Ai nostri, ca brazii! - ianfeb2005 (32)
Raspunsuri - Pagina 5
Shobo spune:
poate ca o pescarie din piata ar fi mai indicata decat cora.. naiba stie... o sa incerc sa iau direct miscator.
Liviana, venea una din cele 3 actrite pe la fiecare copil si ii dadea cate ceva -spre exp ii arata cum sa scoata sunete cu un fel de diapazon, ii zicea sa ne arate unde e nasul lui etc...intreba cate ceva despre ce culoare are ce are ea in mana sau pe rochie etc... toata treaba se baza pe culori, de aici se desfasura tot subiectul. muzica alterna in fct de ce efect doreau sa obtina, mai tare mai incet etc.
a fost si cu lumini colorate... camera nu era mai mare decat 2 sufragerii de apt normal in buc.
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
BDana spune:
Shobo parca tu intrebai de ulei de peste. AM vazut azi la plafar ulein de peste cu vitamina D. Era chiar asa, sub forma de...ulei.
Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)
amo2004 spune:
Faina experienta la teatru. Avem si noi un teatru de papusi in Cluj si ma voi interesa pentru ce categorii de varsta sunt piesele de teatru de papusi.
Oana, ma intrebai de ce am renuntat la cresa cealalta, pai nu am renuntat noi, au renuntat ei, ca sa zic asa. Au ramas fara spatiu (era inchiriat, in zona centrala) si fiind un business mic (luau maxim 8 copii ca mai mult nu le permitea spatiul si dotarea) nu au reusit sa gaseasca un altul mai mare si sa se puna pe picioare in timp util, asa ca noi am fost obligati sa-i gasim puiului altceva. Si singura posibilitate cu program dupa 5 a fpst cresa asta, unde am avut mare noroc ca s-a eliberat un loc. Am mai scris despre asta capitolul trecut.
Cresa asta este cresa studenteasca si are program saptamanal. Sunt cativa copilasi care raman peste noapte acolo, deci este personal care ii ingrijeste non stop. Noi il luam pe Mihai la ora 6-6:30, cam atunci ajung eu in zona (e aproape de casa, nu de servici). Aici copilasii au 5 mese pe zi, din care 3 principale si doua gustari. La gustari primesc iaurt, fructe sau prajitura. Dimineata miroase a mancare foarte bine si doamnele de acolo erau foarte suparate ca Mihai nu mananca deoarece ziceau ele mancarea este foarte gustoasa si bine facuta. Un meniu pe care mi-l aduc aminte:
Ora 8 (cam 8:30 defapt): paine cu unt si cas (sau gem, pateu, pasta branza), ceai
Ora 10: fruct cu biscuite/corn
Ora 12: supa de fasole verde (pui cu fidea, legume), tocanita pui cu mamaliguta(chiftelute pui cu pireu, snitel pui etc)
Ora 16: iaurt/prajitura
Ora 18 (18:30): orez in lapte/macaroane br/mamaliguta
Zilnic primesc carnita de pui si/sau vita, predomina puiul. Cel putin asta era afisat. Se afiseaza meniul pe toata saptamana.
Cei care dorm acolo primesc si biberon cu lapte la culcare si trezire. Deci oricat de rau ar manca un copil, tot are sansa sa ii placa macar 2-3 mese din cele date.
Mona si Mihai (13 ian. 2005)
The nicest thing about the future is that it comes one day at a time
amo2004 spune:
A, noi platim in jur de 1 milion pe luna, o nimica toata. In afara de directoare, inca nu am dus atentii la nimeni, dar urmeaza. Numai sa se faca bine puiul si sa il pot duce. Acum va trebui sa umblu iar dupa aviz .
Patricia, ma bucur ca veti merge si voi si da, nu amana, du-o de-acum. Chiar daca o sa o mai tii si acasa, important e sa fie pe lista celor ce frecventeaza cresa respectiva.
BDana, medicina ?! ... speram sa nu fie asta. Te inteleg prin ce treci, avem si noi un prieten apropiat care a trecut prin stresul tau. Locuieste in Cluj si cu mare noroc/pile etc a prins un post la Zalau, orasul lui natal (si al nostru de asemenea) si acum face ZILNIC naveta si sunt 86 km. El este medic ginecolog. Sper sa se rezolve si in cazul tau si sa obtii un post in Constanta sau apropiere. Perspective sunt?
amo2004 spune:
quote:Hai pe mess un pic :) ca ep urma intru iar in sedinta. Sau ati plecat pe-afara? Azi sta mama cu Mihai, poate va intalniti.
Originally posted by coraly
AlinaMaria, cum te mai simti? N-ai mai scris demult.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
bubu05 spune:
Mona, acum imi amintesc ca ai mai scris de cresa veche, scuze, iar sunt zuzu-zuzu!
Suna bine ce le da aacolo sa pape!
Am intrebat si eu ce e cu mancarea, mi-a zis ca e facuta in bucatarie acolo, dar undeva jos, fructe cica mai rar, ca mai mult vara le dau fructe(n-am inteles de ce...ma rog). Si aici numai din pui vad ca e mancarica la pranz.
Vlad are cativa mucisori si stranuta...cred ca ne paste prima raceala la cresa! Dimineata a inceput sa planga in timp ce il imbracam acolo in hainutele de cresa...apoi a mai plans putin in clasa si a tacut.
Despre ce aviz zici? Daca sta mai mult acasa ii faci iar analizele?
Patricia, sa aveti si voi bafta de cresa si sa acomodeze Reb. E cel mai bine ca e inca sotul acasa si nu o duci direct cand incepe serviciul, pt. ca nu stii la ce sa te astepti.
Shobo, am vrut sa iau si eu bilete, dar s-au terminat pt. joi , dar marti voi suna si imi fac rezervare pt. joia urmatoare. Ne molipsesti cu teatrul din ce povestesti si chiar vreau si eu. Poate ne vedem pe acolo!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
amo2004 spune:
quote:Da, mai ales ca le-am spus ca sta acasa fiindca e bolnavior. Asa ca luni o iau iar de la capat, asta daca va fi bine de tot pana atunci. Mucisori mai are un pic, spre dimineata a fost fornait, iar de tusit doar noaptea il ma aud, raguseala a trecut si nu ii mai haraie pieptul deloc, iar ochisorul e bine de ieri, dar trebuie sa continuam tratamentul pana marti ca cica altfel poate recidiva.
Originally posted by bubu05
Despre ce aviz zici? Daca sta mai mult acasa ii faci iar analizele?
Sa va intreb ceva: Cum s-au manifestat puii vostri la iesirea caninilor? Plangeau noaptea? Erau nervosi ziua? Ieri nu m-am putut intelege cu puiul meu si cu siguranta nu a fost din cauza racelii, pentru ca asa nu s-a mai comportat niciodata asa. Parca nu era copilul meu. Tipa/plangea din senin, se zvarcolea, nu voia in brate, ma impingea, nu se mai juca singur (defapt nu se mai juca deloc!). M-am gandit ca il doare burtica, dar de la ce, de la 2 ml de atibiotic la 12 ore??? Nu prea cred. Insa avem 2 canini care trebuie sa sparga gingia zilele astea. Sa fie de la ei comportamentul acesta? Azi noapte a dormit mai agitat, dar l-am linistit destul de usor fara sa se trezeasca, iar azi dimineata era tot o veselie de copil, alerge de colo-colo, se juca, intr-un cuvant era din nou Mihai al meu.
bubu05 spune:
In timp ce ii ieseau caninii lui Vlad s-a trezit noptile si urla, plangea, se zbatea...deci e posibil sa fie si la voi de la canini.
Poze cu Vladutz
amo2004 spune:
quote:Merci, Oana. Doamne da de la ei sa fie!!
Originally posted by bubu05
In timp ce ii ieseau caninii lui Vlad s-a trezit noptile si urla, plangea, se zbatea...deci e posibil sa fie si la voi de la canini.
Poze cu Vladutz