PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (10)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

neatza!

Noua pediatrul ne-a recomandat pt. piciorusul vaccinat sa punem o feliutza subtire de lamaie rece pe intepatura si apoi legat cu compresa.A mers la noi.Si eferalgan imediat dupa vaccinare preventiv.
Si daca face febra mai mare de 38,5 sosete cu otet..

Noi facem bine, pitica e grasutza si din ce in ce mai prezenta in casa.A devenit insa rasfatata si nu mai doarme ziua decat in brate.Sau in masina.Noaptea o doarme toata la ea in pat fara probleme.A inceput sa "vorbeasca si ea" si tare drag imi e.Sta in fundulet sprijinita si adora sa stea pe jos langa frasu' si sa urmareasca ce face el.

Am schimbat albumul si am pus poze noi.

Cristina - Luca al tau e in MAMI,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Neata piersicute,
va citesc ca de obicei dar mai rar cu scrisul...
Incep prin a ura Larissei:"La multi ani fericiti alaturi de cei dragi!".
Fetelor am innebunit de tot cu diversificarea asta..in wed asta trebuie sa ma documentez si eu ca lumea ca toata lumea ma bate la cap ca macar suc sa-i dau..nu i-am dat nimic pana acum..si nici nu mananca bine..deci cred ca ar fi cazul...seara as vrea si eu cerealele...
Muuh:de ce sucurile ultimele???Si mie-mi spune asa o voce interioara ca asa ar fi bine din ce am citit..dar n-am o explicatie la asta...poate ai tu si ma lamuresti si pe mine..
In alta ordine de idei..Cipica al meu nu mai manaca deloc masa de 22-23 care ar trebui sa fie consistenta sa nu se mai trezeasca noaptea..se trezeste la 1-1.30rupt de foame...apoi pe la 4-5 dim incepe fosgaiala..Si-a schimbat ritmul..Pediatra de langa mine zice ca exista niste pastilute de dormit specile pt.ei, sa-i dau una sau doua sa-la duc pe calea cea dreapta..ca altfel si-a facut ziua noapte si noaptea zi..desi nu pot sa zic ca nu doarme noaptea..dar nu asa ca inainte..cand manca la 11 si apoi la 5..De facut ceva trebuie sa fac...e si cam fornait si infundat...sper sa nu fi racit.
In rest sunt super obosita, ma dor ficatii la propriu..
ama vut ceva emotii cu ciclul care mi-a intarziat 2 zile..dar nici acum nu e decat f.f.putin..cine stie poate-si da drumul..ca altfel innebunesc(desi n-as avea cum...!!).
VA pupacesc pe toate si va urez multa sanatate voua si bebicilor vostri.
Ne mai auzim ca m-am intins ca o placinta.

crissa71 si Ciprian 11 iulie
http://new.photos.yahoo.com/cristosmora/album/576460762313281122#page1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

crissa strict din punctul meu de vedere exista 2 motive: 1. daca mananca intai dulce va accepta mai greu legumele, 2. daca il diversific ca nu ii ajunge mancarea nu vad de ce sa ii dau tot zeama. Ii umflu stomacul dar nu ii dau ceva sa ii tina de foame. Eu asa m-am gandit, mai am timp pana incep diversificarea sa mai ma razgandesc dar in principiu nu cred ca va fi cazul.
Eu zic sa nu ii dai nici o pastila de dormit dar sa incerci sa ii faci un program. De exemplu eu lui Alexei ii dau sa manance la un interval de 4 ore indiferent cat de mult sau putin a mancat la masa precedenta. Astfel am ajuns sa ii dau ultima masa la 9 - 10:00 dupa care doarme legat cel putin 6 ore, mananca pe la 4 - 5 iar masa de dimineata nu i-o dau inainte de 8:30 - 9:00, el nici nu o cere pana la ora asta. La el masa are acum 180 ml lapte gata de baut (precizez ca sa nu ne incurcam in cate apa cat lapte etc..)In general eu il las sa ceara el de mancare nu ii dau inainte. A da si inca ceva daca noaptea se trezeste inainte de sase ore si se foieste ii dau suzeta il mangai si adoarme la loc - semn ca nu ii este inca foame.
irinuca da este Luca al Cristinei - Ioana in Mami. Pozele tale sunt bestiale. Sunt super dulci copilasii. Preferata mea este cea cu Radu in dulap.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Muuh:el a avut un program..dar in timp a inceput sa doarma de la 18-19 seara pana pe la 21-22 uneori si 23..fara sa manace ca lumea daca nu-l las sa doarma plange de numa-numa..masa de 22-23 si-a scos-o..iti dai seama ca se trezeste noaptea sa recupereze..ceea ce nu-i bine deloc..iar eu sunt franta tot timpul...ziua robotesc prin casa..si seara cand ma pun in pat el se trezeste..Apoi la 4 dim..iar..De asta zic ca nu stiu cum sa fac pt.ca el mancand asa putin seara..recupereaza noaptea.
Da cu sucurile ai dreptate..iar cu supa de legume cum o sa faci?

crissa71 si Ciprian 11 iulie
http://new.photos.yahoo.com/cristosmora/album/576460762313281122#page1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adas spune:

buna dimineta la piersicute
simonaU, multumesc pt ajutor. intr-adevar trebuia facut fara hepatita b la 4 luni. era bine vaccinul asta. adica infanrix IPV Hib. am cautat pe net prospectul de la infanrix penta si are hepatita b in el. deci nu era ala. in sfarsit am facut vaccinul de 4 luni aseara, deocamdata nu a reactionat in nici un fel. sper sa nici nu faca febra sau altceva...
bun venit oanaalex
crissa, si eu am inceput cu cereale si nu cu fructe sau legume. asta pt ca in ultima luna am cam avut probleme cu luatul in greutate iar fructele nu aduc decat vitamine nu sunt si satioase, pe cand cerealele au un aport caloric mai mare. eu am inceput sa-i dau dimineata pe la 9-10 cateva lingurite, iar ce nu mananca amestec in lapte si ii dau cu biberonul. iar seara la ultima masa ii pun direct in biberon. cam o masura de cereale (cea de la lapte) in 150ml de apa cu 5 masuri de lapte. si cu tetina mare bineinteles. el nu mananca decat rar 150, dar eu ii fac mereu, sunt perseverenta. pt ca daca printr-o minune vrea sa manance mai mult si nu e deajuns in bibe, pana ii fac altul se razgandeste...

www.dropshots.com/day.php?userid=192859&cdate=20061103&cimg=6" target="_blank">stefi
poze
ada mamica de stefi (08.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Fetelor am si eu o intrebare: de la cate luni se poate pune copilul in scaun de masina (din acela in care copilul sta aproape in fundulet, dar nu se sprijina in fund, e mai mult o pozitie curbata, sper ca ati inteles ce am vrut sa spun). Va intreb pentru ca am vazut in fotografiile voastre copii pusi si la o luna si jumatate in astfel de scaune iar eu nu stiu ce sa fac cu al meu.

Ce fel de scaun de masina imi recomandati si cat poate sa stea in el? Am vazut la tv o emisiune unde au fost testate niste scaune de masini pt. copii si unul de la chico si inca unul pe care nu l-am retinut au obtinut 10 puncte dar au fost si scaune notate cu 0 puncte (iar nu mai stiu care).

Voua vi se intampla copilul sa nu adoarma decat in brate si nu in alt fel?

Sanziana si Codrin Marius (15.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

mamanati iubito nimeni nu poate simti ce ai simtit tu anul trecut...... insa....nicole e aici cu noi si are nevoie de tine si de puterile tale
te rog din suflet sa fii cat de linistita poti ca doar stii ff bine ca daca tu esti agitata atunci si bebe devine agitat (daca alaptezi la san, din oacate nu stiu ce fel de alimentatie are printesuca mica , nu am retinut)
tu iubito trebuie sa fii foarte atenta la simptomele ei si sa iei masuri din pripa
de fapt toate trebuie sa fim asa atente
te pup dulce pe tine si bianca o pupa dulce pe nicole si sa auzim numai de bine

bianca mai nou nu papa decat aprox 7 minute la un san si gata, mai sta vreo 45 minute si ii dau si celalalt san si papa micutza
o sa incerc asa pentru ca pana acum nu ii mai dadeam al doilea san daca ea nu vroia si o lasam asa si mai cerea papa peste 3 ore si am vazut aseara ca nu a luat decat 800 g intr-o luna si 10 zile, asta in conditia in care in prima luna a luat un kg si in a doua luna a luat 1.100 kg
iar acum intr-o luna si 10 zile a luat 800 g

quote:
Originally posted by mamanati

vbartan, adelapop, . la noi se pune intramuscular, nu in piciorus ci in buculita.

adelapop, mi-a spus medicul ca poate sa faca febra. Dar stii ca sunt mai panicoasa, si mi-am si amintit de prima mea fetita pe care am pierdut-o anul trecut si imi venea sa urlu, de fapt aproape urlam.
parca e mai binisor acum. Sa vad daca reusesc s=o adorm si sa faca si ea nani.

Nati si lumina mea Camelia-Nicole

Mergi la inceput

muuh m-ai mai linistit cand ai zis ca ai vazut in parc si copii de doi ani in brevi grillo.....uuuuufffff deja vad cum incep bunicii sa come,teze ca i-am luat inca un carucior nepotrivit
ref la un litru de lapte pe zi...daca alaptez la san de unde stiu cat papa pitica si cand stiu ca trebuie sa ii diversific alimentatia?
kg
cum stati cu ele?? eu am ramas cu 8 kg in plus, de fapt mai aveam in plus 4 si a inceput bianca sa doarma noaptea si m-am linistit si eu si m-am reingrasat 4 kg , ma simt nasoala , am 70 kg la doar 1, 68 cm

quote:
Originally posted by Muuh

Luiza merci intre timp m-am lamurit si eu. E diferenta doar de marca au aceleasi principii active. E bine si cum ai facut tu si cum am facut eu.
Legat de diversificare sunt de acord cu Sabinacand copilului nu ii mai ajunge 1l de lapte pe zi dar totusi nu mai devreme de 4 luni. Si cand incep vreau sa fie legumele primul lucru sau cereale si apoi fructe.
oanaalex bine ai venit printre noi.
adelapopp eu am vazut in parc copii de 4 luni stand in carucior brevi grillo. Am vazut si unii de 2 ani. E adevarat ca nu sunt foarte late dar copii nu pareau sa stea incomod. Din pacate nici unul dintre carucioarele usoare nu e prea lat.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

sanziana eu am plimbat-o pe fetita noastra de la 7 zile in scoica
este de la miniblu se nuleste maxi-cosi: http://www.babycare.nl/images/buzz/quiBuzz-with-Cabrio-RedFl.jpg

cica ar fi fost testat si are toate standardele de siguranta
sau cum se numesc.......
doctorii au spus ca nu ii afecteaza coloana atata timp cat nu sta in fundulet
luna aceasta dr pediatra mi-a zis sa pun bebe in carut la prima treapta dar eu daca am tinut-o in scoica banuiesc ca nu e nici o diferenta. nu?

quote:
Originally posted by sanziana

Fetelor am si eu o intrebare: de la cate luni se poate pune copilul in scaun de masina (din acela in care copilul sta aproape in fundulet, dar nu se sprijina in fund, e mai mult o pozitie curbata, sper ca ati inteles ce am vrut sa spun). Va intreb pentru ca am vazut in fotografiile voastre copii pusi si la o luna si jumatate in astfel de scaune iar eu nu stiu ce sa fac cu al meu.

Ce fel de scaun de masina imi recomandati si cat poate sa stea in el? Am vazut la tv o emisiune unde au fost testate niste scaune de masini pt. copii si unul de la chico si inca unul pe care nu l-am retinut au obtinut 10 puncte dar au fost si scaune notate cu 0 puncte (iar nu mai stiu care).

Voua vi se intampla copilul sa nu adoarma decat in brate si nu in alt fel?

Sanziana si Codrin Marius (15.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Sanziana noi avem scaun de masina Maxi Cosi. Nu pot sa spun ca e foarte bun sau foarte rau, in masina Luca sta ok in el, mai ales ca are si laterale ridicate pentru protectie. Lateralele ridicate reprezinta dezavantajul ca uneori am senzatia ca sta ingramadit la umeri mai ales ca acum il imbrac mai gros. In casa avem un alt scaun de masina (pe asta l-am primit si nu prea prezinta siguranta in masina) care e mult mai rudimentar, dar e mai spatios. Luca adoarme de multe ori in el si intr-adevar noi l-am pus de cand era mai mic (1 luna).

Consi si Luca meu (19.07.2006)

Luca iubitu'
pozele noastre
botez

Mergi la inceput