Mamici de ianuarie - februarie 2007 (33)
Raspunsuri - Pagina 13
adela2006 spune:
roxi bine ai venit ce frumos cum o sa te descurci cu 2 asa repede ? dar cred ca e frumos 

megbeng spune:
FLAVIA, apropo de ce ziceai tu, ca nu ai simtit nevoia de cumapraturi pentru bebe...nu mi se pare nimic in neregula..comparativ cu paranoia mea, de ex, care nu ma lasa sa cumpar nimic inainte pentru ca ma gandesc foarte obiectiv si realist ca sunt inca o gramada de etape in care, Doamne-fereste, se poate intampla o nenorocire..si daca l-as pierde pe bebe si as veni acasa intr-o camera plina cu lucrusoare pentru el, cred ca as ajunge direct la ospiciu..
eu de asta nu am luat inca nimic-nimic..o sa iau doar ce trebuie pentru bagajul de spital, ca de iesit oricum o sa iasa bebele din burtica intr-un fel sau altul, adica la spital tot ajung
, da si pt asta mai e timp, ca am abia 26+...
..cred ca am citit de prea multe nenorociri pe forum, de asta gandesc asa.
..am umblat cu sotul prin magazine, am ochit pat, carucior, cosulet..ma rog, ce-o sa ne trebuiasca strict la inceput si o sa se descurce el si cu ai mei.
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Liuda spune:
Ivona 77 la tine e problema fata!!! varsatul de vant daca nu l-ai avut e periculos il poti lua aricand - doar dupa ce ai trecut prin boala ai imunitate la ea! Atata timp cat nu ai avut-o o poti lua oricand si trebuie sa te feresti de ea ca e super periculoasa la sarcina!!! De asta se recomanda la femei gravide sa aiba cat mai putin contact cu copii mici si cu animale (toxoplasma)! Deci informeaza-te dar eu stiu sigur ca nu e bine ca ai avut-o si o poti lua oricand daca nu ai avut in copilarie!!!
Hariclea - daca vorbeai de burta mea atucni iti zic ce mananc - o.... ! Azi de exemplu am mancat 2 mere, 3 mandarine, si branza cu gem de la milli - nu cred ca avea 250 gr. ! uite e 8 seara si eu asta am mancat, si ultima vreme mananc foarte putin, sau cel putin nu exagerez!!! Si...? rezultatul?! Burta !!! Ca la balamuc!!! burta de locul 1, premianta! Nu e de la mancare crede-ma, ca nu mananc dulciuri - ca nu am pofta, nu ca tin regim! ciocolate la fel nici inainte nici acum nu ma dau in vant dupa ele! sant zi de zi la birou, miscare cat de cat, iesiri in oras, conduc zilnic, deci nu sant la pat si chiar nu prea stau locului! ca daca nu ma miscam - mai ziceam ca nu consum energia...
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 30 sapt si 1 zi
Haricleea spune:
Rog mamele care au reusit sa intre pe site-ul cu caruciare de la dhs sa ma ajute!!!!
ca pe prost ca nu reusesc!!!!si ma intereseaza tare subiectul caci tre sa ma hotarascpt carut.
Megbeng nici eu nu am luat nimic pt bb.Am soacra si mama pe cap si de aceea!!!dar cred ca tre sa fiu bine informata ca sa nu alerg dupa aceea sau sa ma umplu de nervi lundu-mi altii ce le place lor.In concluzie tre sa ma hotarasc si cand e timpul sa spun PE ASTA\ASTA IL\o VREAU!!!
Liudo mama daca nu as fi facut cateva ecografii as spune ca sunt subnutrita!!!NU....Nu-ti imagina ca sunt slabuta ...dar nici
ci doar ca nu am o burta mareee!!!si avem 32 si 4 zile.sper ca puiul meu sa aiba la nastere macar 32oo![]()
va pup si va rog muuult nu ma uitati cu carucioarele!!!
criss68 spune:
salina, nu cred ca e un standard cu lungimea si greutatea bb-lui decat orientativ. Unii copii din parinti inalti se vor naste mai mari, cei din parinti micuti de asemeni mai micuti.
Roxie, bine ai venit si nastere usoara. Sa treci la sfarsitul postarii in ce saptamana esti, mai precis cate saptamani ai implinit, semnul + arata ca ai nr respectiv de sapt plus cateva zile. Mai scrie-ne despre tine, poate pui poze in albumul comun.
Ada1976, si eu am de cca o sapt senzatia de emotie puternica, ca in fata unui examen important sau eveniment deosebit. Am mai trait senzatia asta si in alte randuri, la fel fara motiv si nu-mi aduc aminte sa se fi intamplat nimic, nici de bine, nici de rau. De fiecare data ma gandeam ca sunt in pragul fie al unei mari realizari, fie al unei schimbari radicale etc. Cele mai ciudate si mai neasteptate evenimente nu mi-au dat nici un semn, poate ceva vise pe care nu am stiut sa le interpretez, dar din babe parca nu era prea bine.
Liuda, nu de tine era vorba, stai linistita. Daca vrei iti trimit un PM cu cateva detalii, e dinainte de a intra tu pe forum, sau eu cel putin nu te vazusem pe atunci.
Ivona1977, roaga-te mai bine sa nu iei. Nu stiu exact ce se poate intampla, dar malformatii nu cred ca mai e cazul la varsta asta a sarcinii.
Haricleea, ce ne povestesti tu seamana a filme rusesti, noi nici nu ne imaginam cum e sa traiesti asa ceva in realitate. Incearca sa nu mai suferi pentru despartirea de sot, cred ca si lui ii e f greu sa nu fie langa copilul sau atunci cand se naste. Nu rezolvi nimic daca te gandesti obsesiv la asta, incearca sa gasesti o compensare in altceva, fa-ti alte bucurii, placeri marunte. Poate ti-ai gasi o satisfactie sa tricotezi ceva bebelusului in caz ca te pricepi cat de cat? Aelita m-a inspirat, desi ma pricep, am si uitat ca exista asa ceva. Stiu aproximativ prin ce treci, o prietena a fost intr-o situatie asemanatoare, sotul ei a plecat cand ea era in luna a 6-a, iar ea a putut ajunge la el cand avea copilul 4 luni. Numai ca ea nu avea probleme cu sarcina.
Auziti fetelor ce vesti bune!!! Prin alaptat nu numai ca pierdem grasimea, dar scapam si de celulita!
Stiu si altfel de povesti, dar pe alea nu vreau sa le bag in seama.
oana_bucur, si eu am vrut sa te intreb acelasi lucru referitor la profesie, acum mi-a clar. Daca cumva te razgandesti si vei practica psihoterapia, cred ca faci fata concurentei. Eu sunt prima pe lista, depresia post-partum se va manifesta sigur. Doar daca o sa ma minunez asa de tare de ce am fost in stare sa fac, incat sa uit de toate, eventual sa ma simt prea usurata dupa nastere cat sa depaseasca prostiile care imi trec prin creier.
Acum am recitit si am vazut ce harnica ai fost, Liuda. Nu ma mir ca bb e cu 3 saptamani mai dezvoltat. La mine era cu 1 sapt in urma, incat nu pot sa-mi imaginez cum de la toate copilul e mai mare numai al meu e mai mic. Sa vad la urmatoarea ecografie ce-mi zice, in sfarsit simt ca am si eu burta adevarata, abia ma mai aplec. Poate a avut un nou puseu de crestere dupa care voi incepe din nou sa ma obisnuiesc cu noua conformatie si tot asa pana nasc.
Va pup, o seara placuta in continuare.
criss
30s cu 
ylilimic spune:
Of, fetelor! 5 ore am lipsit si dupa o dimineata lenesa v-ati facut de cap!
cristiana70-salut initiativa ta de pace si din experienta va spun ca o mana de ajutor, macar sa va faca de mancare in prima luna va fi mana cereasca.
cristia-carucioarele dhs sunt incercate de mine si da, voi folosi si la urmatorul bb. Variantele de 232 si 290 RON pot fi folosite de la 0 luni si pana cand ai chef sa treci la unul sport, de ce nu, din aceeasi gama. Pentru mine a contat greutatea si asa am trecut la sport. Nu exista la parterul blocului o camera unde sa poti lasa caruciorul ca sa nu-l cari pana in casa? La noi a functionat la ambele domicilii. Apropos, eu sunt din Mangalia si nu pot sa va spun unde am vazut carucioarele ca oricum nu v-ar ajuta!
criss68-eu chiar voi fi pentru ultima oara gravida! 2 sunt de ajuns! E drept ca mai glumesc cu tati si-i spun ca si acum voi face un baiat, ca asa vreau eu, iar data viitoare (a 3 a oara) ii voi face o fetita!
flavia- chiar ma gandeam deunazi la tine. Am mai spus ca si eu imi doream gemeni pana m-a intrebat dr daca sunt constienta de complicatii... Ce sa zic? Sa fie invidie sau compatimire ceea ce simt eu acum? Cert este ca cel putin la inceput vei avea nevoie de ajutor!
gabriela_s- sa-l stapanesti sanapoasa! Si tu si bb!
ana_alx- daca ma intrebi pe mine, da, asa-s baietii! Eu sunt la al doilea si stiu PREA BINE!
oana-Si daca e dupa personalitate, ar trebui sa ma astept la mai rau decat Matei? God, have merci!
salina- eu ultima data cand l-am intrebat pe dr despre lungimea copilului m-a intrebat la randu-i: cum masori un cearsaf impaturit? Il desfaci si apoi masori, nu? Asteapta sa iasa bebe si atunci vom vedea lungimea! Nesatisfacator raspunsul, nu-i asa?
catalina - tocmai tu vrei faci razboi cu mine? Pai eu am scris acum cateva capitole despre tampoanele de vata invelite in tifon! Pentru cele din Constanta, aflati ca acolo nu sunt asigurate de spital, asa ca luati materia prima de acasa!
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
29+ (31 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
ylilimic spune:
haricleea- http://www.dhsbike.ro/ si in stanga apar categoriile de produse. Cauti la "Articole copii" si jos iti prezinta marfa.
Alte carucioare de la alte fete le-ai vazut? Poate nu ai instalat vreun programel care sa ti le arate?!
Stai, nu da, am zis si eu!
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
29+ (31 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
eli1977 spune:
Buna seara ,dragutele,
cam tarzior dar acum ne-am adunat de pe drumuri...Am fost sa iau rezultatele la analize si sunt bune si am facut si o eco,de control, sa vad ce mai zice bebe.Bebele meu are 1,300 kg si 40 cm la 28 sapt si 4 zile, m-a intrebat dr daca tati e inalt, ca e bebe lung.M-a bufnit rasul, una pt ca tati nu e vreun Ghita Muresan, are cam 1,75m,si a doua, ma gandeam ce hainute mici am luat, poate ma trezesc ca nu ii vin...!![]()
Deocamdata e cu capul sus, in stanga mea, cu funduletul in jos si se impinge in picioare, de asta il simt eu ca se impinge spre stern.
ce mai scrieti voi pe aici...a!da, si eu ma cam panichez ca n-o sa fiu in stare, cand m-oi trezi cu el acasa si o plange, cred ca o sa plang si eu pe langa el, noroc ca o am pe soacra-mea cu mine,Soacra-mea e tare misto, am avut super bafta cu ea, nu se baga in ale mele, nu imi da lectii, nu ma contrazice, daca ma vede ciufuta ma lasa in ale mele, ma ajuta enorm , nu stiu, eu sunt tare multumita de ea.Si ma bucur ca stiu ca o sa ma ajute si cu bebe, ma mai linistesc cu gandul asta.
Nu am scapat de hemoroizi, mai rau sunt fetelor, ma scuzati ca insist dar asta mi se intampla.Am dat-o in iaurt, lapte, supe Proctolog si supozitoare dar tot acolo sunt.Nu vreau sa ma gandesc ce-o fi dupa nastere, de la impins, tre sa ma echipez cu tratamente si in bagaj.Daca mananc niste pilaf de orez cu pui o fi rau pt problema asta?Voi, care mai aveti probleme, ce ati mai mancat pt scaun usor?
va pup, tre sa invatam un pic ca maine avem curs
a!!o idee de cadita?de unde si cum?
noapte buna,sa dormiti frumos,
ELI 28+
cu ANDREI ROBERT
anis spune:
E VREO INTALNIRE??CAND E??cA VREAU SA VIN
AniS
30+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Eu una nu cred ca e prea relevanta acum inaltimea bb.Oricum majoritatea au la nastere intre 48-52 de cm...si chiar si asa asta nu e un indiciu daca vor fi inalti sau nu.
De ex Ingrid s-a nascut la 50 cm, acum are o inaltime de un copil de 2 ani, adica e inalta.
Eu ii pun muzica bebelusei , Vivaldi ,Anotimpurile ,plus bonus cateele de copii pe care le asculta Ingrid zilnic.
AniS
30+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."