Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (57)
Raspunsuri - Pagina 8
m_monique spune:
inca un bebe pe ziua de azi?
felicitari simo29 .
se pare ca azi a fost ziua baietilor.
34 + cu
Nunta noastra
dianocica spune:
porumbita tot nu merg pozele. zice the user has no shared photos. mai incearca. mor de curiozitate.
fetele, eu am inceput sa l simt f ciudat pe davidutu. foarte jos si in spate, nu la dansa...cred ca si intinde manutele pe unde nu trebuie...voi cum ati simtit nad s a angajat? a fost deodata sau pe parcursul a mai multe zile s a tot foit?
dianocica, 35s
doradora spune:
ii salut pe noii bebelusi si le urez bun venit si le pup pe noile mamici!
ne-am intors de la eco. era o dna dr f draguta si finuta, mi-a placut de ea, poate si in comparatie cu dr meu care e barbat si nu mereu din cale afara de comunicativ. a masurat-o pe bebelina, ca varsta gestationala suntem de 36 de sapt, dar dezvoltarea e de 24 si 5 zile, deci cam o sapt in urma. bebelina are 2.300 si un pic, a mai crescut de la 1700. vad ca nu a facut dopplerul fetal, si rezultatul mult mai putin detaliat dacat cel cu care eram obisnuita. ne-a aratat si fetisoara, dar a trebuit sa imi arate pe ecran, ca nu prea distingeam. e bine ca sunt toate la locul lor, e fata noastra, o iubim, dar tot cel putin ciudat arata mutritza la ecograf. las` ca o sa o vad eu in carne si oase... e cu fundul in jos, ceea ce e bine, ca cica nu s-ar grabi sa o ia la goana, dar nu a masurat colul si eu am uitat. mergem si sapt viitoare, sa mai masoare fluxurile, si o sa o intreb atunci. a mai zis o chestie unde parca as avea ceva rezerve. acum 3 sapt era placenta gradul 1 spre 2. acum ea zice ca e 3. sunt curioasa ce o spune si dr meu cand se intoarce. dupa ea, nu sunt probleme acum cu treaba asta. vedem si sapt viitoare.
cam astea sunt noutatile. mai nasol e ca sapt viit merg singura, ca nre alex cum sa plece in mijlocul programului, sau ma rog, ar reusi, dar am zis ca mai bine o lasa pt eco de peste 2 sapt cu dr nostru. poate stabilim atunci si cezariana, ca o sa fim in 38.
chris 36+ alexandra
Donia spune:
quote:
Originally posted by asiza
si transmiterea infectiei nu e prevenita de cezariana...intrucat streptococul asta e localizat in vagin, anus si intestine!
Pai si ce are a face? La cezariana se sectioneaza uterul, nu intestinele, vaginul, anusul, deci tot nu vad cum intra bebe in contact cu bacteria. Si atata timp cat membranele sacului amniotic sunt intacte strepto nu poate sa intre in casa lui bebe prin col. Exista un risc mic daca se rup membranele, dar si atunci trebuie sa treaca mult timp si in mod normal lichidul care curge previne ascensiunea streptococului. Plus ca de la a urca pana la a dezvolta o colonie nociva trebuie sa treaca ore bune, de aceea sunt considerate la risc gravidele care stau mult timp acasa cu membranele rupte.
Cristina, cum merge rivulutia? Ai succes? Nu prea, vad...
Vezi ca daca nu mai vrei copii, mai bine le spui doctorilor sa iti sectioneze trompele... ca uite, Roxana le-a avut legate... si azi a nascut!
Alte nasteri!!!
Mioara felicitari si bun venit pe lume baietelului tau! Felicitari, taticule!
Roxana felicitari!!! Recuperare usoara si vino repede acasa sa se bucure toata familia de minunea mica!
Felicitari simo!!! Bun venit David si sa cresti mare si voinic!
Mirona, nu te supara ca ai venit acasa, e cel mai bine si pentru tine si pentru Kara, o sa vezi cum o sa infloreasca mica printesa!
Sanatate si ia lucrurile incet, o sa fie bine si stiu asta sigur! Mananca, dormi cat poti si hraneste-o pe Kara, nimic altceva nu mai conteaza deocamdata. Pupici multi
bebyta, succes maine!
Ce fericita o sa fii maine pe vremea asta, iti dai seama?
danita, nu intra in panica! Tensiunea e putin crescuta, nu mare. Daca era 20 ce mai spuneai?
Ai tensiometru acasa? Ma gandesc ca nu cumva pastilele sa iti scada tensiunea prea brusc, ar fi bine sa poti sa masori din cand in cand.
Si la urma urmei daca esti tot speriata suna-ti medicul, e cel mai bun lucru. Mai bun decat panica.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
aka spune:
Doamne cati bebei azi.
felicitari Ramsan, Mio, Simo, Roxana
sa aveti bebelushi sanatosi, mancaciosi si fara colici, iar voua refacere rapida . Va asteptam cu povestile despre nastere cand aveti timp .
Miro bine ai venit acasa, asteptam sa ne spui cum a fost cu epidurala, promitem sa nu ne speriem.
Luciab la multi ani si un bebel sanatos. Te asteptam cu vesti .
Azi am aflat ca a nascut colega mea un baietel de 2.050 kg. Si era mai mica cu o saptamana decat mine, deci pe la 32 sapt. Spunea ca a nascut usor, fara epidurala, a taiat-o un pic, dar acum era bine. A nascut martea trecuta, si a tinut-o pana sambata. Oricum era multumita ca bebe mananca si doarme.
Uitam sa fac galerie
bebyta mult curaj, mai ai un pic si iti vei vedea puiutul
Raluca sa incepem galeria de acum sau mai asteptam pana luni .
Maine ma duc la servici asa ca o sa merg in pat. Va pup pe toate .
Monica 34+
m_monique spune:
si eu merg maine la serviciu asa ca va pe toate.
nopate buna si somn usor!
34 + cu
Nunta noastra
aelita spune:
asta am facut eu serile astea. am facut-o dupa ureche,asa ca nu prea mi-a iesit.data viitoare sper sa iasa mai bine.
ktrinel bafta pt vinera viitoare!
asiza,felicitari pt rezultatele bune!
Catalina
bebyta,Antonia imi placea foarte mult,dar nu l-am ales.si nca imi place,asa ca ma bucur ca il alegi tu,in caz ca ai surprize.
donia,ori am memoria prea scurta,ori am prea multi iubiti din copilarie,ca nu imi vine niciunul in minte.care-mi veni in minte sa i-l punin caz ca imi face surprize e al actualului.doar ce-l sarbatorii.
maaama ce misto e cosuuul ,alexandraaaaa!!! E facut la comanda?? E superb!!exact asa imi imaginam eu un cos pt copil,dar nu am gasit asa.abia astept sa pui poze cu Mark in cosulet dand din manutze!
hehee am vazut si sobaa,mm,ca in copilaria mea!!ce bine ca nu le-ati eliminat pe toate!cu centralele astea se pierde tot ce era mai frumos.
m-am lasat de fiptane,gata,mi-ajunge.
bamboletta,bafta cu lapticul!
atudor,ai mare grija doar ca venirea mamei tale sa nu iti strice cumva relatia cu sotul tau.daca zici ca abia acum incearca,inceputul e greu,va mai avea scapari.gandeste-te bine daca e un pas bun si pt sotul tau.
eu una as primi si pisica,in caz ca te hotarasti pt mama.pisicile vaccinate nu fac rau copiilor,si nici parul.
cristina "Nu-mi dau seama ce face ea acolo, ce-i asa de interesant sa stai cu capul in jos,cracita, si cu degetul in gura....de-atata timp"nebunicooo,lasa copilul sa stea cat vrea!
"Daca m-ti vedea,fetelor, dimineata m-am dus si m-am machiat asa frumos,ca in caza se intampla ceva, sa arat bine. parca ma si vad acolo,la spital, lac de sudoare, cu tot rimelul in ochi,scremandu-ma de sa-mi dau duhul din mine,cu tot rujul meu,fond de ten si ce mi-am mai pus eu pe fata."hahaa,brava! asa-mi placi!
luciab
Simo
dolores cum se simte??
Robert,sotul Mioarei (Mio75),FELICITATRI !!! pt baietel ! grasunel si luuung ! recuperare usoara Mioarei!
Raluca,scrie si tu FIX FIX,poate vrea Adinutza.
Mirona,bine ati venit amandoua acasa!!! Imi pare rau ca ai trait un cosmar,acum important e ca sunteti bine amandoua !!! ati scapat cu bine!
roxana A NASCUT! FELICITARI!!
Mayaione,BINE AI VENIT ACASA!!Recuperar rapida!!felicitari pt fetita!
danita,bea lichide si stai la pat!!
daca iti e rau,fugi la spital,acolo iti controleaza cumva tensiunea.
porumbita,nu se vad pozele .
chris,bravo pt ecografie1!are foarte bine,2300,grasunica!
32+
Teutz spune:
Ramsan, felicitari mamico!!! sa-ti traiascu bebelusul si sa fie sanatos!
Bafta multa si nastere usoara fetelor care sunt deja la spital sau care se pregatesc sa ia drumul spitalului cat de curand!
Teutz 33+ Alexia Iarina
dianocica spune:
aelita ia mai zi tu ceva de bine de pisici. eu stiam ca e ok daca sunt vaccinati dar imi era frica de parul pe care l lasa.oricum nu voiam sa l las in camera la bebe. mai zi mi ceva de incurajare si de bine de matza. ca asa il iubeste mama pe primul ei baiat...pe bune, am impresia ca renunt la un copil si ma apuca plansul de fiecare data cand deschidem discutia. de aia am si ajuns asa departe...
dianocica, 35s
aelita spune:
dianocica,eu am intrebat si cand am mers la control,inca din primele saptamani,desi nu aveam pisic,ca era treaba cutoxoplasmoza.si mi-au zis sa ma feresc doar de pisicivagabonzi,nicidecum de pisicul meu,daca am.si apoi am intrebatdaca pt copii e vreun pericol,si a zis ca nu,nicicum,si apoi am si citit peste tot ca parul animalelor nu face nimic,doar daca copilul are cumva alergie la animale.altfel,nue nici un pericol,nu il inghite,nu il aspira,astea sunt mituri.
copiii cu animale cresc mult mai protejati,imuni,si responsabili,merg mai repede,vorbesc mai repede!
nu arunca pisica!
32+