Depresie/Anxietate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

S-a mai discutat recent si aici

O relatie sanatoasa are la baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by adinagray
Fratele meu are 21 de ani si locuieste intr-un oras foarte mic unde nu are acces la ajutor de specialitate. Este in starea asta de aproape o luna si e din ce in ce mai rau. Trece prin starile tipice depresiei : stare de neliniste, lipsa somnului si a poftei de mancare, stare de vinovatie, frica ca se va intampla ceva rau,lipsa de concentrare, ii se pare ca viata lui nu mai are nici un rost.

Mie mi se pare foarte ciudat faptul ca starea asta a aparut atat de brusc (sub o luna) si a evoluat asa rapid. Sunt curioasa care este parerea psihiatrului, ceva imi spune ca nu este 'doar' o depresie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagray spune:

Clover, ma scuzi dar nu stiu cum sa-mi activez PM. Citesc mult aici pe site dar rareori postez.

Adina


quote:
Originally posted by Clover

Adina, activeaza-ti te rog PM-ul.

The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagray spune:

Fetelor,

Imi primul rand scuze ca nu am mai postat nimic. Am fost plecata intr-o mini vacanta si nu am avut usor acces la internet. Desi nu prea eram in stare de distracie, a trebuit sa merg ca aveam biletele cumparata si planuisem asta de mult cu sotul.

Va multumesc pentru sfaturile si gandurile voastre, ma simt mai bine sa stiu ca altii au trecut prin aceeasi situatie. Intre timp lucurile au evoluat mai bine pt fratele meu. E in spital in Bucuresti de o saptamana, ia tratament cu medicamente si sedinte terapeutice si se simte mult mai bine. Am vorbit cu el la telefon si s-a vazut imediat ca situatia s-a ameliorat mult. Sunt optimista ca o sa treaca peste asta.

Ma intreb totusi de ce bolile psihice sunt vazute atat de negativ. Daca cineava isi rupe un picior, are operatie de stomac, etc nimeni nu zice nimic. Cum e vorba de ceva psihic, toata lumea se sperie, se rusineaza si se ascunde. Sa fiu sincera, pana nu s-a intamplat in familie nu intelegeam nici eu prea bine aceste boli. Cel putin acum o sa am mai putine prejudecati fata de persoanele afectate.

Inca o data, mii de multumiri.

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_raluca spune:

Adina,
Si cei care lucreaza in domeniul sanatatii mentale se intreaba acelasi lucru "de ce sunt vazute bolile psihice atat de negativ?"
Ca sa revin la subiect: ai gasit pe cineva pentru fratele tau? Ma intrebam daca este o depresie, pentru ca atunci cand ai scris ai spus ca dureaza doar de o luna (pt. tine o luna poate fi mult, insa pentru stabilirea unui diagnostic, este nevoie de mai mult timp).
Oricum, iti dau adresa unui site care contine multe informatii despre sanatatea psihica, doar ca este in engleza:
www.mentalhealth.com
Informatiile pe care le gasesti acolo sunt corecte, se bazeaza pe DSM, adica manualul de diagnostic american si ICD, adica manualul european de diagnostic.
In rest sunt multe articole interesante si cred ca gasesti si ceva sfaturi.
Mult succes.
PS Fratele tau va avea nevoie de suportul familiei; incearca sa vorbesti cu el fara sa il contrazici (sentimentele nu pot fi contrazise, pentru ca ele nu sunt "corecte" sau "incorecte"), fara sa ii spui "o sa treaca", "nu te mai gandi la asta", "nu mai fi asa..", etc (are nevoie sa fie ascultat si inteles - sentimentele conteaza!), fara sa il judeci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Adina, am uitat sa-i spun mamei tale un lucru foarte important: sa-l indrume spre vreun sport! Trebuie sa practice cu regularitate un sport si o sa-si revina mult mai repede. Sportul este nemaipomenit in astfel de cazuri deoarece nelinistea psihica trebuie combatuta prin oboseala fizica. Io din fire sunt foarte statica dar de cand cu depresia ma duc de 2 ori/sapt la dans. Nu am tot timpul chef dar trag de mine si ma duc pentru ca apoi ma simt foarte bine, dorm mai bine si parca mai eliberez din energiile negative.
Ah, si pe langa sport si sexul ajuta. Stiu ca o sa radeti dar la mine scria asta pe foaia de tratament .
Si cand ies io de la doctor, in spatele meu aud urmatoarea discutie:
Soacra: "Ce-a zis doctorul?"
Mama: "Cica sa faca sex mai des."
Soacra: "Sa stii ca are dreptate."
Cat eram eu de turtita cu depresia nu m-am putut abtine sa nu zambesc.

---------------
Just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Si eu stiu ca activitatea fixzica-sportul ajuta.
se pare ca adrenalina are un efect pozitiv asupra depresiei.(si nu numai)

de ce sunt vazute bolile pshice negativ?
pentru ca sunt asociate cu o persoana psihotica, incapabila sa distinga realitatea de halucintaie, care are un comportament in mod clar deviant fata de majoritatea oamenilor
pentru ca sunt societate cu produsul unei societati bolnave, decadente
pentru ca nu le echivalam cu o conditie medicala asa cum ar trebui ci un defect de caracter precum lenea, lasitatea..o slabiciune de caracter pe care persoana ar putea sa o corecteze daca ar vrea...
acu' n-ai ce face, gura lumii sloboda...bine ca se simte mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Optimismul se invata martin seligman


S-a dovedit stiintific: nu sintem din nastere pesimisti sau optimisti.
Devenim astfel o data ce ni s-a cristalizat "stilul explicativ", adica modul de a interpreta ceea ce ni se intimpla, si mai ales esecurile. La fel ca trasaturile opuse (pesimismul, neajutorarea, lipsa de speranta) optimismul se invata. Si nu e niciodata prea tirziu sa-l deprinzi daca recurgi la tehnicile psihologice potrivite.
Cu mici adaptari, putem folosi aceleasi tehnici in cazul copiilor nostri. Consecintele sint extraordinare.
Studiile dovedesc ca optimismul ne protejeaza impotriva depresiei, acest flagel al lumii de azi, ne mareste nivelul de reusita, ne imbunatateste sanatatea si, probabil, ne prelungeste viata.
Optimismul se invata este o celebra carte de psihologie si totodata un ghid practic. Autorul, un nu mai putin celebru reprezentant al scolii cognitiviste americane, ne pune la dispozitie tot arsenalul practic al "stiintei controlului personal".
Incepind cu teste de evaluare a optimismului.

http://www.librariilehumanitas.ro/product.php/Optimismul_se_invata_Stiinta_controlului_personal/1828/

o carte care s-ar putea sa va(ne) ajute...oarecum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Eu sunt contra psihiatrilor(exceptand cazurile grave)stiu pe cineva care suferea de anxietate(tulburari neurovegetative)a mers la psihiatru care s-a uitat de 2 ori la ea si i-a prescris ditamai pomelnicul de rudotel,diazepam,distonocalm,amitriptilina si dupa un an de tratament ajunsese efectiv o leguma,nu se mai putea ridica nici din pat.
Si nu este un caz izolat,am auzit n cazuri asemanatoare.
Dupa parerea mea la psihiatru ajungi cand suferi de boli psihice grave,de adictii,etc - nu la o depresie.
Se poate trata mai bine cu ajutorul unui psiholog,facand sport,alimentatie adecvata,vitamine si minerale sau cel mult calmante usoare.

Sorina&Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Da-mi voie sa te contrazic!
Sunt situatii si nu ma refer la boli psihice grave ci sa spunem bine-cunoscutul atac de panica, in care tratamentul pshihologic da rezultate excelente combinat cu cel psihiatric!
Este pacat ca in ziua de astazi cand exista o gama larga de antidepresive cu efecte secundare usoare sau aproape inexistente , ca pacientul sa sufere doar din pricina rusinii sau preconceptiei gresite de a merge la psihiatru.
Aici mare greseala a acestui domeniu al medicinii ca nu este promovat cum trebuie si numai imginea dezolanta a spitalelor de psihiatrie din Romania ne dau fiori de groza!!!
Insa, daca privim spre cabinetele particulare (putine din pacate inca in acest domeniu), cred ca oricine isi va regasi zambetul , chiar si prin pastiluta numita Prozac.
Atentie, depresia e asa o boala perfida, care ucide incet dar sigur!
Sustin ferm ca depresiile, anxietatea si alte tulburari mentale se pot trata cu succes chiar la psihiatrie!

quote:
Originally posted by Sorina-Alexa

Eu sunt contra psihiatrilor(exceptand cazurile grave)stiu pe cineva care suferea de anxietate(tulburari neurovegetative)a mers la psihiatru care s-a uitat de 2 ori la ea si i-a prescris ditamai pomelnicul de rudotel,diazepam,distonocalm,amitriptilina si dupa un an de tratament ajunsese efectiv o leguma,nu se mai putea ridica nici din pat.
Si nu este un caz izolat,am auzit n cazuri asemanatoare.
Dupa parerea mea la psihiatru ajungi cand suferi de boli psihice grave,de adictii,etc - nu la o depresie.
Se poate trata mai bine cu ajutorul unui psiholog,facand sport,alimentatie adecvata,vitamine si minerale sau cel mult calmante usoare.

Sorina&Alexa



Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput