Cate grame la o masa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmireille spune:

Uneori s-ar putea sa manince mai multe ,alte ori mai putin:asa ca ,nu-i face proba suptului.Cintareste-o doar o data pe saptamina,in aceeasi zi.Normal este sa ia 26-31 gr/saptamina,in primele trei luni.Apoi cam:17-18gr,in lunile 3-6.Dar sa-ti soptesc o "formula" "furata" de la o asistenta cu experienta:
[greutatea bebelusului+200(o constanta):10]:numar mese pe zi=grame/masa;sa dau si un exemplu.Sa zicem ca greutatea bebelusui este de : 3.500kg.......deci:
3500+200=5500:10=550gr/zi; daca sunt 8 mese,rezulta:70gr/masa
Cam asta ar fi metoda de calcul...ceea ce imi scapa e cum se calculeaza si in functie de virsta.Sper sa-ti fie de ajutor,macar orientativ.Bafta!

mmireille

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmireille spune:

.....si inca ceva: de preferat ar fi sa-i dai ceaiul cu lingurita sau siringa,pentru ca sa nu te trezesti ca-ti refusa sinul.Teoretic nu ar trebui sa suga mai mult de 20 de minute:10 la un sin ,10 la celalalt.Dar teoria e teorie ,si stim noi ce ne incurca.Razvan al meu era ceas elvetian: renunta dupa 20 de minute.Acum inca , ca are 7 saptamini parca se satura mai greu.Daca imi mai amintesc ceva.....mai revin

mmireille

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VASIA spune:

Cred ca problema cea mai mare a mamelor care alapteaza e cantitatea de lapte.Si eu am patit la fel.Eram obsedata ca nu se satura si i-am dat lapte praf in completare,pana s-a imbolnavit bietul.Nu intru in amanunte,ideea e ca fiind bolnav nu am mai avut voie sa-i dau decat san.Teoretic doctorita imi spunea nu mai repede de 2 ore,dar practic rares al meu sugea 3 min si adormea.Orice faceam nu reuseam sa-l trezesc.Asa ca peste nici o ora iar ii era foame.Sincer imi venea sa mor...Sanii ma dureau ,el adormea rapid fara sa se sature,eu nu mai dormeam aproape deloc.Dar nu am avut de ales si am suportat.Iar pediatra cand a vazut ce repede adoarme a zis ca trebuie sa-i dau mai des,asta e!!!Avea atunci 3 saptamani.Noaptea ma trezea din ora in ora.
Ei dar tot cosmarul s-a terminat la ...2 luni cand brusc si-a facut un orar al meselor(cam la 3 ore,niciodata sub).
Ai sa vezi ca in momentul in care creste suge doar cateva minute si goleste sanul.Inceputul e mai greu dar merita,crede-ma.Nu-i da completare lapte praf.Daca creste cel putin 500 g pe luna(in medie cam 750g ar trebui)inseamna ca ii ajunge.Aaaaa,am uitat:eu la inceput il tineam si o ora la san,dar teoretic ar tb.max20 min.
Iti trebuie rabdare,rabdare dar sanatatea lui merita orice sacrificiu!Din experienta spun asta!Eu il alaptez inca dar acum e super placut:rade,se joca la san si tremura de bucurie cand vede ca ma dezbrac sa-l alaptez(macar el daca sotul nu!!)

Cristina si Rares(6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Medicul pediatru mi-a zis ca bebe papa in primele 5-6 min. necesarul apoi se joaca, asa ca las-o in pace. Eu l-am cam fortat pe Vladut (11 luni) cu lapticul si o perioada nici nu vroia sa-l mai vada, aproape o luna el nu a mai papat lapte simplu, seara papa doar cu cereale. Acum mai papa o data pe zi lapte, dimineata cate 200ml.
Daca ia in greutate normal las-o sa pape cat vrea ea, stie ea cat ii trebuie. Eu am renuntat sa-l mai fortez sa manance, sunt zile cand sare chiar peste cate o masa si totul e ok. Sa stii ca si eu in primele luni imi faceam o gramada de probleme, cred ca toate mamicile fac la fel.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Am avut aceeasi problema acum 2-3 luni. Emi are acum 3 luni si la fel ca si tine, nu stiam niciodata daca a mancat destul sau nu...
Daca Denisa ta doarme 3 ore intre mese, atunci inseamna ca nu ii este foame mai devreme. Deci, a papat destul...
La spital sugea mai mult pentru ca nu avea putere asa de mare si pentru ca si la tine venea laptele mai greu. Emi sugea cateodata chiar mai putin de 5 minute si dupa aia dormea 4 ore. A luat cate un kilogram in fiecare luna pana acum, deci cum nu se poate mai bine.
Daca bb doarme intre mese, inseamna ca a supt destul. In ceea ce priveste cantitatea, nu e chiar elocventa treaba pentru ca mai e la mijloc si calitatea. Deci, daca lapticul e consistent, daca tu mananci bine si de calitate, atunci si ea are parte de acelasi tratament, asa ca se poate ca putin lapte consistent sa fie mai bun decat mult si apos. Asa ca fa bine si lasa cantarul ala in pace, cantareste-o doar o data pe saptamana si e suficient. Trebuie sa ia cel putin 150 g pe saptamana ca sa fie in limite normale. Si cel mult 250. Unii copii iau chiar mai putin, insa ideea e sa ia si nu sa dea inapoi.
Ca idee generala, la 3 saptamani trebuie sa bea cam 80 de ml la o masa, 6-8 mese pe zi, iar la o luna 110 ml. Totalul trebuie sa fie in jur de 500 ml pentru Denisa ta. Daca mai bea si apa si ceai intre mese, poa' sa fie chiar si mai putin...
Iti dau un sfat pentru noaptea! Nu aprinde lumina in timp ce o schimbi, alaptezi sau dai apa/ceai. Aprinde doar o veioza cu lumina slaba, atat cat sa te descurci tu. Va invata sa faca diferenta intre noapte si zi.
Pentru colici, am invatat ca cel mai important lucru este sa elimine tot aerul din stomacel, asa ca tine-o in sus, pe umar sau cum stii tu mai bine ca sa elimine tot. Ridic-o de cel putin 3 ori dupa fiecare masa. Intre ridicari, las-o un minut jos, pe spate, cu corpul in aceeasi linie cu capul (fara pernuta). Ridic-o pana da cat mai mult aer afara. Niciodata nu e de ajuns... am invatat asta aici in spital.
Pupici, sanatate si crestere usoara,
Mamamariana si bb Emi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi spune:

Multumesc pentru raspunsuri.
Acu m-am mai linistit desi intre timp am trecut prin mare stres. Pe scurt: datorita nervilor pe care au avut grija unii sa mi-i faca, pe la 3 saptamani m-am trezit brusc ca nu mai am lapte; am incercat sa-i dau lapte praf dar nu l-a acceptat asa ca am cumparat o pompita de san si am inceput stimularea sa vina laptele inapoi si in acelasi timp o puneam si pe ea la san cat mai des. Asa am ajuns sa ii dau papa din ora-n ora, program care nu parea sa-i displaca. Si laptele a venit... dar programul ei de masa nu mai puteam sa-l aduc la normal. Saptamana trecuta a facut rosu-n gat si otita si dupa 2 zile o urata diaree. Plangea puiutul meu de ni se rupea sufletul de mila ei. Dormea in jur de 6 ore din 24 (f.f.f. putin). Dr de familie i-a prescris 2,5ml Romergan seara dar mai rau a agitat-o. Disperati deja de plansul(urlatul) ei inconsolabil, sambata seara am dus-o la spital unde a primit o tableta de Fenobarbital. In noaptea aceea a dormit de la 2:30 pana dimineata la 8:15, cand s-a trezit sa pape si apoi iar somnic; urmatoarea trezire... la 12, cu alte cuvinte s-a reglat. Acu papa cam la 3-3,5 ore ziua si la 4 ore noaptea si pe deasupra si-a recapatat mutrisoara relaxata si implinita de dinainte si a inceput din nou sa zambeasca.

Cat despre greutate, va pot spune doar atat:
2 mai: 3,200 kg (la nastere)
6 mai: 3,000 kg (la externare)
1 iunie: 4,230 kg (o luna)
9 iunie: 4,510 kg
deci, zic eu ca e bine.

ici pe burtici la mamici si ici
Lumi - mamica Denisei
http://community.webshots.com/album/71873746ieirlw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi65 spune:

A mea are doua luni si are cam 4,4 kg. S-a nascut cu 3,4. Problema e ca ea suge citeodata si peste 100g la o masa iar la o urinare si un kk poate da afara in jur de 50g sau mai mult(pe cintarite). Deci conteaza foarte mult momentul in care este cintarita pentru ca s-ar putea sa ai senzatia ca "slabeste" vreo 150-200g daca tocmai s-a usurat si nici n-a mincat inca.

Adi tatal Anei-Maria

Mergi la inceput