Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (57)
Raspunsuri - Pagina 12
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura13/Laura13.jpg)
Laura13 spune:
Roxanica20006 perfect adevarat!! Pe de alta parte eu tot am intrebat-o pe surioara mea.. cum a fost, cat de tare te-a durut, ce a fost cel mai nasol, chestii de astea. Si tot timpul mi-a raspuns ca nu mai tine minte, ca a durut-o dar a trecut, ca mai vreau un bebe si alte chestii evazive. Pentru ea, cel mai nasol moment a fost cam dupa 1 luna de la nastere cand fetita ei plangea, sora mea plangea si a spus ca ei nu ii mai trebuie copiii, ca ea nu stie ce sa ii face, ca cine a pus-o pe ea, etc. Asadar pentru ea nu nasterea a fost cea mai nasoala ci acomodarea de dupa!
Cine stie la noi cum va fi.... si mie imi e tare tare frica de nasterea in sine. Dar cu DD inainte, nu?
Si pe mine m-au trecut fiorii cand am vazut ce a scris Miro, dar poate n-o fi fost chiar rau?! Zic si eu....
Laura si bebe strumf
39+
![](images/user_woman.png)
doradora spune:
chestia e cam asa: stand pe spate, fatul apasa pe aorta, si deci se obtureaza circulatia sangvina, nu e bine nici pt mama si nici pt copil. stand pe dreapta, bebe o ia inspre ficat, ceea ce nu e prea vesel pt mama. asa ca ramane stanga cu cele mai putine probleme. am citit peste tot de treaba cu stanga, plus ca si dr mi-a zis, or sti ei ceva. mai nasol e ca stand intr-o parte inevitabil ma sprijin pe mana, ceea ce e cu probleme pt butucii mei, dar asta e, incerc sa impac si capra si varza.
chris 36+
alexandra
ank999 spune:
Nu stiu dc v-am povestit, dar eu de luni sunt la mama, deoarece al eu sot e plecat intr-o delegatie (diseara vine) si nu am avut chef sa stau singura. A mea mama are pisici ( a mea, a sorei...). De vreo cateva zile sa vezi distractie...una dintre pisici a intrat in calduri. pastilute pt a-i da imediat...nu mai erau pe stoc si nici farmacie veterinara deschisa prin zona. Asa ca sa vezi muzica...urlete ...jale mare! Si uite asa a trecut si a 3-a noapte fara somn!
37+ cu
Erica Elena
alexandra_25 spune:
Am revenit dupa ce mi-am facut poftele...cartofi prajiti si cu ou deasupra...mmmm.... ce bine a fost..parca acum mai pot sta la povesti........
Roxanica...mare dreptate ai cu proaspetele mamici...si eu alaltaieri am intrebat chestia asta...adica daca am de ce sa ma tem...daca e chiar asa de infiorator pe cum imi imaginez(sa nu generalizez)...singura a fost Bamboletta care mi-a zis cate ceva....poate nu vor sa ne sperie!
Chinico....temerile sunt tot timpul,dar incerc sa nu ma mai gandesc la ele....oricum mi-as face numai rau...
Aseara nu aveam somn si ma tot gandeam la persoane care le cunosc si au nascut....si unele chiar prapadite saracele,si fete tinere..una chiar de 14 ani si imi ziceam...daca alea au nascut eu nu o sa nasc...nu au fost la un eco toata sarcina...da sa mai ia vitamine si vaccine si altele si eu care am avut grija toata sarcina nu o sa reusesc...si uite asa ma autoincurajam...
Apropo de pozitia de dormit...nu cred ca are timp bebe sa sufere daca stau eu pe dreapta sau pe stanga...deoarece imi schimb pozitia cam din 10 in 10 min.......oricum am observat ca parca mai bine dorm pe stanga de la o vreme....cred ca de saptamana viitoare voi dormii in fund......
A...si m-a apucat si pe mine febra curateniei....semne...semne...
alexandra 38 + cu
Mark Andrei
poze
burtik 37 saptamani
primii fulgi
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."
ank999 spune:
Hai sa va mai spun ceva fetelor: eu sunt tare paranoica. Mi-e teama de nastere in sine, dar temeri mult mai mari am legate de starea bebelinei mele. O sa-i zic dr ca mie poate sa-mi taie si gatul, dar in primul rand de ea sa aiba grija. Mai mi-e frica ca nu o sa stiu sa imping, nu o sa-mi dau seama cand incepe travaliul, nu o sa ajung din Pitesti la Bucuresti n timp util, cum ma voi descurca cu spaga ( in si cu banii in dinti)...si...extraordinar de teama imi este de zilele in care voi sta in spital. Mi-ar placea sa nasc si ca premiu dupa tot chinul ...sa pot pleca acasa si sa fiu alaturi de cei dragi...nu sa am langa mine numai balauri de asistente. In plus eu atunci cand sunt obosita sunt foarte irascibila si incep sa tip si plang din orice de parca ar fi sfarsitul lumii! Mai imi este frica de bebelusi...adica mi-e tare frica sa ma ating de ei pt ca par super fragili (nu am luat nici unul pana in 3-4 luni in brate).
Cred ca ar trebui sa-mi dea cineva o mama de bataie sa-mi treaca paranoia!37+ cu
Erica Elena
ank999 spune:
Si eu cred ca proaspetele mamici ar trebui sa ne povesteasca mai multe. Mie mi-e mult mai usor sa ma pregatesc psihic dc stiu cat de rau ar putea fi ceva. Surpriza mi se pare mult mai rea!
Alexandra! Vreau si eu!
37+ cu
Erica Elena
atudor spune:
Ank999, lasa panica, mami, ai sa vezi ca te vei descurca. Nevoia te invata; eu de fel sunt f timida, dar in spital am depasit toate temerile, fricile si rusinile si m-am descurcat. O sa fie bine, concentreaza-te pe tine si bebe
Ana lui
Tiberiu Mihai
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura13/Laura13.jpg)
Laura13 spune:
Ank999. Uite bataita pentru paranoia. Dar cu prima ocazie sa o trimiti si spre mine. Cred ca toate suntem mai mult sau mai putin speriate si ingrijorate, mai ales referitor la sanatatea bebelusilor. Eu am ajuns la concluzia ca oricat m-as gandi, stresa si panica oricum nu pot schimba nimic, am cateodata senzatia ca nimic nu depinde de mine si ce-o vrea Dumnezeu. Dar multi pupici pentru tine, gandeste-te ca instinctul matern e acolo, in sufletelul tau si cand o sa-ti vezi copilul va iesi la suprafata si nu vei avea nici o problema.
Laura si bebe strumf
39+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/porumbita80/porumbita80.jpg)
porumbita80 spune:
Buna dimineata la prietenele mele dintotdeauna
chiar nu stiu ce ma faceam daca nu dadeam de forumul asta am invat multe de aici imi sunteti de mare ajutor aici gasesti toate raspunsurile necesare.
Felicitari la toate mamicile
Fetele care se pregatesc de nastere naturala sa nu va fie frica nu dureaza o vesnicie, impingeti doar atunci cand aveti contrractii ai un pic de timp cand poti sa te odihnesti toate trecem prin asta mereu ganditiva ca nu esti mai slaba de inger decat altele mult depinde de fiecare cum percepe durerea, eu ziceam Domn Doctor eu nu pot sa nasc dar sotul imi zicea cum nu poti daca capul a iesit deja, deci e o durere care este suportabila si nu dureaza o vesnicie, dar credetima cand auziti vocea bebelului iti ea ca cu mana tot. Prigatitiva din timp de suportat ceva si totul o sa fie bine.Dumnezeu ne da putere.Fiti curajoase.
ASIZA MULTUMESC PENTRU EXPLICATII,stieam si eu ceva de canale infundate,parca un ochisor a trecut am incercat eu sa-i fac un masaj dar nu ma lasa e asa de zbant nu vrea sa stea.
MAMICA FERICITA DE BEBE MARIO GABRIEL