a reaparut rana pe col..
Raspunsuri - Pagina 2
andreea81 spune:
Incearca aici. Puup, Andreea http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/articole/Ginecologie/Papiloma_virus_uman_-_HPV_295.htm
teo1970 spune:
nu stiu la ce dr. ai mers, dar eu ti-o recomand pe dr. Mihaela Badea, care a fost la Universitar si acum este la clinica MICOMI - Str. Alizeului 44 (pe linga Spit. Giulesti) - tel 2127102; este specializata pe ptrobleme de col si tract genital inferior.
andreea81 spune:
Lyvya, la doctorita Mihaela Badea m-am dus si eu...e o doctorita deosebita, si spre deosebire de alti doctori, stie sa se apropie si sa comunice cu tine...Andreea
lyvya spune:
am fost la medic si mi-a zis ca nu am absolut nimic,asta dupa ce vineri mi-a spus un alt medic ca am rana p col
nu stiu ce sa mai cred...e aiurea...

stau cu incertitudinea.sa merg la al 3-lea medic..si pe cine sa cred? o sa ajung pe la toti doc :((
mi-a zis ca nu stie d c m-a durut burta si am avut sangerare...a mai adaugat ca e totul psihic si deja ma obsedeaza prea tare pb,dar ca e totul in regula si sa stau linistita si sa vin peste 6 luni
voi ce ziceti?
heeeeelp
Crinutz spune:
Mai sunt de groaza medicii astia. Cum poti sa vezi o rana daca ea nu e si cum poti sa nu o vezi daca e? Mi se pare tare ciudat! Bine ar fi sa fie cum ti-a zis cel din urma dar e cuvantul unuia impotriva celuilalt. Iti spun doar ce as face eu: cel mai probabil as merge si la al treilea dar la unul bun, ca sa am trei pareri. Doua vor fi sigur la fel asa ca daca doi vad la fel inseamna ca au dreptate, nu? Sau cel mai sigur ar fi sa faci o noua colposcopie care cred eu ca nu se inseala. Acolo sigur iti arata ce si cum. Si totusi poate nu e nici o rana. E mult prea devreme sa reapara dupa parerea mea.
Sanatate!
pa pa
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
lgireada spune:
- un citat de pe forum DC:
Referitor la "inflamatia cervicala" acum. Daca este vorba STRICT de aspect inflamator al colului, cauterizarea iese automat din discutie. Daca pe acest aspect se grefeaza si o eroziune cervicala (rana pe col, rana pe uter - ca "echivalente" populare), atitudinea se diferentiaza dupa raspunsul la tratament medicamentos. Cu alte cuvinte, se incepe cu tratarea cu medicamente administrate sistemic (pe gura, de obicei) si local (ovule, creme) dupa lavaje vaginale repetate cu solutii antiseptice (eventual si antiinflamatorii) special destinate acestui scop. Tratamentul medical se stabileste pe baza rezultatelor obtinute la testul Pap si examenul secretiei vaginale. Dupa "curatarea" vaginei de orice germen patogen identificabil pe aceasta cale se procedeaza la aplicarea unui tratament local, tot medicamentos, ce are drept scop stimularea reepitelizarii zonei erodate. In cursul acestui tratament, care in schemele pe care le folosesc eu dureaza cca 6 saptamani, se observa evolutia colului la fiecare 2 saptamani. Daca nu exista tendinta evidenta spre vindecarea eroziunii, este indicata incercarea de a identifica o eventuala infectie chlamydiana sau cu papilomavirus; daca prima exista, se trateaza; cea de-a doua trimite direct la cauterizare. Daca dupa tratamentul de reepitelizare nu se observa o imbunatatire semnificativa a situatiei locale, se indica tratamentul prin cauterizare.
Cele de mai sus trebuie completate uneori cu examen colposcopic cu Lugol, insotit eventual de punctie biopsica tintita. In majoritatea cazurilor insa acest demers diagnostic nu este necesar.
O singura completare as avea de facut: efectuarea unei cauterizari cervicale intr-o vagina infectata este absolut inutila. Mai devreme sau mai tarziu, eroziunea cervicala va reaparea. Atata vreme cat cauza care a condus in timp la aparitia eroziunii nu a fost inlaturata, indepartarea consecintei (a zonei erodate, adica) nu poate constitui un tratament definitiv. In acest sens, am gasit intr-un manual de ginecologie practica tiparit in SUA o comparatie deosebit de plastica: a cauteriza un col erodat intr-o vagina infectata este ca si cum ai schimba unui alpinist coarda ce trece peste o muchie de stanca ascutita; mai devreme sau mai tarziu coarda se va roade din nou - rezolvarea definitiva a problemei consta in indepartarea muchiei ascutite!
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
lunna27 spune:
Lyvya eu nu inteleg,daca faci o colposcopie se vede f clar daca ai rana.Tu ai facut colposcopie la ambii medici??
Eu la dr care merg fac colposcopia si imi da si poza.Am facut acum 3 luni aproape,o excizie cu ansa lletz,acum la sfarsitul lunii trebuie sa merg la control sa vad cum se prezinta colul(deci o sa pot face comparatie,cum era atunci si cum e acum),deja ma ia cu emotii ![]()
Dana
Paul(6)
Ana Maria(2) 
lyvya spune:
nu,nu mi-au facut colposcopie..primu mi-a zis ca am si al doilea la fel ca n-ma si e doar in mintea mea...deci..no comment
colposcopie am facut doar inainte de cauterizare
o sa ma porgramez la doamna dr mihaela badea ,cel mai bine pt pap e la 14 zile dupa ciclu nu?