plange noaptea

plange noaptea | Autor: alipiticot

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 1,8 ani plange f tare nopatea prin somn.E destul de veche problema,dar are perioade mai acute cand plange toata noaptea si perioade cand plange o data sau de doua ori.
Plange dupa mine,dupa tati,dupa jucarii dupa prieteni sau orice mai viseaza ea.
De ex aseara a plans destul de mult si primele plansete care au inceput pe la 11(ea doarme de la 9 la 7 dim)erau deja tipete ,tipa dupa papucei ei de casa,ea le zice api.S-a dus sotul la ea(eu alaptam la bb2) si a incercat cu mangaieri,vb spuse usor cum ca o iubim,suntem acolo cu ea ,etc...degeaba.Dupa un timp a luat-o in brate,s-a trezit nu a mai plans,a adormit imediat si a tacut.Dupa jumatate de ora alt episod.Plansetele se repete cam la jumatate de ora,uneori mai repede.
In noptile care plange putin ,dupa ora 2 somnul e agitat,se foieste mult,vb prin somn,striga dupa noi,spune nu,nu cel mai des....
Uneori face asa si la somnul de pranz,dar mai rar si o data pe la mijlocul perioadei de somn.
La noi in casa nu se tipa,nu a vazur cearta,nu a luat bataie niciodata,nici nu va lua,o mai cert dar incerc cat mai domol.
Am folosit de 2 ori metoda time out pt ca nu ma puteam intelege cu ea si a functionat,apoi a inteles,si pe la 10 luni am invatat-o sa adoarma singura in patut,a mers destul de usor,atunci nu a plans mult.
Mentionez ca si pe atunci plangea noaptea,voia numai la san si o adormeam in brate.Am deschis atunci un subiect,am sa l pun dupa ce va functiona cautarea,despre cum a decurs obisnuirea sa adoarma singura.
Acum adoarme singura dar cu unul din noi in camera(asta de cand am mutat-o in camera ei)Intradevar cand am mutat-o a plans noaptea mai mult o perioada.Are si ea crize de personalitate ziua,e f alintata,recunosc,mereu ne solicita pe mine,sau sora mea(stam impreuna),mereu vrea atentie,vrea sa te joci cu ea,nu se joaca prea mult singura,e f maraita cand nu i se da ce vrea,de obicei atentie,joaca impreuna,muzica,poze,desene,toate cu spectatori singura nu sta deloc sa se uite la poze,desene etc....
Am incercat sa expun cat mai pe larg cam ce cred eu ca duce la explicatia plansului de noapte, as vrea un raspuns ,poate aflu cauza si o elimn,daca e nevoie apelam si la un psiholog,sper sa fie in iasi pt copii asa mici,ea nu vb bine,nu lega propozitii inca si e f reticienta cu strainii la inceput,pana ii cunoaste putin.
Va multumesc pt atentia acordata si va rog sa ma ajutati cum puteti.
Multumesc mult!
aici e subiectul deschis de mine cand plangea in brate la somn....pt cine are rabdare
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64765




http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Paula, poate ca se simte pusa pe locul doi odata cu venirea pe lume a fratiorului. Incercati sa-i acordati mai multa atentie, s-o dragaliti mai mult, nu stiu, zic si eu.

O alta ipoteza ar fi iesirea caninilor. Ruxi a plans cam 1.5 luni zilnic din cauza lor.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Alipicot e posibil sa o fi afctat aparitia bb2. CU rabdare insa vei depasi perioadele de trezire noaptea. Mai e posibil si sa fie prea obosita, cu cat sunt mai obositi copiii cu atat au un somn mai agitat. Baiatul meu are 5 ani si doarme de la 8,30 seara la 7,30-8 dimineata. Nu doarme la pranz si ai putea sa faci si tu asta (desi e un pic cam devreme sa o dezobisnuiesti de somnul de pranz)insa sunt copiii care dorm mai bine nopatea daca ii culci mai devreme, eu as tine-o treaza ziua si as culca-o la 7 seara. La fel trebuie sa ti cont ca imaginatia lor devine din ce in ce mai bogata e normal sa aiba mici cosmaruri. Tu trebuie sa fi acolo mereu pentru ea cand are nevoie.

Si acum o veste proasta fiul meu are 5 ani si se joaca singur destul de rar. La un an si 8 luni e prea devreme sa aiba activitati singura. Al meu se joaca singur numai daca am treaba si ma vede facand ceva, daca stau jos e rost de jucat impreuna. Deci nu astepta prea mult de la ea.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ai primit sfaturi foarte bune. Tot la bebe doi m-am gindit si eu.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Chiar sint curioasa daca si inainte de bb 2 era asa.

Minunea mea!

Flavia si Bianca


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Multumesc de raspunsuri,din pacate nu e asta cauza ca si inainte era asa...mereu a avut un somn agitat si viseaza mult si vorbeste prin somn....aseara de ex nu a plans dar a vb si a strigat pe cei din casa...tin minte acum cateva luni in vara ,a sarit un catel la o fetita si eu am strigat mars,mars..atunci ea a invatat ca pot fi si rai cateii,i-am explicat eu cat am putut,si cateva nopti striga prin somn mars,mars,cutu,etc..
Am crezut ca bb2 va agrava problema,ca prima saptamana cu bb acasa a fost f agitat somnul cu multe tipete,dar era si putin bolnavioara,o usoara enterocolita...cand e bolnava e si mai rau...problema e ca si in perioadele in care e bine, tot plange de 2-3 ori pe nopate sau tipa sau vb tare...Dar apoi au fost cateva seri mai bine...apoi iar a inceput fara sa fie bolnava si tot asa...
Am pus subiectul acum,deoarece eu nu m-am gandit ca ar fi o problema,cand i-am zis la pediatru a spus ca toti copii plang noaptea mai mult sau mai putin pana in 2,5 ani...dar a venit mama acum 2 saptamani si sta la noi,cand a vazut cum doarme Raisa,m-a speriat ea crezand ca nu e normal,de asta intreb....sa nu ma duc cu ea degeaba la psiholog....ea da raportul dimineata,cat,ce a spus si cum a dormit...eu nu o adud decat daca tipa sau plange,ca acum inhid usile ca plnge bb2 noaptea si sa nu o trezeasca....
cred ca am vb mult si fara sens....ma gandesc cu groaza ca ne vom muta si probabil fiind alta camera nici nu va vrea sa mai doarma singura....
Culmea aseara s-a culcat mai tarziu cu 2 ore decat ora ei,am avut musafiri a mancat si o patratica de cioco,prima din viata ei si a dormit bine.Eu credeam ca va plange toata noaptea.incerc sa fac asocieri cu ce ar putea fi de la ce si nu reusesc....
va rog mult poate voi vedeti altfel lucrurile din afara si ma ajutati...


http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Paula, uite aici: http://www.babycenter.com/refcap/toddler/toddlersleep/7563.html

Eu zic ca poate fi o cauza 'separation anxiety'. Poate daca ar dormi cineva cu ea in camera si ar avea seara activitati foarte relaxante, impreuna cu voi, ar dormi mai bine. Si trebuie sa te joci cu ea. Nici al meu nu se prea joaca singur. Trebuie ca ziua sa beneficieze de cat mai multa atentie din partea voastra, sa fie linistita, sa va jucati cat mai mult timp impreuna.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo2 spune:

Citindu-ti randurile mi-am amintit de fetita mea, cand era mica. Stii cand pateam asa cu ea? Culmea, nu cand era obosita, ca atunci dormea neintoarsa, ci tocmai cand dormea si la pranz, iar seara o culcam in jur de ora 21. Toata noaptea era un chin: se foia, vorbea cu toate jucariile ei, tipa, plangea, ma batea cu mainile si picioarele. Repetandu-se faza asta, m-am gandit ca poate trebuie sa-i mai maresc perioada de joaca si ca poate numarul de ore dormite intr-o zi e mai mare decat ii trebuie ei (media la un copil de 2 ani e de 10 ore, insa unora le trebuie mai mult pentru a se odihni, altora mai putin). Si atunci, in zilele cand dormea la pranz, dupa ce se trezea, papa si o scoteam prin parcuri si gradini pana seara, cand "dadeam stingerea" pe la 22-22,30. Daca nu puteam sa alerg pe dealuri, ne jucam mult impreuna si, in special, dansam pana oboseam amandoua.
Cu baiatul n-am avut problema aceasta deloc, cu toate ca doarme 2 ore la pranz (zilnic), iar noaptea 10 ore.
Sanatate tie si copiilor tai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Sper sa nu deranjez pe nimeni, dar mai mergeti si la biserica sa-i citeasca parintele o rugaciune de somn linistit si o sa impartaseasca! E clar ca viseaza foarte mult si probabil si urat!
Noi am avut o perioada intre 1,6-2,6 ani, cum mergeam si ii citea parintele cateva saptamani era ok...dupa care incepea si iar! Acum doarme relativ bine (se mai trezeste si acum rar plangand), dar eu fara biserica nu o scoteam la capat.

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Repetandu-se faza asta, m-am gandit ca poate trebuie sa-i mai maresc perioada de joaca si ca poate numarul de ore dormite intr-o zi e mai mare decat ii trebuie ei (media la un copil de 2 ani e de 10 ore, insa unora le trebuie mai mult pentru a se odihni, altora mai putin). Si atunci, in zilele cand dormea la pranz, dupa ce se trezea, papa si o scoteam prin parcuri si gradini pana seara, cand "dadeam stingerea" pe la 22-22,30. Daca nu puteam sa alerg pe dealuri, ne jucam mult impreuna si, in special, dansam pana oboseam amandoua.
Cu baiatul n-am avut problema aceasta deloc, cu toate ca doarme 2 ore la pranz (zilnic), iar noaptea 10 ore.
Sanatate tie si copiilor tai!
[/quote]

E clar ca avem surse diferite de informare. Eu stiu ca asta e media la un copil de scoala, nu la doi ani. Pai daca doarme doua ore la prinz noaptea doarme numai opt ore?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Da Ramona sunt unii copii care nu dorm atat cat se spune in carti...si unul este al meu. La doi ani dormea o ora jumatate la pranz si 8 ore noaptea. Acum (6 ani in decembrie) doarme numai 8 ore noaptea. De multe ori obosit fiind a a dormit mai devreme pe la 9 si s-a trezit si la 5 ... cel mai nasol este cand face asta sambata sau duminica. Cand era mic venea si ma tragea de par sa ma trezesc... de pe la trei ani ( ca pana atunci nu am reusit sa-l conving sa stea in pat) isi aprinde televizorul si noi mai atipim cate un pic... dar nu avem ce-i face.

On topic... eu il obligam pe la varsta asta mica (1,8 - 2 ani) sa doarma la pranz...sau macar sa stea in pat. In caz contrar toata noaptea era extrem de agitat. Si mai practicam masajul picioarelor...asta il linistea cel mai tare... noi ii dadeam cu pudra de talc pe ele sau cu ulei de masaj si se mai linistea. Adi este un copil extrem de energic si am observat din discutiile cu alte mamici ca acesti copii sunt in general noaptea mai agitati.
Avand in vedere si venirea lui bb2 eu cred ca o vizita la psiholog nu strica...asta nu inseamna ca este copilul bolnav, dar uneori un specialist stie sa si vorbeasca altfel cu copilul...
Sanatate multa la bebici!

Mergi la inceput