sanatoasa si vioaie, ceea ce s-a confirmat la fiecare control medical.

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput