Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (57)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danidani74 spune:

Am ramas datoare cu un raspuns.
In jurul orei 10 se decide externarea mea.Cauza:contractii neregulate.Dr. sustine ca falsul travaliul poate dura si 24h.Fals!!! De obicei contractiile neregulate pregatesc colul(scurtare si stergere).Tensiunea:135/85. Mi se spune sa nu-mi fac griji in privinta asta.Din nou, fals!!! Se stie ca atunci cand incerci o durere de obicei tensiunea creste , in special daca ai tendinta asta(cazul meu).Ajung acasa. Contractii din ce in ce mai dureroase.In jurul orei 16,in timpul unei contractii, simt o durere atroce in partea stg. imediat sub coaste.In jurul orei 18 simt ceva cald intre picioare.(suna stupid, dar asta e senzatia)Dan isi da cu parerea:"pb s-a rupt apa".Reusesc sa ma tarai pana la baie si simt cum incep sa-mi pierd mintile:sangerez destul de bine. Sun la spital.In 10min. apare salvarea, sunt evaluata si in alte 15 min. ajung la spital. Contractiile devin atat de dese incat nu mi se poate oferi nici un fel de calmant.Brusc se rupe apa. Ma ridic putin si incremenesc:lichid verde(semn de suferinta fetala).Strig pur si simplu: vreau cezariana!!(ce ironie,nu-i asa?)Raspuns: nu se poate ai dilatatie completa.Nu stiu de unde se umple camera de doctori.Dureri cumplite ma forteaza sa imping.Si imping.Observ ca asistentele si dr-ii vb in soapta cu ochii pe monitoare.Iar strig:va rog sa nu-mi ascundeti nimic!Dr-ul de origine araba se apropie de mine si-mi spune:copilul este in suferinta.Tb sa fol. forcepsul sau vacuum-ul pt. a-l scoate cat mai repede.NU!!Nu vreau nimic pe capul copilului meu! Vreau cezariana.Dr.,dupa un schimb de priviri cu celalalt dr(de origine ucraineana)care se afla deja la picioarele mele,striga pur si simplu:opriti orice manevra.O vreau in sala de operatii acum!(se observa o mare sangerare-dezlipire de placenta)De aici lucrurile se precipita.Sotul este trimis sa se schimbe in haine adecvate salii de operatii dupa care i se spune ca nu mai poate intra, Iar eu, in niste dureri cumplite si incercand sa nu imping(ceea ce este aproape imposibil)sunt transportata in sala.Ultimul lucrul pe care il retin este fata dr.-lui plina de ingrijorare spunand:Hurry up, please!dupa care vad o masca ce se apropie de fata mea si chipul anestezistului.Atat...
Dupa aproape o ora ma trezesc.Totul este in ceata. Copilul.Vreau sa vad copilul.Unde e?Apare Dan.Tine ceva in brate.Dan zambeste.Chiar rade.Da . Imi aduce copilul.Da, sunt asigurata ca bebe a fost scos in timp util.Toti vb. in jurul meu. Eu nu aud nimic.Bebelina mea e in bratele mele.Plang.Nimic nu ma poate linisti.Doar Dan:"multumesc, sotia mea"

Dana mamica de EMMA 5-11-2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

quote:
Originally posted by chris80

am mai citit pe net, si scrie ca in cazul in care bebe e in prezentatie pelviana, adica va iesi cu fundul, e pericolul mai mare la nasterea vaginala, deci cu atat mai mult avem si motiv medical de cezariana, dincolo de piticii mei.

chris 36+ alexandra

in general medicii nu se risca la nastere normala in cazul prezentatiei pelviene. e foarte riscanta pt. copil.
cand bebe al meu era cu capul in sus dr. mi-a spus ca in cazul in care nu se intoarce imi va face cezariana.

34 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danidani74 spune:

[red]Chris80[/red], in cazul prezentatiei pelviene se indica cezariana pt. ca,funduletul lu` bb se poate "naste" si la o dilatatie mai mica de 10 cm si atunci exista riscul sa se blocheze capushorul(Doamne fereste).
Dana mamica de EMMA 5-11-2006

Mergi la inceput

danidani74 bine ca totul s-a terminat cu bine!

34 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Am avut si eu o noapte scurta... si aproape m-a bufnit rasul cand am citit mesajul Alexandrei, apoi Danita si Teutz si panaa... In schimb vad ca mamicile nu se plang de nesomn, bravo lor!
De somn imi e somn, dar dupa ce am iesit pana la baie pe la 6 a inceput intai bebe sa miste intr-o veselie, dupa care s-a trezit si Roxana si a inceput sa intre la mine din 2 in 2 minute sa imi arate sau sa imi spuna ceva... Sper sa recuperez la pranz, sau poate chiar mai devreme.
Dar fetelor, voi inca mai dormiti cu sotii in pat? Eu n-am mai putut de mult, si chiar si asa simt ca suntem prea multi in pat...

Azi sper sa cumpar si eu caruciorul pentru bebe si vreo camasa de noapte pentru mine. Prea mult nu ma plimb prin magazine ca ieri am avut burta contractata cam toata ziua si nu mi-a placut senzatia.

O zi buna ne doresc!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Danidani, prin ce emotii ai trecut, draga de tine! Multumesc lui Dumnezeu ca totul s-a terminat cu bine si sunteti cu totii sanatosi acum!
Mi-au dat lacrimile la final...de bucurie ca a fost cu happy end!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Am revenit....dupa ce am facut si ceva treaba si dupa ce am tras si un pui de somn...si imediat ma duc sa fac si o ..
Am intrat sa trag cu ochiul...slaba miscare...fetelor unde a-ti disparut????????.....toate aveti program?????
Vad ca nu sunt singura care se confrunta cu problemele somnului....mai ales ca Saryta avea mare dreptate...de cand se naste bebe incep problemele....
Asiza...sper sa nu ma tina 3 saptamani.....ca nu cred ca mai rezist!....
Danidani....multumim...esti singura care ne-a impartasit experienta nasterii.......ai trecut prin greutati dar D-zeu a fost cu voi si cred ca nu ma conteaza nimic decat ca sunteti sanatoase!
Panaa.....multumesc pentru urarile facute mamei mele.....cred ca si nepotelul va fi scorpion...
Am plecat la baita...poate pana deseara apareti si voi!!!!!!

alexandra 38 + cu Mark Andrei
poze
burtik 37 saptamani
primii fulgi
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."

Mergi la inceput

Bamboletta, citeam parca la mamicile de sept-oct ca unul dintre bebei nu sugea de la san ci accepta doar laptele muls din biberon. Si atunci mama a incercat sa foloseasca... na, ce lapsus am... chestii din alea protectoare pentru mamelon, de silicon, si bebele a inceput sa accepte sanul in felul asta. Ca parca mamica respectiva nici nu avea mameloanele formate prea bine. Stiu si eu? Poate merita sa incerci.

Mergi la inceput

eu am avut probleme cu somnul toata saptamana. am dormit asa de prost si de putin. fiindca nu mai puteam de oboseala, joi seara am luat o jumatate de diazepam. asa m-am linistit!

azi m-am trezit pe la opt cu dureride cap si de burta. am mancat, am luat no spa si-am mai dormit pana la 11.
acum sunt in forma. am terminat de facut si mancarea si curatenia.

34 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

pup toate fetele frumoase si mamicile....am sosit acasa cu chiu cu vai pana maine. si asta pentru ca am rugat-o muuuult pe d-na dr sa ma lase. azi am un eveniment in familie si anume turta karinei, nepoata mea....maine pana in ora 17 trebuie sa ma intorc la spital si acolo voi ramane pana nasc. pana acum 3 zile m-au tinut zilnic pe perfucii, injectii etc....acum mi-a intrerupt tratamentul ca sa lasam natura sa-si faca treaba...azi m-a controlat iar si mi-a zis ca intr-o sapt maxim 10 zile nasc...asa ca nu mai e mult...va pup catrrebyuie sa plec..mai scriu cand ma intoprc sau maine pana plec..pup pup pup

dolores 35+David Cristian
poze
poze dolores

"Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim. Cea mai buna expresie a dragostei este timpul. Cel mai bun timp pentru a iubi este acum."

Mergi la inceput