Depresie/Anxietate

Depresie/Anxietate | Autor: adinagray

Link direct la acest mesaj

Buna,

Fratele meu a fost diagnosticat cu depresie si trece printr-o stare cumplita. Nu stiu cum sa-l ajut si caut peste tot informatii. Stie cineva daca s-a mai discutat subiectul acesta pe forum? Daca nu, a mai trecut cineva prin asa ceva? Ce tratamente a folosit? Stii doctori psihiatrii buni in Bucuresti?

As aprecia orice sugestie si ajutor.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

Inainte de un psihiatru ti-as recomanda sa afli de un psiholog din Bucuresti, daca fratele tau locuieste acolo. Daca nu poate depasi acest "prag" cu un psiholog, abia atunci ar fi necesara interventia unui psihiatru; ori si mai bine o colaborare intre cei doi.

otto13dog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Yap, eu de curand. In Franta m-au tratat dupa ureche, urechea medicului de familie, care mi-a dat numai prostii. Am ajuns acasa si depresata si dependenta de Xanax.
La psiholog am ajuns dupa psihiatru si nu cred ca s-ar fi rezolvat doar cu psihologul.
Itzi trimit pe pm datele psihiatrului unde am ajuns eu. Este specialist psihiatrie+homeopatie si desi io nu cred in homeopatie am inghitzit tot ce mi-a dat ea si bine am facut.
Imi pastrez totusi parerea despre homeo...

---------------
Impotriva abuzului pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Cel mai bun ajutor pe care i-l poti da (mai ales ca imi imaginez ca esti la distanta) este sa il incurajezi sa solicite ajutor specializat.
Eu sunt psiholog si iti pot recomanda si un psihiatru.
In functie de starea lui i se va recomanda sau nu tratament si psihoterapie

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagray spune:

Buna,

Va multumesc pentru raspunsuri. Fratele meu are 21 de ani si locuieste intr-un oras foarte mic unde nu are acces la ajutor de specialitate. Este in starea asta de aproape o luna si e din ce in ce mai rau. Trece prin starile tipice depresiei : stare de neliniste, lipsa somnului si a poftei de mancare, stare de vinovatie, frica ca se va intampla ceva rau,lipsa de concentrare, ii se pare ca viata lui nu mai are nici un rost. Parintii mei sunt distrusi, nu stiu ce sa faca si cum sa-l ajute. Are nevoie de ajutor de specialitate cu siguranta , de tratament si multa rabdare.

Din fericire, au obtinut programare la un psihiatru bun in Bucuresti si tatal meu s-a dus azi cu el acolo. Nu am ajuns sa vorbesc mult cu el si nu stiu care e numele doctorului sau spitalului inca, stiu doar ca o sa-l interneze cel putin 14 zile.

Eu sunt in Canada si in afara de ajutor material si telefoane zilnice nu stiu ce sa fac. Parintii mei se lupta cu frica de necunscut, cu o boala de care nu au mai auzit si nu o inteleg si cu "rusinea" ca ce zicea lumea, o sa creada "ca e nebun" E foarte trist, dar asta e realitatea. Fratele meu e un baiat foarte bun, in anul doi de facultate si nimeni nu poate crede ca a ajuns in asa stare.

va multumesc de incurajari si daca a mai trecut cineva prin asa stare, va rog sfatuiti-ma cum v-ati vindecat.

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Adina, activeaza-ti te rog PM-ul.

The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Adina, io-s si mai tare. Sunt maritata de curand(asta ca raspuns la intrebarea unei prietene de familie "cum adica are depresie? pai ce, nu-i maritata?", deh, femeia credea ca numai in lipsa de sex te depresezi) si sunt doctorand in Franta(asta ca raspuns la nedumereala unora de cum sa te depresezi cand esti realizat profesional in Occident). Raspuns: pai tocmai d-aia!
Si ironia si mai mare este ca dupa ce ai mei au inceput sa caute psihiatri, o gramada de cunostinte au inceput sa marturiseasca episoadele lor de depresie si pe unde s-au tratat. Pana atunci nu spusesera nimic, tot pe ideea ca "e rusine".
Socru-miu l-a intrebat pe psihologul lui de la servici ce parere are de ce se intampla cu mine si omul a raspuns "e depresie, si eu am avut" asta ca sa vezi ca pana si psihologii o mai patzesc. Acelasi raspuns l-a dat si domn' director, iar socru-miu a facut ochii cat cepele si a dat replica "asta era om serios, ca doar am baut cu el la masa". Deci te asigur ca depresia nu alege dupa notele de la scoala sau dupa functie.
Plus ca doctorita mea imi spunea "fericiti cei saraci cu duhul" cand vroia sa imi sugereze ca prea trec vreau eu sa le inteleg pe toate.
Nu-i nici o rusine, e o boala ca oricare altele si te asigur ca fratele tau isi va reveni si totul va fi ok. Numai ca o sa dureze putzin, trebuie sa aiba rabdare cu el.



---------------
Just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Anka si subsemnata tot proaspat maritata si trecuta prin experienta depresiei si anxietatii.Acum ce-i drept am avut un an f greu: a murit tata, m-am maritat cu tot ce presupune organizarea unei nunti de departe,am scoala, servici,is in prag de mutare si trebuie sa ma gandesc ce voi face cu viza mea din primavara incolo.
AAA, da uitasem sa spun ca am cel mai bun sot din lume, cu banii ma descurc cat de cat, traiesc in Occident.Ciudat, nu?
Lasand gluma la o parte sunt convinsa ca depresia e tratabila si depinde de noi sa trecem peste ea. Mereu am gandit ca cei mai "indiferenti" o duc mai bine si ca nu ar tb sa despic mereu firele in 7.

Adina, ti-am scris un mail lungut asa ca te rog sa-mi confirmi daca l-ai primit.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

CryssUK, daca gasesti vreo metoda de a renunta la despicarea firului in 7, sa-mi zici si mie ca o sa fie cel mai bun medicament pentru insomniile mele.
Cine a zis ca "noaptea e sfetnic bun" n-avea probabil a doua zi servici.

---------------
Just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Depresia se naste din indoiala."Oare sunt in stare?""Dar daca ...?"
Sunt o multime de intrebari care ne invadeaza sufletul.Pune-l sa scrie intr-un tabel 10 propozitii prin care sa se autocaracterizeze (ex > Eu sunt....un tip capabil").Apoi sa se uite peste ceea ce a scris si sa vada cate calitati si-a gasit si cate defecte.Cu acele "defecte" trebuie sa se lupte.Este barbat si trebuie sa demonstreze lumii si sie insusi puterea si curajul.Pune-l sa-si scrie intr-un jurnal toate sentimentele,bucuriile si frustrarile unei zile.Pentru iesirea din starea depresiva poate sa foloseasca seara ceaiul relaxant din Passiflora.Sa ia magneziu si B6.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Exista 2 tipuri de despresii: endogena si reactiva. Indoiala nu e factorul declansator, ci un rezultat. Un depresiv nu-si vede calitatile, ci doar defectele. In consecinta, e foarte posibil ca acel tabel sa fie umplut doar cu aspecte negative. Nu se face altceva decat sa i se accentueze starea depresiva.
Depresia e o boala cumplita care poate lovi si barbatii si trebuie tratata de specialisti, nu cu leacuri babesti.

O relatie sanatoasa are la baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.

Mergi la inceput