Viata de familie dupa bebe

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Noi ne-am impartit treburile in casa de la inceput, de genul: eu cu aspiratorul - el cu mopul sau el toata curatenia - eu stersul prafului, eu cu mancarea - el cu pusul mesei, spalatul vaselor etc. De cand avem copiii ne-am pus femeie la curatenie, dar mai facem si noi. E drept ca-i baiat harnic, foarte curat si-i place treaba, cat a fost singur inainte de casatorie facea totul singur.
Dar sa va spun cum e in familia cumnatului meu care era un puturos din cale-afara, ii era lene si sa manance. Prietena i-a facut copil, s-a mutat la el, nu face nimic in casa, iar el e nevoit sa faca totul si nici macar nu cracneste. Asta in afara de faptul ca munceste pe rupte la serviciu si castiga o gramada de bani. Prietena lui si-a lasat copilul acasa cu bona de la 3 luni pt ca se plictisea in casa, iar cand vine de la serviciu se uita la televizor sau merge la shopping in oras. Si nu va pot spune cat de mult este iubita si admirata de cumnatul si socrul meu. Deci se poate.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Dar sa va spun cum e in familia cumnatului meu care era un puturos din cale-afara, ii era lene si sa manance. Prietena i-a facut copil, s-a mutat la el, nu face nimic in casa, iar el e nevoit sa faca totul si nici macar nu cracneste. Asta in afara de faptul ca munceste pe rupte la serviciu si castiga o gramada de bani. Prietena lui si-a lasat copilul acasa cu bona de la 3 luni pt ca se plictisea in casa, iar cand vine de la serviciu se uita la televizor sau merge la shopping in oras. Si nu va pot spune cat de mult este iubita si admirata de cumnatul si socrul meu. Deci se poate.

Maria




cine stie ce talente absconse are prietena asta.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Dupa ce aparuse Giulia in viata noastra am fost fericiti, incantati si eu incepusem sa o iau pe aratura pt ca nu faceam fatza la cupil, mai apoi la servici, munca in casa.
Dupa 9 ore de servici + 1 ora drumul, 2-3 ore alergat cupilu` pe`afara pe ploaie, vant, arsita sa adoarma dupa orele 23 macar, am un kef nebun sa-mi strang husbandu` de gat cand vad cum sta el linistit in fata tv-ului si rontaie friptura (noroc ca nu bea, ca sigur i-as baga paharu`n gat).
Asa ca avem reguli ... eu fac mancare, curatenie, am grija de bebelina, dar imi iau cate o zi / dupa`masa / seara libera in care fac ce vreau eu. O data pe saptamana si e suuuper fain, simt si eu ca fac ceva pt relaxarea mea personala, merg cu fetele la pizza, merg la masaj pt shalele mele sau pur si simplu ies afara singura.



Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

de ce toti (sau majoritatea) cred ca daca stai toata ziua acasa, cu bb-ul ai timp sa le faci pe toate...si oricat ai incerca sa le faci nu oti sa le termini.
Inainte cand aveam si eu job, sau la inceputuri cu bb mic...mai punea mana, acuma...are alergie daca mopuiesc pe jos dimineata si pana seara cand vine de la scarbici obosit vede un fir de par pe jos ( si mai imi cade si mie, deh)
bineteles cina este gata cand vine acasa, bb-ul jucat, plimbat, alergat...totul gata facut...si iar ii sar "nervii" ca nu i-am printat nush ce document sau alte bazaconii...si asta decand suntem aicea....in tara nu spunea nimik ca nu era gata cina cand venea flamand de la munca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

la mine sotul i-a schimbat pampersul baiatului de 3 ori in 11 luni cat are si nu stiu daca i-a dat o data sa manance cu biberonul.cand i-am reprosat zxilele trecute ca-si lasa vasele murdare dupa ce mananca mancarea pregatita pe tava de mine,nici n-am apucat sa deschid gura ca imediat a sarit in sus.si acum imi spune tantzos si cu dispretz ca sa nu-i mai fac nici mancare,sa nu ma obosesc,ca-i mai greu decat sa spal un vas.deci tot el e suparat si nu vorbeste cu mine...
nu apuc sa-i explic ca nu mi-e asa de greu sa fac ceva cand tin la el,dar m-ar bucura sa faca si el din proprie initiativa....

http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://www.dropshots.com/mirela10
mirelutza si dani(21.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina nicoleta spune:

salutare fetelor,
eu imi dau seama acum ca am gresit f mult ca nu l-am implicat de la inceputul casatoriei in toate treburile casei! nu sfatuiesc pe nici una din proaspetele live-in sa faca aceeasi greseala! se pare ca in loc sa aprecieze anii cit a fost menajat, el a luat-o ca pe un stil de viata...si atunci cind se schimba situatia si ai nevoie de ajutor, nu prea e OK cu schimbarea! cit despre background: cit a stat cu parintii lui, bineintles ca maica-sa nu l-a invatat sa puna mina pe nik...de trait singur nu a trait niciodata...
Comparativ cu alte fete, am noroc ca sotul meu nu spune nu daca ii spun ce sa faca si nici nu e genul care sa imi ceara socoteala de ce nu e facut! pe el nu pare sa il deranjeaze daca nu e curatenie sau mincare... e de principiul nici cu vaca nu ma duc nici lapte nu maninc! greu de luptat cu asa principii...dar revin la intrebarea mea din primul mesaj, pt felele care sint multumite de sotii lor, dupa ce a-ti avut copii, ai vostri au inceput sa va ajute mai mult din proprie initiativa sau la un moment dat a trebuit sa aveti discutii contradictorii si au inteles ca trebuie sa faca? au tot am spus, mai cu frumosul mai cu tipete si minunea dureaza ... 3 zile! dupa aceea totul revine la situatia dinainte... sint f dezamagita pt ca in mintea mea ne-am vazut ca o echipa care la nevoie lupta impreuna...acum il vad ca pe un egoist care intelege ca viata noastra s-a schimbat dar vrea sa ii fie lui mai usor in detrimentul meu...cred ca partea asta ma doare cel mai tare...de ce nu vede singur ce tre facut si sa le faca din proprie initiativa? ca eu de cariera de politist nu prea am chef... astept raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Fetelor si eu am trecut prin asta...
Dar acum? A crescut copilul... se pare ca a fost singura solutie... barbatul la fel de comod, dar dupa trei ani a inceput sa se joace cu el, norocul meu ca este baiat. Niciodata nu i-a schimbat pampersul!
Oricum a si recunoscut ca el a realizat ca este tata la 9 luni, cand copilul a inceput sa mearga.
Eu insa am antrenat copilul in toate treburile si da chiar si cu aspiratorul desi are doar 6 ani.
Sa va traiasca barbatii si copilasii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

fetele, si la noi e bebe mic, si eu sunt stay-at-home mom, si al meu e barbat si nu are initiative prea multe la treburi casnice, insa E OK!!!cel putin pentru mine.
hazbandul lucreaza cam 70% din zi...cu firma proprie, treaba nu se termina cand ajunge acasa...cum s-ar intampla daca ar fi bugetar sau daca ar lucra pentru cineva..trebuie sa fie mereu in priza, mereu telefoane, internetul pornit, verificat servere, intalniri cu clienti,etc...iar mie, da, imi este greu de multe ori...Bia e din ce in ce mai activa, vrea sa exploreze, ne jucam mult si cand doarme reusesc sa mai fac una alta

INSA mi s-ar parea realmente absurd ca atunci cand se intoarce de la firma, dupa ce alearga pe la banci, coordoneaza 10 oameni fiecare cu pasaricile lor, face si munca unui programator si a unui manager, sa il pun eu sa spele vasele sau sa stearga praful...Really, eu una consider ca omul asta face destule pentru mine si Bia ca sa ma mai enervez pentru gunoiul ne-dus sau pentru hainele aruncate te miri pe unde...Cand am timp, ma ocup eu, daca nu..tot se rezolva ele cumva, ca in casa e curatenie mai tot timpul..

nu ma intelegeti gresit, in weekend trebaluim amandoi, iar in cresterea Biei s-a implicat inca din prima zi total, insa pe bune ca nu am energie si mi se pare si deplasat sa ma cert cu el pentru munci casnice sau sa il cicalesc ccca nu si-a pus cana de cafea in chiuveta...

e un om deosebit, si daca vine de la munci si se tranteste pe canapea cu telecomanda sau se "da" pe net, eu ma bucur ca se relaxeaza si se deconecteaza de problemele de work...Sunt zile in care am si eu nervi, insa incerc sa realizez ca viata e prea scurta si prea frumoasa pentru a-ti face nervi pentru niste vase nespalate sau chestii de genul asta...

tre' sa fug, ma cheama pitica

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)


Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

revin la ce spuneam acum citiva ani: barbatii romani, dragii de ei... si mamele romance care i-au educat de parca nu urmau sa se casatoreasca cu femei, ci cu extraterestri.

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Fetelor,

Eu zic ca e o lupta continua, cu cine ce face din treburile casnice.
Noi cand ne-am mutat am facut lista cu fiecare ce face si cand!

Da sotul meu a fost crescut de mamica lui care i-a spus ca "nu e treaba de barbat".
Cum ce anume?
ORICE!!! absolut TOTUL era treaba mea.
Mancare, curatenie, cumparaturi, pana si plata facturilor!

Si intr-o zi "am uitat sa iau paine", peste vre-o saptamana "am uitat" de unt si uite asa nu mai fac eu cumparaturile!!!
Pai daca-s asa uituca?

La curatenie ne ajuta o tanti.
De gatit noroc ca-mi place si chiar as gati oricum.
La spalat vase sunt inca(dupa vre-o 8 ani)comentarii.

Cred ca important e sa simti ca sotului ii pasa de tine si ca nu incearca sa se protejeze pe el in defavoarea ta.

Mergi la inceput