Mamici de ianuarie - februarie 2007 (33)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna fetelor!
recunosc ca v-am citit cam in graba. am facut cumparaturi si papi: supa crema de pui (mmm, buuuna!) snitel cu piure, copane la cuptor, varza (fara carnitza, doar pt garnitura) si ciupercutze cu cartofi si samnatana la cuptor si diseara o sa mai fac si niste chiftelutze! asta toata papica am facut-o o parte ieri, una azi si cate putin din fiecare, cat am mancat atunci, pe loc, maxim inca o data. dar v-am zis si voua ca poate va mai inspirati ca eu sunt disperata ca nu mai stiu pur si simplu ce sa mai fac.

Liuda ziceai ceva de gretzuri sau era o figura de stil ?? fetelor mie mi-au revenit gretzurile de vreo saptamana. pana am ajuns la med de fam si mi-a dat fier, si mi-a recoltat si sange sa imi refaca analizele. de miercuri iau fier si parca, parca e mai bine. mai sunteti vreuna in situatia asta? ca pe mine ma apuca disperarea prcatic la mine perioadele fara greata deloc au fost scurte, dar acum revenisera nasol...

ralu ca lumea cadita si mi-a placut mult si carutzul.(din poze nu pare f mare).
eu caut un carutz: solid, nu f greu (vreo max 9-10 kg), compact (nu mare) cu roti potrivite, sa intre in lift, sa se stranga rapid, sa aiba maner reversibil... cam pretentiosa, nu? ...si pana acum nu am vazut unul care sa intruneasca toate conditiile astea... din cauza ca stam la bloc, si spatiu e restrans, trebuie carat cu liftul si cateva scari etc, trebuie sa indeplineasca aceste conditii...mai caut.

va pup si o duminica frumoasa!

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Eli uitasei sa le faci publice de aia nu se vedeau,decat daca erai logata

Adinush 32+ cu - Ingrid-Eileen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Fetele va multumesc mult pentru sprijin. Nu ca va lipsea un weekend "hai sa o calmam pe Catalina"? Mie sincer nu ...
Lilisor multumesc mult de sugestie. Am facut asa si am simtit ca si cum s-ar fi dat mai incolo. De atunci si pana acum a mai miscat o manuta, un piciorus, a fost frate-meu pe la mine si am mai stat de vb cu el si cumnata si am mai simtit asa o lovitura micutza. Asa ca, zic eu, corectati-ma daca gresesc, nu e cazul sa ma alarmez daca totusi l-am simtit miscand ceva.

Flavia mama, jos palaria la tine. Nu stiu cum rezisti. La cat te duci la eco? Cred ca nici io nu ma mai intorc in patul conjugal ... azi noapte parca dormii mai bine ... . Poate unde am avut nitel mai mult loc ... Asta e ... Inca o luna si jumate, doua, nu se intampla nimic.

Astept acum alti musafiri dar sunt nitelush mai linistita. Asa ca e bine. Va pup si va multumesc.

Cata 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Messo,ma fac colega de suferinta cu tine...si eu am probleme cu constipatia si hemoroizii.Cred ca sta bb acolo pe intestin ca eu nu am avut niciodata problema asta.la mine s-ar rezolva daca as manca legume zilnic,dar nu prea ma omor dupa ele si de prune uscate mi s-a urat.

Catalina,poate e pozitionat bb altfel de nu-l mai simti asa bine.Misca-ti putin burtica...asa in jos si-n sus...adica scutur-o usor si sa vezi daca raspunde.Eu asa il testez si simt de fiecare data o miscare ceva.

Roandre,ce slabuta esti...adica doar o burtica acolo si gata.Fain de tine.

Elli,eu vad pozele...frumusele hainutele,dar burtica ta nu se prea vede,asa cum esti imbracata...in fusta.

Big Adria,eu am cartea aia a Dr Spock si e una groasa.Mie-mi place,sincer.O am si pe cea a sotilor Capraru si parca-i cam comunista...nu stiu de ce nu ma atrage stilul ala a lor.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Catalina, cum e bebele???
Flavia are dreptate...bb creste si nu mai are asa mult loc sa se miste

Am citit pe aici...cand bb nu misca o perioada bea o cana cu apa rece si stai linistita la intuneric 20 de minute...daca nu misca atunci tr. mers la dr...eu nu am testat asa ceva, doar am citit.

hai da-ne un semn

felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Adika cum sa nu dorm in patul conjugal?PAI NU POT BREEEEEE DACA NU SIMT CEVA A LA ROBERT .Daca nu e acasa si eu dorm iau un tricou ceva sa ii simt parfumul ,mirosul ceva sau perna lui ca se impregneaza.Asha faceam cu mama cand eram mica.Pai si cine ma mai inveleste pe mine ca eu sunt o bezmetica pana si in somn?Hai spuneti voi!Si eu de unde ii gasesc mana sa o simt sup cap sau ma rog pe acolo?Nu nu nu am cum sa fac asha ceva ptr ca ma sufoc.Chiar daca nu e ascasa eu trebuie sa dorm in iatacul nostru unde se simte mirosul lui.

26+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Catalina asta ma gandewam si eu ca poate e intr-o pozitie din care nu il simti. La mine e invers, s-a pus travers si de unde simteam asa niste adieri si rareori batai acum iau niste suturi. azi mancasem si stateam cu burta la soare si cand a inceput sa imi sara m-am si speriat. Si un sut in splina, un cap in ficat si cu o mana cred ca ma strange de vezica ca am innebunit cu dusul la baie. Ca sa nu mai zic de dureri am daca nu ma duc. Ieri cred ca se cuplasera contractiile cu vezica si mai aveam putin si ma asezam pe jos. Noroc ca am gasit o toaleta si m-am si asezat si mi-a trecut.

Azi iar am uitat sa ma duc la WC si m-am oprit putin la cumparaturi si imi venea sa merg in genunchi.

Sunt fericita in schimb ca in timp ce cautam altceva mi-am gasit vitaminele ca erau pierdute prin saci si cutii.

Cam slaba miscarea pe aici. Dormiti.

Eu azi am mancat mancare gatita de sotul meu, am pus masa in sufragerie si am fost domni. Eu ii propusesem sa mergem sa mancam undeva afara dar a fost bine si asa ca dupa ce am mancat ca sparta m-am tavalit in pat. Acum el doarme dar eu de cat am mancat nu pot sa stau intinsa.

Hai ca iar scriu romane.

Am si eu o mare rugaminte, daca e vreuna in stare ca eu sunt cu creierii in cutii si saci, sa faca o listuta mare mare cu tot ce trebuie cumparat, nu numai pentru spital. Asa ca pt prosti ca mine sa o iau sa ma duc sa umblu. Am mai fost prin magazine zilele astea dar ma uit ca prostul la toate. Nu am decat cateva costumase. De biberoane, aparate de muls, incalzit, sterilizat nici vorba. Apropo am vazut sterilizatorul ala smecher de la avent q24 dar scumppppp!!!!!

Apropo tetinele se potrivesc numai la biberoanele de aceeasi marca sau merg si intermarca. Ca mie imi plac alea de la Nuk ca sunt diversificate dar as merge pe aparatura avent si dupa cum ziceati acolo nu intra decat biberoane avent.

Hai pa ca m-am intins prea tare

sraluca32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Hmm,ati facut un calcul, cam cate vom fi pe 22 la intalnire?cred ca vom speria un pic lumea, cand om aparea una cate una, numai burticoase!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

catalina- la ce sunt buni prietenii?!
roandre- superbe poze! A trebuit sa ajung la a 2-a sarcina sa ma consider frumoasa chiar si burtoasa, insa modestia nu ma lasa s-o si spun. Si cu toate astea trebuie sa recunosc ca pe forum am vazut mai multe gravidutze frumoase foc, iar tu te numeri printre ele.
helenutza- incearca-i si pe cei de la DHS. Eu sunt foarte multumita de produsele lor! Si descrierea caruciorului seamana cu ce au ei, doar ca in mai putine kg. Cred ca asta nu ar fi o problema, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Cata, in privinta mea sa stii ca ai avut dreptate: am tras un soooomn! Nu stiu de ce, dar pt ca noaptea nu dorm cum trebuie mai tentant e ziua sa fur 2-3 ore, mai ales dupa ce am si mancat ceva. Ma bucur ca ai inceput sa-l simti pe bb din nou.

Ai zis ca ai dori o lista cu ce tb cumparat, eu iti trimit o lista pe care am gasit-o pe aici pe net dupa care m-am orientat pt mine.

bagaj spital

Pentru mamica: - vata (2 pachete mari!)
- Bephanten - pentru eventuale rani la sani
- servetele nas - batistute
- sapun
- periuta de dinti
- pasta de dinti
- pieptan
- crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon, burete
- lapte de corp - adio vergeturi!
- tampoane
- strugurel de buze - obligatoriu!
- hartie igienica
- elastice de prins parul, clame
- bila de cauciuc - sau ceva de strans in mana in timpul travaliului si a nasterii
- aparat foto - o sa vrei poze in fiecare secunda!
- carte de citit usurica pentru dupa - cine poate!
- chiloti cu burtiera
- sutiene de alaptat
- tampoane de sani
- pompa de muls
- mameloane de cauciuc - sterilizate de acasa!
- prosop moale pentru sani - sanii trebuie stersi bine cu apa curata inainte de fiecare alaptare!
- sosete - 3 perechi
- camasi de noapte - 2-3 bucati
- halat
- papuci de casa si slapi pt. dus
- bani pentru asistente - bancnote de 10000, 50000...
- prosop de fata

Pentru bebelus:
- body
- pantalonas
- caciulita
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica
- pampers
- prosopel moale
- servetele umede
- ulei de corp
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital (cu asta poate sa vina tati la externare!)

Acte: - Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei

Altele: - telefon mobil
- incarcator
- cartela telefon public
- apa
- mancare

urmeaza completari cu ce trebuie acasa....

Pentru acasa:

Obiecte de folosinta indelungata:
- patut, saltea
- dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe
- masa de infasat
- veioza de noapte
- carut
- scaun de masina
- ham pentru bebe
- storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
- sterilizator de biberoane si suzete
- lenjerie de patut
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
- cantar
- monitor audio (pentru cand plecati in alta camera)
- pompa san

Obiecte marunte:
- pompita de nas
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine (cel putin 6)
- suzete
- perie de par
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor)
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina: nr. de tel. al doctorului pediatru,
medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati, nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte
buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid
undeva) – aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon; termometru,
paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor; spray/crema contra
arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema
antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica.

Haine si alte lucuri din textile:
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua
- cearsafuri pentru acoperit salteaua: ~ 4
- celofan/cearsaf plastic pentru protectia saltelei (sa nu se ude)
- paturici pentru dormit: 2-4, sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
- sosete, botosei, ghetute
- body-uri, camasute
- pantalonasi, salopete
- manusi
- prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta
- batistute
- babetici

Produse consumabile:
- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par
- sapun de corp (lichid sau solid)
- ulei de corp
- pudra de talc
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone.
Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- servetele umede pentru sters la poponet
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
- forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor, tampoane
pentru sani de pus in sutien, sutien special de alaptat

Adiacente:
- spirt
- ser fiziologic
- feshe de bandaj mai mari (din material de tifon)
- pansament
- leocoplast/plasturi
- tinctura de iod
- supozitoare

Acasa: medicamente: sab simplex - pentru colici, vigantol, ser fiziologic, spirt,
comprese sterile, hainute( body, pantalonasi, caciulite, salopete cu si fara maneci),
patut echipat cu de toate (lenjerie, aparatoare si jucarii), cadita, cosmetice (crema
antiiritanta, sampon, servetel umede, sapun, burete natural, ulei de corp), forfecuta,
pompa nazala, betisoare vata cu aparatoare, termometru baie, termometru camera si
termometru de corp, bavete, biberoane, sterilizator, suzete, cantar, tampoane, vata si
tifon pentru mamica si ceai de pelin pentru toaleta intima zilnica a proaspetei mamici.

criss 29+ cu

Mergi la inceput